سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجو یار

پروژه دانشجویی مقاله در مورد انرژی و محیط زیست با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد انرژی و محیط زیست با pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد انرژی و محیط زیست با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد انرژی و محیط زیست با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد انرژی و محیط زیست با pdf :

انرژی و محیط زیست

اساسی ترین پایه توسعه، انرژی است و یکی از مهم ترین مسائل جوامع بشری امروزی، انرژی و نحوه تأمین نیازهای مربوط به آن است. هرچند در جمهوری اسلامی ایران، به واسطه وجود ذخایر عظیم سوخت های فسیلی، به تفکر حداکثر صرفه جویی و اتلاف در مصرف انرژی توجه جدی نشده است، از این رو توجه به این امر به ویژه به علت بروز اثرهای زیست محیطی ناهنجار، در مراحل مختلف تولید، تبدیل و مصرف انرژی اجتناب ناپذیر است.

عوامل مؤثر در توسعه پایدار بخش انرژی را می توان عوامل امنیت در عرضه انرژی، امنیت در تقاضای انرژی، فقر، جمعیت، اشتغال و حمل و نقل نام برد که هر یک از این عوامل نقش به سزایی در میزان مصرف انرژی دارند.
الگوی توسعه در بخش انرژی، هنگامی پذیرفتنی است که به حفظ محیط زیست بیانجامد و کمترین تخریب را در این راه به دنبال داشته باشد.
یکی از اثرهای زیست محیطی ناشی از مصرف انرژی، ایجاد ریزش های اسیدی است. اکسیدهای نیتروژن و نیز اکسیدهای سولفور که در فرآیند احتراق سوخت های فسیلی در بخش های تولید نیرو و یا حمل و نقل تولید می شوند، در اتمسفر منتشر و به ریزش باران های اسیدی منجر می شوند. میزان تأثیر ریزش های اسیدی، به میزان حساسیت اکوسیستم بستگی دارد. در قرن حاضر،

بسیاری از دریاچه های کوچک، در اروپا و آمریکای شمالی اسیدی شده و این امر به تغییر فون و فلوراین دریاچه ها منجر شده است. این تغییرات آنقدر چشمگیر و مهم است که بسیاری از آب های سطحی به کلی عاری از ماهی، دوزیستان و سایر موجودات شده اند. PH خاک در مناطق وسیعی کاهش یافت و مواد معدنی گیاهان و تنوع زیستی پوشش های گیاهی را تحت تأثیر قرار داده است. اسیدی شدن، اصلی ترین عامل کاهش عظیم جنگل های مناطق وسیعی از اروپا و آمریکای شمالی است.
امروزه اکثر محافل علمی بر این باورند که با توجه به شواهد و تحقیقات، فعالیت های بشر بر

وضعیت آب و هوایی، مؤثر بوده است. افزایش غلظت گازهای گلخانه ای در اتمسفر، توازن انرژی زمین را تغییر داده و به گرم شدن آن منجر شده است که در قرن آینده نیز موجب تغییرات آب وهوایی مهمی خواهد شد. انتظار نمی رود که میزان تغییرات پیش بینی شده دما، رسوبات و رطوبت خاک در سراسر جهان یکسان باشد.

اثرهای مخرب زیست محیطی، رشد سریع استفاده از سوخت های فسیلی، در کلیه سناریوها با انتقال به استفاده از گاز طبیعی که کمترین میزان آلایندگی و بیشترین سازگاری با محیط زیست و وضعیت اقلیمی را دارد، به درجات مختلف تعدیل می شود.

اما به هرحال، وضع کردن قوانین زیست محیطی محدودکننده تر، همواره به بهبود کیفیت محیط زیست منجر نمی شود. تجربه چند دهه گذشته، نشان می دهد که قوانین زیست محیطی به ویژه برای آن دسته از کشورهایی که زیرساخت های وسیع توسعه نیافته داشته اند و از نظر قانون گذاری نیز ضعیف بوده اند، مسئله ساز شده اند.

موافقت نامه کیوتو یکی از راه حل های پیشنهادی بین المللی برای برطرف کردن مشکلات زیست محیطی، به ویژه محدود کردن گازهای گلخانه ای است. این موافقت نامه که به امضای همه کشورهای صنعتی به جز آمریکا و استرالیا رسیده است، محدودیت هایی در استفاده از انرژی را برای کشورهای امضا کننده آن ایجاد می کند. طبق این موافقت نامه ، کشورهای صنعتی باید تا پایان سال 2012 میزان انتشار گازهای گلخانه ای خود را در قیاس با سال 1990به طور میانگین 5 درصد کاهش دهند.

آثار زیست محیطی تولید و مصرف انرژی
مصرف انرژی به ویژه انرژی‎های فسیلی، در بخش‎های مختلف صنعتی و خانگی و تجاری، موجب پراکنده شدن گازهای سمی و زیان‎آور در محیط زیست می‎شود که اثرات نامطلوبی بر موجودات زنده و طبیعت دارد. هر چه میزان مصرف انرژی به شکل بی‎رویه، بالا رود به همان نسبت میزان آلودگی محیط زیست و تأثیرات مخربی که بر سلامتی انسان‎ها و طبیعت دارد، نیز بالا رفته و بیش از پیش زندگی در این محیط آلوده دشوار می‎شود.

انتشار آلودگی در مراحل اکتشاف، استخراج، بهره‎برداری، انتقال ، تبدیل ، توزیع و مصرف حامل‎های مختلف انرژی باعث آلودگی آب، خاک، هوا و صدا می‎شود که هر یک دارای اثرات خاص خود بر روی انسان و محیط زیست می‎باشد.
اما مهمترین آلودگی بخش انرژی مربوط به آلودگی هوا در اثر سوخت‎های فسیلی می‎باشد، اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای ازت، منو اکسید کربن، ذرات معلق در هوا و دی‎اکسید کربن، آلاینده‎های اصلی می‎باشند که در اثر مصرف این سوخت‎ها در هوا منتشر می‎گردند. این ترکیبات را می‎توان به دو دسته تقسیم کرد: یک دسته گازهایی که بطور طبیعی در جو وجود دارند که تولید

بیشتر آنها در اثر احتراق سوخت‎های فسیلی باعث ایجاد مسائل زیست محیطی نظیر تغییرات اقلیم می‎گردد. دسته دیگر گازهایی هستند که دارای منشاء انسانی بوده و میزان آنها در هوای تنفسی به لحاظ صدمه به سلامتی انسان و سایر موجودات، حائز اهمیت می‎باشند.مصرف انرژی به ویژه انرژی های فسیلی ، در بخش های مختلف صنعتی و خانگی و تجاری ، موجب پراکنده شدن گازهای سمی و زیان آور در محیط زیست می شود که اثرات نامطلوبی بر موجودات زنده و طبیعت

دارد. هر چه میزان مصرف انرژی به شکل بی رویه ، بالا رود به همان نسبت میزان آلودگی محیط زیست و تاثیرات مخربی که بر سلامتی انسان ها و طبیعت دارد ، نیز بالا رفته و بیش از پیش زندگی در این محیط آلوده دشوار می شود. انتشار آلودگی در مراحل اکتشاف ، استخراج ، بهره برداری ، انتقال ، تبدیل ، توزیع و مصرف حامل هایی مختلف انرژی باعث آلودگی آب ، خاک ، هوا و

صدا می شود که هر یک دارای اثرات خاص خود بر روی انسان و محیط زیست می باشد. اما مهمترین آلودگی بخش انرژی مربوط به آلودگی هوا در اثر سوخت های فسیلی می باشد ، اکسیدهای گوگرد ، اکسیدهای ازت ، منو اکسید کربن ، ذرات معلق در هوا و دی اکسید کربن ، آلاینده های اصلی می باشند که در اثر مصرف این سوخت ها در هوا منتشر می گردند. این

ترکیبات را می توان به دو دسته تقسیم کرد : یک دسته گازهایی که بطور طبیعی در جو وجود دارند که تولید بیشتر آنها در اثر احتراق سوخت های فسیلی باعث ایجاد مسائل زیست محیطی نظیر تغییرات اقلیم می گردد. دسته دیگر گازهایی هستند که دارای منشاء انسانی بوده و میزان آنها در هوای تنفسی به لحاظ صدمه به سلامتی انسان و سایر موجودات ، حائز اهمیت می باشند.
بحران انرژی و محیط زیست

در پشت یکی از قفسه های شیشه ای اداره انرژی های فسیلی وزارت انرژی آمریکا ، تکه آجری نگه داشته می شود که 20 درصد آن را دی اکسید کربن تشکیل می دهد و گفته می شود که این آجر می تواند اتمسفر زمین را از یک خطر جدی برهاند.
امروزه تولید آجر از گاز CO2 عملی اقتصادی و مقرون به صرفه نیست ولی این پروژه ، موضوع تحقیق خوبی است برای محققان و آنانی که می خواهند دی اکسید کربن اتمسفر زمین را از آن استخراج

کرده و در جایی نگهداری کنند. جداسازی کربن از اتمسفر ، اساس و پایه سیاست دولت ایالات متحده را در مورد مسایل تغییرات اقلیمی و تاثیرات گازهای گلخانه ای در اتمسفر ، تشکیل می دهد. بسیاری از صاحب نظران ، برنامه جداسازی کربن از اتمسفر را حالت خاصی از برنامه در حال توسعه و ارزان منابع انرژی های تجدیدپذیر میدانند. البته اگر دولت ها قصد داشته باشند که از

افزایش مقدار کربن در اتمسفر جلوگیری کنند ، آنگاه یافتن جای مناسبی برای کربن امری همگانی می شود. این مطلب در کشورهای عضو اتحادیه اروپا که کاستن مقدار آلاینده های کربنی در هوا را در راس برنامه های خود قرار داده اند ، از اهمیت خاصی برخوردار است. خوشبختانه برای دفن کربن تا کنون راه حل های مختلفی ارایه شده است. زمین شناسان معتقدند که میزان CO2 جو

