دانشجو یار

پروژه دانشجویی بررسی وضعیت جمعآوری و دفع زبالههای شهری زابل و ار

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی وضعیت جمع‌آوری و دفع زباله‌های شهری زابل و ارائه راهکارهای مناسب برای بهینه‌ سازی فرایند موجود با pdf دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی وضعیت جمع‌آوری و دفع زباله‌های شهری زابل و ارائه راهکارهای مناسب برای بهینه‌ سازی فرایند موجود با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

مقدمه

اختلالات روانی مشکلات جدی و شایعی هستند که در سراسر دنیا مشاهده می شود. 14 درصد از تمامی ناتوانایی ها به علت اختلالات روانی، اجتماعی و عصبی بوده است و این موارد 20 درصد از کل مراجعین به مراکز بهداشتی عمومی را تشکیل می دهند. 

     افزون بر آنها بر پایه برآوردهای سازمان جهانی بهداشت (1993) در دنیا حدود 500 میلیون نفر از اختلالات روانی رنج می برند که از این عده حدود 25 میلیون نفر مبتلا به اسکیزوفرنی نزدیک به 150 میلیون نفر مبتلا به اختلالات نوروتیک می باشند. و بیشتر این موارد در کشورهای در حال توسعه دیده می شود. از طرفی همین سازمان معتقد است حجم مسائل رفتاری و روانی در این کشورها رو به فزونی است و این افزایش تا حدود زیادی وابسته به رشد جمعیت و تغییرات سریع اجتماعی مانند شهرنشینی و فروپاشی خانواده های گسترده و تغییر در شیوه های زندگی مردم و مشکلات اقتصادی می باشد. (منبع 15 ، ص19)

     مروری بر مطالعات همه گیرشناسی که طی 3 دهه گذشته انجام شد نشان می دهد که میزان شیوع اختلالات روانی در کشورها و فرهنگهای مختلف به علت تفاوت در روشهای نمونه گیری، متنوع بودن ابزارهای مورد استفاده، تکنیکهای مختلف مصاحبه و نوع نظامهای طبقه بندی، متفاوت گزارش گردیده است.

     اختلالات روانی نه تنها در جامعه ما بلکه در همه جوامع بشری از متمدن و غیرمتمدن به صورت آشکار و نهان وجود دارد و نمونه هایی از آن در بین مردان- زنان- جوانان- بزرگسالان و حتی سالمندان به صورتهای مختلف مشاهده می شود ولی برخی از اختلالات روانی در بین گروههای مختلف سنی و جنسی بیشتر است اینگونه افراد که مبتلا به اختلال روانی هستند بیشتر از همه مبتلا به اضطراب و تشویش هستند. اختلالات روانی آرامش و تعادل روانی و رفتاری را از بیمار سلب کرده و فرد را در سازگاری با محیط دچار اشکال می سازد که در بعضی از این اختلالات عدم تعادلها دارای صورتی آشکار هستند. (منبع30 ، ص18)

بیان مسئله

 شکی نیست آموزش و پرورش یکی از حساس ترین و مهمترین سازمانهای موجود در کشور است از طرفی اهداف این سازمان مهم و حساس از طریق عملکرد مدیران، قابل دسترسی و ارزشیابی است. و طبیعی است عوامل متعددی در عملکرد مدیران نقش دارد از آن جمله: رضایت شغلی، انگیزش، شرایط اجتماعی، سیاسی و سلامت روان.

     توجه به خصیصه سلامت روان در مدیریت آموزش بسیار مهم است. زیرا مدیری که می خواهد در سازمان آموزشی او، اصول بهداشت روانی رعایت گردد، خود باید اختلالات روانی نداشته باشد. دلسردی وافسردگی، زود رنجی و اضطراب زیاد و رفتارهای تهاجمی داشتن می تواند نشانه هایی از نابسامانی روان مدیران باشد. یک مدیر نابهنجار می تواند رفتار افراد یک مدرسه اعم از معلمان، دانش آموزان، اولیاء و کارکنان را به رفتار نابهنجار تبدیل کند. مدیری که به علت عقده های روانی احساس حقارت یا حس خود بزرگ بینی، عدم اعتماد به دیگران و بدبینی نسبت به همه چیز، شخصیت افراد را تخریب وجلوی رشد آنها را می گیرد نمی تواند مدیر موفقی باشد. (منبع18، ص40)

     بدین منظور تحقیق حاضر به بررسی میزان شیوع اختلالات روانی در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران می پردازد.

 

 

اهمیت و ضرورت پژوهش

  شکی نیست، نهادی که در تربیت انسان نقش دارد پس از خانواده، نهاد عظیم و وسیع آموزش و پرورش است. حتی به تعبیری می توان خانواده را حذف نموده و به آموزش و پرورش اولویت داد. چرا که اگر فرض بر این باشد که همه افراد جامعه تحت پوشش آموزش و پرورش همگانی قرار گیرند می توان اذعان داشت که، پدران و مادران نیز حاصل این نهاد عظیم و برجسته در جامعه اند. پس اثر آن در کودکان قبل از دبستان نتیجه تربیتی است که خود از آموزش و پرورش اخذ کرده اند.        

     بطور کلی آموزش و پرورش یکی از حساس ترین سازمانهای کشور به حساب می آید و از طرفی با توجه به اهداف مهم سازمان شاید بتوان ادعا نمود که مهمترین رسالت هر کشور را نهاد آموزش و پرورش به عهده دارد. و نیز در هر سازمان نقش مدیر، یک نقش اساسی و بنیادی است. بطور مثال به وسیله مدیر اجزاء هماهنگ شده و به طرف هدف مشترک هدایت می شوند، بدین لحاظ در سازمان آموزش و پرورش نیز بیشترین نقش به عهده مدیر مدرسه است. مدیر مدرسه مهمترین رسالت را در تبدیل منابع انسانی به سرمایه های انسانی دارد و این نقش و رسالت در عملکرد او مشخص می شود یعنی از عملکرد مدیران می توان متوجه شد که مدیر مدرسه به رسالت حیاتی خود عمل کرده است یا نه؟ (منبع17، ص79)

     طبیعی است عوامل متعددی در عملکرد مدیران نقش دارد، از آن جمله: رصایت شغلی ، انگیزش، شرایط اجتماعی سیاسی و سلامت روان لذا با توجه به اهمیت عملکرد مدیران در تحقق رسالت مدرسه این موضوع پژوهشی انتخاب شده و هدف از انجام این تحقیق آن است که بتوان میزان شیوع و نوع اختلالات روانی را در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران تعیین و با انجام چنین تحقیقی بتوان اطلاعات موثر و مفیدی در اختیار مسئولان آموزش و پرورش قرارداد.

 

اهداف پژوهش

هدف کلی: بررسی میزان شیوع اختلالات روانی در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران 

اهداف ویژه

تعیین میزان شیوع اختلالات روانی در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران بر حسب سابقه کار.

تعیین میزان شیوع اختلالات روانی در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران بر حسب سن.

تعیین میزان شیوع اختلالات روانی در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران بر حسب میزان تحصیلات. 

تعیین میزان فراوانی انواع اختلالات روانی.

متغییرهای پژوهش

نظر به اینکه در این پژوهش رابطه متغییرها مورد سنجش قرار نمی گیرد لذا از ذکر متغیرهای مختلف (مستقل- وابسته و غیره) خودداری می شود.

تعاریف نظری مفاهیم

شیوع: عبارت است از تعداد موارد یک بیماری در جامعه ای معین و در زمانی خاص که اغلب به عنوان میزان شیوع نیز به کار می رود.

میزان شیوع: مجموع همه افراد مبتلا به یک بیماری در زمان خاص تقسیم بر جمعیت در معرض خطر ابتلا به آن بیماری درهمان مقطع زمانی می باشد. (منبع31، ص159)

اختلال روانی: طبق تعریفR ? DSM  اختلال روانی به سندرم رفتاری یا روان شناختی مهم بالینی که در شخص روی می دهد و با ناراحتی یا ناتوانی همراه بوده و فقط واکنش مورد انتظار در مقابل رویدادی خاص نباشد اطلاق می گردد. (منبع11، ص65)

 

 

مدیریت آموزشی: منظور اصلی مدیریت در هر سازمانی عبارت است از هماهنگ سازی کوششهای افراد انسان و استفاده موثر از منابع دیگر برای تحقق هدفهای سازمان در موسسات آموزشی، این هدفها مربوط به امر آموزش و پرورش و یادگیری است. پس منظور از مدیریت در سازمانهای آموزشی تحقق هدفهای آموزشی وپیشبرد موثر آموزش و یادگیری است. مدیرت آموزشی،گاهی مترادف با مدیریت به معنای اعم تعریف می شود در این صورت مدیریت آموزشی عبارت است از برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل کلیه امور و فعالیتهای مربوط به آموزش و پرورش، معهذا مدیریت آموزشی غالباً به معنی اخص مورد نیاز است یعنی مدیریت آن بخش از فعالیتهای سازمانهای آموزشی که مستقیماً با امر آموزش و پرورش و یادگیری مرتبط است. از جمله فعالیت های مربوط به برنامه های آموزشی، مواد و محتوای دروس، روشها و وسایل آموزشی، مشاوره و راهنمایی تحصیلی، اقدامات آموزش و پرورش مکمل برنامه امور معلمان و دانش آموزان و در واقع در معنای اخیر فعالیتهای سازمانهای آموزشی مد نظر قرار می گیرد. اگر از مفهوم تصمیم گیری مدد بگیریم مدیریت آموزشی عبارت است از تصمیم گیری و اجرای تصمیمات درباره آموزش و پرورش. (منبع21، ص71)

 

تعاریف عملیاتی مفاهیم

اختلال روانی در این پژوهش عبارت است از نمره ای که شخص در آیتمهای پرسشنامه شخصیتی MMPI بدست می آورد.

