توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پروژه دانشجویی پاورپوینت هنر کاشی کاری ایران با pdf دارای 42 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت هنر کاشی کاری ایران با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
دانلود پاورپوینت هنر کاشی کاری ایران
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلود پاورپوینت هنر کاشی کاری ایران
قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
اسلاید 1 :
مقدمه ای بر هنر کاشی کاری
صنعت کاشی سازی و کاشی کاری که بیش از همه
در تزیین معماری سرزمین ایران، و به طوراخص بناهای مذهبی به کار گرفته شده، همانند سفالگری دارای ویژگی های خاصی است.این هنر و صنعت از گذشته ی بسیار دور در نتیجه مهارت، ذوق و سلیقه کاشی ساز
در مقام شیئی ترکیبی متجلی گردیده، بدین ترتیب که هنرمند کاشیکار یا موزاییک ساز با کاربرد و ترکیب رنگهای گوناگون و یا در کنار هم قرار دادن قطعات ریزی از سنگ های رنگین و بر طبق نقشه ای از قبل طرح گردیده، به اشکالی متفاوت و موزون از تزیینات بنا دست یافته است.
مراد کاشی گر و کاشی ساز از خلق چنین آثار هنری
هرگز رفع احتیاجات عمومی و روزمره نبوده، بلکه
شناخت هنرمند از زیبایی و ارضای تمایلات عالی
انسانی و مذهبی، مایه اصلی کارش بوده است.
اسلاید 2 :
طرح های ساده هندسی، خط منحنی، نیم دایره، مثلث، و خطوط متوازی که خط عمودی دیگری بر روی آنها رسم شده از تصاویری هستند که بر یافته های دوره های قدیمی تر جای دارند، که به مرور نقش های متنوع هندسی، گل و برگ، گیاه و حیوانات که با الهام و تأثیر پذیری از طبیعت شکل گرفته اند پدیدار می گردند، و در همه حال مهارت هنرمند و صنعت کار در نقش دادن به طرح ها و هماهنگ ساختن آنها، بارزترین موضوع مورد توجه است.
هنر کاشی کاری معرق، ترکیبی از خصایص تجریدی
و انفرادی اشیاء و رنگ هاست، که بیننده را به تحسین ذوق و سلیقه و اعتبار کار هنرمند در تلفیق و ترکیب پدیده های مختلف وادار می سازد.
هنرهای کاربردی بیشتر جنبه ی کاربرد مادی دارد، حال آن که خلق آثار هنری نمایانگر روح تلطیف یافته انسان می باشد.
مراد کاشی گر و کاشی ساز از خلق آثار
هنری هرگز رفع احتیاجات عمومی و روزمره
نبوده، بلکه شناخت هنرمند از زیبایی و
ارضای تمایلات عالی انسانی و مذهبی،
مایه اصلی کارش بوده است.
اسلاید 3 :
تاریخچه هنر کاشی کاری
موطن اصلی کاشی،ایران بوده است وصنعتگران دوره ی هخامنشی مبتکر و خالق این هنر بوده اند.ولی در زمان اسکندر این هنر از کشور ایران کوچ کردودر دوره ی هلاکوخان به سبکی نوبه میهن باز گشت.در قرن ششم هجری(دوازدهم میلادی)،یعنی در دورهی سلجوقیان،کاشیکاری،بویژه معرق کاری،به سمت کمال رفت وبسیار متداول شد.در قرن هشتم هجری (چهاردهم میلادی)هنر مندانی که همیشه به فکر نو آوری بودند موفق شدند اجزاء معرق را ریزتر و کوچکتر کنند وزیباترین اشکال هندسی وگل و بوته ها را در مجموعه هایی از رنگ های لطیف نمایش دهندوبهترین کاشیکاری را در سطوح بنا ها جلوه گر نمایند. . تحول و توسعه کاشی ها از عناصر خارجی کوچک رنگی در نماهای آجری آغاز و به پوشش کامل بنا در آثار تاریخی قرون هشتم و نهم هجری انجامید.
اسلاید 4 :
به عبارت ساده می توان گفت که کاشیکاری در عهد چنگیز و تیموریان،صنعتی به کمال رسده بودکه در عهد صفویه به منتهای عظمت خود دست یافت.
اوج هنر کاشی سنتی در مسجد کبود تبریز به کار رفته در زمان صفویه بوده است.
اسلاید 5 :
در عصر ساسانیان هنر و صنعت دوره ی هخامنشیان مانند سایر رشته های هنری ادامه پیدا کرد، و ساخت کاشی های زمان هخامنشیان با همان شیوه و با لعاب ضخیم تر رایج گردید.
پس از گسترش اسلام، به مرور هنر کاشی کاری یکی از مهمترین عوامل تزیین و پوشش برای استحکام بناهای گوناگون به ویژه بناهای مذهبی گردید. یکی از زیباترین انواع کاشی کاری را در مقدس ترین بنای مذهبی یعنی قبهالصخره به تاریخ قرن اول هجری می توان مشاهده کرد.
از اوایل دوره ی اسلامی کاشی کاران و کاشی سازان ایرانی مانند دیگر هنرمندان ایرانی پیشقدم بوده و طبق گفته ی مورخین اسلامی شیوه های گوناگون هنر کاشی کاری رابا خود تا دورترین نقاط ممالک تسخیر شده – یعنی اسپانیا- نیز برده اند.
و به این ترتیب از قرن پنجم هجری به بعد کمتر بنایی را می توان مشاهده کرد که با یکی از روش های سه گانه فوق و یا کاشی های گوناگون رنگین تزیین نشده باشد.
اسلاید 6 :
تا دو قرن پس از ظهور اسلام در منطقه بین النهرین شاهدی بر رواج صنعت کاشیکاری نداریم و تنها در این زمان یعنی اواسط قرن سوم هجری، هنر کاشیکاری احیا شده و رونقی مجدد یافت.
در حفاری های شهر سامرا، پایتخت عباسیان، بین سالهای 836 تا 883 میلادی بخشی از یک کاشی چهارگوش چندرنگ لعابدار که طرحی از یک پرنده را در بر داشته به دست آمده است.
صنعت سفالگری عراق در دهه پایانی قرن سوم
هجری رو به افول گذاشت و تقلید از تولیدات
وابسته به پایتخت در بخش های زیادی از
امپراتوری اسلامی مانند راقه در سوریه
شمالی و نیشابور در شرق ایران ادامه
یافت. در همین دوران، یک مرکز مهم
ساخت کاشی های لعابی در زمان خلفای فاطمی در فسطاط مصر تأسیس گردید.در قرن ششم هجری، کاشیهایی یا لعابهای فیروزه ای و لاجوردی با محبوبیتی روزافزون رو به رو گردیده و به صورت گسترده در کنار آجرهای بدون لعاب به کار گرفته شدند.
در دوره حکومت سلجوقیان و در دوره ای پیش از آغاز قرن هفتم هجری، تولید کاشی توسعه خیره کننده ای یافت. مرکز اصلی تولید، شهر کاشان بود.
اسلاید 7 :
تا اوایل قرن هفتم هجری، ماده مورد استفاده برای ساخت کاشی ها گل بود اما در قرن ششم هجری، یک ماده دست ساز که به عنوان خمیر سنگ یا خمیر چینی مشهور است، معمول گردید و در مصر و سوریه و ایران مورد استفاده قرار گرفت.
با نزدیک شدن به قرن هشتم هجری، آبی لاجوردی از رواج و محبوبیت بیشتری برخوردار شد و سرانجام تکنیک نقاشی زیر لعاب با استفاده از رنگهای آبی لاجوردی و اندک مایه ای از رنگهای قرمز و سیاه، جایگزین نقاشی زرین فام شد که کاشی های تولید شده با چنین تکنیکی معمولا با نام کاشی های سلطان آباد شناخته می شوند. این تکنیک تا اواسط قرن هشتم مورد استفاده قرار می گرفت و پس از آن منسوخ شد.
صنعت کاشی سازی اسلامی در دوره هایی
از پورسلین-ظرف چینی وارداتی از دوران تانگ
و سونگ- تأثیر پذیرفته است.
حاصل این تأثیرات، ساخت کاشی هایی با لعاب
سفید و طرح های آبی است.
اسلاید 8 :
آشنایی با هنر کاشی کاری
هنر کاشی کاری، ترکیبی از خصایص تجریدی و انفرادی اشیاء و رنگ هاست، که بیننده را به تحسین ذوق و سلیقه و اعتبار کار هنرمند در تلفیق و ترکیب پدیده های مختلف وادار می سازد.
جز مهم کاشی، لعاب است. لعاب سطحی شیشه مانند است که دو عملکرد دارد: تزیینی و کاربردی.
کاشی های لعاب دار نه تنها باعث غنای سطح معماری مزین به کاشی می شوند بلکه به عنوان عایق دیوارهای ساختمان در برابر رطوبت و آب، عمل می کنند.
کاشی در رنگ های مختلف تهیه و اغلب درکتیبه ها،
مغازه ها، گنبد ها و سر در مساجد و حسینیه ها به کار
می رود. کاشی انواع مختلف دارد و هر نوع آن دارای کاربردی ویژه است. در کاشی 7 رنگ اصلی به کار می رود که از ترکیب این رنگ ها می توان 20 رنگ مورد نیاز در کاشی را بدست آورد.
اسلاید 9 :
. یک هنرمند معرق کار نیاز به کاشی الوان، نقشه صحیح، ابزار کار و خطاط دارد. به همین دلیل است که هیچ کارگاه کاشی سازی را نمی توان دید که در آن نقاش و خطاط وجود نداشته باشد و به همین سبب کارگاه کاشی سازی با مشارکت دو یا چند تن از هنرمندان این هنر ایجاد می شود.
کاشی سازی و کاشی کاری در کشورهای ترکیه ، ایتالیا ، مراکش ، و یونان نیز رایج است که سبکی متفاوت از سبک ایرانی دارد و ایران در این هنر بخصوص در کار معرق اصالت خود را حفظ کرده است .