نسبت به قرون گذشته افزایش چشمگیری داشته است. اندازه گیری ها نشان می دهد که غلظت CO2 در هوا پیش از انقلاب صنعتی ppm 280 بوده که امروزه این رقم به ppm 360 رسیده است.
در مطالعه ای که در مورد مصرف انرژی توسط انجمن دولتی تغییرات اقلیمی صورت گرفت ، پیش بینی شده است که غلظت CO2 در اواسط قرن جاری به 500 و در سال 2100 به ppm 700 خواهد رسید. البته این رقم زمانی صحیح خواهد بود که مصرف انرژی های فسیلی روند رو به افزایش کنونی خود را به صورت ثابت حفظ کند و هیچ گونه تغییرات ناگهانی در آن به وجود نیاید. (همچون بحران های نفتی)

یکی از مشکلات اصلی ، افزایش تقاضا برای انرژی است. پیش بینی شده است که به ازای افزایش 1 دلار به درآمد ناخالص ملی آمریکا ، باید بیش از 4 کیلو وات ساعت انرژی مصرف شود و

چنانچه بخواهیم میزان درآمد متوسط را در هندوستان و یا چین به 1000 دلار برسانیم ، باید 500 گیگاوات نیز به رقم فوق اضافه کنیم. حتی با لحاظ سیاست های بلند مدت صرفه جویی و افزایش بهره وری انرژی ، با روند کنونی فزاینده جمعیت جهان و توسعه اقتصادی ، پیش بینی شده است که نیاز اولیه انرژی از 400 کوا در میلیون در حال حاضر به 1000 کوا در میلیون BTU در سال 2050 برسد. که در این میان ایالت متحده به تنهایی نیازمند 260 کوا در میلیون BTU انرژی است. این رقم یعنی 260 درصد افزایش نسبت به مصرف کنونی.
انتظار می رود منابع انرژی تجدید پذیر چون ژئوترمال و بیوماس

قسمت عمده ای از تولید انرژی را در طی چند دهه آینده تامین کند. انرژی خورشید و باد تاکنون طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است چرا که جزء منابع ارزان و غیر آلاینده به شمار می آیند. حتی در برخی موارد انرژی باد توانسته است با سوخت های فسیلی به رقابت بپردازد و از طرفی نیز قیمت هر وات سلول هلی خورشیدی ب شدت در حال کاهش است.

اما اخیراً بحث جدیدی ، مقوله های 30 سال گذشته دانشمندان محیط زیست را دگرگون کرده است و آن این که آیا انرژی های تجدیدپذیر توانایی جانشینی سوخت های فسیلی را دارند؟ یکی از رهبران این سنجش ، پرفسور کلاوس لاکنر ، استاد دانشگاه کلمبیا می گوید : بهترین روش نگرش به این مساله ، سنجش مقدار انرژی حاصل از جو به ازای هر متر مربع است. وی می گوید : فشار متوسط انرژی خورشیدی در مناطق بیابانی به طور متوسط در شب و روز و شرایط جوی ، 200 وات است. حال اگر به جای گرفتن انرژی از باد ، تمامی CO2 هوا را استحصال کند. از یک متر مکعب هوا می توان 10000 وات برق از سوختن سوخت های فسیلی قبل از این که کربن به طور کامل وارد هوا شود به دست آورد.

لانکر می گوید : انرژی موجود در دی اکسید کربن به مراتب دارای پتانسیل بالقوه بیشتر نسبت به انرژی جنبشی در توربین های بادی است و این چیزی است که استحصال و بهره گیری از CO2و بهره گیری از آن ، تاثیرات منفی سوخت های فسیلی بر اتمسفر را از ذهن ها محو می کند. یک نیروگاه زغال سنگی که هیچ نوع مواد آلاینده سولفور ، NO و یا CO2 را منتشر نمی کند ، بسان یک مجموعه از سلول های فتوولتائیک و یا یک ردیف از توربین های بادی است که می تواند انرژی به مراتب بیشتری تولید کند.

اما در این میان هنوز دو مشکل وجود دارد : هزینه استخراج CO2 از یک جریان اگزوز و یا اتمسفر در حال حاضر رقمی بسیار گزاف است. رابرت کین دانشمند علوم محیط زیست دو وزارت انرژی آمریکا این رقم را در هر تن کربن حدود 100 دلار می داند ولی در ادامه می گوید : تجربیات جدید حاکی از آن است که این رقم را می توان به 20 دلار در هر تن رساند اما هدف وزارت انرژی آمریکا ، 10 دلار در هر تن است که این رقم کمتر از هزینه استحصال CO2 از منابع طبیعی است و دیگر مشکل آن که بعد از به دست آوردن و جمع آوری CO2 آن را در جایی نگهداری کرد.

یکی از روش های متداول ، استفاده از جایگاه طبیعی کربن است . تکیه بر عمل ترمیمی گیاهان در گرفتن CO2 از اتمسفر . یکی از دلایل رد کردن پروتکل کیوتو از سوی ایلات متحده در مورد تغییرات اقلیمی ، اصرار دولت بوش در محاسبه رشد گیاهان و درختان در مقابل آلودگی های صنعتی CO2 بود.
این که اجازه دهیم گیاهان عمل طبیعی جدی CO2 را از اتمسفر ادامه دهند ، ایده جالبی است . این امر نه نیازمند جذب کربن از هوا به طور مصنوعی در قیاس با کاشت دانه درختان و نه مستلزم ایجاد زیر ساختار صنعتی در مقایسه با توسعه جنگل ها و مراتع است. اما توانایی گیاهان در جذب کربن ، اینک شدیدا در شک و تردید است. در دسامبر سال 2004 یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه استانفورد ، نتایج مطالعاتی را منتشر کردند که در آن به عواقب مورد انتظار تغییر شرایط آب و هوا از

قبیل افزایش دما و میزان ازت در خاک که باعث توانایی گیاهان در جذب کربن می شود ، اشاره شده بود. اگر این مطالعات و مشابه های آن صحیح باشد ، دیگر CO2 جو خریدار طبیعی نخواهد داشت . یکی دیگر از سناریو های مطرح دیگر ، پمپ کردن CO2 به کف اقیانوس هاست. جایی که فشار عظیم آب گاز را تا دهه ها به صورت مایع نگه خواهد داشت. اقیانوس ها هر سال 2 گیگا تن کربن جذب می کنند.

محققان معتقدند که اعماق اقیانوس ها می توانند بین 1000 تا 27000 گیگا تن و بیشتر CO2 در خود جای دهند. اما افزایش این مقدار CO2 به اقیانوس می تواند تعادل PH اقیانوس را تغییر داده و آب را برای حیات زنده اقیانوس بیشتر اسیدی نماید. از طرفی اتمسفر و اقیانوس از لحاظ CO2 در تعادل هستند و این بدان معناست که با کاهش مقدار CO2 در اتمسفر ، اقیانوس منبع خوبی برای کربن خواهد بود . این مساله تا حدی وضعیت موجود را بهبود می بخشد ولی هنوز بهترین راه حل نیست.

در حدود سال 1996 پروژه ای در دریای شمال اجرا می شد که در آن CO2 به یک مخزن تقریبا دایمی تزریق می شد. این پروژه که توسط غول نفتی نروژ ، شرکت استات اویل صورت گرفت. CO2 را پس از رساندن به سکوهای نفتی در دریا به سفره های زیر زمینی در عمق 3000 پایی تزریق کرد. این پروژه روزانه تقریبا 2800 تن CO2 معادل گاز تولید شده در یک نیروگاه زغال سنگی 140 مگاواتی را به کار گرفت. سفره زیر زمینی دارای 800 پا ضخامت و هزاران مایل مربع مساحت است. مدیر این پروژه گفته است ؛ بدین روش می توان کل دی اکسید کربن تولید شده از نیرو گاه های

اروپا را به مدت 600 سال جمع آوری و انباشته کرد. تحت فشار عظیم خاک رس زمین ، گازهایی چون متان و CO2را می توان میلیون ها سال در طبقات زمین حبس کرد. البته ممکن است طبقات خلل و فرج دار زمین باعث برگشت گاز به سطح زمین شود. سالی بنسون مدیر بخش علوم زمین در آزمایشگاه ملی لارنس بر کلی می گوید : اگر گاز با نرخ 1% و یا 01% درصد در سال نشست کند. من فکر می کنم مساله استخراج و انباشت کربن توجیه پذیر باشد.

تولید کنندگان نفت می گویند تزریق CO2 به یک مخزن نفت باعث افزایش فشار مخزن و نفت در درون چاه می شود که این خود سبب افزایش پتانسیل بازیافت نفت از یک چاه به میزان 10 تا 15 درصد بیشتر می شود. در یک پروژه مشابه دیگر ، یک شرکت کانادایی ، روزانه 5000 تن CO2 حاصل از یک تاسیسات را به یک میدان نفتی تزریق می کند. این کار عمر مفید این میدان را 25 سال دیگر تمدید می کند. همچنین به کمک CO2 می توان متان را از رگه های زغال سنگ استخراج کرد. گاز مرگبار متان در معادن زغال سنگ همیشه به خارج از معادن پمپ می شود ولی مولکول گاز به سطح صخره ها می چسبند لذا چنان چه گاز CO2 بدون معدن تزریق شود. صخره ها متان را آزاد کرده و باعث به وجود آمدن دریایی از گاز قابل بازیافت می شوند.

چاه های نفتی و معادن زغال سنگ دارای پتانسیل عظیمی برای تجزیه CO2 می باشند ؛ زمین شناسان معتقدند که در حدود 500 میلیارد تن کربن حدود 3/2 کربن موجود در اتمسفر امروزی را می توان بدین ترتیب در این معادن محبوس کرد.