منظور از مدیر، در این پژوهش فردی است که مدیریت یکی از دبیرستانهای دخترانه واقع در شهر تهران را به عهده دارد.

میزان شیوع، در این پژوهش سطح موارد اختلال است که در جامعه مورد مطالعه توسط پرسشنامه MMPI مشخص شده است.

 

سوالات پژوهش

نظر به اینکه در این پژوهش علل و عوامل مختلف اختلالات مورد بررسی قرار نگرفته است از طرح فرضیه خود داری و سوالات زیر مطرح می شود:

1- آیا میزان شیوع هیپوکندری(HS) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران بر حسب سن متفاوت است؟

2- آیا میزان شیوع افسردگی(D) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟ 

3- آیا میزان شیوع هیستری(HY) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟

4- آیا میزان شیوع پسیکوپاتی(PD) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟ 

5- آیا میزان شیوع پارانویا(PA) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟ 

6- آیا میزان شیوع پسیکاستنی(PT) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟ 

7- آیا میزان شیوع اسکیزوفرنیا(SC) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟ 

8- آیا میزان شیوع هیپومانی(MA) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سن متفاوت است؟ 

9- آیا میزان شیوع افسردگی(D) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟ 

10- آیا میزان شیوع خود بیمارانگاری(HS) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟

11- آیا میزان شیوع هیستری(HY) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟ 

12- آیا میزان شیوع انحراف جامعه ستیز(PD) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟ 

13- آیا میزان شیوع پارانویا(PA) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟

14- آیا میزان شیوع پسیکاستنی(PT) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟ 

15- آیا میزان شیوع اسکیزوفرنیا(SC) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟ 

16- آیا میزان شیوع هیپومانی(MA) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب میزان تحصیلات متفاوت است؟ 

17- آیا میزان شیوع افسردگی(D) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟

18- آیا میزان شیوع خود بیمارانگاری(HS) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟

19- آیا میزان شیوع هیستری(HY) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟ 

20- آیا میزان شیوع انحراف جامعه ستیز(PD) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟ 

21- آیا میزان شیوع پارانویا(PA) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟ 

22- آیا میزان شیوع پسیکاستنی(PT) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟ 

23- آیا میزان شیوع اسکیزوفرنیا(SC) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟ 

24- آیا میزان شیوع هیپومانی(MA) در مدیران دبیرستانهای دخترانه شهر تهران برحسب سابقه کار متفاوت است؟ 

 

 

نظام آموزش و پرورش  

 الگوی کلی نهادها، موسسات و سازمانهای رسمی جامعه که وظایف انتقال فرهنگ و شکوفا سازی آن، پرورش همه جانبه فرد و تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص را بر عهده دارند، اصطلاحا نظام آموزش و پرورش نامیده می شود. امروزه نظام آموزش و پرورش به عنوان یک پدیده عام اجتماعی، جزء لاینفک زندگی اجتماعی به شمار می رود. هرچند، ساختار عملکرد و ویژگیهای آن در جوامع مختلف تفاوت دارند، ولی وجوه مشترک بسیاری نیز میان نظامهای آموزشی یافت می شود پیدایی و گسترش این نظامها، حاکی از ضرورت و اهمیت روز افزون امر آموزش و پرورش در جهان کنونی است. در حال حاضر، در اغلب کشورها، نظام آموزش و پرورش یکی از سازمانهای بزرگ و پیچیده محسوب می شود که بزرگی و پیچیدگی آن با میزان پیشرفت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فنی بستگی تام دارد. هر چه جامعه پیشرفته تر باشد، به همان اندازه آموزش و پرورش رسمی در آن، نقش مهمتر، پیچیده تر و دشوارتر بر عهده داشته سازمانهای آن گسترده تر و متنوعتر و تعداد کارکنان و دانش آموزان آن افزونتر است. (منبع 20، ص8 )

 

 

تاریخچه مدیریت 

  مدیریت به معنی و مفهوم اعم آن که اداره کردن یک گروه، یک سازمان، یک قوم و ... است فکری جدید نیست و از زمان های بسیار قدیم و از زمانی که آدمی زندگی اجتماعی خود را آغاز کرده است مطرح و مورد توجه بوده است. 

      اهمیت مدیریت در سیر تاریخ مدون بشری به گونه ای است که اکثر صاحب نظران عقیده دارند که اجتماع بدون رهبری و مدیریت نمی تواند وجود خارجی داشته باشد و بشر در طول تاریخ، جهت ادامه زندگی خود و بهتر زیستن به نحوی از انحاء از مدیریت استمداد جسته است. 

      حکومت های گذشته، برای اداره امور جامعه به تدریج تشکیلات خاصی را بنیاد نهاده و برای اداره قلمرو خود، از سازمان های متعددی برای امور مذهبی، اداری، نظامی، قضایی، مالی و مالیاتی و به تناسب زمان و موقعیت هر دوره استفاده کرده اند کتیبه های موجود از تمدن سومری ها در 5000 سال قبل از میلاد گواه بر این است که آنان بران اداره معابر گسترده سومری و اداره امور داد و ستد و معاملات خود نظمی خاص برقرار کرده بودند. (منبع18، ص30)

     آثار ناشی از تمدن مصر، چین، هند، یونان و ایران باستان نشانگر توجه به هنر مدیریت و استفاده از تجارب مدیران در این مناطق بوده است. قدیمی ترین کتب و منابعی که از گذشته به یادگار مانده است نظیر نوشته های افلاطون در یونان، کلیله و دمنه در ایران و... اهمیت دادن به مدیریت را تایید می کند. آثار گران بهای متعدد اسلامی مانند نهج البلاغه حضرت علی (ع) که حاوی خطابه ها، فرمان ها و نا مه ها و کلمات قصار آن حضرت است بهترین، کامل ترین و بلیغ ترین پیام ها را در مورد مدیریت، خصایص مدیران و ارتباط مدیران با مردم در برداشته و نشانگر توجه مکتب اسلام به امر مهم رهبری و مدیریت است. 

     در متون نظم و نثر فارسی و آثار به جا مانده از علمای مسلمان ایرانی در صده های بعد ازگسترش اسلام در ایران، جلوه های متعددی از اهمیت دادن به مدیریت و خصایص مدیران را می یابیم. 

     در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به دلایل متعدد، نظیر گسترش دانش بشری، توسعه صنایع و تکنولوژی، تغییر روش تولید، گسترش ارتباطات جهانی، و... سازمان های متعددی به وجود آمد و مدیریت به عنوان یک علم با شیوه های علمی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. 

     هم اکنون توجه به مدیریت و هنر اداره کردن گروههای کوچک و بزرگ انسانی تا آن حد مورد توجه قرار گرفته است که به صورت یکی از خصایص عمده تمدن معاصر تلقی شده و در پنجاه سال اخیر در ردیف یکی از مهمترین رشته های تخصصی علوم انسانی در آمده است و موسسات آموزشی زیادی برای تربیت مدیران مختلف در درجات گوناگون تحصیلی تأسیس و گسترش یافته است. (همان منبع، ص30 )

 

انواع مدیریت 

امروزه مدیریت را به شاخه های زیر تقسیم می کنند. 

     الف- مدیریت دولتی: مدیریت دولتی بیشتر مورد استفاده مدیران سازمان ها و دستگاههای اجرایی است. 

     ب- مدیریت صنعتی: این مدیریت بیشتر در جستجوی حل مشکلات و تنگناهای کارگاههای تولیدی و کارخانجات است. 

     ج- مدیریت بازرگانی: این نوع مدیریت، اطلاعات و مهارت های مختلف نظیر روش های خرید و سفارش اجناس، نظام دادن به امور مالی و ارزی، هدایت کارکنان واحدهای بازرگانی را مدنظر دارد.