اسلاید 10 :
انواع کاشی
vکاشی هفت رنگ
vکاشی معقلی
vکاشی زرین فام
vکاشی معرق
vکاشی مُهری
vکاشی حمیل
vکاشی پیش بر
vکاشی نگین
vکاشی لعاب پَر
vکاشی زغره
v
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله تأثیر مدرنیسم بر شهرسازی ایرانیدراسلامی و پیدایش شهر مدرن (مطالعه موردی: شهر تهران) با pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تأثیر مدرنیسم بر شهرسازی ایرانیدراسلامی و پیدایش شهر مدرن (مطالعه موردی: شهر تهران) با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تأثیر مدرنیسم بر شهرسازی ایرانیدراسلامی و پیدایش شهر مدرن (مطالعه موردی: شهر تهران) با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
چکیده
شهرسازی مدرن در ایران چیزی جز انعکاس تحولات غرب در پی انقلاب صنعتی نیست. تاثیر انقلاب صنعتی به عنوان موجی فراگیر در حالی به ایران رسید که زمینه لازم جهت تطبیق با ویژگیهای سرزمینی و خصوصیات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور فراهم نشده بود. در ایـن مقالـه سعی بر آن است که مفهوم و پیدایش شهر مدرن در غرب و ریشهیابی تأثیر آن بر شهر و شهرسازی از دوران قاجاریه تـا عصـر کنـونی و شناسـایی پیامدهای فضایی ـ کالبدی شهرهای ایرانی ـ اسلامی (نمونه موردی شهر تهران) و اینکه فضای کالبدی شهر تهران از دوره قاجاریه تا کنون چگونه شکل گرفته و چه پیامدهای فضایی- کالبدی در شهر تهران در این دورهها با تاثیر قرارگرفتن آنها از تفکرات فلسـفی نـوین بـویژه مدرنیسـم مـورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی با تاکید بر مطالعات کتابخانه ای – اسنادی استفاده شده اسـت. نتیجـه بدست آمده نشان میدهد مطالعه شهر تهران طی بیش از 200 سال گذشته دچار دگرگونی مفاهیم و اشاعه مفاهیم جدیـد بـوده کـه بـه عنـوان شاهدی بر تجدد طلبی بوده و چهرهای روشن از تفکرات فضایی-کالبدی دوران مدرنیسم را عرضه می دارد.
کلمات کلیدی:”مدرنیسم”، “شهرسازی”، “شهر مدرن”،”توسعه فضایی – کالبدی”،”تهران”
1
مقدمه
تعریف لغوی و اصطلاحی واژه مدرن آنچنان مبهم است که تاکنون هیچکس تعریفی دقیق، نهایی و کامل از آن ارائه نداده است. علاوه بر آن دیگر مشتقات واژه مدرن نیز مبهمند؛ واژگانی مانند مدرنیته، مدرنیسم، مدرنیزاسیون و پسامدرنیسم، از جمله واژههایی است که حتی درمیان متخصصین، برداشت متفاوتی از آنها وجود دارد و بعضاً تفکیک آنها از همدیگر را غیرضروری جلوه مینماید. لغت مدرن از نظر تاریخی، واژهای جدید نیست، تبار واژه مدرن که در تمام زبانهای رایج دنیا رایج شده، کلمه مدرنیته modernity از ریشه modernus که خوداز قید modo مشتق شده است .[1] در زبان لاتین به معنای اخیراً، تازگی و اکنون است که مدرنیته از حدود سده
پانزدهم آغاز و با مفاهیمی چو ن ابداع ، نوآوری، خلاقیت، پیشرفت، رشد و تکامل همراه بود که نقطه مقابل کهنهپرستی، گذشتهگرایی، رکود، عقبماندگی، خرافهپرستی و سنتباوری بود، شروع دوران روشنگری نوید بخش پیروزی خرد انسانی بر موهومات، خرافات و باورهای مذهبی و اخلاقی بوده و بهخصوص آراء مذهبی کلیسا به شدت موردانتقاد قرار گرفت .[2] با شروع دوران مدرنیته گذشته اقتدار و اعتبار خود را از دست میدهد و حرمتی برای آن باقی نمیماند و در عوض توجه به زمان حال محور توجه می شود، دوره مدرنیته اعلام آمادگی جهت رفتن به قلمروهایی است که تا پیش از آن کسی جسارت پای گذاشتن بدانها را حتی در مخیله خویش راه نداده بود. اولین جابهجایی و تغییرات عمده در معنای مدرن در قالب تعابیر و اصطلاحاتی مانند رنسانس و رفورماسیون صورت گرفت و کمکم در عصر روشنگری این مفهوم در مقابل سنت قرار گرفت، در ارتباط با پیدایش آن باید گفت رنه دکارت فیلسوف و ریاضیدان فرانسوی با گفتن جمله »من میاندیشم، پس هستم« حضور انسان را اعلام میدارد و بدینترتیب انسانگرایی ٌ بنیان نهاد شد. دکارت انسان را در تعقل خلاصه میکند و طبق این مفهوم مدرنیته رابطهای تنگاتنگ با عقلانیت مییابد، نفی یکی انگار دیگری است اندیشهای که بعدها توسط اندیشمندانی چون کانت پرورانده شد. اصول مطروحه در دوران مدرن با تفکرات و فلسفه کانت سندیت مییابد. او با اهمیت دادن به عقل به انسان به عنوان موجودی عقلانی جایگاهی ویژه بخشید و با نوشتن کتاب »نقد خرد ناب« بنیاد عقلگرایی را استوار کرد. از آن زمان به عقل بشری اعتماد شد، به طوری که کمکم همه جنبههای رشد و ترقی منوط به کمال عقل دانسته شد .[3] انسان در عصر مدرن به عنوان موجودی شناخته شد که توسط عقل به سلاح علم مسلح شده و میکوشد خود را از قید و بند محدودیتها آزاد کند. انسانی که مطمئن است از طریق شناخت و آگاهی توسط عقل به سعادت خواهد رسید و میتواند از جامعهای نو و مدرنی بنا کند .[4] در تفکر مدرن ضمن قایل شدن به اصالت خود، فطرت و
1 .Humanism×
اهمیت یکسان و عام برای عموم انسان فرض میشود. مشخصه انسان عقل اوست و چون ماهیت و فطرت بشر واحد و یکسان است، بهزعم مدرنیستها، بشریت در نهایت به طرز تفکر و زندگی یگانهای خواهد رسید و اختلافات و تفاوتها از بین خواهد رفت و این گزاره در مدرنیسم به عنوان اصل پذیرفته شده یک راه و یک حقیقت شناخته میشود .[5] اساسا بر سر شروع مدرنیته اختلاف است و محققان پنج مقطع تاریخی را ابتدا عصر مدرنیته میپندارند برخی اواخر قرن 15 میلادی را آغاز آن میدانند، گروهی دکارت را آغازگر این عصر میپندارند و دراین صورت، قرن 17 میلادی مبدأ مدرنیته خواهد بود، بعضی انقلاب فرانسه و انقلاب آمریکا، یعنی قرن هیجدهم را مبدأ این دوره معرفی میکنند و برخی نهضت روشنگری آلمان را که متعلق به قرن هیجدهم است ملاک قرار دادهاند و پارهای نیز نهضت مدرن را به اوایل قرن نوزده نسبت دادهاند .[1] و عدهای هم مبدأ این دوره را در قرن چهاردهم و در آثار فرانسیس بیکن و راجرز بیکن و سنت اگوستین جستجو میکنند. مدرنیسم شهر را یکسره مدرن میبیند و ارتباط شهر را با گذشته قطع میکند و از این زاویه به مسائل معماری و شهرسازی میپردازد. انسان دراین مکتب عنصری بیولوژیک است دارای عملکردهایی چون » سکونت«، »کار«، »رفتوآمد« و »اوقات فراغت« در یک ناحیه خاص. در مکتب مدرنیسم، موقعیت، مکان، فرهنگ و سنت جایگاهی ندارد .[6] به هر حال مکتب مدرنیسم، خاستگاهی غربی دارد؛ اما مفهوم خاصی ندارد و رویکردی به جنبههای متفاوت فرهنگ است که درعصر نوزایی مطرح شد. هدف آن تبیین توانایی انسان و تسلط صرف عقلانی او بر خود و جامعه است در چنین فضای فکری، قرن هجده شاهد ظهور انقلاب صنعتی بود و بنا به ماهیت خود، تغییر و تحولات اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و فیزیکی عظیم و گستردهای را موجب شد .[7] مدرنیسم از نافذترین جریان معماری و شهرسازی غربی است که از ابتدای عصر پهلوی تاکنون در معماری ایران رواج داشته و گفتوگو از مدرنیته و مدرنیسم در شهرسازی به دو دلیل عمده مبرم و اجتناب ناپذیر شده است. نخست اینکه دوران مدرن؛ فرهنگ جهانشمولی را با خود به همراه آورده است که از آن گریزی نیست، تشابه فرم شهرها در نقاط مختلف گیتی و به اعتباری تولد شهر عام و تحلیل شهر خاص شاهد این مدعاست، به همین دلیل توجه و اعمال نظر در مفهوم مدرنیسم و تأثیر آن بر شهرسازی به مفهوم عام در راستای استخراج روایت وطنی (ایرانی) آن به منظور اجتناب از برخورد ایدئولوژیک با سازمان فضایی ـ کالبدی است. دلیل دوم: تبیین اجتماعی، اقتصادی دوره مدرن ایرانی و تبلور سازمان قضایی آن یعنی شهر است[.8] یکی از نخستین گامهای تفکر مدرن از بین بردن هاله تقدس است و این یعنی از بین رفتن نخستین نمادهای تعلق مذهبی. این هاله، ترکیبی از خوف و رجا مقدس را با خود به همراه دارد؛ مدرنیسم این هاله را درهم شکسته، در جهان مدرن،
2
دیگر هیچکس و هیچچیز مقدس نیست و تقدس جایی در زندگی جدید ندارد .[9] در این مقاله سعی شده که مفهوم و پیدایش شهر مدرن در غرب و ریشهیابی تأثیر آن بر شهر و شهرسازی از دوران قاجاریه تا عصر معاصر و شناسایی پیامدهای فضایی ـ کالبدی شهرهای ایرانی ـ اسلامی (نمونه موردی شهر تهران) و اینکه فضای کالبدی شهر تهران از دوره قاجاریه تا عصر حاضر چگونه شکل گرفته و چه پیامدهای فضایی ـ کالبدی درشهر تهران در دورههای مورد اشاره صورت گرفته است، مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
مفاهیم، دیدگاهها و اصول نظری
سنت
از نظر لغوی دکتر نصر واژه »سنت« را معادلی برای Tradition به کار گرفت، این واژه در اصل به معنـی انتقـال و دسـت بـه دسـت شـدن میآید، در لاتین سنت به معنی واقعی کلمه یعنی، تحویل چیزی، بـه نظر میرسد معادل معنای »ارث« در جوامعی کـه تغییـر در آنهـا بـه آرامی صورت میگیرد.. [10] از نظر تاریخی »سـنت« دوره تـاریکی، بسیار سـحرآمیز، کمتـر آزاد، کمتـر عقلانـی، کمتـر تولیـدی، کمتـر متمدن، کمتر مرفه، کمتر دموکراتیک، کمتر تساهل پذیر، بـا احتـرام کمتر به فرد، کمتر علمی و کمترتوسعهیافته از نظر تکنولـوژی اسـت. وبر سنت را »احساسات« و »باورهایی« میداند که از نسلی به نسـلی دیگــر منتقــل میشــود، از ایــنرو راهنمــای جوامــع ســنتی گذشــته آنهاست، از دیدگاه ملکیان سنت مجموعه اموری است که افـراد یـک جامعه، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه، به طور مسلم و بدون چون و چـرا پذیرفتهاند .[11]