اما متاسفانه این هنوز کافی نیست . برای حفظ میزان CO2 که حدودا 30 درصد بالاتر از دوران قبل از عصر صنعتی است نیاز به مخازن بیشتری داریم. سفر ه های زیرزمینی آب شور که تقریبا در بیش از یک مایلی سطح زمین واقع شده اند ، می توانند جزء بهترین انتخاب ها باشند . ظرفیت این مخازن عظیم فقط در آمریکا 500 میلیارد تن است و با احتساب کلیه نقاط زمین ، بنسون می گوید : طبقات زمین توانایی نگهداری CO2حاصل از آلودگی های صنعتی تا 100 سال آینده را دارند.
زمین شناسان امروزه راه حل طبیعی دیگری را برای خلاص شدن از کربن اضافی اتمسفر پیشنهاد می کنند . CO2 و آب تشکیل اسید کربنیک می دهند که این ماده می تواند بر مواد معدنی خاصی چون منیزیم تاثیر گذاشته و تشکیل موادی چون کوارتز و انواع سنگ هایی چون کربنات ها را موجب شود . البته تشکیل این کربن ها مستلزم میلیون ها سال گذشت زمان و قرار گرفتن در معرض هواست.
اما محققان توانسته اند اندکی سرعت این روند را بالا ببرند. ریچارد دوالترز مسوول بخش انرژی فسیلی در مرکز تحقیقاتی آلبانی در آرگون آمریکا می گوید : ما در صدد آن هستیم که عوامل مهندسی را جایگزین عوامل طبیعی برای افزایش سرعت این فرآیند کنیم. از جمله یافته های این مرکز، به طور مثال می توان به فرآیندی اشاره کرد که در آن با گرم کردن منیزیم و ترکیب آن با اسید کربنیک ، بیو کربنات و نمک و با افزایش فشار دی اکسید کربن ، در طی 30 دقیقه 80 درصد

سیلیکات منیزیم به کربنات تبدیل می شود. اما هنوز آزمایش های دیگری باید انجام گیرد به خصوص در جستجوی واکنش های جدیدی که در آن ها نیازی به دادن گرما به سیستم نباشد و در نهایت سوالی که باقی می ماند این که با این مقدار کربنات که روزانه در مقیاس تن تولید خواهد شد چه باید کرد ؟ شاید بتوان مقداری از این کربنات را از همان جایی که منیزیم به دست آمده است دفن کرد ولی مقدار کربنات تولید شده بیشتر از گنجایش این معادن است. یکی از راه حل های این

مشکل ، تولید همان تکه آجری است که در اداره انرژی فسیلی وزارت انرژی آمریکا نگهداری می شود. اما هنوز تولید آن در مقیاس تجاری عملی نیست چرا که این آجر از ذرات منیزیم که توسط چسب چوب معمولی به هم چسبیده اند درست شده است.
مطمئنا روزی خواهد رسید که پاسخ این معما که چگونه می توان از این عظیم کربنات بهره گرفت . روشن خواهد شد . اگر تولید آجرها مقرون به صرف نباشد شاید بتوان کود های شیمیایی و یا مواد ضد آتش را مورد مطالعه قرار داد و آن زمان این سوال که چرا استخراج CO2 از هوا به عنوان یک

زباله ارزشمند از عناوین طراز اول تحقیقاتی است پاسخ داده خواهد شد ، آن هم به صورت عملی.
انرژی محیط زیست
توسعه ی پایدار محیط زیست و بهره وری انرژی برای توسعه ی انسانی از اهمیتی اساسی برخوردار است. همان طور که چالش های ملی برای مقابله با تخریب محیط زیست و مقابله با عدم دسترسی به خدمات انرژی مقرون به صرفه بعدی جهان شمول دارند هر یک از کشورها نیز به تنهایی نمی توانند با تغییرات جوی نابودی تنوع زیستی ونابودی لایه ی اوزون مقابله کنند. UNDP به کشورها کمک می کند تا توانایی های خود را به منظور رویارویی با چالش ها در سطوح جهانی ملی و محلی قوی تر کنند و به جستجوی بهترین نمونه های عملی بپردازند و آنها را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. UNDPهمچنین به این کشورها کمک می کند تا سیاست گزاری های نوین به کار گیرند و به یکدیگر متصل شوند تا از طریق پروژه های پایلوت به مردم فقیر کمک کنند تا مکانی برای زندگی پایدار بسازند.
در ایران به علت توسعه ی ناپایدار و الگوهای مصرفی غلط ازدیاد جمعیت شکافهای نهادین اجرای قوانین نادرست و شمار دیگری از دلایل ریشه ای اجتماعی- اقتصادی محیط زیست و منابع طبیعی به صورت قابل توجهی در دهه های گذشته تخریب شده اند. تعهد ملی به حفظ محیط زیست و معکوس کردن رویه ی تخریب محیط زیست از طریق انعقاد بخش عمده ای از عهدنامه ها و کنوانسیون های مربوط به محیط زیست بازتاب یافته است. همچنین گنجاندن مسائل مطرح محیط زیست در چارچوب برنامه ریزی ملی و به کارگیری فعال جامعه ی مدنی برای شرکت در مدیریت محیط زیست نشانه ی بازتاب تعهد ملی در حفظ محیط زیست می باشد.

مداخله ی UNDP در برنامه های محیط زیست در ایران شامل زمینه های مختلف زیر می شود: ظرفیت سازی و انتقال فناوری تحت عهدنامه های جهانی محیط زیست مشاوره در امور سیاست گزاری مطالعات فنی نوآوریها برای همکاری منطقه ای و پایلوت های مختلف در سطوح میدانی با خصوصیاتی همچون حکومت محلی رویکردهای مبتنی بر جوامع محلی و ساز و کارهای عادلانه برای مدیریت منابع طبیعی و برقراری توازن بین مسائل توسعه‌ای و مسائلی که پایداری زیست محیطی را دربر می گیرد.
بخش اعظم بودجه بر

ای نوآوری های مربوط به محیط زیست توسط 2 پشتوانه ی مالی ثابت تامین می شوند: صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست و صندوق چندجانبه برای نهادینه کردن قطع نامه مونترال درباره ی مواد مخرب لایه ی اوزون. UNDP همچنین از پشتوانه های مالی اصلی خود برای دخالت استراتژیک در شاخه های مختلف برنامه ی انرژی و محیط زیست استفاده می کند. این راه کارها برای بررسی سیاست ها و مسائل غیر معمول تنظیم شده اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی دانلوز پاورپوینت فعالیت بدنی و سلامت با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی دانلوز پاورپوینت فعالیت بدنی و سلامت با pdf دارای 41 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی دانلوز پاورپوینت فعالیت بدنی و سلامت با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید پروژه دانشجویی دانلوز پاورپوینت فعالیت بدنی و سلامت با pdf توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه پروژه دانشجویی دانلوز پاورپوینت فعالیت بدنی و سلامت با pdf قرار داده شده است

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی دانلوز پاورپوینت فعالیت بدنی و سلامت با pdf :

اسلاید 1 :

 

اهداف آموزشی:

  • تشویق دانش آموزان و دانشجویان به فعالیت بدنی بیشتر
  • شناخت ورزش و اثرات آن بر پیشگیری از بیماری ها
  • ارائه مثال هایی از فعالیت بدنی ساده و با شدت متوسط
  • تشویق به فعالیت بدنی منظم در کشورهای در حال

   توسعه به ویژه برای زنان

  • تشویق به تناسب بدنی در افراد دارای معلولیت فیزیکی
  • ایجاد یک المپیک فعالیت بدنی و سلامت با Supercourse !

اسلاید 2 :

فعالیت بدنی چیست؟

 

  • فعالیت بدنی

  حرکات بدن که توسط عظلات اسکلتی انجام میشوند و

  منجر به مصرف انرژی میشوند.

 

  • تناسب فیزیکی

  شاخص توانایی فرد برای انجام فعالیت بدنی که نیازمند

  استقامت، قدرت و انعطاف پذیری است.

  • فعالیت بدنی منظم

  فعالیت بدنی منظم است که با نظم مشخصی انجام شود.

CDC 1997

 

اسلاید 3 :

 

فعالیت بدنی  آن چیزی است که انجام میدهید. تناسب فیزیکی آن چیزی است که بدست می آورید و ورزش فعالیت ساخت یافته ایست که هدف آن تناسب فیزیکی است.

اسلاید 4 :

تفاوت ورزش و ورزش حرفه ای

  • ورزش

  فرمی از فعالیت بدنی است که به

  منظور ارتقاء سلامت و تناسب فیزیکی

  انجام میشود.

  • ورزش حرفه ای

   فعالیت پیچیده، آموزشگاهی و رقابتی

   است که بدلیل این خصوصیات در

   مقابل ورزش متوسط و ریتمیک قرار

   می گیرد.

CDC 1999

اسلاید 5 :

دلیل های شایع ورزش نکردن

  • وقت ندارم
  • دوست ندارم عرق کنم
  • مضحک به نظر می رسم
  • به من آسیب می زند
  • نمی دانم چکار کنم
  • مهم نیست

اسلاید 6 :

آیا میدانید؟

  • 13،5میلیون نفر بیماری عروق کرونر قلب دارند.
  • سالانه 15 میلیون نفر از حمله قلبی رنج میبرند.
  • سالانه 25000 نفر دچار شکستگی لگن میشوند.
  • بیش از 60 میلیون (یک سوم جمعیت)، اضافه وزن دارند.
  • 50 میلیون نفر پر فشاری خون دارند.

WHO 2003

اسلاید 7 :

آیا میدانید;

خطر نسبی تعدیل شده برای مرگ ناشی از  بیماری عروق کرونر قلب بر حسب تناسب بدنی و درصد چربی بدن

اسلاید 8 :

آیا میدانید؟

  • چاقی کودکان در اکثر نقاط جهان به مرحله اپیدمی رسیده است.
  • کودکان بیشتر می خورند و کمتر ورزش می کنند.
  • وقت زیادی را صرف تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر میکنند.
  • مسائل فوق همراه با رژیم غذایی نامتناسب منجر به افزایش

  چشمگیر کودکان مبتلا به نوع دوم دیابت و مستعد ابتلا به

  پرفشاری خون، بیماری عروق کرونر و سایر بیماریها میشود.

اسلاید 9 :

چگونه فعالیت بدنی بر سلامت اثر می گذارد؟

  • به کنترل وزن کمک میکند.
  • احساس اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد.
  • به ساخت و دوام استحوانها، عضلات و مفاصل سالم کمک

  میکند.

  • خطر ایجاد سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
  • فشار خون را در افراد مبتلا به پر فشاری خون کاهش میدهد.
  • منجر به ایجاد عروق خونی جدید در قلب و سایر عضلات

  میشود.

  • شریانهای تامین کننده خون قلب را بزرگتر می کنند.