     د- مدیریت آموزشی: این رشته از مدیریت که بیشتر در جستجوی حل مشکلات و تنگناهای سازمان های آموزشی و استفاده از اصول و تکنیکهای مدیریت در اداره واحدهای آموزشی است که امروزه به صورت رشته ای تخصصی مورد توجه قرار گرفته است. ( همان منبع، ص32) 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله نگاهی گذرا به تصفیه خانه آب مشهد با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نگاهی گذرا به تصفیه خانه آب مشهد با pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نگاهی گذرا به تصفیه خانه آب مشهد با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نگاهی گذرا به تصفیه خانه آب مشهد با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نگاهی گذرا به تصفیه خانه آب مشهد با pdf :

نگاهی گذرا به تصفیه خانه آب مشهد

تصفیه خانه مشهد در جنوب غربی شهر مشهد در منتهی الیه کوی آب وبرق درشهرک ولی عصر قرار گرفته است.این تصفیه خانه آب دریافتی خود را از دو سد طرق و کارده تأمین نموده وبعد از انجام مراحل تصفیه فیزیکی جهت شرب به مخازن کوی آب وبرق و ملک آباد منتقل می نماید.
سد کارده در شمال و سد طرق در جنوب شهر واقع شده که آب ارسالی از کارده به صورت ثقلی و از فاصله ای حدود 42کیلومتر توسط لوله ای به قطر 800 mm وارد شده و آب ارسال شده از سد طرق توسط پمپاژ 120 متر بالا برده شده و سپس به صورت ثقلی فاصله ای حدود 16 کیلومتر را با لوله ای به قطر 700 mm طی نموده تا به تصفیه خانه برسد.
حداکثر میزان آبدهی توسط دو سد کارده و طرق بترتیب 65000 و31000 متر مکعب است که مجموعاً 96000 متر مکعب در شبانه روز از ایندو سد به تصفیه خانه منتقل که بر این اساس گنجایش تصفیه خانه مشخص می شود.در صورت راه اندازی 100%تصفیه خانه قادر خواهد بود با توجه به جمعیت حدود 18% آب شرب مصرفی شهر مشهد را تأمین نماید.
انواع تصفیه آب
1-تصفیه فیزیکی 2-تصفیه شیمیایی 3-تصفیه میکروبی
با توجه به اینکه تصفیه خانه مشهد از نوع تصفیه فیزیکی می باشد لذا در ذیل توضیح مختصری در مورد این تصفیه ارائه می دهیم.
تصفیه فیزیکی:
در این نوع تصفیه که شامل ته نشینی مقدماتی و ته نشینی به کمک مواد شیمیایی است،هیچگونه تغییری در کیفیت شیمیایی آب اتفاق نمی افتد.
در حقیقت تصفیه فیزیکی بیشتر برای رفع آلودگی های ظاهری آب مثل مواد معلق آب بکار برده می شود.در صورتیکه در تصفیه شیمیایی یا شیمی فیزیکی امکان تغییر ترکیب شیمیایی آب موجود است.
شرح مختصری از تأسیسات تصفیه خانه:
تصفیه خانه مشهد برای تصفیه فیزیکی و سالم سازی آب به طور کامل طراحی شده است.
این تصفیه خانه شامل مراحل تصفیه زیر می باشد:
1- تأسیسات کلر زنی و ضد عفونی کردن آب خام وتصفیه
2 -تأسیسات مواد منعقد کننده
الف:شامل حوضچه های اختلاط وفلوکولاسیون
ب:ساختمان شیمیایی برای تزریق مواد کلرورفریک،آهک و درصورت لزوم پلی الکترولیت
3-دستگاه زلال ساز برای ته نشینی گل و لای بابستر لجن(پلساتور)
4-دستگاه صاف کننده مواد ته نشین شده(فیلتر های شنی)
5-پمپهای آب شستشوی فیلترها و پمپهای آب سرویس و دمنده های هوا
6-منبع جمع آوری برای بازکرداندن آب شستشوی صافیها به سیکل تصفیه خانه
7-حوضچه های تغلیظ لجن
8-بستر های خشک کننده لجن
خلاصه ای از لیست لوارم مکانیکی و برقی تصفیه خانه
1-ساختمان کلر زنی:
تأسیسات کلر زنی تصفیه خانه مشهد برای تزریق کلر تا میزان 3p.p.m یا 3 میلیگرم در لیتر به آب خام و تزریق کلر تا میزان یک میلی گرم در لیتر به آب تصفیه در نظر گرفته شده است.
کپسولهای گاز کلر یک تنی و چهار عدد در حال مصرف و 14 کپسول بصورت ذخیره در نظر گرفته شده است.کلیه لوازم ضروری مربوط به تأسیسات کلرزنی از جمله دستگاه آنالیز کلر باقیمانده در آب،دستگاه نشت یاب گاز کلر هواکش،جرثقیلهای لازم برای جابجایی کپسولها در این تأسیسات پیش بینی شده است.
تابلوهای برق تأسیسات کلرزنی جهت تغذیه جرثقال سقفی،هواکشها ودیگر تأسیسات کلرزنی در نظر گرفته شده است.
2-حوضچه های انعقاد و فلوکولاسیون:
الف:در حوضچه انعقاد همزنی با قدرت 5/5 کیلووات وجود دارد که عمل اختلاط کلرورفریک با آب خام ورودی را به عهده دارد.
ب:ساختمان شیمیایی شامل تأسیسات شامل دوزینگ پمپهایی برای تزریق مواد شیمیایی،لوله های ارتباطی ،
پمپهای ضد زنگ برای چرخانیدن موادوتانکها و هم زنهای مناسب برای ساخت و نگهداری مواد شیمیایی تشکیل شده است.
3-دستگاه زلال ساز یا پلساتور : که شامل اطاق خلاءوتأسیسات آن همچنین لوله های ارتباطی پلساتور،پاروئکهاوکانالهای بتنی انتقال آب می باشد.
4-فیلتر ها یا دستگاههای صاف کردن آب:
فیلتراسیون از نوع ثقلی شنی تند در نظر گرفته شده است و بار سطحی این فیلترها به میزان 4/7 متر در ساعت در نظر گرفته شده است.
در این فیلتراسیون تعداد 3 عدد هواده با قدرت هر کدام 40 کیلو وات برای دمیدن هوا،نازلهای PVCبرای نصب در قطعات بتن آرمه به اندازه (500×500)m.m شیرآلات از نوع شناور کشویی و پروانه ای و لوله و اتصالات فولادی جزو تأسیسات این فیلتراسیون محسوب می شود.تابلو های برق شامل تابلوی تغذیه به کمپرسورها ،هواده هاو سایر روشنیهای لازم در تأسیسات فیلتراسیون می باشد.بیش از آن تعداد 10 عدد تابلوهای کنترل و شستشوی فیلترها در نظر گرفته شده که در رابطه با تابلوی اصلی کنترل تصفیه خانه می باشد.
5-تأسیسات پمپاژ داخل ساختمان:
در این دستگاه پمپاژ پمپهای مربوط به تأمین آب شستشوی فیلترها به تعداد 3عدد با قدرت هر کدام 45 کیلو وات در نظر گرفته شده است.همچنین در این محل تعداد دو پمپ برای تأمین آب مصرفی داخل تصفیه خانه با قدرت موتوری هر کدام 6 کیلو وات و همچنین بوستر پمپهای مربوط به کلرزنی به تعداد 4 دستگاه با قدرت هر کدام 5/4 کیلووات در نظر گرفته شده است.تابلوی برق در این دستگاه برای تغذیه این پمپها در نظر گرفته شده است.
6-منبع جمع آوری آب شستشوی صافیها:
در این قسمت دو عدد پمپ شناور از نوع غیر انسداد (لجن کش)با قدرت موتوری 20 کیلو وات در نظر گرفته شده که آب شستشوی صافیها را به تصفیه خانه برگرداند.
7-بسترهای خشک کننده : برا ی جمع آوری و خشک کردن لجن مصارف محدود در نظر گرفته شده است.
سایر لوازم مکانیکی و برقی :
1-تابلوهای اصلی برق که در حالت عادی برق سه فاز 380 ولت،50 هرتز رااز یک دستگاه ترانسفورماتور و در حالت قطع برق از یک دستگاه ژنراتور اضطراری دریافت و به سایر تابلوها انتقال می دهد.
2-تابلوهای اصلی کنترل دستگاههای اندازه گیری شامل کلیه دستگاههای اندازه گیری و کنترل
3-دستگاه دیزل ژنراتور اضطراری به قدرت 620 کیلووات
4-کلیه کابلهای رابط بین تابلوهای برق،موتورها ،محرکها،مصرف کننده ها،دستگاههای اندازه گیری و کنترل
5-دستگاههای اندازه گیری شامل دبی سنجهای مغناطیسی در آغاز و انتهای تصفیه خانه و آب شستشوی صافیها
6-لوازم آزمایشگاهی برای کنترل کیفیت شیمیایی آب
7-لوله ها و اتصالات داخل تصفیه خانه ما بین تأسیسات مختلف تصفیه خانه
تشریح مرحله به مرحله تصفیه آب وتشریح تأسیسات مکانیکی که در هر مرحله وجود دارد:
1-ورود آب به تصفیه خانه
ورودی آب توسط دو خط لوله صورت می گیرد.خط لوله کارده با قطر 800mm از نوع چدن داکتیل آلمانی(تایتونی)وخط طرق با قطر 700 mm از نوع چدن معمولی(فلنچی).
بر روی خط کارده در ابتدای ورود به تصفیه خانه یکعدد شیر برقی پنوماتیکی (شکل1)نصب شده است که وظیفه کنترل دبی آب ورودی را به عهده دارد .مکانیزم عمل کننده ی شیر به این صورت است که شیر در ابتدا بسته می باشد بنابراین پیستون در کورس بالا قرار گرفته و هوای فشرده به زیر آن فشار می آورد .پس از اینکه فرمان باز شدن شیر توسط کلید برق داده می شود،فشار هوای پایین قطع شده و در این مرحله پیستون از بالا تحت فشار هوا قرار می گیردو به پایین رانده می شود و نتیجتاً دریچه شیر را تامیزان دلخواه باز می نماید.
«شماتیکی از یک شیر برقی-پنوماتیکی»
یکعدد شیر هوا نیز جهت هواگیری خط و جلوگیری از اختلال در کار دبی سنج بر روی خط نصب شده است.(شکل2)
در این مرحله آب از یک ونتوری(شکل 3)عبور می کند که وظیفه آن ایجاد اختلاف فشار لازم برای استفاده در دبی سنج است.لازم به تذکر است که برای راه اندازی چنین دبی سنجهایی (دبی سنج های مغناطیسی) لازم است که لوله های رابط به کلی هواگیری شده و آنگاه دستگاه اندازه گیر را روی 4 میلی آمپر تنظیم نماییم آنگاه صفحه نشان دهنده میزان آب ورودی را روی صفر تنظیم نموده و آنگاه شیر ورود آب به تصفیه خانه را باز می کنیم در این صورت دبی سنج هنگام عبور آب عدد صحیح را نشان خواهد داد.