مدرنیته و مدرنیسم
مدرن از نظر مفهومی به سه معنا به کار رفتـه اسـت، در معنـی اول مدرن یعنی زمان حال و کنونی در معنی دوم به معنی نو و مخـالف و در مواردی استفاده میشود که زمان جدید و یـک دوره زمـانی قابـل تمایز با دوره قبل مورد توجه باشد و در معنی سوم لحظه آنی و فـرار اســتفاده میشــود.[12] واژه مدرنیتــه نخســتین بــار توســط بــودلر دراواسط قرن نوزدهم به کار برده شد.[13] از نظر او مدرنیتـه نیمـه فــانی، فــرّار، تصــادفی هنــری اســت کــه نیمــه دیگــرش جــاودانی و تغییرناپذیر است. به عبارت دیگـر تعریـف بـودلر از مدرنیتـه»هـر آن چیزی که ویژگی منحصـربه فـرد عصـر یـا دورهای خـاص محسـوب میشود .[14] وی معتقد است که نقاش زندگی مـدرن کسـی اسـت
که بینش و توان خود را بر سلیقه باب روز، اخلاقیات و عواطـف ایـن زندگی متمرکز میکند. بر لحظه گذرا و تمامی نشـانههای جـاودانگی کــه در آن نهفتهانــد.[14] مدرنیتــه بــه منزلــه عملکردهــای خــود سازماندهنده و دگرگونسازدر قشـرها و بخشهـای مختلـف جامعـه عمل میکند .[15] همچنین مدرنیته بـه یـک دوره تـاریخی تعبیـر شده که در آن جنبش فرهنگی و عقلی اتفاق افتـاده اسـت. دسـتهای دیگر مدرنیته را همچون شکل یا ساختاری اجتماعی ـ فرهنگـی و در
نتیجه واقعیتـی یـا دوران تـاریخی مطـرح میکننـد. در ایـن دسـته، مدرنیته به مثابه روشنگر شکلی از زندگی اجتماعی معرفی می شـود که دیگر از اشکال زندگی اجتماعی تمایزپذیر است. تأکید این تعاریف بر جنبه تاریخی است و بر این مبنا چون مدرنیته روزی ایجـاد شـده ممکن است روزی هم از بین برود [1] و دستهای هم آن را به مثابـه حالتی یا رویکردی فلسفی یا جهانبینی تازهای مطرح میکنند که در این دسته پیدایش مدرنیته با پیدایش جوامع مدرن همزمان اسـت ] .[4 بنابراین مدرنیته نو شدگی، نواندیشی و فرآیندی است کـه در آن طرز نگاه انسان به جهان و به خود متحول میشود. جرأت دانسـتن و فهمیدن یا نوعی احساس اصیل وجودی به او دست میدهد و به ایـن نتیجه میرسد کـه بایـد مجـدداً دربـاره جهـان و انسـان، مسـتقل از باورهای پیشین بیندیشد و دست به تجربهها و آزمونهای تازه بزند و یا نسبت وجودی تازهای با هستی برقرار کند. در نهایت اینکه مدرنیته پدیدهای است که حداقل دو جنبه متفاوت دارد، جنبه عینـی کـه بـا فرآیندهای اجتماعی و اقتصادی مرتبط میشود و جنبه ذهنی آن که با تجربیات فردی، فعالیتهای هنری یـا بازتـاب تئوریـک آن ارتبـاط مییابد . [12] به تعبیر برمن »مدرنیته پارهای از تجربه روزمره زندگی ماست [ 16] و مدرن بودن یعنی داشتن شیوهای خاص از نگرش بـه جهان، انسان و جامعه انسانی.[ 17]گیـدنز اشـاره میکنـد، شـتاب و گستردگی پهنه در تغییرات و ماهیت متفاوت یـافتن همـراه بـا نفـی دائمی گذشته است .[2] ولی نه به معنی گسسـت کامـل آن، بلکـه مدرن بودنی که دائماً در حال نقد خود است و نویی جدید را بهوجود میآورد. در این معنا، برای مدرنیته پایانی قابل تصور نیست، تغییـری است که رو به آینده دارد و آنچه با شـکلها و نمودهـای متفـاوت در زمانها و مکانهای مختلف اتفاق میافتد، همه بر یـک چیـز دلالـت دارند، بنابراین مدرنیته نوشدنی دائمی و رو به آینده همراه عقلانیت و خردورزی است. مدرنیتـه یعنـی تخریـب و بازسـازی دائمـی . [15] خلاصه اینکه مدرنیته خارج از هرگونه دورهبندی تاریخی، یک رویکرد عقلانی و مأمور تجدد، نه طبقهای خاص است و نه آیینی ویژه، بلکـه
خرداست و ضرورت تاریخی پیروزی آن، بازتاب خرد، حرکـت اسـت، همانگونه که انسانشناس فرانسوی ژرژ بالاندیـه میگویـد: مدرنیتـه حرکت است بهعلاوه عدم تعین .[ 18] به طور کلی مـی تـوان گفـت مدرنیسم به دورهای اطلاق میشود کـه در آن آرمانهـای بـورژوازی، جهاناندیشی، علم بـاوری، کلیگرایـی، فراروایتهـا، سلسـله مراتـب، فشار و نظامگری، حوزههای گستردهای از جهان ما و پهنه زندگی مـا را به خود اختصاص دادهاند.[ 19] مدرنیته به عنـوان بسـتر و زمینـه مدرنیسم در قالب جریانی قاعدهگرا و نظممحور بعد از 1600 میلادی در اروپا شکل گرفت و در حوزه ادبیات و هنر در قالب مدرنیسم تجلی یافت و چهار رخداد بـزرگ شـامل رنسـانس، اصـلاحگرایی مـذهبی، روشنگری و انقلاب صنعتی، ارکـان اساسـی مدرنیسـم یـا نـوگرایی و مدرنیته را در اروپا آفریدند .[6]
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله واژه بهار در قاموس مولوی با pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله واژه بهار در قاموس مولوی با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله واژه بهار در قاموس مولوی با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مقدمه :
واژه ها و اصطلاحاتی در اقیانوس بی کران ادبیّات غنی و ارزشمند فارسی آنچنان برجسته و اصیل و مقدس شده اند، که شعرا و ادبا و اندیشمندان دربار آن اشعار و سروده ها و متون و نقد و تحیلی و بررسی های ریشه ای برای آنها نوشته اند.
یکی از این واژه ها و اصطلاحات (بهار) است. که در کنار واژه هایی مثل صداقت، عشق، هنر، آزادی، کار، فضیلت، اراده، تربیت، مسافرت، و سفر، دانایی، علم، تجربه، تفکّر، صب، حلم، بردباری، دانش، شجاعت، جسارت، میهن، مادر، زبان، کیان، خط، نقاشی، خانواده، رزم، کمند، زلف، یار، می، پیاله، عرفان، شهود، شهر عشق، اعدادی مثل هفت، چهار، چهل و ; مورد عنایت و توجّه عرفا و شاعران ونویسندگان بوده است.
بهار در اشعار شعرا آنچنان عزیز و پرمعناست که عد کثیری از شعرا و ادبا اشعای طویل بنام (بهاریّه) سروده اند.
بهار از مناظر و نگاه های مختلف در نزد آنها تعبیر می شود. گاهی بهار فقط به خاطر طراوت و عطر و زیبایی نقد می شود.
گاهی بهار از اینکه مای حیات زمین برده و خرده است و حیات و زندگی را به زمین منجمد می بخشد، توصیف می شود.
گاهی بهار به عنوان یک صفت در وصف یار و معشوق آورده می شود. و گاهی عناصر بهار چون نسیم بهاری، باد بهاری، شکوه بهاری، عشوه بهاری، صبح بهاری، غروب بهاری، روزهای طولانی و ; در اشعار و آثار ادبا آورده می شود.
اما جلال الدین محمد بلخی یا ملای رومی، عارف و شاعر و شاعر و اندیشمند بزرگ جهانی که بهار وجودش در قرن هفتم و هجرت خانواده اش از بلخ به نیشاپور و سپس قوینه و ادامه سلوک و طریق نزد پدر و عرفای دیگر سکان تربیت و هدایت شاگردانی را بعهده می گیرد. پس از گذشت دوره های از زندگی و تأثیر احوال شمس در وجودش و تغییر احوال و دگرگونی درونی که از حوصله این بحث خارج است.
احتمالاً به سفارش شاگردانی (حسام الدین چلپی) مثنوی معنوی (6 دفتر) را می سراید و در ادامه به غزلیات شمس می پردازد.که غیر از این دو اثر ضد اثر همچون فیه مافیه و غیره نیز دارد. و مولوی در صورتگیری الفاظ و واژه ها قیامتی بر پا می کند و براستی در بیکرانه ادبیات فارسی هنوز کسی به پای مولوی نرسیده است. و جهان دنیوی و اخروی و شخصیت انسانی را با شناختی دقیق و ذکر لایه ای داستانی درداستان به تصویر کشیده است. و جهانیان را پس ازصدها سال مبهوت خویش ساخته است. که ما در اینجا فقط به استناد معلومات اندک و قلیل خویش و با کمک گزارشات و ماهانه ادب فارسی دور هجدهم شماره 4 سال 1684 با شماره چاپ به آن پرداخته ایم.
جلوهای (بهار) در کلام مولانا
موسم (بهار) در ادبیات دینی و عرفانی و عقیدتی جلوه های متعددی دارد، در کلام پیامبر اسلام (ص) (بهار) تجلی قیامت و یاد کردن رستاخیز مردگاندر محضر خداوند است .عارفان گاهی بهار را در فرح و سرور سالک دانسته و در حین غلبه یاحکام شرق بر وجهی که مقضی بود به ترک عبادت که از راه و رسم عادت صادر شده باشد.
گاهی بهار را اعتدال مزاج ذکر کرده اند، آنگاه که دل او از اختلاط اخلاط فاسده و افکار کاسده پاکیزه شده باشد و بعضی آن را مقام علم به شمار اورده اند .
اما (بهار) در ذهن و ضمیر مولانا جلوه های متنوعی دارد و با توجه به آثار و مثنوی ارزشمند و غزلیات این نامور جاوید بر اساس درک و میزان توانایی بهبرخی از صورتگری ها و قوالب ذهنی مولانا در واژه بهار اشاره می کنیم.
(بهار) در آثار مولانا مصادیقی به شرح زیر دارد :
1 ) اواز اسرافیل ، 2 ) آیینه ی اسرار نهان، 3 ) انعکاس حالات درون، 4 ) برهان وجودی رستاخیز، 5 ) پرتو حقایق پنهانی، 6 ) رسول بهشت پنهانی، 7 ) رهایی از خود، 8 ) ستایشگر موحد، 9 ) مشخصه ی حق، 10 ) شاهد عابد، 11 ) عقل و جان، 12 ) نشان حق، 13 ) نفس رحمان 14 ) نقاب عالم غیب
که با توجه به بیان قاصر خود به گوشه ای از نشانه های کر شده می پردازیم.
1 ) آواز اسرافیل :
ثالری درختان غارت شده، نوحه گری اجزای رنجور باغ، باغبان هستی را به تظلم می خوانند تا زاغ غم را از ترکنازی در گلستان باز دارد و سوسن و نترن و سرو و یاسمن ازدست رفته را دریابد.