 WHO 2002

اسلاید 10 :

خطرات عدم فعالیت فیزیکی برای سلامتی

  • بیماری عروق کرونر قلب
  • سکته مغزی
  • چاقی
  • دیابت نوع 2
  • پر فشاری خون
  • سرطان روده بزرگ و راست روده
  • استرس و اضطراب
  • التهاب استخوان و مفصل
  • پوکی استخوان
  • درد کمر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی بررسی ترانسفورماتور های جریان با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی ترانسفورماتور های جریان با pdf دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی ترانسفورماتور های جریان با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی بررسی ترانسفورماتور های جریان با pdf

ترانسفورماتورهای جریان

پارامترهای اساسی در Cotها

انواع ترانسهای جریان از نظر ساختمان

مشخصات الکتریکی ترانسهای جریان

ترانسفورماتورهای ولتاژ

خروج دستی ترانسفورماتورها جهت سرویس و تعمیرات

برقرار کردن ترانسفورماتور پس از پایان کار سرویس و تعمیرات

عملیات در پستهای فوق توزیع دارای با سبار 63 کیلو ولت

بهره برداری از ترانسورماتورهای فوق توزیع

 

مقدمه
در پستهای فشارقوی به منظور اندازه گیری مقدار جریان و یا حفاظت تجهیزات توسط رله های حفاظتی الکتریکی ازترانسفورماتورهای جریان استفاده می شود که دارای دو وظیفه اصلی می باشند :
1ـ پایین آوردن مقدار جریان فشار قوی بطوری که قابل استفاده برای اندازه گیری از قبیل آمپر متر و مگا واتمتر و کنتورهای اکتیو و راکتیو و همچنین رله های حفاظتی جریانی باشد .
2 ایزوله کردن و جدا کردن دستگاههای اندازه گیری و حفاظتی از ولتاژ فشار قوی در اولیه . بطور کلی ترانسفورماتور های جریان اولیه آنها در مسیر جریان مورد حفاظت و یا اندازه گیری قرار گرفته و در ثانویه آن ، با نسبتی معین جریانی متفاوت داریم مثلاً ترانس جریان با نسبت 200/1 یعنی ترانسی که بازای 200  آمپر در طرف اولیه 1 آمپر در طرف ثانویه ( به شرط برقراری مدار ) ایجاد می کند .
طبعاً هر قدر جریان اولیه تغییر کند جریان در طرف ثانویه نیز به همان نسبت تغییر می کند . ولی به خاطر محدودیت هسته ترانس جریان برای عبور خطوط قوای مغناطیسی این قاعده تا حد معینی از افزایش جریان ارتباط دارد . به خاطر حفاظت وسایل اندازه گیری در برابر ضربه های ناشی از اضافه جریان معمولاً ازترانس جریان نهایی استفاده می شود که هسته آنها خیلی زود اشباع می شود . برعکس برای اینکه سیستمهای حفاظتی دقیقتر عمل کنند به ترانس جریانهای احتیاج داریم که هر چه دیرتر اشباع بشوند مثلاً ده ، پانزده یا بیست برابر جریان نامی . طرز کار ترانس جریان نیز بدین صورت است که جریان مدار از اولیه آن عبور کرده و باعث ایجادخطوط قوای مغناطیسی می شود این خطوط قوا به نوبه خود درثانویه ایجاد جریان می کند . جریان موجود در سیم پیچ ثانویه خطوط قوای دیگری را در هسته بوجود می آورد که جهت آن مخالف جهت خطوط قوای اولیه بوده و آنرا خنثی می کند چنانچه مدار ثانویه ترانس جریان در حالی که ترانس در معرض جریان اولیه است باز شود . خطوط قوای مربوط به ثانویه صفر شده و در هسته فقط خطوط قوای مربوط به اولیه باقی می ماند که این خطوط قوای هسته را گرم کرده و باعث سوختن ترانس جریان می شود . لذا همیشه اخطار می شود که ثانویه ترانس جریان که درمدار قرار گرفته باز نشود یا به مداری با مقاومت بیشتر از حد مجاز متصل نشود .
 پارامترهای اساسی در C.t ها
1- نقطه اشباع                      2ـ کلاس و دقت ترانس جریان
3ـ نسبت تبدیل ترانس            4ـ ظرفیت ترانس جریان
1ـ نقطه اشباع ترانس : ترانسفورماتورهای جریان برایجدا کردن مدار دستگاههای سنجش و حفاظتی از شبکه فشار قوی بکار می رود و اصولاً طوری انتخاب می شوند که در شرایط عادی و اضطراری شبکه بتواند بخوبی کار کند و جریان ثانویه لازم را برای دستگاههای اندازه گیری و حفاظتی تأمین کند اما مسئله اصلی این است که درهنگام اتصال کوتاه چون جریان اولیه ترانسفورماتور زیاد است بالطبع جریان ثانویه نیز زیاد خواهد شد ولی باید ترانسفورماتور جریان طوری عمل کند تا این جریان زیاد نتواند ازدستگاههای اندازه گیری عبور کرده و دستگاه را بسوزاند علاوه بر آن که این جریان نباید سبب فرمان غلط به دستگاههای حفاظتی شده و یا اینکه مانع عمل آنها شود بعبارت دیگر باید ترانسفورماتورهای جریان طوری ساخته شود که در جریانهای زیاد اشباع شده و مانع شود جریان زیادی از دستگاههای اندازه گیری عبور کند ولی برای رله های حفاظتی وضعیت فرق نی کند و ترانسفورماتور جریانی مورد احتیاج است که درجریانهای زیاد اشباع شده و جریان زیاد را تا حد معینی اجازه دهد تا از رله های حفاظتی عبور نماید مشخصه مغناطیسی یا تحریک C.T بستگی به جنس هسته تعداد حلقه های سیم پیچی و سطح مقطع و طول هسته دارد برای یک نوع C.T و هسته های مختلف برای آن ، منحنی های مغناطیسی آنها مشخص شده است . مشاهده می شود که با درنظر گرفتن جنس هسته مقدار چگالی فلو با توجه به تغییرات نیروی تحریک تغییر نموده و منحنی مختلف حاصل می شود . تغییرات جریان ثانویه را با توجه به تغییرات جریان اولیه ملاحظه می کنیداگر جنس هسته ازنوع آهن نیکل دار انتخاب شود مطابق منحنی c برابر جریات حساس است و اگر از نوع a انتخاب شود تا ده برابر و برای b تا 15 برابر جریان ثانویه حساس و بعد از آن اشباع شده و اجازه نمی دهد نقطه kp که آنرا مقطه شروع اشباع knee point می گویند بازای افزایش 50% جریان تحریک ولتاژ تنها 15% افزایش می یابد . مشاهده می شود از نقطه kp به بعد نسبت تبدیل C.T معلوم نیست وجریان ثانویه تقریباً ثابت است تنها اندکی افزایش خواهد داشت. بنابراین نقطه kp در انتخاب ترانسفورماتور جریان پارامتر مهمی است وحتماً باید مد نظر باشد .
2ـ کلاس و دقت اندازه گیری ترانس جریان
مبدلهای جریان اصولاً برای کلاسهای 0.5,0.2,0.1,1,2,5 و10p20 و10p10  و5p20 و5p10 می باشد . بنابراین کلاس ترانسفورماتور های جریا اصولاً یکی از اعداد بالاست . اگر کلاس ترانسفورماتور جریان بصورت apn نشان داده شده باشد اصولاً a مقدار خطای جریان بر حسب درصد وn مضربی از جریان نامی اولیه می باشد مثلاً در ترانسفورماتور 5p10 یعنی تا ده برابر جریان نامی ترانسفورماتور جریان مقدار خطا 5% خواهد بود مشخصات نسبت تبدیل ترانسفورماتور جریان را برای 10p5 و 10p10 در بارهای مختلف نشان می دهد . برای ترانسفورماتور10p5 در 5 برابر جریان نامی خطای حاصل ده درصد است اما درده برابر جریان نامی خطا به سی درصد می رسد بنابراین ترانسفورماتور مذکور با این کلاس برای سیستم حفاظتی مناسب نیست اما خطای ترانسفورماتور10p10 در ده برابر جریان نامی فقط دردرصد می باشد و این امر نشان می دهد که ترانسفورماتور با کلاس 10p10 برای حفاظت مناسبتر می باشد و اصولاً اکتیوتر است به همین دلیل است که اصولاً ترانسفورماتور های مخصوص رله حفاظت سیستم ها باید متناسب با بار دستگاههای حفاظتی و دارای عدد ازدیاد جریان 25>n>10 و کلاس یک باشد بطوریکه هم بزودی اشباع تشود وهم اینکه دقت خوبی داشته باشد البته انتخاب این c,t اصولاً تسنگی به نوع حفاظت و وضعیت سیستم دارد . اما ترانسفورماتور جریان مخصوص دستگاههای امدازه گیری باید دارای عدد n>5 باشد تا ترانسفورماتور بزودی اشباع شده و مانع سوختن دستگاههای اندازه گیری گردد .

3ـ نسبت تبدیل ترانس جریان :
جریان اولیه c,t طبق استاندارد Iee-185 مطابق اعداد زیر می باشد . اصولاً در انتخاب جریان اولیه یکی از اعداد زیر انتخاب شود :
10-12.5-15-20-25-30-40-50-6-75-100-125-150Amp در صورتیکه نیاز به جریان اولیه بیشتری باشد باید ضریبی از اعداد بالا انتخاب گردد .
جریان ثانویه ترانسفورماتور جریان نیز طبق IEe-185 مطابق اعداد1-2-5 می‌باشد که بر اساس نیاز یکی از اعداد فوق باید انتخاب شود برای انتخاب نسبت تبدیل ترانس c,t باید جریان اولیه را متناسب با جران های دستگاههای حفاظت شونده و بار دستگاههای که لازم است بار آنها اندازه گیری شود انتخاب کرد جریان ثانویه c,t را اصولاً می توان مطابق فاصله دستگاههای اندازه گیری و حفاظت c,t انتاب کرد : اگر فاصله کم باشد جریان ثانویه 5 و اگر ترانسفورماتور جریان از محل دستگاههای سنجش و یا حفاظتی دور باشد بهتر است بجای جریان ثانویه 5 آمپر از جریان 1 آمپر استفاده کرد زیرا افت توان و ولتاژ در سیمهای رابط کمتر خواهد شد .