آب خروجی از لوله در ابتدا وارد حوضچه 600متر مکعبی تثبیت فشار می شود و سپس توسط یک لوله 1500c.cفولادی وارد حوضچه فلاش میکسر (اختلاط)می شود.
در این فاصله تزریق کلر و در صورت لزوم آب آهک به آب خام انجام می شود.سپس آب وارد حوضچه اختلاط می شود.در اینجا لازم به ذکر است که دبی آب خروجی از منبع 600متر مکعبی تثبیت فشار توسط یکعدد شیر دروازه ای کنترل می شود.(شکل 4)
و اما خط لوله طرق به جهت خصوصیاتی که دارد احتیاج به حوضچه اولیه تثبیت فشار نداشته و بوسیله سیستم در نظر گرفته شده بر روی خط لوله ،کنترل دبی و فشار انجام می شود .این خط نیز در ابتدای ورود به تصفیه خانه دارای یک شیر برقی پنوماتیکی و یک ونتوری و سپس به شیر خانه ای که حاوی شیر شناور استوانه ای ،شیر هوا و شیر فشار شکن می باشد منتهی شده و آنگاه به حوضچه اختلاط با آب کارده رفته که همراه با آن به حوضچه اختلاط با کلرورفریک می ریزد.
توضیح:
شیر انتهایی خط طرق در تصفیه خانه از نوع دیسک ولو است وآخرین شیر از نوع شناور استوانه ای می باشد.
2-حوضچه اختلاط Flash Mixing
این حوضچه به حجم 5/22متر مکعب توسط بتن ساخته شده که در آن کلرورفریک ،پلی الکترولیت،آب آهک با آب جهت انعقاد مواد مخلوط می گردد.(شکل 5)
این عمل توسط هم زنی که در آن تعبیه گردیده و با دوری حدودr.p.m120دارد صورت می گیرد،زمان اختلاط داروهای شیمیایی با آب خام در این حوض حدود 30ثانیه می باشد .از پلی الکترولیک هم جهت کاهش کلرورفریک به میزانهای مختلف استفاده می گردد.این ماده به عنوان کمک منعقد کننده مصرف می شود که اغلب در هوای سرد مورد استفاده قرار می گیرد و مقدار آن تابع کیفیت آب می باشد .لوله های بکار برده شده جهت انتقال مواد شیمیایی به این حوض از جنس P.V.Cبوده تا اثر خورندگی لوله ها توسط این مواد خنثی گردد.
توضیح:
1-کلرورفریک به عنوان منعقدکننده ی اصلی یا کووالانت بکار می رود و آب آهک به عنوان کمک منعقد کننده و پلی الکترولیت به عنوان فلوکولانت بکار می رود.در ضمن از این ماده فقط در فصول سرد استفاده نمی شود.
3-مرحله پالایش یا ته نشینی با بستر لجن Polstator
پس از عبور از مرحله Flash mixing آب وارد پلساتورها می شود.اما با توجه به اینکه بتا به پارهای تعمیرات فعلاً از آب سد طرق بهره برداری نمی شود لذا تصفیه خانه با 60%ظرفیت کار می کند،بهمین علت فعلاً یکی از پلساتورها بصورت ذخیره بوده و در سرویس قرار ندارد.
مهمترین قسمتهای پلساتور عبارتند از:
-اطلاق خلاء یا Vacume chamber
-لوله های انتقال آب
-پاروئکها
-هپرها
-شیرهای تخلیه لجن
-کانالهای انتقال آب به صافی ها
قبل از اینکه توضیحی در مورد قسمتهای فوق داده شود ،لازم است که علت اضافه کردن کلرورفریک(Fecl3)را به آب خام که در flash mixerانجام می شود شرح دهیم:
مکانیزم عمل کلرورفریک(Fecl3)در آب به این طریق است که ابتدا در لحظات اول این ماده در آب هیدرولیز می کردد
Fecl3+H2O_————-Fe3++3Cl-
و سپس مواد کلوئیدی که اکثراً دارای بار منفی هستند اطراف یونFe3+جذب می گردند.سطح جانبی Fe3+زیاد بوده بنابراین قادر است ذرات زیادی را جذب نماید.
که این ذرات فلوک نام دارند.
کلرورفریک دارای بار مثبت می باشد و دارای وزن سنگینتری می باشد .این عمل را در اصطلاح منعقد کردن ذرات معلق در آب گویند .فلوکهای ایجاد شده به علت سنگینی تمایل به ته نشین شدن دارند در نتیجه جذب ابر لجن معلق در آب که معمولاً پائینتر از هیبرها و در نزدیکی پاروئکها ایجاد می شود،می گردند.
اطاق خلاء یا Vacume chamber (شکل 6)
هدفهای بکار گیری اطاق خلاء عبارت است از:
-کمک به عمل ترکیب مواد و نتیجتاً تشکیل فلوک و ته نشین شدن آنها
-باعث شناور ماندن ابر لجن می شود
-سرریز شدن لجن اضافی به داخل هپرها را باعث می شود.
توسط یک فن قوی به قطر تقریبی 1متر هوای بالای سطح آب اطلاق خلاء ظرف مدت 45-20ثانیه مکیده شده و سبب بالا آمدن آب تا ارتفاعی حدود 60سانتی متر می شود .آنگاه در مدت 10-5ثانیه شیرهای هوا باز شده و ستون آب با ضربه پائین می رود.این عمل باعث می شود که آب با فشار نسبتاً زیادی از سوراخهای تعبیه شده در زیر لوله های آزبست سیمان به قطر 350میلیمتر که در کف پلساتور قرار گرفته اند به بیرون فوران نموده و فشار حاصل جهت معلق نگاه داشتن ابر لجن کفایت می کند.
لوله های انتقال آب
این لوله ها وظیفه انتقال آب از اطاق خلاءبه کف پلساتور را به عهده دارند.این لوله ها از جنس آزبست سیمان بوده و به قطر 350m.mتحت زاویه 30درجه و با فواصل400m.mاز یکدیگر در راستای طول لوله قرار گرفته اند.
پاروئیکها:
این صفحات از جنس آزبست سیمان بوده و فواصل بین لوله ها را مطابق شکل اشغال می کنند.وظیفه این صفحات جلوگیری از انتقال ضربه آب خارج شده از لوله ها به ابر لجن می باشد.در واقع این صفحات باعث می شوند که آب با آهنگی ملایم از لوله ها وارد پلساتور شود.
هپرها:
در صورت افزایش ضخامت لایه ابر لجن،لجن اضافی به داخل هپرها سر ریز شده و از آنجا از طریق شیرهای تخلیه لجن که به طور اتوماتیک در یک سیکل مشخص باز وبسته تخلیه می شوند.
کانالهای انتقال آب:
این کانالها وظیفه انتقال آب از پلساتورها را به صافی ها را به عهده دارند.
نکته ای که در رابطه با تخلیه لجن از هپرها بایستی عنوان شود این است که تخلیه لجن توسط شیرهای بادی که به طور اتوماتیک هر 2 ساعت یک دقیقه باز می شود انجام می شود.بدیهی است که این زمان به کیفیت آب خام ورودی بستگی دارد.
نکته قابل ذکر اینکه زمان مکش و همچنین زمان باز شدن شیرها با توجه به دبی و کیفیت آب ورودی به تصفیه خانه تغییر می کند .به عنوان مثال در اثر افزایش دبی آب ورودی و نتیجتاً افزایش سرعت آب ،ابر لجن داخل پلساتور به سمت بالا رانده می شود و اگر سرعت آب ورودی کاهش یابد،سبب پائین تر رفتن ابر لجن می شود ،برای جلوگیری از این اشکالات بایستی زمان مکش یا باز شدن شیرها را تغییر داد.
4-صافی ها Filters
قبل از کاربرد علمی روشهای تصفیه آب،کاهش تیرگی آب در اثر عبور آن از لابلای بستر خاک وماسه برای بشر معلوم شده وبدین جهت سعی اولیه بر این بود که آبرا از بستری از ماسه عبور دهند.
صافیهایی که در تصفیه آب مشهد بکار برده می شوند از نوع «آکازور»می باشد.
هر صافی از بدنه مستطیلی با دیواره ی بتنی و کف مجهز به پستانکهای خروجی آبNozzleتشکیل یافته که شیب مختصری از ورود به خروج دارد و با عمق حدود 100-80سانتیمتر ماسه در دو لایه درشت به قطر 2m.mو ریز به قطر2/1-9/0m.mپر شده است.
کنترل کیفیت صافی ها در حین کار بر اساس افت فشار می باشد :
افت فشار،اختلاف آب سطح روی صافی و آب خروجی از صافی را گویند.وقتی بمرور مواد معلق آب تخلخل صافی را پر می کند،افت فشار شروع به بالا رفتن می کندوموقعی می رسد که صافی قادر به حذف و گرفتن مواد معلق نمی باشد.در این صورت صافی را مسدود گویند دستگاههایی وجود دارند که با استفاده از اندازه گیری این افت فشار میزان تمیز یا کثیف بودن صافیها را مشخص می کند.
تنظیم ارتفاع آب صافیها: DEGREMONT SIPHON
مهمترین وسایل تنظیم صافیهای آکازور،سیفونهای «نیرپیک»می باشد.هر سیفون از دو لوله ی داخل هم تشکیل یافته است که لوله بیرونی در انتها پهن تر می باشد.
در قسمت Aسیفون همیشه مقداری هوا وجود دارد که می تواند خروج آب از سیفون را با تغییر در میزان هوا تنظیم نماید.عمق تنظیم آب در روی سطح صافی یا سطح آب خروجی به وسیله شناور Cانجام می شود.
برای تنظیم سطح آب صافی ها با توجه به اینکه شناور Cمرتبط به آب روی فیلتر است لذا با بالا و پائین رفتن سطح آب صافی فلوتر نیز بالا و پائین رفته و توسط یک سوپاپ میزان هوای روی سیفون را تغییر می دهد.
نکته ی مهمی که شاید لازم بود در ابتدا به آن یادآور شویم این است که هدف از بکار گیری صافی ها جدانمودن فلوکهای فرار در آب که در مرحله قبل جذب ابر لجن نشده اند می باشد همچنین جدا نمودن مواد خارجی از آب به منظور تکمیل نمودن سیکل تصفیه آب می باشد.در ضمن تعداد فیلتر های به کار گرفته شده در تصفیه خانه مشهد 10عدد می باشد که دو تا از آنها به صورت رزرو بوده و مورد بهره برداری قرار می گیرند.
آب تصفیه شده توسط فیلتر های مختلف به یک کانال ریخته شده و پس از عبور از یک دبی سنج از طریق خطوط انتقال راهی آب می شود.