ای باغ همین گوش کن ناله ی درختان نوش کن
نوحه آن که از هر طرف صدبی زبان صدبی زبان
کوسوسن، کو نسترن ؟ کو سرو و لاله و یاسمن ؟
کو سبز پوشان چمن، کو ارغوان، کو ارغوان ؟
گلزار را پر خنده کن و آن مردگان را زنده کن
مرجشر را تابنده کن، هین العیان، هین العیان
زنده شویم از مردن آن مهرجان آن مهرجان جلد دوم 429
آیینه ی اسرار نهان :
بهار نمایهدهقدرت حق تعالی است که در آیینه ی باغ نمودار می گردد
نقش ها بود پس پرده ی دل پنهانی باغ ها آیینه ی سر دل ایشان شد
آنچه بینی تو زدلی جوی زآیینه مجوی آیینه نقش شود، لیک نتابد جان شد.
مردگان چمن از دعوت حق زنده شدند کفرهاشان همه از رحمت حق ایمان شد
غزلیات 786
بهار بازتاب کوچکی ازباغ ملکوتی است.
این بهار و باغ بیرون عکس باغ وطن است
یک قراضه است این همه عالم و باطن هست کان
خاصه باغی کماین فلک یک برگ اوست، بلکه آن مغز است و این دیگر چو پوست،
دفتر دوم 3242
4 ) برهان وجودی رستاخیز :
یکی ازتمثیل های زیبای مولوی تشبیه بهار به قیامت است
هر چه حوز دست این زمین رسوا شود،
رازها را می کند حق آشکار
چون بخواهد رست، تخم بد مکار
بردمد آن از دهان و از لبش
تا پدید آید ضمیر و مذهبش،
دفتر دوم 3975، 3973
5 ) پرتو حقایق پنهانی :
به سبب لطافت بهاری که از حقایق پنهانی است در نظر نمی آید و درک آن نیازمند واسطه است. مانند صفات انسانی که در درون وی پنهان است و شناخت آن نیازمند واسطه ی درونی یا بیرونی مثل زبان و رفتار اوست. اگر در خود تأمل هیچ چیزی در نمی یابی، ولی اگر متغیر و متحول شوی صفات تو در تو به حرکت در می ایند، چون امواجج که درون را به ساحل می کوبد.
فیه مافیه صفحه 63
6 ) رسول بهشت پنهانی :
بهار پیام آور قدرت و عظمتی است که لباس هستی بر آن پوشانده است و به جلوه های جمیل آن را نمایانده است.
باغ و بهار است رسول بهشت غیب، لی گوش بشنوید که این ها مبارک است
هر برگ و هر درخت رسولی از عدم، یعنی که کشت های مصفا مبارک است.
دیوان غزلیات صفحه 451
7 ) رهایی از خود :
دگرگونی طبیعت در نگاه مولانا نشان دهنده ی تغییرات درونی انسان است، او معتقد است اگر انسان خویشتن را از (خود) خالی و وجودش رابه نور ایزدی بیاراید بهارسرزمین او خواهد روئید.
مرده شو تا مخرج الحی الصمد، زنده ای زین مرده بیرون آمورد
دی شود بینی تو اخراج بهار، لیل گردی بینی ایلاج نهار
دیوان غزلیات، صفحه 553 و 552
8 ) ستایشگر موحد :
باغ و بهار یکی گویان نشان گرند که تنها به دریوزه ی استان حق رفته اند و به عنایت و ایثار او از کثرت برگ و بار به تنگ آمده حمایت و دستگیری او را استغاثه می کنند.
در نو بهار گوید ایاک نستعین
ایاک نعبد، آن که به دریوزه آمدم
بگشا در طرب، مگذارم دگر خزین
ایاک نستعین، که ز پری میوه ها
اشکسته می شوم، نگهم دارای معین
غزلیات جلد دوم صفحه 595
9 ) شخصه ی حق :
سرمای زمستان زایش و حیات طبیعت را می رباید، بلبلان و نغمه سرایان را به غربت می راند و خون در دل لاله می خشکاند و برگ و بار فرزندان باغ را می پژمراند و بهار با لشکریان سبزه و سوسن و سمن با حلایه داری (صبا) به اردوگاه زمستان می تازد و در سیاحتگاه زمین بر تخت سبزه می نشیند.
مشخصه ی عدل بهار آمد و او پنهان شد ؟
ناظر ملک شد آن نرگس معزول شده
غنچه ی طفل چو عیسی فطن و خط خوانشد ؟
بزم آن عشرتیان بار دیگر زیب گرفت.
باز آن باد صبا باده باده بستان شد.
مثنوی دفتر دوم . صفحه 167، 1666
10 ) شاهد عابد :
بنظر میرسد که مظاهر طبیعی گاهی در اندیشه مولانا با رفتار انسان برابری دارد. ابر می گرید، زمین خندان می شود. بهار جشن عروسی می گیرد و جلوه های بهار از رندان آب و خاک رسته اند و به شکرانه آن دست به دعا برداشته اند.
کی چندی کف گشاید در دعا ؟ کی درختی سرفشاند در هوا ؟ کی بیاید بلبل و گل یو کند ؟
کی چو طاب فاخته کوکو کند ؟ آن لطافت ها نشان شاهدی است. آن نشان پای مرد عابدی است.
مثنوی دفتر اول، صفحه 206- 2060
11 ) عقل و جان :
مولوی بهار را حیات دوباره یطبیعت می داند و انسان هم عنصری از عناصر طبیعت است و اگر فرد خود رادر معرض بهار قرار دهد عقل و جان می یابد. و ضرب المثل ازیاد بهار توشه بردار، از بادخزانخود را نگه دار دلیل این ادعاست.
گفت پیغمبر زسرمای بهار تن مپوشانید یاران زینهار
زان که با جان شما آن می کند کان بهاران بادرختان می کند
راویان این را به ظاهر برده اند هم بر آن صورت قناعت کرده اند
آن خزان نزد خدا نفس و هواست عقل و جان یعنی بهارست و بقاست.
مثنوی، دفتر اول 516، 512
12 ) نشان حق :
همه ی جلو ه ها و مظاهر هستی، نشانی از فیض خداوند است، رویش دانه ها در دل خاک حاصل پرتو دانش الهی است، اگر خاک امانت دار است و هر چه در آن بکارند همان را باز می دهد به جهت تابش عدالت حق است، خاک امانتدار زمانی رازها را آشکار می کند و آنچه را فرو برده است بر می آورد.
پرتو دانش زده بر خاک وطین تاکه شد دانه پذیرنده ی زمین
خاک امین و هر چه در وی کاشتی بی خیانت جنس آن برداشتی
این امانت ز آن امانت یافته است کافتاب عدل بر وی تافته است.
تا نشان حق نیارد نو بهار خاک سرها را نکرده آشکار
دیوان غزلیان جلد دوم، 429
13 ) نفس رحمان :
بهار واقعی نفس رحمان است که وزش آن کشتزار وجود را زنده می کند در حالیکه نبود آن حیات را تباه دل را خمار کا جان را ناکار و انسان را سپاه و سوگوار می سازد.
سوخته شد زهجر تو گلشن و کشت زار من
زنده کن به فصل خود ای دم تو بهار جان
بی لپ می فروش تو کی شکفد خمار دل ؟
بی غم ابروی کثرت راست نگشت کار من
باغ که بی تو سبز شد دی بدهد سزای او
جان که جز از تو زنده شد نیست وی از شما جان
جمله درختان صف زده، جامه سیه، ماتم زده
بی برگ زار و نوحه گر، زان امتحان زان امتحان، فیه ما فیه، بدیع الزمان فروزاصنفر،
چاپ 6، 1369 ص 35
14 ) نقاب عالم غیب :
پیامبری که درخواست خداوند را ببیند و در پاسخ شنید که در این ساعت نمی توانی ببینی، لنترانی دیدن بهار، دیدن پدر، دیدن مادر و کوه و دریا و خوشامدن از آنها فقط جلوه ای از دیدن خداوند است و در آن روز (رستاخیز) که جمال حقیقی خدا را می بینی، خواهی دانست که بهار و زیبایی آن و پدر و مادر همه نقاب و پرده های عالم غیب بودند که با دیدن آنها فقط شمه ای از زیبایی خداوند را در مییابی
همچنان که در زمستان هر کسی در جامه ودر خانه و تنور و غار از سرما خزیده است و پناه گرفته و جملل بنات و گیاه و درختاز سرما و زهر دی رخت ها در باطن برده و پنهان کرده و چون بهار جواب ایشان را به تجلی فرماید، آن سبب ها برخیزد و جمله سر برون کنند و بدان و بدانند که موجب آن بلا چه بود.
حق تعالی این نقاب ها را برای مصلحت آفریده است که اگر جمال حق بی نقاب روی نماید ما طاقت آن نداریم حق تعالی چون سرکوه به محاب تجلی می کند او نیز پر درخت و پرگل و سبز و آراسته می گردد و چون بی حجاب تجلی می کند او را زیر و زبر و ذره و ذره می گرداند.
دفتر اول 2034، 2032
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل غذایی ماکیان با pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل غذایی ماکیان با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل غذایی ماکیان با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
کنترل غذایی ماکیان
« کنترل غذایی ماکیان ( مرغ و خروس و پرندگان ) »
از طریق علوفه و مواد غذایی
( Litter ) بستر جوجه های گوشتی غذایی برای گاوهای پروری ( گاوهای گوشتی )
دستگاه گوارشی به گاوها ( دامها ) اجازه می دهد که از مواد زائد و فرآورده های جانبی به عنوان مواد غذایی استفاده کنند . صنعت دامی بر پایه استفاده از فرآورده های جانبی و مواد دیگر که فقط توسط نشخوارکننده ها هضم می شود ، ساخته شده است . بستر ( Litter ) جوجه های گوشتی یکی از فرآورده های جانبی است که به عنوان غذای گاوها استفاده می شود .
ارزش تغذیه ای بستر جوجه های گوشتی
مواد پایه ی خانه یجوجه های گوشتی شامل تراشه ی چوب کاج ، خاک اره کاج و پوسته های برنج ( سبوس برنج ) می باشد . نقاط تیز سبوس برنج می تواند ناحیه ی گوارشی را تحریک کند ، بنابر این اگر جوجه های گوشتی ماکیان غذایی شامل پوسته های برنج ( سبوس برنج ) باشد ، بایستی مراقب بود . صاحبان بستر ماکیان از تعداد مختلف از این محصولات برای پایه اضافی بعد از هر دسته از پرندگان استفاده می کنند . فقط ماده ی پایه ی ترکیب غذایی کیفیت کمی دارد بنابراین یا پرهای اضافی ، غذایی زیاد ، مدفوع پرندگان ، کیفیت
غذایی بستر را افزایش می یابد . نوع ماده ی پایه خانه ی جوجه های گوشتی روی کیفیت بستر ، زمانی که از آن برای تغذیه ی گاوهای استفاده می شود ، تأثیر کمی می گذارد ، زیرا تعداد پایه استفاده شده در آن و تعداد گروه پرندگان بستر استاندارد و منظم نیستند . کیفیت بستر بطور قابل مقایسه ای از یک سازنده به سازنده ی دیگر متفاوت است . عوامل دیگر مانند کنترل خانه ی جوجه های گوشتی روش جابجایی بستر و مقدار رطوبت می تواند به تفاوت در ترکیب و کیفیت بستر اضافه شود .