4ـ ظرفیت ترانس جریان
ظرفیت ترانسفورماتر جریان عبارتست از حاصلضرب جریان نامی ثانویه ترانسفورماتور جریان در مقدار افت ولتاژ ناشی از گردش این جریان در مدار تغذیه شونده از c,t که برحسب V.A بیان می شوند . طبق استاندارد IEe-185 مقدار ظرفیتهای ترانسفورماتورهای جریان تا 0V.A برابر صورت زیر استاندارد نموده اند :25-5-10-15-30-(VA) از 30VA به بالا را اصولاً بر حسب نیاز انتخاب می نمایند . برای اینکه مقدار خطا درترانسفورماتور های جریان به مقدار محاسبه شده باقی بماند لازم است مقدار توان گرفته شده از c.t معادل مقدار توان ترانسفورماتور باشد . در این حالت باید مجموع مقاومتهای مدار خارجی سیم پیچ ثانویه حتی المقدور برابر مقاومت خارجی نامی ترانسفورماتور باشد . تا از خراب شدن آن جلوگیری به عمل آید و در ضمن از خراب شدن دستگاه های اندازه گیری نیز حفاظت شود . با توجه به مطالب گفته شده در انتخاب ظرفیت c,t باید قدرت مصرف کلیه وسایلی که از ثانویه تغذیه میشوند در نظر گرفت . در زیر مصرف یک سری از وسایل اندازه گیری و رله ها مشخص شده است .


 انواع ترانسهای جریان ازنظر ساختمان
c.t ها از نظر ساختمان داخلی به دو دسته کلی تقسیم می شوند :
1ـ نوع حلقه ای Ring Type : در این نوع ترانس جریان که عمدتاً از هسته و سیم پیچ ثانویه نشکیل شده است شکل ظاهری ترانس بصورت یک حلقه ایست که سیم طرف فشار قوی از میان این حلقه عبور کرده و حکم اولیه ترانس را دارا می‌باشد .
2ـ نوع پایه ای Past Type : در این نوع ترانس جریان به شکل یک ستون می‌باشد که قسمت فوقانی آن محل ورود و خروج سیم فشار قوی می باشد و سرهای ثانویه از پایین ترین قسمت ترانس جریان گرفته می شود که خود به دو نوع تقسیم می گردد :
الف) هسته بالا (Top Core)                ب) هسته پایین (Tank Type)
در نوع هسته بالا سیم پیچ ثانویه و هسته ترانس در قسمت فوقانی قرار رگفته است و سیم فشار قوی مستقیماً از هسته عبور می نماید و مجموعاً توسط مقره اتکائی بوشینگی از پایه و زمین جدا می گردند .
سیمهای ثانویه از سوراخ وسط مقره بوشینگی بطرف پایین هدایت شده و به جعبه ترمینال c.t متصل می گردند . ضمناً از روغن عایق نیز برای عایقبندی سیم پیچی ثانویه و اولیه و هسته نسبت به هم استفاده می گردد .
در نوع هسته پایین هسته و سیم پیچهای ثانویه در قسمت تحتانی c,t قرار گرفته است و مقره بوشینگی بر روی آن قرارگرفته است و در قسمت بالا به عنوان نقطه اتکا برای سیم فشار قوی عمل می نماید و این سیم از طریق سوراخ وسط مقره بوشینگی بطرف پایین قرار گرفته است هدایت شده و مجدداً پس از عبور از هسته بطرف بالا بر می گردد .
مزایا و معایب c,t های هسته پایین و هسته بالا نسبت به یکدیگر :
1ـ در c,t های هسته بالا چون هسته و سیم پیچهای ثانویه دربالا قرار گرفته است نیاز به استحکام مکانیکی ویژه ای دارد و بایستی دارای فونداسیونی باشد که در مقابل باد و طوفان و زلزله و نیروهای دینامیکی ناشی از جریان اتصال کوتاه ترانس جریان را نگه دارد . در صورتی که در c,t های هسته پایین نیاز فوق کمتر خواهد بود .
2ـ درترانسهای هسته پایین چون سیم فشار قوی مسیر کل بوشینگ را بصورت رفت و برگشت طی نموده و از طرفی به قسمت پایین که به زمین نزدیکتر است وارد می شود لذا عایقبندی آن بمراتب از هسته بالا که سیم فشار قوی مسیر کوتاهی درداخل c,t طی می کند و در قسمت بالای مقره بوشینگی قرار گرفته است مشکلتر می باشد .
3ـ در ترانسهای هسته پایین به هنگام اتصال کوتاه سیمهای فشار قوی رفت و برگشت چون حامل جریان خیلی زیادی هستند نیروهای زیاد بر هم وارد می نمایند و موجب خسارت دیدن c,t می گردند . در صورتی که این حالت درترانسهای جریان هسته بالا وجود ندارد .
4ـ میدان مغناطیسی در هسته ترانس جریان هسته بالا بعلت اینکه سیم فشار قوی مستقیم و عمود بر سطح مقطع حلقه هسته عبور می نماید یک میدان یکنواخت می باشد . در صورتی که این میدان در ترانس جریان هسته پایین غیر یکنواخت می باشد و ترانس هسته پایین در معرض ناپایداری حرارتی قرار دارد .

3ـ3ـ3) مشخصات الکتریکی ترانسهای جریان
هر ترانس جریان با پارامترهای ومشخصات زیر که بر روی پلاک آن ثبت شده است مشخص می گردد:
1ـ جریان اولیه بر حسب آمپر
2ـ جریان ثانویه های مختلف بطور جداگانه بر حسب آمپر
3ـ ولتاژ نامی بر حسب کیلو ولت
4ـ مقدار ظرفیت و بار مجاز یا Borden هر یک از ثانویه ها بر حسب ولت آمپر
5ـ جریان دینامیکی قابل تحمل توسط c,t به هنگام بروز اتصال کوتاه بر حسب کیلومتر آمپر(Idyn)
6ـ جریان حرارتی قابل تحمل توسط c,t بر حسب کیلو آمپر (Ith)
7ـ کلاس دقت هر کدام ازثانویه ها ، کلاس دقت مشخص کننده مقدار خطای c,t در نسبت تبدیل می باشد بصورت apn نشان داده می شود .
 ترانسفورماتورهای ولتاژ
Voltage or potantial transformer
ترانس ولتاژ به ترانسفورماتوری گفته می شود که ولتاژ را با نسبت معینی تغییر داده و برای وسایل حفاظتی یا اندازه گیری قابل استفاده می سازد . از آنجائیکه ساختن دستگاههای حفاظت و یا اندازه گیری که بتواند مستقیماً درارتباط الکتریکی با ولتاژهای فشار قوی قرار بگیرند مقدور نیست لذا از ترانسهای ولتاژ استفاده می شود . ترانسهای ولتاژ دو وظیفه عمده به عهده دارند :1ـ ایزوله کردن دستگاه اندازه گیری از شبکه 2ـ کاهش فشار الکتریکی به مقدار قابل سنجش ( انواع ترانسفورماتورهای ولتاژ)
1ـ ترانسفورماتورهای اندکتیو ( مغناطیسی ) 2ـ تقسیم کننده های مقاومتی 3ـ تقسیم کننده خازنی ترانس اندوکتیو : برای ولتاژهای متوسط (6.6kv تا66kv )
ترانس یا تقسیم کننده خازنی : درولتاژهای بالاتر از 66kv
ترانس با تقسیم کننده مقاومتی : کاربرد آزمایشگاهی و در سیستمهای قدرت کاربردی ندارد .
 معمولاً v,t های فشار قوی بین خط و زمین قرار می گیرند یعنی ولتاژ فازی به‌ آنها اعمال می شود ( بطور مثال  و….) در نتیجه باید مقدار امپداتس سیم پیچ اولیه خیلی بالا باشد و عایقبندی سیم پیچ هر چه ولتاژ بالاتر می رود زیادتر و مشکلتر خواهد بود به همین منظور در ولتاژ خیلی بالاتر از Cvt استفاده می شود ولتاژ   اعمال می شود و در ثانویه که مقدار دور آن خیلی کم است ولتاژ   ولت روی هر کر ظاهر می‌شود . خروجی v,t را معمولاً بصورت (a) سر کلاف و (n) ته کلاف مشخص می نماید که شمارش تعداد کرهای یک v,t با اعدایکه در سمت چپ حروف گذاشته می شود . ولتاژ بین کر اول فاز R با کر اول فاز S ، 110 ولت می باشد که خروجی v,t ها را برای سه فاز بصورت ستاره اتصال می‌دهند و به مصرف می رسانند . کلیه مصرف کننده ها باید به شکل موازی با v,t (خروجی) ، در ابتدای خروج سیم پیچ ثانویه از v,t یک عد فیوز قرار می دهند .
در ولتاژهای بالا روش اقتصادی این است که از c.v.t استفاده شود چون در v,t عایق بندی و ایزوله کردن سیم پیچ نسبت به پایه استراکچر مسئله عمده و پرخرجی خواهد شد .
ولی در Cvt توسط یک سری خازن که درمدار قرار می دهند ولتاژ را پایین میآورند وولتاژ کم را به یک سیم پیچ اولیه داده ( حدود 10kv ) و از ثانویه 110v خروجی گرفته می شود .
دو مجموعه خازن C1 وC2 درمدار دیده می شود مجموعه C1 ظرفت آن پایین و مجموعه C2 با ظرفیت بالا می‌باشد درنتیجه XC1 خیلی بالا و XC2 خیلی پایین خواهد بود و به همین نسبت ولتاژ فاز بازمین که به cvt اعمال می شود به نسبت مقاومت افت می‌نماید و از دو سر مجموعه خازن C2 ( ولتاژ کم ) گرفته می شود و به سیم پیچ اولیه v,t داده می شود . استفاده از خازن در cvt بدو منظور است :
1ـ با استفاده از خازن متوالی به طور سری ولتاژ پایین آمده و بدینوسیله حجم ترانس و عایق بندی آنرا کاهش می دهند واقتصادی تر می باشد و بخصوص در ولتاژهای بالا.
2ـ از خازن می توان بعنوان کوپلاژ سیگنال PLC به خط فشار قوی استفاده نمود .

مشخصات الکتریکی ترانسهای ولتاژ
1ـ ولتاژ برحسب کیلو ولت 2 ـ ولتاژ ثانویه ها بر حسب ولت
3ـ مقدار ظرفیت یا بار مجاز یا Burden بر حسب ولت آمپر +
4ـ کلاس دقت که مشخص کننده میزان خطا در نسبت تبدیل می باشد و غالباً با یک عدد نشان داده می شود که تعیین کننده میزان درصد خطا درولتاژ نامی می‌باشد .
 