برای هر صافی در تصفیه خانه یک تابلوی کنترل در سالن نصب شده است که وضعیت هر لحظه صافی را به لحاظ کیفیت آب خروجی نشان می دهد .در ضمن روی این تابلوها کلیدهایی نصب شده است که با استفاده از آنها می توان صافی را از مدار خارج نموده و سپس از شستشوی آن دوباره صافی را در سرویس قرار داد.

«مراحل شستن یک صافی»
شستن صافی های نصب شده در تصفیه خانه به 3 روش از طریق تابلوی کنترل انجام می شود که در واقع همگی بیانگر عملی یکسان می باشند.
1-کنترل دستی:تمامی مراحل شستشو توسط کلیدهایی که بر روی تابلو نصب شده است به طور دستی انجام می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی بررسی روش های مکانیکی جلوگیری از بارداری با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی روش های مکانیکی جلوگیری از بارداری با pdf دارای 54 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی روش های مکانیکی جلوگیری از بارداری با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

از ابتدای این قرن,تلاشهایی به عمل آمد تاوسیله ای ساخته شود  تا با قرار دادن آن در رحم بتوان با حداقل اثرات جانبی جلوی بارداری را گرفت .این تلاشها از سال 1960 حالت جدی تری پیدا کرد. دریکی از داستانهای جالب وتایید نشده نقل می شود که در سفرهای طولانی با کاروان ,با قرار دادن سنگهای کوچک در داخل رحم شترها از بارداری آنها جلوگیری به عمل می آوردند.تخمین می زدند که در یک زمان در ایالات متحده حدود7%از زنان فعال از نظر جنسی از IUD جهت پیشگیری از بارداری استفاده می کردند .دو نوع IUDتایید شده در شکل1-61 و2-61 نمایش داده شده اند. میزان بارداری در مطالعات وسیعتر معمولا از 5%تا5درصد درسال فرق می کند(Hatcer وهمکاران,1994 ).در سال 1986 ,دو نوع IUD پر طرفدارکه توسط  زنان آمریکایی استفاده می شد توسط تولید کنندگانشان از بازار جمع آوری شده اند.دلیل جمع آوریLippes  Loop   وcu7 ,فشار مالی ناشی از پرداخت خسارت مربوط به شکایت های قضایی اعلام گردید.نزدیک به دو میلیون خانم به طور ناگهانی در ادامه استفاده از این روش موثر وایمن پیشگیری که توسطFDA تایید شده بود دچار تردید شدند.در آن زمان, حدود نیمی از زنان در ایالات متحده که ازIUD استفاده می کردند ,نامزدهای مناسبی جهت مصرف قرصهای ضد بارداری بودند. تعدادی از بقیه خانمها به استفاده از IUD پلاستیکی بی اثر که می توان آنرا برای مدت نا مشخصی در محل باقی گذاشت,ادامه دادند.اما بسیاری از زنان مجبور به استفاده از روشهای ضد بارداری کم اثرتر ویابستن دائمی لوله ها بودند.خوشبختانه فروش دستگاهProgestasert (شکل1-61 )به مقدار محدود در بازارهای ایالات متحده ادامه یافت هر چند که بهای آن برای مصرف کننده زیاد بود.اگر چهIUD نوع Copper   T   مدل 380A   پیش ازآن وتوسط موسسه غیر انتفاعیPopulation  Council   ساخته شده بود اما تاسال 1988 در بازار ایالات متحده وجود نبود.این نوع نیز بسیارگران است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی تحقیق عقل سالم در بدن سالم با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق عقل سالم در بدن سالم با pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق عقل سالم در بدن سالم با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق عقل سالم در بدن سالم با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق عقل سالم در بدن سالم با pdf :