رطوبت :
کنترل سیستم آب ، مقدار رطوبت و نم را در بستر جوجه ها مشخص می کند . مقدار رطوبت بین بستر نو وتازه و بستری که بمدت شش ماه یا بیشتر انباشته شده است متفاوت نمی باشد . اگرچه مقدار رطوبت معیار مهمی از ارزش غذایی بحساب نمی آید و فقط کیفیت فیزیکی تغذیه را مشخص می کند بنابراین اگر بستر جوجه های گوشتی کمتر یا بیشتر از 12 درصد رطوبت داشته باشد ، سهمیه ی غذایی گاوها شامل گرد و خاک و رضایت بخش نخواهد بود .
غذاهای قابل هضم کامل :
شکل تغذیه قابل هضم کامل ، از پروتئین خام و مقادیر رشته های یا ( فیبرهای ) خام ناشی می شود . مقدار انرپی بستر جوجه ها در مقایسه با گندم ( غلات ) نسبتاً کم می باشد .
بنابراین بستر با 50 درصد غذای قابل هضم کامل با علوفه ی خشک یا ( کاه ) و کیفیت متوسط قابل مقایسه می باشد . بستر می تواند یک منبع انرژی برای گاوهای ندوشیده و گاوهای جوان باشد .
پروتئین خام :
میانگین بستر جوجه های گوشتی 240 درصد پروتئین خام می باشد . . بیشتر از 40 درصد پروتئین خام در بستر می تواند در شکل نیتروپن بدون پروتئین باشد . نیتروژن بدون پروتئین اسید اوریکی می باشد که توسط ماکیان دفع می شود .
نشخوارکننده های جوان از نیتروژن بدون پروتئین به اندازه ی گاوهای پروری ( گوشتی ) جوان استفاده نمی کنند . بنابراین برای کارائی بهتر ، بستر جوجه های گوشتی غذایی برای گاوهای پروری ( گوشتی ) بیشتر از 450 پوند وزن می شوند .
نیتروژن محدود :
گاوها در هضم و گوارش غذا که شامل نیتروژن محدود ( نامحلول ) می شود مشکل دارند این عنصر زمانی که ترکیباتش حرارت بیشتری داشته باشند نامحلول می شود . میانگین نیتروژن محدود 15 درصد از کل نیتروژن می باشند . در بستری که علائم حرارت بیشتر را نشان می دهد بیشتر از 50 درصد کل نیتروژن می تواند محدود شود . همانطور که تعداد نیتروژن محدود افزایش می یابد ، قابلیت هضم ماده خشک کاهش می یابد . بنابراین حرارت بیشتر ارزش غذایی بستر را کاهش می دهد .
فیبر ( رشته ) خام :
بستر جوجه های گوشتی میانگین در حدود 24 درصد مقدار فیبر خام دارند و اکثراً از مواد پایه ی جوجه مانند تراشه ی کاج و خاک اره و سبوس برنج می باشند . معمولاً پایه از خاک کاملاً ریز شده و مواد فیبر ( رشته ) کوتاه تشکیل یافته است . فیبر یا رشته در بستر بصورت موثر نمی تواند نیاز نشخوار کننده ها را برای حفظ دستگاههای گوارشی شان نیاز زیادی دارند . گاوهایی که از بستر تغذیه می کنند بطور طبیعی مواد خوراکی زبر ( سبوس ) زیادی مصرف می کنند . حتی اگر مقدار فیبر ( رشته 9 بستر زیاد و بزرگ باشد توصیه می شود که حداقل 5 درصد از سهمیه غذایی در شکل علوفه یا خوراک زبر ( سبوس ) باشد .
مواد معدنی :
بستر یا خانه ی جوجه های گوشتی یک منبع عالی برای مواد معدنی است گاوهای کوچک و جوان 80 درصد از بستر و 20 درصد گندم برای ÷نج بار که بیشترش کلسیم ، فسفر ، پتاسیم می باشد . مصرف خواهند کرد . مواد معدنی اضافی و بیشتر یک مشکل محسوب نمی شود مگر در شرایط مخصوص .
2 درصد کلسیم با وجود عدم تعادل و نابرابری در مواد معدنی دیگر می تواند سبب تب مالت در گاوهای پروری در هنگام زایمان شود . این خطر بوسیله ی جابجایی گاو های جوان از تغذیه بستر به مکان دیگر قبل از زایمان می تواند کاهش داده شود یا حداقل نیمی از غذای آنها را بوسیله ی علوفه ی خشک و یا خوراک زبر ( سبوس ) فراهم می کنند . اینکه چند روز قبل از زایمان : گاو بایستی از بستر جابجا شود جای سئوال است . بنابراین بر پایه ی مطالعات درباره ی تب مالت در گاوها ، 30 روز کافی می باشد . شاید تب مالت معضلی است که برای تعداد کمی از گاوها بعد از زایمان اتفاق می افتد . بنابراین مصرف گاوهای جوان از جوجه های گوشتی بستر در موقع زایمان بایستی کنترل شود .
خاکستر ( ASH ) : مقدار خاکستر یکی از معیارهای مهم از کیفیت بستر محسوب می شود و آن از مواد معدنی غذایی ، مدفوع جوجه های گوشتی ، مواد پایه و خاک تشکیل می شود . مقدار خاکتر بیشتر از 28 درصد ، خیلی زیاد می باشد و نباید توسط گاوهای پروری تغذیه شود . مقدار خاکستر بیشتر از 28 درصد ، خیلی زیاد می باشد و نباید توسط گاوهای ÷روری تغذیه شود . کلسیم ف فسفر ، پتاسیم و کمی مواد معدنی در حدود 12 درصد از خاکستر بستر جوجه های گوشتی را می سازند بقیه خاک می باشد .
مواظب باشید که مقدار خاکستر را نگه دارید مخصوصاً اگر بستر برای تغذیه گاوها استفاده می شود از درصد خاک خیلی کم استفاده کنید . خاک زیادی در طول جابجایی ، از خانه ی جوجه های گوشتی و در طول حمل آنها از طریق کامیون به بستر وارد می شود .
بستر جوجه های گوشتی انباشته و تکمیل شده ( Processing ) :
بستر جوجه های گوشتی مانند ترکیبات دیگر شامل خطرهایی زیادی می شود . بیشتر ترکیبات غذا تحت تأثیر مانده و تفاله حشره کشها ، می کوتوکسین ( Mycotonin ) مانند افلتوکسین aflatonin و حتی سیم نیترات قرار می گیرند . خطرهای دیگر که با ، باکتریهای بیماری زا ارتباط دارند . مانند سالمونلا ( SALmonella ) و باقیمانده غذاهای ماکیان درمان شده با دارو که شامل آنتی بیوتیک ، کوکسی دیوستات و مِس و آرسنیک می باشند . کل بستر ، بدون درنظر گرفتن منبعش بایستی برای حذف ارگانیسمهای مُسبب بیماری آماده
شود . بهترین روش علمی از بستر تکمیلی خرمن یا هیزم ( Stacking ) زیاد و عمیق می باشد خرمن ( هیزم ) یا ( انباشته ) در حدود if 130 یا بیشتر در مدت پنج روز گرما خواهد داد . برای حذف سالمونلا و بیمارهای دیگر خرمن را بمدت 20 روز نگه دارید . نیتروژن از اسید اوریک و اوره تشکیل می شود که به آمونیاک تنزل می یابد و ارگانسیمهای یا ( سازمانهای ) بیماری زا را از بین می برد در if140 ، باکتریی مانند سالموندلا و پاتوپنهایی ( بیماری زاهایی ) که با مدفوع بیرون می آیند در حدود 1 ساعت می میرند . هیچ خطری از انتقال بیماری از
طریق بستر غذایی وجود ندارد به شرطی که خرمن زیادی به مدت 20 روز یا بیشتر انباشته شود . و اگر خرمن به حرارت if 130 یا بیشتر برسد . گرمای خرمن ( هیزم ) یکی از عواملی است که کیفیت بستر جوجه های گوشتی را کاهش می دهد . حرارت زیاد قابلیت هضم مواد خشک رزا کاهش می دهد . خرمن یا هیزم تازه وخیس فوراً حرارت و گرما تولید می کند برای کنترل گرمای شدید مقدار رطوبت بستر را 25 درصد کاهش دهید و بستر را در معرض هوا قرارندهید . به خرمن بستر جوجه ها 6 میلی پلی اتیلن اضافه کنید تا اکسیژن مهار شود . از پلی اتیلین زمانی که خرمن زیر طویله ( انبار ) یا بیرون قرار دارد استفاده کنید . اگر حرارت if 160 یا بیشتر باشد از پروتئین کاسته می شود و قابلیت هضم کاهش می یابد .
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی مدیریت کیفیت جامع در سازمانهای دولتی با pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی مدیریت کیفیت جامع در سازمانهای دولتی با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی مدیریت کیفیت جامع در سازمانهای دولتی با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
ارزیابی مدیریت کیفیت جامع در سازمانهای دولتی
چکیده : این تحقیق کاربرد مدیریت کیفیت جامع را در سازمانهای بخش دولتی مورد بررسی قرار می دهد . ارزیابی ویژگیهای عملی این سازمانها درباره ده بعد مدیریت کیفیت جامع (مثل روابط عرضه کننده و مدیریت نیروی کار ) توسط نویسندگان ویا بکار گیری ادبیات دانشگاهی شناسایی و تعریف شده است . از دیدگاه ارزیابی ، مدیریت کیفیت جامع برای سازمانهای بخش دولتی مفید شاخته شده اما ویژگیهای خاص عملکرد ، به ویژه نارسایی درک موضوعهای رضایت مشتری ،
احساس رضایت مدیران و کارکنان برای کار کردن بر اساس قوانین ونظم ومشاهده اولویتها، و کمبود میل درونی وانگیزه برای پیشرفت فرایندها ، مداخله مدیریت کیفیت جامع را مشکل تر می سازند . همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند انگیزه لازم برای پیشرفت را فراهم کرده و همان نقشی را ایفا کنند که مشتریان در یک موقعیت رقابتی دارا هستند .
مقدمه : برخی از نویسندگان مثل فایگنبام (1991) وایشی کاوا (1985) بر اهمیت کیفیت خدمات و محصول د ربازار جهانی و متعاقباً نیاز به بکارگیری رویکرد مدیریت کیفیت جامع برای اداره امور تجاری به منظور کنار گذاشتن موقت رقابت ، تاکید می کنند . این نویسندگان این موضوع را به دیده تردید نگاه می کنند که آیا برای بکار گیری مدیریت کیفیت جامع در یک موقعیت بی رقیب ، میل یکسان وجود دارد یا خیر .