 خروج دستی ترانسفورماتور جهت سرویس وتعمیرات
1.    کنترل بار ترانسفورماتور های در مدار وکاهش بار از طریق شبکه 20 کیلو ولت ( در صورت نیاز)
2.    خارج نمودن خازنهای مربوطه
3.    بستن فیدر 20 کیلو ولت ارتباط در صورت باز بودن
4.    با زنمودن فیدر 20 کیلو ولت ترانسفورماتور
5.    جابجائی تغذیه داخلی پست بر روی ترانسفورماتور های دیگر
6.    با زنمودن دیژنکتور 63 کیلو ولت در پست مبدا
7.    باز نمودن سکسیونرهای طرفین دژنکتور یا عقب کشیدن دپار در پست مبدا
8.    بیرون کشیدن فیدر 20 کیلو ولت ترانسفور ماتور
9.    زمین کردن سر کابل 20 کیلو ولت ترانسفور ماتور در پست  مقصد
10.    خارج نمودن فیدر خازن در پستهای کوژلکس وکالریماک (مستقیماً به شینه 20 کیلو ولت ترانسفورماتور در محوطه وصل است)
11.    زمین کردن سر کابل 63 کیلو ولت در پست مبدا
12.    صدور اجازه کار به اکیپ تعمیرات توسط اپراتور یا مسئول مانور با هماهنگی مرکز دیسپاچینگ فوق توزیع مربوطه   ...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله رویکردهای عرفانی در طراحی کتیبه های کوفی م

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رویکردهای عرفانی در طراحی کتیبه های کوفی معقد با pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رویکردهای عرفانی در طراحی کتیبه های کوفی معقد با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رویکردهای عرفانی در طراحی کتیبه های کوفی معقد با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رویکردهای عرفانی در طراحی کتیبه های کوفی معقد با pdf :

مقدمه

در دهههای نخستین قرن اول هجری در دو شهر جدید اسلامی یعنی بصره و کوفه علاقهای به زبان و خط عربی پدید آمد که شکلگیری دو خط را به همراه داشت. در این میان، خطی که منسوب به شهر کوفه بود، برای اینکه بهراحتی تحت قاعده درمیآمد و برخی از خصوصیات خط سُریانی سطرنجیلی را داشت، شهرت یافت؛ در نتیجه خط جدیدی به وجود آمد که اندازههای متناسب و مشخص داشت و متشکل از خطوط عمودی کوتاه و خطوط افقی ممتد بود.

این خط بهعنوان خط کوفی مشهور شد که نقش بنیادینی در تمامی تحولات خوشنویسی اسلامی دارد. خط کوفی ساده اولیه بازتابی از محیط اجتماعی و فرهنگ خشن بود که این خط در آن شکل گرفته بود. اما بهتدریج با قدرتگرفتن تمدنهای بزرگ، انواع کوفی تزیینی پدید آمد و تطور یافت. نکته قابلتوجه اینکه در قلمرو غربی اسلام این تزیینات با تغییر و تحول کمی تا پایان قرن دهم بهکار گرفته شد، اما در قلمرو شرقی بهطور کلی قواعد تزیینی از قرن چهارم به بعد تحول و توسعه یافت ,Safadi) 1978: 10-11؛ سهیلی خوانساری، 1383: چهار و پنج).

در میان انواع کوفی تزیینی، کتیبههای کوفی معقد در طول قرون چهارم تا ششم بهصورت چشمگیری متنوع شدند. در عین حال اشتراکات فراوانی بین آنها دیده میشود که احتمال وجود سرچشمه واحدی را به یقین تبدیل میکند. بدونشک، منبع اصلی این حرکت کلام الهی بود که گاه مستقیم و گاه غیرمستقیم و از راه اندیشههای عارفانه روح خوشنویسی را سیراب میکرد. از طرف دیگر، حرکت علمی »نهضت ترجمه« که در قرون دوم تا چهارم در قالب ترجمه وسیع آثار علمی و فکری تمدنهای قبل از اسلام یا معاصر آن صورت گرفت (عظیمیاعتمادی، 1376: 135) آگاهی از اصول هندسه را برای هنرمندان این دوره به همراه داشت.

این اصول که اغلب با تجرد عرفان هم پوشانی داشت درک مفاهیم متعالی را برای هنرمند ملموستر گردانده بود. بنابراین این پژوهش قصد دارد با درنظرگرفتن این مثلثِ زیربنا یعنی خط، هندسه و عرفان قابلیت های بصری کوفی معقد را معرفی کند تا ضمن شناخت خاستگاههای فکری تزیینات خط کوفی به راهبردهای بصری آن دست یابد، راهبردهایی که در اشتقاقِ معانی عرفانی بهکاررفته و در دنیای معاصر برای طراحی حروف کارآمد هستند.

به این منظور، مبنا را بر تجزیه و تحلیل ساختار هندسی مفردات و مرکبات خط قرار داده که پلی میان عرفان و هنر بهشمار میآید.1 این مطالعه بر این فرضیه استوار است که خاستگاه تزیینات کوفی معقد در هندسه حروف نهفته است، هندسهای که ریشههایی در عرفان دارد و شبکه ای منظم از خطوط افقی، عمودی و مورب است، چنانکه در

جهت افقی خط هندسه عرفانی زمان و در تعدد کرسی حروف و کلمات هندسه عرفانی مکان را میتوان درک کرد. مفردات خط مقیاس کوچکی از این شبکه را نشان میدهد که تزیینات گره از روابط میان آن حاصل شده است.

این روابط بنیادین در مقیاسی بزرگ تر بهکمک اصول ترکیب بهگونه ای بر این شبکه نگاشته شدهاند که نسبت آنها با خط کرسی، معنای دوگانه گره در مفاهیم عرفانی را القا میکند. بدینترتیب در این جستار وجوه سه گانه خط کوفی نمایانده شده که در مطالعات مربوطه کمتر به آن توجه شده است، زیرا بیشتر مطالعاتِ پیشین با محوریت تاریخی به کتیبهخوانی و تحولات فرمی این خط پرداختهاند. مثلاً ساموئل فلوری (Flury, 1967) در مقالهای این کتیبهها را
بر اساس افزونههای تزیینی طبقهبندی کرده و با استفاده از نمونههای تاریخدار زمان تقریبی موارد بیتاریخ را بهدست آورده است. حتی ناجی زینالدین نویسنده عربزبان در دو کتاب مصورالخط العربی (1968) و بدائعالخط العربی

(1971) خطوط تزیینی را ترکیبی از خط کوفی و نقشینههای تزیینی در نظر گرفته است که حبیباالله فضائلی نیز در کتاب اطلس خط (1350) از او پیروی میکند. این روند را گرومن در مطالعه کتیبههای مصری (Grohmann, 1967) با

تأکید بر مفردات حروف تکامل میبخشد و سیر تحولات خطوط تزیینی را تا اواخر قرن ششم نشان میدهد. اما نظریه یاسر طبّاع (Tabba, 2001) جزو معدود نظریاتی

است که به زمینهیابی تحولات خط میپردازد.

او با استفاده از نظریه فرهنگ بصری گذار از خط کوفی به خط نسخ را در هنرهای درباری با تغییر مذهب شیعه به سنی مرتبط میداند. با توجه به اینکه این نظریه بهطور کلی بیان شده است، مقاله حاضر میکوشد با آشکارکردن نقش تأثیرات عرفانی در طراحی کتیبههای کوفی معقد تاحدودی زمینههای فکری این تحولات را نشان دهد.

گره در مفردات خط کوفی

ابتدایی ترین تا پیچیده ترین اشکال گره در حروف کوفی از سه شکل اولیه نشئت گرفته است که هریک از آنها به فراخور خاستگاهشان دربردارنده مفاهیم ویژهای هستند.

1. گره نقطه

یکی از اساسیترین مفردات کتیبههای کوفی معقد گره نقطه است. البته پژوهشگرانی که دراینباره دقت نظر بیشتری داشته آن را پیچ نامیدهاند Flury, 1967: 1759)؛ هراتی،

1368). اگر بهصورت منفرد به خط نظر شود، اصطلاح پیچ درست است، ولی اگر سیر تحولات فرمی خط در نظر گرفته شود این آرایه را باید گره دانست.2 نکته دیگری که باید یادآوری کرد استفاده از نام »نقطه« برای این گره است که اشاره به نقطه تجسمی یا هندسی دارد و نباید آن را با نقطه حروف اشتباه گرفت. پس نقطه ابتدایی ترین شکل گره است

جدول1. انواع گره نقطه در حرف الف

الف. حرف »الف« با گره نقطه؛ مأخذ: / Wilikinson, 1973, Chapter 3, No. 49ب. حرف»الف« با گره خم؛ مأخذ: V & A /Museum, No. C. 909. 1935 ج. حرف»الف« با گره پیچ؛ مأخذ: ., 1979, Ta LII, No. 3

فصلنامه علمی- پژوهشی نگره

1 . تمام جداول این مقاله را نگارندگان تهیه کردهاند. تمام حروف از کتیبههای خواندهشده انتخاب شده و مأخذ تصاویر در زیر هر جدول نوشته شده است. مثلاً در جدول 1، مورد ب، حرف »الف« از کلمه »الاحساب«

که در ترکیب با حروفْ اصل عرفانی خط را بازمینمایاند (جدول1).1 در اندیشههای حروفی حلاج، اصل هر خطی نقطه و تمامی خط متشکل از نقطههایی بههمپیوسته دانسته شده است. او بر این اساس چنین میپندارد که نه خط از نقطه بینیاز است و نه نقطه از خط، و هر خط راست یا کجی از عین نقطه و توالی آن تحرک می یابد و هرآنچه چشم بیننده به آن افتد نقطهای است میان دو نقطه و این خود دلیل بر تجلی و نمایانشدن حقّ است از هر آن چیزی که به چشم درآید و برای همین گفتهاند: چیزی ندیدم مگر آن که خدا در آن چیز دیدم2 (اخبار حلاج، 1374: 17).

از طرف دیگر، »مُحاسبی«3 در بیان اصل خط چنین گفته است: »چون خداوند حروف را آفرید به آن ها امر کرد که فرمان برند. همه حروف به شکل الف بودند، لکن تنها الف شکل خود را به صورتی که آفریده شد حفظ کرد«4 (نویا، 1373 : 137 ). از این رو، حضور تزیینات گره در حروف و از جمله حرف الف از تمایل طراحان به نمایش اصل عرفانی حروف خبر می دهد.