اگر بخواهیم نیازهاى انسانها را طبقه‏بندى کنیم، ورزش، جزء نیازهاى ثانویه است. این نوع نیازها پس از نیازهاى اولیه مانند نیاز به هوا، آب، غذا و استراحت، در مرحله بعدى قرار دارند. برآوردن نیازهاى ثانویه، باعث زندگى بهتر و بقاى سالم‏تر انسان و کلاً جانوران مى‏شود.
با این مقدمه کوتاه، به نقش ورزش در کسب مهارتهاى فردى و اجتماعى مى‏پردازیم.
ورزش که امروزه به شکلها و نامهاى مختلف و به صورت سازمان یافته وجود دارد، در شکل ابتدایى‏اش به شکل بازى در کودکان و حتى جانوران دیده مى‏شود. به عنوان مثال، یک کودک، پس از برآوردن نیازهاى اوّلیه، تمایل به بازى، کنجکاوى و تحرّک دارد. بازى و تحرّک در کودک، نقش مؤثرى در به دست آوردن تواناییهاى جسمى و مهارتهاى فردى دارد. بازى، مانند تمرینى است براى آماده شدن در پاسخگویى به عوامل محیطى و انسانى. این نوع مهارتها به صورت تک بعدى در جانوران دیده مى‏شود ؛ امّا در انسان، فراتر از این است.
انسان، علاوه بر بازیهاى بدنى، از بازیهاى ذهنى و فکرى نیز غافل نیست. بازیهاى فکرى و حتى جسمى، باعث تقویت قوّه یادگیرى و پرورش روح و جسم مى‏شوند.
ورزش هم در اصل، همان بازى جسمى و فکرى است که داراى قواعد و مقررات ویژه‏اى است. ورزشهاى جسمى مثل فوتبال، تنیس، کشتى، شنا، و... ورزشهاى فکرى مثل یوگا، شطرنج، و...و هر نوع ورزش دیگر، تقویت قواى جسمانى و فکرى را به دنبال دارند.
ورزش و سلامت تن و روان
امروزه خبرهاى فراوانى در جراید به چشم مى‏خورند که بر مبناى پژوهش و تحقیقات دانشمندان و متخصّصان است. این خبرها حاکى از تأثیر ورزش بر سلامتى جسم و روان است. اشاره به چند مورد از آن خالى از لطف نیست:
پژوهشگران دانمارکى مى‏گویند: «کسانى که به طور منظم پیاده‏روى مى‏کنند و یا تمرینهاى نسبتاً سنگینى انجام مى‏دهند، هفت سال بیشتر از کسانى که چنین کارى انجام نمى‏دهند عمر مى‏کنند». آنها دریافتند که میزان مرگ، در میان مردانى که چند سال پیاده‏روى کرده بودند، در مقایسه با مردانى که بیست سال تحرّکى نداشتند، به یک سوم رسیده است.
مدیر این پژوهش «پیتر شنوهر» که متخصّص بیماریهاى قلب است مى‏گوید: «براى سلامتى، مقدارى فعالیت بدنى مفید است». این پژوهشگر معتقد است: «کسانى که بى‏تحرک‏اند در وضعیت فیزیکى ضعیفى قرار دارند... باید با سرعت زیاد پیاده‏روى کرد ؛ چون این کار، تأثیر بیشترى روى بدن مى‏گذارد».(1)
بسیارى از بیماریها مثل افسردگى، دیابت، فشار خون و بیماریهاى قلبى با ورزش و نرمش قابل پیشگیرى است.(2)
شنا باعث شادى و نشاط انسان مى‏شود. آب‏تنى و حرکت در آب، به خاطر خنک‏کنندگى، نشاط جسم و شادى روح را به همراه دارد و به پوست نیز طراوت و زیبایى مى‏بخشد. آثار ماساژدهندگى آب، باعث کم شدن فشارهاى ناشى از خستگى روزانه و تمدّد اعصاب مى‏شود و آرامش خاطر را به انسان باز مى‏گرداند.(3)
ورزش، باعث تمرکز حواس مى‏شود و قدرت اندیشیدن را زیاد مى‏کند. تحقیقات نشان داده است که کاهش یا افزایش فشار خون ناشى از ورزش، وابسته به تداوم یا قطع برنامه‏هاى ورزشى است.(4)
با این حساب، مى‏توان نتیجه گرفت که ورزش، سلامتى را به ارمغان مى‏آورد و کسى که جسم و روان سالمى داشته باشد، در کسب مهارتهاى فردى و اجتماعى موفق‏تر است.
ورزش و اعتماد به نفس
برخورد با مشکلات و وقایع گوناگون زندگى و همچنین سازگارى با محیط، نیاز به اعتماد به نفس بالایى دارد. یکى از خصیصه‏هاى انسان سالم، داشتن همین اعتماد به نفس بالاست که شادمانى را نصیب او مى‏کند و به او کمک مى‏کند تا تمایلات ناهنجار و پرخاشگرانه خود را مهار کند.
یکى از راههاى کسب اعتماد به نفس، ورزش است. شخص با اطمینان، به آسانى مى‏تواند بر مشکلات چیره شود. آلن شیرر، فوتبالیست انگلیسى، مهم‏ترین عامل موفقیت خود در مشکلات را «اعتماد به نفس» مى‏داند. او مى‏گوید: «در فوتبال، تکنیک و تاکتیک نقش مهمى دارند ؛ اما مهم‏تر از اینها «خودباورى» است. اگر بازیکن این خصیصه را نداشته باشد، قطعاً موفق نخواهد بود. بسیارى از کارهایى را که فکر مى‏کردم نمى‏توانم انجام دهم، با کسب اعتماد به نفس و قوّت قلب، به راحتى از عهده آن برآمده‏ام».
ورزش و مهارتهاى اجتماعى
بسیارى از جوانان براى رهایى از انزوا و تنهایى و کسب نوعى هویت گروهى، دوست دارند به گروههاى دوستان بپیوندند. این کار به آنها احساس هویت و دلبستگى مى‏دهد. علاقه مشترک آنها به باشگاههاى ورزشى، بخصوص به تیمهاى فوتبال، نشان از این وضعیت دارد.
کسب مهارتهاى اجتماعى هم در گرو همین اجتماعى بودن و علاقه‏مند بودن به یک تیم ورزشى است. با این وضع، شخص مى‏تواند به راحتى با اجتماع رابطه برقرار کند و از آن، تأثیر بگیرد یا بر آن تأثیر بگذارد. علاوه بر اینها بین شخص و جمع دوستانه یا هواداران و بازیکنان یک تیم، همذات‏پندارى و همانندى ایجاد مى‏شود. این همذات‏پندارى به شخص، احساس امنیت مى‏بخشد ؛ احساس امنیتى که با پشتوانه اجتماعى بودن و در جمع ورزشى بودن ایجاد مى‏شود.
در ورزشهاى گروهى هم شاهد این مهم، بین ورزشکاران هستیم. ورزشکاران در ورزشهاى گروهى، دوستى، تعاون، همانندى و همکارى را ناخودآگاه مى‏آموزند که بعد تبدیل به مهارتهاى خُلقى و رفتارى مى‏شود. آنها سعى مى‏کنند با همکارى یکدیگر به هدف مشترکشان برسند. مهم‏تر از همه، ورزشهاى گروهى باعث شناخت فرهنگها و قومیتهاى متفاوت به یکدیگر مى‏شود. علاوه بر این، یک ورزشکار مى‏تواند به نقش خود و نقش دیگران در جامعه و یا در گروه پى ببرد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله در مورد ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای س

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای سبز با pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای سبز با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای سبز با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای سبز با pdf :

ترفندهای محوطه سازی در طراحی فضای سبز

________________________________________

استفاده از مصالح

در هنگام استفاده از مصالح در محوطه سازی پارک ها و باغات نیاز به توجه تکنیکی در این خصوص وجود دارد. مثلا استفاده از کالار سیمان در پارک ها که امروزه رایج شده و بسیاری از جنبه های زیبا شناختی آنها را نابود ساخته است. زیرا سیمان از نظر ساختار بسیار ناپایدار است، هنگامی که اولین برف می بارد بسیار شاداب و پرطراوت به نظر می رسد اما پس از آن کیفیت خود را از دست می دهد. دومین مساله این است که برف سمبل پاکی و عفت است و این درحالی است که سیمان و بتون معنای وحشت و خشونت را به انسان القا می کند. بنابراین از سیمان و بتون می بایست در مکان هایی از پارک که در معرض دید نیستند مورد استفاده قرار گیرد. در مقابل سنگ نشان دهنده استحکام، وحدت و جاودانگی است. سنگ در بسیاری از ادیان مقدس است. مثلا در دین اسلام سنگ سیاهی که در کعبه زائرین ان را می بوسند و معتقدند که از بهشت آمده و در هنگام نزول از آسمان به رنگ سفید بوده اما در اثر گناهانی که بشر مرتکب شده سیاه شده است.
مثلا امروزه استفاده از آجر و خشت به کلی از مد افتاده تلقی می شود. اما باید بدانیم که دوام

این محصول می تواند با توجه به کیفیت آن مناسب باشد. خشت های گلی که شهر باستانی بابل به کار می رفته بوسیله شل دادن به گل مرطوب درست شده است. این بلوک های گلی سپس در مقابل نور آفتاب خشک می شوند و در مکان مناسب مورد استفاده قرار می گرفتند و در ساخت خانه ها کاربرد داشته اند.
حدود 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح انسان این مساله را دریافته بود که هنگامی که گل مرطوب خشک شود تبدیل به ماده ای سخت می شود. در آن زمان از گل رس برای ساخت ظروف