سازمانهای بخش خصوصی در کشورهای غربی به سرعت در حال از بین رفتن هستند اما تعدادی از آنها هنوز به کار خود ادامه می دهند . همچنین ، سازمانهایی وجود دارند که ویژگیهای یکسان داشته وغالباً در چار چوب خاصی از قوانین فعالیت می کنند (مثل مطلوبیت آب ، گاز و برق ، ارتش اجرای قانون و سازمانهای جمع آوری مالیات ) و سازمانهایی که ضرورتاً هدفشان افزایش سهم بازار نیست (مثل سازمانهای بهداشت عمومی ، موسسات خیریه و عمومی ) . این امر باعث می شود که نویسندگان سوالهای زیر را مطرح کنند .
• آیا رویکرد مدیریت کیفیت جامع برای سازمانهای دولتی جالب است ؟
• کدامیک از اصول ، مکانیسم ها و اقدامات مدیریت کیفیت جامع دارای ارزش و کدامیک بی ارزش هستند ؟
• آیا تغییرات در اصول ، مکانیسم ها و عملیات مدیریت کیفیت جامع برای ههمخوانی با ویژگیهای سازمان دولتی لازمند ؟
• برای ایجاد احساس نیاز و انگیزه برای تغییر چه می توان کرد ؟
این مقاله ، این سوالها را مورد بررسی قرار داده و پاسخهایی را نیز ارائه می کند . این مساله با ارزیابی آنچه که مدیریت کیفیت جامع نامیده می شود و با در نظر گرفتن تفکر موجود بر روی این مفهوم و منابع آن در بخش رقابتی و خصوصی ، بویژه تولید کارگاهی آغاز می شود . شرایطی که در آن سازمانهای دولتی فعالیت می کنند نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و یک بررسی در ارتباط با کاربرد مدیریت کیفیت جامع در این نوع سازمانها با بکار گیری ده بعد انتخابی از مبحث مدیریت کیفیت جامع مورد ارزیابی قرار می گیرد .
مدیریت کیفیت جامع
تعریف مدیریت کیفیت جامع آسان نیست در واقع این امر یک فلسفه
مدیریت است که بطور گسترده در شرکتها به اجرا در آمده و به صورت دقیق همراه با جزئیات در ادبیات دانشگاهی مورد بحث قرار گرفته است . بررسی آن نشان می دهد که بیشتر سازمانها و پژوهشگران تعریف خاص خود را از این اصطلاح بیان می کنند .
نویسندگان مختلف سعی می کنند که مدیریت کیفیت جامع را شکل می دهند ، از جمله این نویسندگان اهایر و دیگران (1996) ، دیل واکلند (1994) ، فلاین و دیگران (1994) و سراف و دیگران (1989) که درجدول شماره 1 آمده را می توان نام برد .
تحلیل این ابعاد ، چندنقطه مشترک را نشان می دهد ، مانند پشتیبانی مدیریت عالی ، روابط عرضه کننده ومشتری ، بکار گیری کارکنان از این تحقیقات ، نویسندگان ده بعد مدیریت کیفیت جامع را انتخاب کردند . این ابعاد در جدول شماره 1 شناسایی و تعریف می شود . منافع شرکتهایی که مفهوم مدیریت کیفیت جامع را به کار می گیرند در افزایش کیفیت عملکرد ، همراه با کاهش همزمان در هزینه هاو پیشبرد تولید نهفته است . تعداد زیادی از تحقیقات مثل تحقیق آدام (1994) ، آدام و سایرین (1997) ایستون و جارل (1998) ، فلاین و سایرین (1994) ، کاسکو(1998) ، پاول (1995) وزئیری وسایرین (1994) رابطه میان مدیریت کیفیت جامع و نتایج شرکت را مورد بررسی قرار داده و نشان می دهند که میان آنها یک رابطه مثبت وجود دارد
. مدیریت کیفیت جامع به معنای افزایش کیفیت همراه با کاهش هزینه هاست و تاثیر آن بر روی صرفه جویی سازمانی کاملاً روشن است . هزینه از دست دادن مشتریان به عنوان پیامدی از کیفیت ناهماهنگ وناموزون ، تنها یکی از عوامل تساوی هزینه است با وجود این ، این موضوع و دیگر انواع هزینه های فرصت ازدست رفته ، همچنان که دیل و پلانکت (1995) تعریف می کنند به یک درجه یکسان برای سازمانهای بخش دولتی وجود ندارند . قوانین داخلی که سازمانهای دولتی تحت آن قوانین فعالیت می کنند با قوانینی که رقابت بر اساس . آنها انجام می گردد متفاوتند بر این اساس با احتمال زیاد ، نتایج دخالت مدیریت کیفیت جامع نیز ممکن است متفاوت باشد . این عوامل ، تحلیل جالبی را در ارزیابی مفاهیم کاربرد مدیریت کیفیت جامع در سازمانهای دولتی ایجاد می کنند .
یک طبقه بندی از سازمانهای دولتی
در این مقاله همه آن سازمانهایی که هدفشان افزایش سود نیست ، تحت
عنوان سازمانهای دولتی در نظر گرفته می شوند . این سازمانها را می توان به دو گروه سازمانهای دولتی و غیر دولتی تقسیم کرد . بعضی از سازمانهای دولتی غالباً تنها فراهم کنندگان محصولاتشان هستند اما د رموقعیتهای دیگر ممکن است دارای رقباتی باشند و این وضعیت در کشورهای مختلف متفاوت است . به عنوان مثال ، در بیشتر کشورها سازمانهای نظامی و اجرایی متعلق به گروه اول هستند . در حالی که خدمات ایمنی مربوط به گروه دوم می شود . در برخی از کشورها تمام سازمانهای خدماتی بهداشتی و صاحبان قدرت ،
دولتی هستند ، اما در دیگر کشورها این نوع خدمات ممکن است به وسیله دولت و بخش خصوصی تامین گردد . سازمانهای دولتی ممکن است بر اساس موجودیت یا بر عکس رقابت درونی به بخشهای بیشتری تقسیم شوند . به عنوان مثال ، رقابت درونی زمانی وجود دارد که سازمان دولتی ، محصول یا خدماتش را از طریق سازمانهای فرعی متفاوت عرضه کند ، همچنان که این موضوع در مورد خدمات تعلیم و تربیت عمومی و خدمات ایمنی به چشم می خورد . نشان دهنده بحث و جدلی است که درباره نظریه بازار اجتماعی و انتخاب عمومی وجود دارد . دررابطه با سازمانهای غیر دولتی باید گفت که بعضی از این سازمانها انحصاری عمل می کنند (مثل انجمنهای حرفه ای که فقط نماینده شخصیتهای صاحب نظر در سازمان هستند ) در حالی که دیگر سازمانها د رجوامعی کار می کنند که در آن جوامع سازمانهای جایگزین ، همان نیازها را برطرف می سازند .
برای تجزیه و تحلیل انجام شده دراین تحقیق فرض بر این است که سازمانهای دولتی سعی در دستیابی به منافع اجتماعی با توجه به بودجه محدود دارند . سازمانهای دولتی غیر انحصاری نگرانی کمتری در مورد مسائل رقابتی دارند و این امر از آنجا نشأت می گیرد که هدف این سازمانها ارضای نیازهای اجتماعی نسبت به افزایش تعداد مصرف کنندگان است . سازمانهای غیر دولتی که به عنوان سازمانهای انحصاری عمل نمی کنند ،
دارای چنین اهداف یا روشهایی برای دستیابی به این اهداف نیستند و آن سازمانهایی که در جهت دستیابی به پول و مصرف کنندگان بیشتر تلاش می کنند فرض بر این است که دارای ویژگیهای مشابه مانند شرکتهای خصوصی در یک بازار رقابتی هستند که موضوع بحث این مقاله نیست . بعضی از شرکتها که در این طبقه بندی به عنوان شرکتهای انحصاری مطرح می شوند توسط بخش دولتی و یا خصوصی اداره می
گردند .
کاربرد مدیریت کیفیت جامع
تجزیه و تحلیل مطرح شده در این مقاله بر این فرض استوار است که یک سازمان دولتی تحت محدودیتهای خاصی عمل کرده و می بایست یک سری از مقررات را درباره قیمت و کیفیت خدمات و یا محصول در نظر گیرد . تحلیلی از سیستم های مختلف مقرراتی ، در کتاب بیساتکو و دیگران (1988) مورد بررسی قرار گرفته است .
مدیریت کیفیت جامع به طور گسترده در شرکتها به اجرا در آمده وبه طور دقیق همراه با جزئیات در ادبیات دانشگاهی مورد بحث قرار گرفته است . منافع شرکتهایی که مدیریت کیفیت جامع را به کار بسته اند در گرو افزایش کیفیت عملکرد همراه با کاهش همزمان در هزینه ها و پیشبرد تولید است .
یافته های رو ویزی وتامسون (1992) نشان می دهد در جایی که تغییرات در سیستم مقرراتی عرضه مستقیم مقرارت کیفیت را شامل نشوند ، می توان ثابت کرد که کیفیت کاهش پیدا خواهد کرد . کیفیتی که توسط مقرارت به دست آید نمی تواند همه ویژگیهای خدمات و یا محصول را در بر گیرد . و این موضوع بسیار دشوار است واین امر به دلیل ماهیت ذهنی کیفیت است . این موضوع بر این فرض نیز استوار است که خدمات یامحصول جانشین مناسبی ندارد .
تئوری اقتصادی ، تجزیه وتحلیل گسترده ای را از شیوه رفتار بازارهای انحصاری درارتباط با کیفیت ارائه شده انجام می دهد (مانند ، درانو و ستورو تیز ، (1992)، کهر (1996) و شی شینس کی (1976) این تحلیلها نشان می دهند که بهبود کیفیت و نیروی بالقوه آن در جهت از بین بردن فعالیتهای بی ارزش و اضافی از فرایندهای تجاری به گونه ای که در بازارهای تجزیه و تحلیل شده نشان داده می شوند را مورد ارزیابی قرار نمی دهند .
هدف این سازمان دولتی ، بر آورده کردن نیازهای خاص جامعه در چارچوب محدودیتهای موجود بودجه ای است تعریف این نیازها برای سازمانهای دولتی یک سوال سیاسی است که از محدوده اختیارات این مقاله خارج است . در این موارد اگر چه نیازها بر آورده می شوند تحت مسئولیتهای سازمان دولتی است . این موضوع به آنها مسئولیتهایی را در طراحی محصول یا خدمات وارائه فرایندها واگذار می کند .
در سازمانهای دولتی ، جستجو برای راههای کاهش هزینه معمولا مهمتر از بهبود کیفیت است . کیفیت غالبا به عنوان کوچکترین خواسته دولت یا شکلی از قدرت اجرایی تعریف می شود و این در جایی است که پیشرفت در کیفیت به افزایش تقاضای مصرف کنندگان منجر نمی گردد. (به عنوان مثال ، بهبود کیفیت عرضه برق به معنای افزایش مصرف آن نیست ) به علاوه کارکنان معمولا از کار کردن بر اساس یک استاندارد خاص همراه با تعهد قابل ملاحظه ای به قوانین ، مقرارت و تصمیمهای انجام شده قبلی رضایت دارند . همچنین تمایل به ماندن دریک وضعیت امن وبی خطر و کاهش تعجیل در بهبودی فرایندهای تجاری کلیدی وجود دارد . انگیزه کاهش هزینه ها برای یک سازمان دولتی به اندازه بخش رقابتی ضروری نیست (شرمن ، 1989) در مورد اولی ، تنها راه افزایش منافع برای مصرف کنندگان کاهش هزینه هاست . امروزه ، مدیریت کیفیت جامع در میان مسئولان و سازمانهای دولتی درکشورهای مختلف مطرح می گردد.
