سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانشجو یار

پروژه دانشجویی مقاله مروری بر مقایسه خصوصیات فیزیکو شیمیایی نشا

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مروری بر مقایسه خصوصیات فیزیکو شیمیایی نشاسته غلات با pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مروری بر مقایسه خصوصیات فیزیکو شیمیایی نشاسته غلات با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مروری بر مقایسه خصوصیات فیزیکو شیمیایی نشاسته غلات با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مروری بر مقایسه خصوصیات فیزیکو شیمیایی نشاسته غلات با pdf :

چکیده

هدف: نشاسته معمولا به عنوان مهمترین منبع تولید و ذخیره انرژی برای دانه های غلات به حساب می آید. از ویژگیهای مهم نشاسته طبیعی، و شکل تعدیل و تغییر یافته آن تاثیر بر خواص فیزیکی مواد غذایی می باشد. از جمله مهمترین خواص کاربردی نشاسته می توان به ژلاتینه شدن، خمیری شدن، ژله ای شدن و بیات شدن نشاسته اشاره نمود. عموما نشاسته ها از ذرت، برنج و گندم تولید میشوند. که به بررسی انها خواهیم پرداخت و همچنین غلاتی همچون جودوسر، جو، چاودار و ارزن نیز دارای میزان فراوانی نشاسته هستند.

بحث و نتیجه گیری: انواع نشاسته های غلات و تفاوتهایی که بین نشاسته های انها وجود دارد کاربردهای انها در صنعت متفاوت میکند. و هنگام استفاده از نشاسته با داشتن اطلاعاتی در مورد نوع نشاسته و ویژگیهای ان میتوان به بهترین شکل از این نشاسته استفاده کرد. عموما برنج و جو دوسر به دلیل داشتن گرانولهای مرکب و توانایی جذب اب بالا حلالیت بیشتری داشته و در مواردی که بخواهیم میزان جذب اب بیشتری برای افزایش راندمان داشته باشیم این ویژگی نشاستهای مرکب به ما کمک خواهد کرد. همچنین ویسکوزیته محدود کننده برای امیلوپکتین نشاسته گندم به دلیل درجه پلیمریزه شدن پایین و طول شاخه های کوتاهتر از بین غلاتی که معمولا برای تولید نشاسته استفاده میشوند مانند برنج هندی، برنج ژاپنی، ذرت، سیب زمینی کمتر است(.( 5 معمولا ذرت مومی در غذاهای کنسروی به دلیل نیاز به ویسکزیته بالا مصرف بیشتری دارد(.(2 نشاسته برنج مومی به دلیل ایجاد احساس دهانی خوب و حالت خامه ای قابلیت استفاده در بستنی را دارد..

کلمات کلیدی: نشاسته، ژلاتینه شدن، خمیری شدن، بیاتی، گرانول، غلات

مقدمه

نشاسته اولین منبع تولید انرژی برای دانه های غلات بحساب می آید.گرچه مقدار آن در غلات متفاوت است، اما عموما بین 60 تا 75 درصد وزن آنها را تشکیل داده و 70تا80 درصد انرژی مورد نیاز انسان را تأمین می نماید. علاوه بر نقشی که در تغذیه انسانها ایفا می کند، نشاسته و شکل تعدیل و تغییر یافته آن بر خواص فیزیکی مواد غذایی نیز مؤثر می باشد .بعنوان مثال نشاسته حاصل ازذرت، گندم، برنج، سیب زمینی و کاساوا (تاپیوکا) را میتوان بمنظور ایجاد ژل، قوام دهندگی چسبندگی، حفظ رطوبت، ایجاد بافت و ضد بیاتی شدن و اثر پر کنندگی در محصولات گوشتی نظیر سوسیس و کالباس، کاربرد به عنوان پوشش خوراکی و پر کننده در قرص ها و کپسول ها می توان مورد استفاده قرار داد. نشاسته و مشتقات آن در صنایع نساجی و کاغذسازی نیز کاربرد داشته و ساختار منحصر به فرد شیمیائی و فیزیکی آن( میزان کریستاله بودن، نسبت آمیلوز به آمیلوپکتین، مورفولوژی گرانول و قطر گرانول )، باعث شده تا از سایر کربوهیدراتهاکاملاً متمایز گردد .( 1)