این گره در کتیبه های مکرر الیمن از خاستگاه دیگری نشئت گرفته است، ولی این گرایش در لایه های پنهانی آن نهفته است. کلمه »الیمن« در این کتیبهها به خط کوفی مدور نوشته شده که حرف نون در آن مبتنی بر اصل تحویق5 ادامه یافته و با الفهای کتیبه هماهنگ شده است. این خط با دو »الف« دیگر و گرهای که در امتداد عمودی سر میم گذاشته شده است بهنوعی »سباعی بیاض« در »خط رمل«6 را تداعی می کند. خط رمل، که از خط و نقطه تشکیل شده است، شانزده حالت دارد که سباعی بیاض(|| (| یکی از آن هاست. این شکل در علم رمل به رأس تعلق دارد به شرکت مشتری و مذاکرات دلالت کند بر معدنیات و چیزهای سرد

و تر و رنگ های سفید و باریک و بر مردمان سفیدپوست

و خندان (آملی، 1352: 57). خطوط چهارگانه در اشکال رمل به ترتیب یکی از عناصر اربعه را نشان می دهند و قرار

گرفتن نقطه در خط سوم به جای عنصر آب آن را به نقطه آبی مشهور کرده است. بنابراین، با توجه به معنی کلمه الیمن (مبارک و نیک بخت گردیدن) و همچنین مفهوم شکل سباعی بیاض، چنین استنتاج می شود که گره در کتیبه مکرر الیمن با رویکردی بیانگرایانه و برای نمایاندن معنای دعای خیر و برکت (فراوانی آب) طراحی شده است. امکان دارد کیمیای عرفانی الهامبخشِ این طراحی بیانگرایانه از مضمون دعایی باشد. از منظر کیمیای عرفانی که جابر بن حیان از سرآمدان آن است خلقت با عقل اول و نفس کلی (سیال و لطیف) آغاز میشود و به مراتب جسمیت مییابد. این مراتب تا جایی تنزل پیدا میکند که موجودات به مرتبه پایداری (جامد و کثیف) برسند.

طبایع چهارگانه (گرمی، سردی، خشکی و تری) نیز کیفیاتی مقدم بر عناصر هستند که در این مراحل آنها را فعال میکنند. کیمیای عرفانی این نفس کلی را عشق الهی میانگارد که هر یک از موجودات به میزانی از آن بهره دارد و کیمیاگر در صدد شناخت این میزان و حقیقت باطنی طبیعت از رمزگشایی حروف بهره گرفته و هر حرف را نمادی از طبایع چهارگانه دانسته است تا با فعالکردن عناصر آنها را به صورت سیال درآورد و آنها را بهمراتب برتر و در نهایت رسیدن به اکسیر اعظم برساند (مختار رسائل جابر بن حیان، 1935: 2-8 و 392-422 ؛ ,Kraus 2006: 196-200؛ نصر، 1386: 282 و 291).

از این رو در تعریف کیمیا آمده است: »معرفت کیفیت تغییر صورت جوهری با جوهر دیگر و تبدیل مزاج آن به تطهیر و تحلیل و تعقید« (آملی، 1352: 242). پس ترکیب نمادین طبایع چهارگانه با حروف در این کتیبههای دعایی که برای بیانِ امید بهمراتب برتر طراحی شده بازهم به اصل وحدت اشاره دارد و این تعبیر عارفانه درباره »عقد« را به یاد میآورد: »عقد« سرّی میان حقّ و بنده که حقیقتش ارادت دل است در بذل بهجت و ذبح نفس در رؤیت حق (بقلیشیرازی، 1374: 574).

منقشِ بر یک بشقاب سفالین استخراج شده است. از این رو، این حرف را نباید با حرف »ب« اشتباه گرفت.

2 . این جمله را که ترجمه »ما رأیت شیئ الا و رأیت االله فیه« به چند نفر نسبت داده اند، از جمله به حسین بن منصور حلاج و نیز به حضرت محمد(ص).

3 . محاسبی. ]مُ سِ[ حارث بن اسد از متصوفه است (دهخدا). 4. نفّری در همین معنی مینویسد: »همه حروف بیمارند، بهجز الف. نمیبینی که همه خمیدهاند؟ نمیبینی که الف راست

و بیخمیدگی است؟ پس بیماری یعنی خمیدگی.« در قباله یهود نیز الف »ریشه روحانی همه حروف دیگر دانسته شده است
و در ذات خود همه الفبا، و بنابراین همه عناصر آدمی را در بردارد« (نویا، 9731: 731). 5 . یکی از اصول خط در رساله ابوحیان توحیدی به معنی گرد کردن جلو، وسط و دنباله واو، ف، قاف و حروف مشابه است تا این حروف را ظریف و متناسب کنند (روزنتال، 1731: 361).

6. علم رمل که پیداکردن آن را به دانیال نبی نسبت دادهاند (دهخدا)، عبارت است از معرفت طرق استدلال بر وقایع خیر و شر از اشکال مخصوصه و کیفیت استخراج و دلالات آن (آملی، 2531: 441 و 541). 7

شماره72 پاییز29

رویکردهای عرفانی در طراحی کتیبههای کوفی معقد

جدول2. گره در کتیبه مکرر دعای »الیمن«

الف. مأخذ: / Lane, 1956, No. 5 ب. مأخذ: /V & A Museum, No. C. 46. 1964 ج. مأخذ: /Grube, 1976: 99, No. 58 د. مأخذ: ,A collection of Iranian Islamic Art, 1977 تصویر پشت جلد/ه. مأخذ: .Watson, 2004: Cat. Ga. 19

1. صاحب کتاب تجلی هنر در کتابت بسماالله (هراتی، 8631) اصطلاح »گره غنچهای« را برای این حرف پیشنهاد کرده است.

2. بینهایت منشعب از نمادِ باستانی اوروبروس (Ouroboros) است که

مار یا اژدهایی را نشان میدهد که دمش را میخورد.

2. گره قلب

گره قلب بعد از نقطه از رایج ترین آرایهها در کوفی معقد است که تا به امروز در تزیینات خط حضور دارد. بهنظر می رسد تکوین نقشمایه قلب (جدول 3: الف)برای از بینبردن دوگانگی ها صورت گرفته باشد. در خط کوفی حروف »عین«1 (جدول3،حرف »عین:« الف) و »لا« (جدول3،حرف »لا:« الف) دارای ساختاری دوپاره هستند که در کتیبه های تزیینی حرکتی به سوی ایجاد وحدت در آن ها دیده می شود (جدول3، حرف »عین:« ب، ج ، د/ حرف »لا.(« این سیر تحول بصری که گرومن (Grohmann, 1967)

در بررسی کتیبه های تزیینی مصر یافته است در کتیبه های ایران نیز دیده می شود. علاوه بر این، در نمونه های ایرانی شکل دوقسمتی حرف »ه« (جدول 3، حرف »ه:«د، ه، و) و تزیینات حرف »کاف« (جدول 3، حرف »کاف(« در تکوین نقشمایه قلب بی تأثیر نبوده اند.

برای تحلیل چگونگی این امر، ابتدا لازم است مفهوم واحد و کثیر و تقابل آنها در فلسفه اسلامی بیان شود. ابنسینا واحد را دو گونه میداند:1) یا چنان است که به رویی واحد و یکی بود و به رویی بسیار؛ 2) یا بههیچروی اندر ذات وی بسیاری نیست چنانکه نقطه و ایزد تعالی (1383: 45).

واحدی که در مبحث حاضر مطرح شده »الف« از گونه اول است که در رویکردهای عرفانی همواره برای تبدیل آن به گونه دوم، »نقطه«، گرایشی بوده است. ابنسینا درباره واحد مشخصات بیشتری را شرح داده و گونه اول را در دو قسمت توضیح میدهد:1) آنکه اندر وی به رویی بسیاری بود یا به قوت بود یا به فعل. اگر به فعل بود چنان بود که چیزی از چیزهای بسیار را ترکیب و گردآوردند، و اگر به قوت بود چنان بود که اندر فعل هیچگونه قسمت نبود ولیکن پارهپارهشدن را پذیرا باشد. 2) یکی به رویی دیگر، آن را گویند که چیزهای بسیار باشد که اندر زیر یکی کلی افتد (همان: 46). در فلسفه ابنسینا »بسیاری« (کثرت) در مقابل »یکی« (واحد) قرار میگیرد. »بسیاری« یا به شمار (کمیت) یا به جنس و نوع (کیفیت) یا به عرض (وضعیت) یا به نسبت باشد که تقابل این کثرتها در چهار حالت اتفاق میافتد:1) تقابل عدم و ملکت که یک سبب در یک موضوع

بود چون سبب حاصل باشد ملکت بود و چون غایبْ عدم بود، مانند تقابل جنبش و آرامش؛ 2) تقابل تضاد که دو سبب در یک موضوع بود، چنانکه سفیدی را یک سبب بود و سیاهی را دیگر؛ 3) تقابل مضایف که هر یکی را به قیاس دیگر دانند و دیگران (سایر تقابلها) چنین نهاند؛ 4) تقابل هست و نیست، که بیشتر درباره کیفیت و اندر سخن میآید، چنانکه جفتی (زوجی) و طاقی (فردی) و هرگز آن عدد که طاق بود جفت نشود و آن عدد که جفت بود طاق نشود و موضوع ایشان مختلف است نه یکی (همان: 47-50).

با درنظرگرفتن نظریه عارفان و از جمله محاسبی درباره هبوطِ حروف، چنین مینماید که دوپارگی حروف »عین« و »لا« در تقابل با فردیت »الف« قرار گرفته و کتیبهنگار را بر آن داشته است تا این تناقص بصری (تقابل هست و نیست) را با بهکارگیری تقارن یا آیینگی برطرف کند. تدبیرِ استفاده از نماد آینه نیز از رویکرد عرفانی در طراحی این حروف خبر میدهد، زیرا عارفان آینه را نماد تجلی ذات الهی میپندارند که هر موجودی در صورت صیقلیافتن میتواند جلوهگاه ذات حق باشد، چنانکه بایزید بسطامی میگوید »الهی تو آیینه گشتی مرا، و من آیینه گشتم ترا«؛ یعنی جلال تو مرا مرآت کشف آمد. چون در آن آیینه مینگرم، ترا به نعت قِدَم میبینم و مراد تو از من در آن آیینه میشناسم. بعد از آن، از نور تو نوری شدم و از آن نورْ وحدانیت را آیینه عبودیت گشتم، زیرا که پیش از کون به عشق تو در علم تو معشوق تو بودم (بقلیشیرازی، 1374: 105). نسبت عشق الهی و شکل آیینهای گره قلب در شرح اصطلاحِ عرفانی دیگری نیز بازتاب یافته است: »مرابطه« که به معنای ربط قلوب است در ممکنات غیب به نعت نگرستن در مرآت تجلی (همان: 633). پس میتوان تاحدودی تکوین این نقشینه را از رویکردهای عرفانی و حتی با مفهوم امروزین آن مرتبط دانست.