ابعاد مدیریت کیفیت جامع
کاربرد واستفاده سازمانهای دولتی از مدیریت کیفیت جامع با توجه به هر یک از ده بعد مدیریت کیفیت جامع که به صورت جزیی و دقیق در جدول 1 مطرح شده اند ، در اینجا مورد ارزیابی قرار می گیرند .
1- حمایت مدیریت عالی : به اعتقاد نظریه پردازان مدیریت کیفیت جامع ، تعهد مدیریت عالی یکی از عوامل تعیین کننده اساسی درموفقیت اجرای مدیریت کیفیت جامع است . اعتقاد بر این است که این تعهد می بایست اولین گام در کاربرد و تشویق رویکرد مدیریت کیفیت جامع بوده و مدیریت عالی باید بیشترین مسئولیت را برای عرضه محصول و خدمات پذیرا باشد . آنها همچنین موظفند که رهبری مورد نیاز در ایجاد یک تصور ذهنی و ارزشهای سازمانی وهمچنین ایجاد انگیزه در میان همه کارکنانشان نسبت به این امر را ایجاد کنند .
به طور کلی مدیریت عالی مسئول اصلی دستیابی به اهداف اصلی و فرعی سازمانی است .
(داویزو هینتون ، 1993) با وجود این ، در سازمانهای دولتی این موضوع نسبت به موقعیتهای رقابتی متفاوت است . همچنین در میان کارکنان این گرایش وجود دارد که خود را به عنوان صاحبنظر می دانند نه به عنوان مدیرانی که عامل اجرایی آن اعمال هستند و معمولا احساس تخصص یا صاحبنظر بودن همراه با درجه ای از حساسیت نسبت به امر ریاست ، فرایند تصمیم گیری را دشوار می سازد ، نگرانی درباره کاهش هزینه ها مهمتر از موضوع کیفیت خواهدبود و مسائل مربوط به کیفیت به سطح موارد دستیابی به خواسته های فنی قانونی و سطوح مقرراتی کاهش می یابد . ارضای نیازهای جامعه در محدوده بودجه موجود ، یکی از دغدغدهای اصلی بوده و باید مورد توجه خاص مدیریت عالی قرا رگیرد .
2- رابطه مشتریان در یک سازمان متعهد به مدیریت کیفیت جامع ، نیازهای مشتریان و مصرف کنندگان وارضای این نیازها باید در ذهن همه کارکنان وجود داشته و توجه چشمگیری به شناسایی این نیازها (نهان و آشکار ) و سطوح ارضای آنها مبذول گردد. رضایت مشتریان زمانی حائز اهمیت است که پیشرفتها در سطح رضایت به افزایش تقاضای مشتریان منجر گردد اگر این حالت ایجاد نشود نیازچندانی به شنیدن ، تجزیه و تحلیل و پاسخگویی به خواسته های مشتریان نخواهد بود . پیدا کردن سازمانهای دولتی که با داشتن نگرانیهای کم ، نسبت به کیفیت محصول در یک موقعیت انحصاری فعالیت می کنند ، موضوع عجیبی به نظر نمی رسد . روویزی و تامسون (1992) معتقدند که دولتها می توانند به عنوان بخشهای بازاریابی در جهت ایجاد مقررات ضروری درباره کیفیت ( به این معنی که وقتی دولتها قوانین لازم را برای کیفیت خدمات محصول پایه ریزی می کنند نباید از نگرانی ایشان درباره نیازهای مشتریان چیزی کاسته شود ) اقدام کنند .
تعریف مشتری در سازمانهای دولتی امری دشوار است (رابینسون 1994) برای شرکتهای خصوصی کسی که خریدار محصول یا دریافت کننده خدمات است به عنوان مشتری شناخته می شود ، اما در سازمانهای دولتی همیشه چنین نیست . مشتری می تواند کل جامعه باشد که بودجه سازمان دولتی را با هدف ارضای نیازهای آن می پردازد . دربعضی موقعیتها ارضای نیازهای مصرف کننده موجب افزایش بر آورده کردن نیازهای اجتماعی نمی گردد . به عنوان مثال ، دانشجویی که در دانشگاه دولتی به تحصیل می پردازد ممکن است این آرزوها را داشته باشد که دانشگاه به او مدرکی ارائه کند ، بدون اینکه کمترین سطوح آکادمیک را بگذراند اما این امر با ارضای نیاز اجتماعی با توجه به توسعه استانداردهای آموزشی یک جامعه تناقض دارد بنابراین ، دغدغه سازمانهای دولتی نیازهای فردی مصرف کنندگان مستقیم آنها نیست ، بلکه برای آنها نیازهای کل جامعه مد نظر است . این عدم قدرت انتخاب که باعث فشارها و جیره بندی در مقایسه با بسیاری از خدمات دولتی می گردد، به وسیله مورگان و مورگاتروید (1994) مورد تاکید قرا رگرفته است .
برای سازمانهای غیر دولتی این مشکل وجود ندارد واین بدان علت است که این سازمانها حق انتخابهایی را برای مشتریانشان قائل هستند . با وجود این ، بعضی از این سازمانها نیازهای مشتریان خود را بر اساس سیستم عقیدتی سازمانی شان (مثل سازمانهای مذهبی و احزاب سیاسی ) محدود می کنند این موضوع باعث ایجاد تنش و تناقض می گردد ، زیرا در این شرایط نیازهای اجتماعی با خواسته های سازمانی مطابقت ندارند . در این شرایط سازمان یا امکان اضمحلال مواجه بوده ودر اغلب موارد سیستم عقیدتی خود را به منظور بقا یا ادامه حیات با نیازهای مشتری انطباق میدهد (دلایل اعتقادی درباره این نوع اقدامات ، منظور و هدف این مقاله نیستند ) وقتی که مشتریان یک سازمان از اعضای همان سازمان باشند (مثل انجمنهای حرفه ای ) این مشتریان نیازهایشان را به روشی دمکراتیک تعریف می کنند.
3- روابط عرضه کننده در مورد سازمانهایی که اصول مدیریت کیفیت جامع به طور جدی بکار می گیرند ، کیفیت عامل مهمتری نسبت به قیمت در انتخاب عرضه کنندگان است روابط بلند مدت با عرضه کنندگان ایجاد می گردد و شرکت با عرضه کنندگانش همکاری و مشارکت داشته و به این وسیله به بهبود کیفیت محصولات یا خدمات و کارایی تجاری کمک می کند .
در یک سازمان دولتی ، عرضه کنندگان باید به دقت مورد آزمون قرار گیرند و این امر باید با توجه به دستیابی به آن دسته از ویژگیهای محصول صورت گیرد که با خواسته های قانونی مرتبط هستند . اصول ، اقدامات و مکانیسم های مدیریت کیفیت جامع دارای ارزش قابل ملاحظه ای هستند و این بدان علت است که آنها نه تنها در دستیابی به خواسته های قانونی مفیدند بلکه در کاهش هزینه از طریق از بین بردن مشکلات مربوط به بازگشت ، اصطلاح و اطلاعات نادرست موثر خواهند بود .
در بخش خصوصی ، تاکید قابل ملاحظه ای بر پیشرفت عرضه کنندگان از طریق فعالیتهای مدیریت زنجیره ای عرصه کنندگان ماننده قراردادهای بلندمدت ، ارتباطات بهبود یافته ، حسابداری سیستم باز وتبادل اطلاعات وجود دارد با وجود این ، به نظر می رسد این نوع مسائل در سازمانهای دولتی ازاهمیت کمتری بر خوردار باشند . سه دلیل اساسی برای این موضوع وجود دارد :
• انگیزه اولیه ، کاهش هزینه و در نظر گرفتن بود جه هاست و در نتیجه مدیران ، خریدار تعداد زیادی از عرضه کنندگان و پیمانکاران فرعی را با هدف ایجاد تنزل در قیمتها از طریق رودوبدل کردن قراردادها بین عرضه کنندگان بکار می گیرند . این امر بحث سنتی در حمایت از مزایده رقابتی و پیشنهاد قیمتها در معاملات بوده است .
• یکی از خواسته های قانونی واساسی که سازمانهای دولتی به دنبال آن هستند اطمینان بخشیدن به یک عرضه در دسترس و آماده و مداوم از محصول یا خدمات است . یکی از مشکلات بوجود آمده توسط کاهش در تعداد عرضه کنندگان که یکی از ویژگیهای رویکرد پیشرفت عرضه کننده است ، خطر مسائل عرضه کردن به علت شورشها ، تصادفات و غیره است . بنابراین ، کاهش تعداد عرضه کنندگان از اهمیت کمتری برخوردار است . به عنوان مثال ، در توزیع برق معمولا این مشکل وجود دارد که خواسته ها برای ایجاد ارتباطات ، بیشتر از ظرفیت درونی سازمان مسئول توزیع برق است و در نتیجه پیمانکاران برای بر آورده کردن این خواسته ها بکار گرفته می شوند . از آنجا که این موضوع باید بدون تأخیر انجام شود ، یک سازمان توزیع برق به پیمانکار ان زیادی نیاز دارد . تا این پیمانکاران بتوانند برای رسیدن به استاندارها مطلوب کار کرده و خدمات ارائه دهند ود رواقع این سازمانها کارها را بین خود و پیمانکاران مبادله می کنند تا اینکه آنها را وابسته به شرکت نگه دارند .
• نیاز به پیشنهاد مزایده رقابتی و اجباری به منظور جلوگیری از تقلب در بازار سیستم انتخاب عرضه کننده برای سازمانها دولتی کم و بیش به وسیله قانون تعریف می شود و درنتیجه مدیران می بایست خود را به کاربرد رویه های قانونی مناسب محدود کنند با وجود این ، آیا این رویه ها می بایست مطابق معیارهای مدیریت کیفیت جامع تعریف شوند ؟ از آنجا که این پیشنهادات بهبود مستمر و کاهش هزینه ها در دراز مدت را به عنوان اهداف خود مدنظر دارند ، دلایلی نیز وجود ندارد که یک سازمان دولتی این پیشنهادها رابکار نگیرد .