یکی از مهمترین منابع تولید و استخراج نشاسته، دانه های غلات میباشند که از ان جمله میتوان به گندم، جو، جو دوسر، ذرت، برنج، چاودار و ارزن اشاره کرد. از انجا که بیشترین میزان نشاسته در اندوسپرم قرار دارد معمولا این قسمت از دانه برای استخراج نشاسته استفاده میشود. و در واقع سلولهای اندوسپرم مجموعه ای از گرانولهای نشاسته هستند که توسط شبکه ای از مواد پروتئینی پوشش داده شده اند. عموما نشاسته های حاصل از غلات مختلف با هم یکسان نیستند و بر اساس نوع غله، واریته محصول کشت شده، محل کشت دانه و شرایط اب و هوایی منطقه و;. تفاوتهایی وجود دارد که این تفاوتها خود را در میزان امیلوز و امیلو پکتین، درجه کریستالیته شدن، دمای تشکیل ژل، دمای خمیری شدن، رنگ نشاسته و خواص عملکردی نشاسته نشان میدهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله عدل الهی با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله عدل الهی با pdf دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله عدل الهی با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله عدل الهی با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله عدل الهی با pdf :

قرآن و حقوق انسان

عصر رنسانس، عصر جداانگارى علم و دین و تفکیک قلمروهاى آن دو است. در این دوران، بسیارى از دانشمندان و متخصصان غرب به ویژه آنان که از برخورد نادرست ارباب کلیسا با نخبگان علمى ناخشنود بودند به نسبت سنجى میان علوم مختلف با دین پرداختند.

یکى از مسائلى که در این عصر مورد توجه قرار گرفته مسأله حقوق انسان و علم حقوق و نسبت آن با دین و گزاره هاى دینى بود. عده اى از حقوقدانان مى گفتند: قلمرو دین محدود به مسایل آن جهانى و آخرت انسانها بوده و نسبت به مسایل دنیوى و مشکلات و نابسامانى هاى آن ساکت است. گروسیوس هلندى از حقوقدانان برجسته قرن هفدهم در این باره مى گوید:
(خداوند به اعمال و کردار مخلوقات کارى ندارد.) [1]

سیطره دانش غربى از یک سو، و بهره گیرى شرقیان از دستاوردهاى فریبنده آنان از سوى دیگر، و جیره خوارى شرقیان بر سر سفره پر زرق آنان، سبب شد تا باور جدایى دین از حقوق بشر در میان مسلمانان و به خصوص حقوقدانان مسلمان نیز رسوخ یابد و گروهى معتقد شوند که اسلام هیچ سیستم و نظام حقوقى ندارد، چرا که این حقوق آن اندازه ارزشمند و پرارج نیست تا خداوند در آن دخالت کند، و اگر هم اسلام را داراى نظام حقوقى بدانیم چنین سیستمى بیش از آن که به نفع اسلام باشد به ضرر آن خواهد بود، زیرا در این صورت باید بپذیریم دین اسلام در تمام اعمال فردى و اجتماعى دخالت مى کند و آزادى و اختیار انسان را از میان مى برد، و این خود از ضعف دین اسلام حکایت دارد نه حقانیت و قوت آن.

در مقابل، گروه دیگرى از حقوقدانان، اسلام را داراى نظام حقوقى دانستند، نظامى که با آزادى انسان سازگار است و ارزش آن را دارد که خداوند به بیان آن بپردازد.
این گروه معتقدند که دین، کتابهاى آسمانى و پیامبران، نخستین نظامها و سیستمهاى حقوقى را در جامعه بشرى وضع کرده اند و قرآن به عنوان یقینى ترین منبع شناخت اسلام بر این امر تصریح کرده است:
(کان الناس أمّه واحده فبعث الله النبییّن مبشّرین و منذرین و أنزل معهم الکتاب بالحقّ لیحکم بین الناس فیما اختلفوا فیه) بقره / 213

افزون بر این در بسیارى از آیات، از اهل ایمان خواسته شده است تا جز بر اساس احکام و قوانین و حقوق تعیین شده از سوى وحى، حکم نرانند.
(ومن لم یحکم بما أنزل الله فاولئک هم الفاسقون) مائده / 47
(ومن لم یحکم بما أنزل الله فاولئک هم الکافرون) مائده / 44
(ومن لم یحکم بما أنزل الله فاولئک هم الظالمون) مائده / 45

در آیاتى نیز از پیامبر خواسته شده بر اساس آیات قرآن حکم کند و اختلافات مردم را برطرف کند و از هوسهاى دیگران به هنگام بیان حکم بپرهیزد.
تعبیر (من لم یحکم) ظهور در کار قضا و محاکمات حقوقى میان مردم دارد، ولى آیه سوره مائده و تعبیر (و أن احکم بینهم) مى تواند صریح در امر قضا و حکم میان مردم باشد.