3. گره سرمدی2
سرمدی شکل مؤخر گره در تزیینات کوفی است. اصطلاح »گره سرمدی« پیشتر در هیچ منبعی ذکر نشده و این نام با توجه به تحولات خط و استنباط نگارندگان از مفهوم

فصلنامه علمی- پژوهشی نگره

جدول3. گره قلب

ردیف اول: الف. نقشمایه قلب؛ مأخذ: / Curatola, 2006: 58 ب. حرف »الف«؛ مأخذ: / Wilikinson, 1973, Chapter 3, No. 53 ج. حرف»الف«؛ مأخذ: / The David Collection, Inv. No. 22/1974 د. حرف »الف«؛ مأخذ: ,Grohmann 1967: 231 / ه. حرف »لا«؛ مأخذ: / A collection of Iranian Islamic Art, 1977 ردیف دوم، راست: الف. حرف »عین«؛ مأخذ: Deroche, 1992: 51 / ب. حرف »عین«؛ مأخذ: / Chiriste’s, London, Sale 9835, April 30, 2004, Lot 61 ج. حرف »عین«؛ مأخذ: Bonhams, /London, Sale 17854, October 7, 2010, Lot 88 د. حرف »عین«؛ مأخذ: / Grohmann, 1967: 123 ه. حرف »عین«؛ مأخذ: /Grohmann, 1967: 134 و. حرف »عین«؛ مأخذ: / Grohmann, 1967: 135 ز. حرف »عین«؛ مأخذ: A collection of Iranian / Islamic Art, 1977 ردیف دوم، چپ: الف. حرف »ها«؛ مأخذ: وارد، / 56 :1384 ب. حرف »ها«؛ کتیبه مسجدجامع نایین/ ج. حرف »ها«؛ مأخذ: / The David Collection, Inv. No. 11/1977 د. حرف »ها«؛ مأخذ: Bonhams, London, Sale 13589, July 5, / 2006, Lot 78ه. حرف »ها«؛ مأخذ: / V & A Museum, No. 378 to D. 1907 و. حرف »ها«؛ مأخذ: Sotheby’s, Sale L07220, / April 18, 2007, Lot 44ردیف سوم، راست: الف و ب. حرف »لا«؛ مأخذ: /Grohmann, 1967: 125 ه. حرف »لا«؛ مأخذ: V & AMuseum, No. 378 to D. 1907 ردیف سوم، چپ: الف. حرف »کاف«؛ مأخذ: / Pancaroglu, 2007, No. 33 ب. حرف »کاف«؛ کتیبه مسجدجامع نایین/ ج. حرف »کاف«؛ مأخذ: .The Metropolitan Museum of Art, No. 45. 140

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی و مقا

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی و مقایسه آن در بین جوانان ساکن مناطق شهری و روستایی (بررسی موردی: شهرستان خرم آباد با pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی و مقایسه آن در بین جوانان ساکن مناطق شهری و روستایی (بررسی موردی: شهرستان خرم آباد با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی و مقایسه آن در بین جوانان ساکن مناطق شهری و روستایی (بررسی موردی: شهرستان خرم آباد با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی و مقایسه آن در بین جوانان ساکن مناطق شهری و روستایی (بررسی موردی: شهرستان خرم آباد با pdf :

چکیده

سبک زندگی دارای سهبعد دانشی، نگرشی و رفتاری یا عمل است. سبک زندگی جوانان در پیمایشی از 100 جوان ساکن شهر

و 100 جوان ساکن مناطق روستایی شهرستان خرم آباد با هشت شاخص مصرف فرهنگی، مدیریت بدن، رفتار سیاسی، رفتار انحرافی، توجه به آرایش و خودآرایی، لباس و کفش، خوراک و همچنین گرایش به سمت دین یا دینداری با ابزار پرسشنامه مورد سنجش قرار گرفت و با توجه به اینکه مسأله اصلی مقاله حاضر سنجش رابطه سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی بود، ابعاد اقتصاد مقاومتی نیز بر پایه دیدگاههای موجود و با شاخصهای سادهزیستی، مشارکت، حمایت از تولید داخلی، عقلانیت اقتصادی و همچنین خوداتکایی یا نگاه مولّد به درون، مورد بررسی قرار گرفت. همبستگی بین اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی در بین جوانان شهری برابر 0/161 و در بین جوانان روستایی برابر 0/104 بود که چندان معنادار نمیباشد. سطح سبک زندگی در بین جوانان شهری با استفاده از میانگین برابر 3/78 و در بین جوانان روستایی برابر 2/42 بود که بیشترین تفاوتها در مؤلفههای رفتار انحرافی، توجه به آرایش، مدیریت بدن و مصرف فرهنگی مشاهده گردیده است. وضعیت مؤلفههای اقتصاد مقاومتی در بین جوانان شهری برابر 1/52

و در بین جوانان روستایی 4/11 بود که بیشترین تفاوتها مربوط به خوداتکایی، مشارکت، حمایت از تولید داخلی و عقلانیت اقتصادی بوده است.

واژگان کلیدی: سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، جوانان روستایی، جوانان شهرنشین، خرم آباد

مقدمه

سبک زندگی4 یکی از مفاهیمی است که در نیمه دوم قرن بیستم مورد توجه جامعهشناسان قرار گرفت و به سرعت در ابعادی همچون هویت، مصرف، طبقه اجتماعی، انگیزش و.. رشد یافته و بستری نو برای انواع تحقیقات تجربی فراهم شد. نظریات و آرای جامعهشناسانی همچون ماکس وبر5، گیدنز6، وبلن7، بوردیو8،

1-Life Style 5- Weber 6- Giddings 7- Veblen 8- Bourdieu

همایش ملی نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی
2

پیترسون1 و; چنان زمینهای برای تحقیقات سبک زندگی فراهم نمود که در تمام رشتههای علوم انسانی، زمینه

نظریهپردازی در خصوص نقش و جایگاه سبک زندگی فراهم شده است.

فاضلی((1382 گستردگی ابعاد و پیچیدگی موضوع سبک زندگی را تا آنجا میداند که مرزهای محدود

کنندهاش لغزنده و مبهم است و برداشتهای متفاوتی از این موضوع و قلمرو آن به وجود میآید که در

بررسیها قابل مشاهده است.

بررسی پیشینههای تجربی در زمینه سبک زندگی در ایران نشان میدهد که سابقه پژوهش در این زمینه به کمتر

از بیست سال میرسد. البته از سال 1380 تاکنون اقبال محققان به سوی این موضوع بیشتر شده است.

با ظهور انقلاب اسلامی ایران، شکل جدیدی ازحکومت در دنیا پدیدار شد که هم مردمی بود و هم

اسلامی؛ حکومتی که بنای سازگاری با هیچ یک از ابرقدرتهای شرق و غرب را نداشت و به هیچ قدرتی جز

قدرت ایمان و پشتوانه مردم خویش وابسته نبود. ظهور این نوع جدیدحکومتی، آن هم در منطقهای مانند

خاورمیانه که شاهراه حیاتی ارتباطی و قطب انرژی دنیاست، به مذاق مستکبرین ناخوشایند بوده و هست. ازآن ناخوشایندتر، صدور این انقلاب به دلها و قلوب مسلمین و سایر ملل است که به تازگی خود را در انقلابهای اسلامی منطقه نمودار ساخته است. ذات وجود چنین نظامی برای اردوگاه استکبار، خطری همیشگی را به دنبال دارد؛ لذا از روزهای آغازین این مولود مقدس، بنای دشمنی را در اشکال گوناگون بنا

نهادند. آنان ابتدا به صورت ترورها و اقدامات خونین داخلی، سپس جنگ نظامی و پس از آن تهاجم فرهنگی

و اقتصادی به مبارزه با انقلاب اسلامی پرداختند. در مقابل این تهاجم اقتصادی، گزینهای به نام اقتصاد مقاومتی مطرح شده است که دارای ابعادی همچون حمایت از تولید داخلی، حمایت از کارآفرینی، توسعه صادرات، اصلاح نظام اداری و اقتصادی و همچنین افزایش مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی است.

هدف اصلی این مقاله بررسی وضعیت سبک زندگی در بین جوانان شهری و روستایی شهرستان خرم آباد

و مقایسه آن در ارتباط با ابعاد اقتصاد مقاومتی است. در این راستا لازم است که ابتدا به شناسایی و توصیف

وضعیت اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی در مناطق روستایی و شهری پرداخته شده و سپس با بهرهگیری از روشهای آماری به تحلیل روابط و همچنین مقایسه بین آنها پرداخته شود.

بیان مسأله و ادبیات تحقیق

شهرستان خرم آباد، از نخستین سکونتگاههای مردم ایران بوده است که در استان لرستان و در ارتفاع

1170 متر از سطح دریا واقع شده است(قاسمی: 1375، .(1

بخش قابل توجهی از مردم شهرستان خرم آباد در مناطق روستایی سکونت داشته و به فعالیتهای کشاورزی و دامپروری میپردازند. از طرف دیگر، همواره این شهرستان را به عنوان یکی از شهرستانهای

مستعد در زمینه کشاورزی، دامپروری، گردشگری و صنایع دستی دانستهاند.

1- Peaterson

همایش ملی نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی
3

به نظر میرسد که در راستای به اجرا درآوردن شعار اقتصاد مقاومتی و بهرهگیری بیشتر از امکانات و

استعدادهای این شهرستان، میتوان با در نظر گرفتن سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی به ارزیابی و تحلیل شرایط موجود با تأکید بر اوضاع جوانان که سهم عمدهای از جمعیت را به خود اختصاص دادهاند، پرداخت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

<   <<   36   37   38   39   40   >>   >

ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.

سرویس وبلاگ نویسی پارسی بلاگ