استفاده می شد. رومی ها مهارت لازم را در ساخت خشت کسب کرده و سپس این هنر را در اختیار مردمان شمال اروپا قراردادند. این خشت ها در قرون وسطی در ساخت دودکش ها و مناره کلیساها مورد استفاده قرار گرفت. البته امکان این نبود که در کوره های آجرپزی ابتدایی این خشت ها در دمای بالایی درست شوند.بعد از 1200 سال پس از میلاد مسیح کشورهای سفلی مانند هلند و جنوب انگلستان مبادرت به ساخت این خشت ها ورزیدند. اما در زمان حاضر این خشت ها و در واقع آجر ها به اندازه استاندارد رسیده اند اما در ساخت دیوار باغاها کاربردی ندارند، آجرهای دست ساز از نظر ساختار به گونه ای هستند که هرگز ماشین نمی تواند ان را بسازد؛ آجر های دست ساز را می توان به اندازه مورد نیاز ساخت. این طور به نظر می رسد که آجرهای دست ساز از نظر زیبایی و آذین بندی بهتر از آجرهای کارخانه ای است، البته هزینه دستمزد ساخت آنها از مواد خام بیشتر می شد؛ این مساله هم حل شد و زیبایی حاصله جای خود را به پرداخت هزینه های کلان داد. در دهه سوم قرن بیستم “وینستون چرچیل” به ساخت خشت و آجر و کارگران این حرفه بسیار اهمیت می داد.
سفال هم یکی از مصالح قدیمی است که در امر محوطه سازی باستان اهمیت بسیاری داشته است. سفال همان گل رس است که در دمایی پایین تر از کوره آجرپزی خشک می شود و به رنگ سرخ بسیار زیبایی در می آید و در گذشته بیشتر در ساخت ظرف و ظروف مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه بسیاری از کارخانه ها به جای اساتفاده از پلاستیک و بتون استفاده از این ماده را توصیه می کنند. بسیاری از باغهای بر جای مانده از مصر باستان و روم دارای دیوارهای رنگین بوده اند که دلیل آن استفاده از گل رس و سفال بوده است. در زمان برگزاری فستیوال ها برای تزئینات روی دیوارهای پارک ها و باغها می توان از سفال استفاده کرد. هن.ز هم “توسکانی” در ایتالیا در مرکز ساخت سفال قرار دارد.

خصوصیات چمن (grass)
گیاهی است تک لپه ای ( مونوکوتیلدون ) از تیره گرامینه ها و جزء نباتات دائمی یک یا چند ساله محسوب می شود . این گیاه انتشار جهانی داشته و تحت شرایط آب و هوایی گوناگون از نواحی استوایی تا نواحی قطبی می روید. مرکز رویش چمن در قسمت طوقه ، نزدیک خاک است و این

مرکز رویشی پایین به گونه ای است که کار چمن زنی را آسان می کند و از این رهگذر هیچگونه آسیبی به مریستم انتهایی گیاه وارد نمی شود و نیز قدم زدن روی آن تقریباً‌ بدون عارضه بوده و حتی در مقابل پاخوری ولگد کوب شدن نیز مقاومت نشان داده و آنچنان آسیبی به چمن وارد نمی شود .
گیاه چمن دارای سیستم ریشه ای از نوع افشان بوده و به طوری که از ریشه های اصلی گیاه ریشه های فرعی زیاد منشعب می گردند. چمن در میان گیاهان زینتی آسیب پذیر ترین آنها 
به هر حال این گیاه به دلیل داشتن بافت برگی متراکم و پوشاننده بهترین پوشش برای زمین های ورزشی بخصوص زمین فوتبال محسوب می گردد.

ویژگیها و شرایط چمن خوب
قابلیت پا خوری و استقامت
سازگاری با شرایط آب و هوا و چهار فصل بودن
دوام ، طول عمر و قدرت تحمل چیده شدن در دفعات و رشد مناسب
ظرافت ، لطافت و سرسبزی برگها ، بافت و رنگ خوب در فصلهای مختلف
دارا بودن ساقه کوتاه با قدرت پنجه زنی زیاد و سرعت جوانه زدن
عاری بودن از کچلی ،‌علفهای هرز ، آفات و بیماریها
مقاوم به خشکی ، سرما و گرما و شوری خاک و سایه

چمنهای فصل گرم : به درجه حرارت بالا مقاوم بوده و رشد بهینه آنها در نور کامل خورشید و درجه حرارت 25 تا 35 درجه سانتیگراد است .
چمنهای فصل سرد:در آب و هوای خنک خوب رشد می کنند ، به گرمای زیاد مقام نیستنددرجه حرارت مناسب آنها 15 تا 25 درجه سانتیگراد است .
چگونگی ایجاد سیستم زهکش فنی :
در خاکهایی که خاصیت زهکشی مناسب نداشته باشند بطور مصنوعی اقدام به ایجاد سیستم زهکشی می گردد برای اینکار ابتدا عملیات خاکبرداری در منطقه مورد نظر صورت می گیرد .
عمق عملیات خاکبرداری معمولاً بین 80-70 سانتیمتر خواهد بود . زمین مربوطه پس از انجام خاکبرداری بایستی کاملاً از نظر توپوگرافی (پست و بلندیها) مسطح و یکنواخت باشد . در این مراحله عملیات حفر کانالهای اصلی و فرعی صورت می گیرد، شیب لازم برای هدایت آب به بیرون از سیستم بایستی در نظر گرفته شود ، معمولاً‌ برای حصول نتیجه مطلوب در انتخاب جنس کانالها از بتن سیمانی یا لوله های پلی اتیلین استفاده می شود . برای سهولت خروج آب از سیستم ، کانالهای اصلی و فرعی تعبیه شده به یک سیستم خروجی نهایی منتهی می گردند و بدین ترتیب آب مورد نیاز گیاه پس از قرار گرفتن در دسترس سیستم ریشه ای و مشروب کردن ریشه ها ( مازاد آب بصورت زه آب) ازمنطقه ریشه ها به پایین نفوذ کرده ( طبقات زهکش ،‌آب را تدریجاً نفوذ داده و به پایین منتقل می کنند) و از سیستم به بیرون از محوطه زمین چمن منتقل می شود .
مرحله بعدی در ایجاد سیستم ، استفاده از سنگهای رودخانه ای بصورت قلوه سنگها و ایجاد طبقه بلوکاژ است معمولاً ایجاد طبقه در 2 یا 3 ردیف صورت می گیرد و عمل آن نیز به 35-25 سانتیمتر می رسد . در ایجاد این طبقه نهایت دقت در عملیات اجرایی بایستی صورت گیرد تا حالت ت

ثبیت ایجاد گردد و از مشکلات بعدی جلوگیری شود برای اینکار زدن غلتک ضروری است .
مرحله نهایی عملیات ، تشکیل طبقه فوقانی طبقه بلوکاژ ، یعنی استفاده از شن های ریز و درشت است که نقش فیلتر بین طبقات بلوکاژ و خاک بستر را دارند و از مسدود شدن فضاهای خالی بین طبقه بلوکاژ (خلل و فرج ایجاد شد) جلوگیری کرده و نفوذ‌ آب به طبقه زیرین را تسهیل می نمایند . عمق این طبقه نیز 15-10 سانتیمتر خواهد . بعد از ایجاد سیستم زهکشی ، مهمترین قس

مت زیرسازی بستر چمن ،‌انتخاب نوع خاک زیر بستر چمن و ایجاد این طبقه است . چرا که بستر اصلی چمن همان خاک محسوب می شود و هر چقدر در انتخاب ،‌ظرافت بخرج داده شود موفقیت به همان اندازه بالا خواهد بود خاک انتخابی بایستی از نظر مواد آلیـ معدنی غنی باشد تا شرایط مطلوب برای رشد و نمو گیاه را فراهم نماید.
در انتخاب خاک بستر از نوع خاکهای رسی ( قطر ذرات کمتراز 002/0 میلی متر ) با ترکیب خاک ـ ماسه ( قطر ذرات 02/0 تا 002/0 میلی متر استفاده می‌شود .
این نوع خاک ها با توجه به بافت آنها مستحکم بوده و با سادگی قابل گسست نیستند و