مسترسون (1995) مثالی از کاهش هزینه های عرضه در یک اداره پلیس را مطرح می کند که این کاهش هزینه ها از کاهش هزینه محصول نشأت می گیرد. اریج و ناندی (1994) نتایج بکار گیری یک مدل تلفیقی که متشکل از ترکیب معیارهای مدیریت کیفیت جامع با مزایده رقابتی است رامورد تجزیه و تحلیل قرار دادند . آنها به این نتیجه دست یافتند که این اقدامات با مدیران بخش دولتی چندان بیگانه نبوده و به دستیابی ارزش پول با توجه به میزان پاسخگویی منجر می گردد با وجود این همان طور که اریج به آن اشاره کرده است ، بکار گیری معیارهای مدیریت کیفیت جامع در برخی موارد بسیار سخت و دشوار است و این در نتیجه این واقعیت است که مشکل اصلی در بخش عمومی این است که مطمئن شوند عرضه کنندگان بر اساس مصالح سیاسی ، بقای اقتصادی شرکتها ، مصلحت اندیشی یا تقلب انتخاب نمی شوند ، بلکه بر اساس رویه های واضح که منوط به بازرسی بوده وبه همه عرضه کنندگان واجد صلاحیت فرصت مساوی میدهد، تعیین می شود . استاندارهای سیستم مدیریت کیفیت از انواع ایزو9000 می توانند برای سازمانهای دولتی بسیار مفید باشند و این از آنجا نشأت می گیرد که این استانداردها رویه های تعریف شده در سطح بین المللی را در زمینه مدیریت کیفیت و بیمه پایه ریزی می کند . از آنجا که رفتار سازمانهای دولتی باید تابع راهکاری های عینی باشد ، بدون هیچگونه مصلحت اندیشی ، این هنجارها رویه هایی را با هدف ، تضمین کیفیت در جهت ارزیابی عرضه کنندگان ارائه می دهند .
4- مدیریت نیروی کار : بر اساس اصول مدیریت کیفیت جامع ، مدیریت نیروی کار را می بایست ا زطریق آ”موزش ، انگیزه و قدرت دادن به کارگران و کارگروهی هدایت کرد . این موضوع مستلزم آن است که طرحهای مناسب استخدام کارکنان و آموزش به کار گرفته شوند و کارگران نیز مهارتهای لازم برای مشارکت فعالانه در فرایند توسعه را کسب کنند . آموزش ، ایجاد انگیزه و کار گروهی از نکات مورد توجه سازمانهای دولتی هستند .
بویژه اینکه این موضوع در تغییر نوع رفتار و سازمان ونیز روشی که این سازمانها مورد بررسی قرار می گیرند ، موثر واقع می شوند تفاوت اصلی در این واقعیت است که این مفاهیم می بایست درمحیطی به کار گرفته شوند که آن محیط در جستجوی کاهش هزینه و دستیابی به مطالبات قانون باشد . طیف برنامه های آموزشی در سازمانهای دولتی ، بسیار وسیع است و سطح بالای آموزش که برای بسیاری از حرفه های شغلی مورد نیاز است به این معناست که منافعی که از بکار گیری دانش به دست آمده ناشی می شوند ، بسیار قابل ملاحظه است ماهیت بسیاری از مشاغل (مثل پزشکان ، معلمان ، استادان ، بازرسان مالیاتی و کارکنان سطح بالای نظامی ) مستلزم استقلال قابل ملاحظه ای بوده وبر این اساس ایجاد قدرت وانگیزه در سازمانهای دولتی غالبا درسطح وسیعی انجام می شود از کار گروهی نیز می توان استفاده کرد با وجود این به علت طبیعت کارکنان که غالبا بسیار فرد گرا هستند . انجام این کا رآسان نیست ، شاید اتحادیه ها در سازمانهای دولتی نسبت به یک محیط رقابتی ، دارای قدرت بیشتری باشند و بر این اساس مشارکت آنان در معرفی و توسعه مدیر یت کیفیت جامع امری بسیار ضروری است (بالتاک و آرمشاو ،1994)
در سازمانهای دولتی ، این امر که هر یک از کارکنان انتظار دارند که فقط کاری را انجام دهند که نوع قرار داد و شرح شغل آنها مشخص کرده امری متداول است و به همین دلیل نیز انعطاف پذیری شغلی محدود می شود . در نتیجه ، برای آن سازمانهای دولتی که خواستار بکار گیری مدیریت کیفیت جامع هستند مشکلات ممکن است از آنجا ناشی شود که برخی از کارکنان نمی خواهند کارهای خاصی را انجام داده ویا اینکه آموزشهای لازم را فرا گیرند . همچنین سازمانهای دولتی به یک تعریف واضح هر یک از مسئولیتهای شغلی نیازمندند تا اینکه از بروز اختلافات در میان کارکنانی که متصدی مشاغل متفاوتی هستند ، جلوگیری شود .
5- نگرش و رفتار کارکنان : برای اینکه مدیریت کیفیت جامع با موفقیت به اجرا در آید شرکتها می بایست به تشویق نگرشهای مثبت شغلی بپردازند که این نگرشها ی مثبت شامل وفاداری به سازمان افتخار شغلی ، تاکید بر اهداف سازمانی مشترک و توانایی فراتر از کارکرد است این موضوع در سازمانهای دولتی که رویکرد معمولی به شغل بر اساس تبعیت از خواسته های تکنیکی و کاهش هزینه ها در مقابل بهبود بخشیدن رضایت مشتریان است ، کاری دشوار است .
سیستم های ایجاد انگیزه در یک سازمان دولتی می بایست بهبود کیفیت را با توجه به بودجه تسهیل کنند . ویژگیهای خاص مدیریت نیروی کار در سازمانهای دولتی برخی از کشورهای اروپایی ، مشکلاتی را در بکار گیری سیستم های پاداش نشان می دهد . انگیزه های مادی به دلایل متعدد برای اجرا با مشکل روبرو است . این مسائل شامل دشوار بودن اندازه گیری عینی از عملکرد گروه یا فرد بودجه های ثابت و گاهی اوقات گروه مخالف اتحادیه بازرگانی است در سازمانهای دولتی ، ترفیع به جای آنکه با عملکرد افراد مرتبط باشد با درجه شغلی مرتبط است وکنار گذاشتن این افراد کار آسانی نیست .
این دو واقعیت نیاز سیستم های انگیزشی تخیلی را روشن می سازد . افزایش روحیه خدمات اجتماعی و توسعه احساس مسئولیت عمومی ، به عقیده بعضی افراد امری غیر معمول است . با وجود این ، موضوع نشان داده است که یک ، سیستم انگیزشی با ارزش برای کارکنان خدمات عمومی بوده و همچنان در انگلستان که از مالکیت دولتی به مالکیت خصوصی تغییر یافته است به کار می رود . در بسیاری از سازمانها غیر دولتی افراد این سازمانها در سازمان حضور دارند و این بدان علت است که این افراد همان اهداف سازمان را دنبال می کنند . در این موارد انگیزه از طریق دستیابی به این اهداف به دست می آید .
6- فرایند صراحی محصول و یا خدمات : مدیریت کیفیت جامع مشارکت همه بخشها را در طراحی فرایند ، مورد تشویق قرار داده و درجه ای از همکاری برای دستیابی به طرحهای درخواست مشتریان را بر اساس محدودیتهای هزینه ای تکنیکی و تکنولوژیکی فراهم می سازد طرحهای محصول یا خدمات باید به دقت مورد ارزیابی قرارگیرند واین موضوع قبل از تولید و بازاریابی محصول ویا خدمات و همچنین قبل از تعریف دقیق رویه ها وویژگیهای خاص انجام می شود . همچنین هماهنگی میان بخشهای متفاوت ، یک نیاز ضروری برای سازمانهای بخش خصوصی است
. فقدان هماهنگی مسائل ارتباطات واشتباهات اجتناب ناپذیری که دستیابی به اهداف را دشوار می سازند موجب ایجاد مشکل در سطح سازمانی یا اداری می شوند . به منظور ارائه یک خدمت یا محصول بر مبنای اهداف سازمانی ، ویژگیهای مشخص و بازرسی دقیق طرح از موارد حساس به شمار می روند .
بخش بازار یابی برای سازمان بخش دولتی از اهمیت چندانی برخوردار نیست و این موضوع از آنجا ناشی می شود که نیازهای مشتریان از نگرانیهای اصلی آن به شمار نمی رود . با این حال توصیف اینکه سازمان درحال انجام دادن چه کاری است برای مشتریان و عموم مردم بویژه به هنگام انتقادات منفی حائز اهمیت است . هدف گردهمائیهای میان بخشها به منظور بحث و تبادل نظر در مورد طرحهای محصول یا خدمات ، تصمیم گیری درمورد چگونگی بر آورده کردن نیازهای مشتریان ، با توجه به محدودیتهای هزینه ای ، تکنیکی و تکنولوژیک نخواهد بود بلکه براساس کاهش هزینه ها صورت خواهد گرفت . در رابطه با موضوع بکا رگیری کارکرد کیفیت درخواستهای قانونی جانشین نیازهای مشتریان شده و نیازها در گرو اجرای بخش تجزیه و تحلیل رقابتی فرایند برنامه ریزی محصول نخواهد بود .
اگر چه طرح محصول یا خدمات ، مسئولیت کامل سازمانهای دولتی نیست ، اما آنها دارای استقلال بر روی فرایند هستند . به عنوان مثال ، در اسپانیا دولت تصمیم می گیرد که به چه نوع بیماریهای تحت پوشش خدمات بهداشت عمومی دارو تجویز گردد ، اما هیات مدیره بیمارستان درباره چگونگی بر قراری ملاقاتها و چگونگی سازماندهی کارهایشان در بیمارستان درباره چگونگی بر قراری قرار ملاقاتها و چگونگی سازماندهی کارهایشان در بیمارستان و غیر ه تصمیم می گیرند . در سازمانهای دولتی ساختار های انعطاف نا پذیر هماهنگی میان بخشهای مختلف درگیر در فرایند طرح را مشکل می سازند . گاهی اوقات برای انجام سریع کارها ، فشارهای اجتماعی وجود دارند (مثل ایجاد دانشگاههای جدید ) این خطر که کیفیت به علت توسعه سریع محصول یاخدمات ، آنچنان که باید نیست ، غالبا تصمیمی سیاسی است که خارج از حیطه کنترل سازمان است همان طور که قبلا اشاره شد ، سازمانهای غیر دولتی نیازهایی را که می بایست براساس تصمیمات اعضا بر آورده شوند تعریف کنند در این موارد مشکل طرح ، بر آورده کردن نیازهای مشتریان نیست ، بلکه بر آورده کردن خواسته های درونی توسعه یافته توسط سازمان درمقرون به صرفه ترین شیوه است این تفاوت در بررسی این بعد از مدیریت کیفیت جامع ، با ید مورد توجه قرا ر گیرد .
7- مدیریت جریان فرایند : باتوجه به بعد مدیریت جریان فرایند ، مدیریت کیفیت جامع و نیاز به خانه داری درکنار خطوط مفهوم پنج اس SS تاکید دارد همچنین مدیریت کیفیت جامع بر این اساس قرار دارد که ابزارهای بهبود آماری و غیر آماری به عنوان عوامل مناسب به کار گرفته شوند و این فرایند ها می بایست به عنوان تثبیت ، خود کنترلی با استفاده از راهکارهای روشن ، و فرایندهایی درنظر گرفته شوند که می بایست با بکار گیری کنترل فرایند آماری حفظ گردند . همه این ابعاد ، هدف دستیابی به درخواستهای تکنیکی محصول یا خدمات وهمچنین کاهش هزینه را دربر دارند .
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.