تأملى در مفهوم حق

پیش از آن که بخواهیم نظرى درباره آراى یادشده ارائه دهیم، شایسته است تأملى در مفهوم (حق) داشته باشیم.
حق، واژه‏اى عربى است و معادل آن در زبان فارسى هستى پایدار و ثبوت است، یعنى هر چه از ثبات و پایدارى برخوردار باشد. [2]
کلمه حق و مشتقات آن در قرآن کاربرد فراوان دارد (الحق) 194 بار، (حق) 33 مرتبه، (حقاً) 17 مرتبه و (حقّه) سه بار در قرآن به کار رفته است.

این واژه که به صورت مصدر، اسم مصدر و صفت در آیات قرآن به کار رفته است، در معانى بسیارى به کار رفته است که برخى از آنها عبارتند از: قرآن (زخرف / 29)، اسلام (اسراء / 81)، عدل (اعراف/ 81)، توحید (زخرف/ 86)، صدق (یونس/ 4)، قرض (بقره / 282)، دلیل (حج / 4).
برخى از مفاهیم حق در قرآن با اصطلاح بکار رفته از طرف حقوقدانان و فقیهان، هماهنگ و همخوان است، مانند آیات:
(و فى أموالهم حقّ للسائل و المحروم) ذاریات/ 19
و در اموال آنها حقى براى سائل و محروم است.
(والذین فى اموالهم حقّ معلوم. للسائل و المحروم) معارج/ 25-24
و آنها که در اموالشان حق معلومى است براى تقاضا کننده و محروم.
(فإن کان الذى علیه الحقّ سفیهاً او ضعیفاً) بقره/ 282

و اگر کسى که حق بر ذمه اوست سفیه یا ضعیف است (فلیملل الذى علیه الحقّ) بقره / 282
و آن کسى که حق بر عهده اوست باید املا کند.
(آت ذاالقربى حقّه و المسکین و ابن السبیل) روم/ 38
پس حق نزدیکان و مسکینان و در راه ماندگان را ادا کن.

حق در اصطلاح فقیهان

این واژه در کتابهاى فقهى گاه مفهوم وسیعى دارد و تمام احکام وضعى و تکلیفى و تأسیسى و امضایى را در برمى گیرد و در مواردى نیز حق در برابر حکم قرار گرفته است.
مرحوم نائینى مى نویسد: (اگر مجعول شرعى به دنبال خود اضافه و سلطه نداشته باشد حکم است و نام گذارى آن به حق، به لحاظ معناى لغوى آن است.) [3]

علامه بحرالعلوم مى نویسد:
(حق، قدرتى است اعتبارى و قراردادى که به موجب آن یک انسان بر مالى یا شخصى یا هر دو مسلط مى گردد؛ مانند عین مستأجره، که مستأجر نسبت به یکى از اموال مخصوص موجر سلطنت دارد.) [4]

حق در اصطلاح حقوقدانان

براى (حق) در منابع حقوقى تعریفهاى گوناگونى آمده است. از آن جمله نویسنده کتاب (مقدمه علم حقوق) مى نویسد:
(حق، امتیازى است که قواعد حقوقى براى تنظیم روابط اشخاص به سود پاره اى از آنان در برابر دیگران ایجاد مى کند.) [5]

در مقدمه همین کتاب نیز مى خوانیم:
(براى تنظیم روابط مردم و حفظ نظم و اجتماع، حقوق براى هر کس امتیازهایى در برابر دیگران مى شناسد و توان خاصى به او مى بخشد. این امتیاز و توانایى را حق مى نامند که جمع آن حقوق است (حقوق فردى) نیز گفته مى شود. حق حیات، حق مالکیت، حق آزادى شغل و زوجیت به اعتبار همین معنى است که با عنوان حقوق بشر مورد حمایت قرار مى گیرد.) [6]
یکى دیگر از حقوقدانان مى نویسد:
(حق، اقتدار، سلطه و امتیازى است که براى اشخاص یا شخص، اعتبار شده و دیگران مکلف به رعایت آن مى باشند، مانند: حق مالکیت، حق زوجیت، ابوت، اکتشاف) [7]