ساختمانشان زود پاشیده نمی شوند . بنابراین برای بستر چمن (مخصوصاً در زمین های فوتبال) اهمیت خاصی پیدا می کنند .
عملیات غنی سازی ( حاصلخیز نمودن )‌خاک حتماً بایستی صورت گیرد . اینکار بوسیله کودهای آلی ( حیوانی ) خاک برگ ـ مواد هوموسی ،‌کمپوست و … صورت می گیرد.
در انتخاب نوع خاک ( رس و ماسه ریز ) باید دقت شود که خاک انتخابی عاری از هر گونه آلودگی به مواد آهکی و مواد نمکی و بذر و علفهای هرز و عوامل بیماریزا و غیره باشد . برای این منظور میتوان از طریق آزمایشگاههای تست خاک ،‌به میزان املاح محلول در خاک ( Al,Ca,Na…) پی برد .
عمق طبقه خاک زیر بستر معمولاً 25-20 سانتیمتر خواهد بود.
عملیات بعدی در انجام مراحل آماده سازی بستر زیرین چمن شامل ، ماله کشی روی خاک مورد نظر ، تسطیح خاک حالت تراز بستر و همچنین شیب بندی و نهایتاً زدن غلتک برای کوبیدن خاک خواهد بود . در شکل زیر نیمرخ 10 سانتیمتری پروفیل سیستم زهکشی فنی نشان داده می شود :

و هر چقدر این زیر ساخت محکم و سنگین باشد چمن عمر و دوام بیشتری خواهد داشت مخصوصاً‌ در نقاط شیبدار و قابل شستشو برای دستیابی به خاک مناسب از نقطه نظر بافت مطلوب و زهکشی و PH بایستی مقدار معینی از مواد افزودنی به آنها اضافه نمود ، همچنین خاک چمن باید عاری از علف های هرز (نوع خطر ناک ) باشد و برای حل این مشکل پیش از اقدام به کاشت چمن بایستی تمام علفهای هرز و اندام هایی مثل ریزوم و استولون و غده و پیاز را که مربوط به این گیاهان است ، منهدم از خاک منطقه چمنکاری خارج نمود . در مورد بذر آنها اینکار قبل از مراحل تشکیل بذر گیاهان هرز صورت می گیرد . در بحث های بعدی مفصلاً به موضوع کنترل علفهای هرز پرداخته خواهد شد .

کاشت چمن :
کاشت چمن به چهار طریق قابل اجرا است :

1ـ کاشت بذر چمن سنتی
بعد از آماده سازی زمین مثل حمل و پخش خاک و انجام عملیات ماله کشی ( برای تسطیح خاک بستر) و ایجاد تراز زمین و غلتک زنی ( برای کوبیدن و محکم کردن خاک بستر ) بستر برای پاشیدن بذر چمن آماده شده و کاشت صورت می گیرد.
در کشور ما بذر پاشی به روش سنتی و دست پاش انجام می گیرد البته لازم و ضروری است که کاشت بذر و چمن در روزهای بدون باد صورت گیرد تا نتیجه مطلوب حاصل گردد ، و نهایتاً نیاز به عملیات کلی واکاری نباشد.
برای انجام عملیات کاشت بذر چمن ، ابتدا بذرها به نحو توصیه شده و به مقدار کافی بایستی در همه جای زمین افشانده شود ، در غیر اینصورت چمن به حالت ناهمگن و غیر یکنواخت سبز خواهد شد مقدار بذر مصرفی نیز بستگی به درشتی و ریزی بذر دارد از 60-30 گرم در متر مربع در کشور ما کاربردی ندارد .
به هنگام استفاده از این ماشین یا دیگر وسایل مکانیکی بهتر است بذرها را با موادی مانند ماسه یا خاک نرم مخلوط نمود و سپس اقدام به کاشت کرد.
برای اینکار نخست تمام بذر را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم قسمت اول را در جهت معینی پخش می کنیم و سپس قسمت دوم بذر را عمود بر حالت قبلی می افشانیم . در کشور ما معمولاً بعد از این مرحله برای تثبیت بذر غلتک زده می شود برای حفظ رطوبت بذر می توان لایه ای از مواد آلی مالچ سبک و عاری از بذر علفهای هرز ( کود دامی پوسیده و خاک برگ الک شده ) به ضخامت 5/1-1 سانتیمتر بر سطح بستر کاشت گسترانید.
در هنگام آبیاری که برای نخستین بار صورت می گیرد بهتر است مدت زمانی را که طول می کشد تا آب به عمق 30-20 سانتیمتری نفوذ کند یاداشت شود تا برای آبیاری های بعدی ، برای همان زمان یادداشت شده اقدام گردد . هم اکنون در پارکهای بزرگ و زمین های ورزشی از سیستم آبیاری اتوماتیک استفاده می شود.
چمن زن :
نمونه‌هایی از چمن زن های برقی ، موتوری، تراکتوری که امروزه کاربردشان زیاد است در شکلهای زیر آماده است .

هر قدر چمن بیشتر کوتاه شود تناوب چمن زنی و مدت زمان آبیاری نیز بیشتر می شود پیرایش چمن در فاصله های زمانی کوتاه گرچه کاری دشوار است اما دستاوردهای ارزشمندی داردکه از آن جمله است
مقاومت در برابر پا خوردگی و همچنین خاصیت خودترمیمی چمن ) در بحث عملکرد چمن ، با انجام عمل پیرایش و هرس بر روی آن ، افزایش دوره رشدو مقاومت آن نسبت به عوامل گوناگون مد نظر است که نهایتاً بر روی طول دوره‌ عمر گیاه تأثیر فوق العاده ای خواهد گذاشت .
در احداث زمین فوتبال انتخاب نوع چمن ( واریته مخصوص ) بسیار مهم و حائز اهمیت است .
در این مورد خاص سنخیت نوع چمن بکار رفته در فضای ورزشی کاملا لازم است و بنابراین بایستی از چمنی استفاده نمود که در طول مدت زمان لازم، ‌نتیجه مطلوب را حاصل نماید.( قابلیت بهربرداری در تمامی فصول سال را نیز داراباشد)

دستور العمل اجرایی به شیوه علمی و اصولی حفظ و نگهداری چمن زمین فوتبا

ل در دوره‌رشد و بهره برداری از آن :
چمن جز نباتات گیاهان بسیار ظریف و حساس است و جلوه و زیبایی آن (از نظر صفات کمی و کیفی ) مستلزم وقت و هزینه است که برای حفظ و نگهداری آن صرف می شود و نکته مهم این که دقت در حفاظت چمن و همچنین استفاده اصولی و علمی از این پوشش سبز و دوام و کاربری مفید آن در طول دوره حیات نقش اساسی دارد به طوری که هر چه قدر استفاده از زمین چمن اصولی تر انجام پذیرد، طول عمر چمن ( دوره بقاء ) و رشد آن نیز طولانی و دائمی خواهد

بود.

آبیاری چمن
اولین گام در حفظ و نگهداری چمن آبیاری است . آن هم آبیاری اصولی چمن که بسیار حائز اهمیت است . آبیاری معمولاً‌ در طول شبانه روز ( بسته به نیاز آبی گیاه و شرایط خاص منطقه ) متفاوت خواهد بود . و ممکن است در اوایل و یا اواخر ساعات روز انجام گیرد . از آبیاری در زیر تابش آفتاب ( مخصوصاً تابش عمودی ) حتی الامکان باید خودداری کرد . عمق آبیاری نیز مهم است و حتماً بایستی کاملاً عمقی باشد نه سطحی ، میزان آبیاری نیز بر حسب درجه حرارت رطوبت نسبی و فاصله بارندگی ها و گونه چمن متفاوت خواهد بود.

استفاده از حاصل خیز کننده های خاک
(نیترات – فسفات – سولفات)
این حاصلخیز گننده ها به صورت کودهای آلی و طبیعی (دامی ) و کودهای معدنی و مصنوعی ( شیمیایی) به زمین داده می شود. انجام عملیات حاصلخیزی توسط کودها ( کوددهی ) بایستی زیر نظر کارشناس و فرد متخصص در امور مربوطه صورت پذیرد تا نتایج سوء و زیان بار به وجود نیاید.

استفاده از سموم دفع آ‏فات نباتی و امراض
به طور مثال طعمه پاشی برای مبارزه با آبدزدک ، اجرای عملیات در این مرحله مستلزم نظارت فرد متخصص بوده و اهمال کاری ممکن است خطرات زیان باری به وجود آورد .

مبارزه مکانیکی و کشیدن علفهای هرز چمن
این مرحله بسیار حائز اهمیت است و در یکنواختی ، رشد و پوشش سبز (چمن ) نقش زیادی دارد . به جرأت می توان گفت که مبارزه اصولی و دائمی با گیاهان هرز ، در طول دوره بقای پوشش اصلی تأثیر بسیار فراوان و مهم دارد در صورت مبارزه به موقع و اصولی با علفهای هرز می توان انواع آنها را محدود و کاملاً از بین برد و بدین ترتیب پوشش همگن و یک دست با عملکردی بالا به دست آورد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

<   <<   46   47   48   49   50   >>   >

ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.

سرویس وبلاگ نویسی پارسی بلاگ