نویسنده کتاب (حقوق اساسى) به صورت تفصیلى و روشن تر حق را تعریف مى کند:
(افرادى که در درون جامعه زندگى مى کنند براى تأمین نیازمندى هاى خود حرکت مى کنند و عمل مى نمایند، در نتیجه با یکدیگر ارتباط برقرار مى نمایند، حرکت و عمل و رابطه آنها نیاز به مرزبندى و تحدید حدود دارد. نتیجه نبودن حد و مرز، تعدى و تجاوز افراد به جان و به دسترنج یکدیگر است. جوامع بشرى در طول هزاران سال به تجربه دریافته اند که براى جلوگیرى از هرج و مرج و تعدى براى حرکت و عمل فرد در داخل جامعه، حدودى تعیین کنند که در چهارچوب آن حدود، فرد فاعل مختار باشد و اگر از آن حدود تجاوز کرد قوه نماینده جامعه او را گوشمالى دهد. این حدود همان است که به آن حقوق مى گویند و مفرد آن (حق) است.) [8]
در کنار این تعریفها و سایر بیانهایى که حقوقدانان ارائه کرده اند باید چند نکته را از نظر دورنداشت:
1 ارائه تعریفى جامع و مانع براى حقوق با توجه به اختلاف نظامها و سیستمهاى حقوقى میسر نیست، زیرا هر تعریفى که محققان حقوق عرضه مى کنند تنها با نظام حقوقى مورد قبول آنان سازگار است و ممکن است با تعریفى که سایر نظامهاى حقوقى براى حقوق مى آورند ناسازگار نماید. بلى، اگر در تمام تمدنها و ملتها یک نظام حقوقى وجود داشت آن گاه ممکن بود تعریفى که مورد قبول همگان باشد ارائه شود.

2 حق از مفاهیم اعتبارى است و داراى ماهیت نیست، بنابراین نمى توان مفهوم آن را به جنس و فصل تحلیل کرد و به اصطلاح نمى توان تعریفى حقیقى براى حق جست وجو کرد، در نتیجه تمام تعریف هایى که براى حق از سوى حقوقدانان بیان شده و مى شوند، تعریف لفظى و غیر حقیقى هستند تا آنجا که برخى از فلاسفه، حق را غیرقابل تعریف دانسته اند و اظهار داشته‏اند:
(درباره معناى اصطلاحى حق که در علم حقوق مطرح است باید گفت که تعریف اصطلاحى آن از حدگذارى و تحدید ماهوى ممکن نیست‏أ حق اصطلاحى از مفاهیم اعتبارى است، اگر حق، داراى ماهیت بود و حد و رسم داشت قابل ترسیم و تحدید بود.) [9]

 

حقوق قرآن، آمیزه اى از (امتیاز) و (تکلیف)

اگر چه واژه (حق) و (حقوق) تعریفى دقیق را به آسانى بر نتابد، اما مى توان برخى ویژگیها و ممیزات آن را در یک کالبد شکافى مفهومى دریافت و آن را گونه اى تعریف و شناسایى به شمار آورد.
چنانچه نمونه ها و مصادیق حق را در قرآن مورد توجه قرار دهیم، خواهیم یافت که هر حقى بر دو پایه
1 امتیازى به صاحب حق
2 تکلیفى بر طرف مقابل، استوار است. یعنى؛ هر کجا تکلیفى جعل شده است در برابر، عده اى حق پیدا مى کنند، مثلاً زمانى که کسى متاعى را از فروشنده اى مى خرد، در برخى موارد، براى خریدار (حق فسخ) قرارداده شده است و مشترى با شرایطى خاص و در زمان تعیین شده، مى تواند متاع را باز گرداند و پولى را که پرداخته است باز پس گیرد. اگر دقت شود، در حق فسخ دو چیز موجود است:
الف: امتیازى براى خریدار که با آن مى تواند معامله را فسخ کند که در اصطلاح حق نامیده مى شود.
ب: وظیفه و تکلیفى بر فروشنده که موظف است پیشنهاد فسخ را از سوى خریدار گردن نهد.
نمونه دیگر را در (حق قصاص) مى توان شاهد بود، به خویشان مقتول (اولیاء دم) حق قصاص داده اند در حالى که قاتل یعنى محکوم، مکلف به تسلیم در برابر قصاص کنندگان است.

انواع حقوق در قرآن

حقوق قرآن را به چهار گروه مى توان تقسیم کرد:
1 قواعدى که امتیاز بهره ورى و تکلیف حق پذیرى در آن متوجه فرد است. (ذى حق و من علیه الحق، فرد است)
2 قواعدى که (ذى حق) و (من علیه الحق) جامعه و یا اکثریت و یا گروهى از افراد جامعه‏اند.
3 قواعدى که (ذى حق) فرد است و (من علیه الحق) اکثریت افراد را تشکیل مى دهند.
4 قواعدى که (ذى حق) اکثریت افرادند و (من علیه الحق) فرد است.

مشترکات قواعد حقوقى قرآن و سایر قواعد حقوقى

حقوقدانان به ویژه فلاسفه حقوق براى قواعد حقوقى ویژگیهایى بیان مى کنند، مانند کلى بودن، الزامى بودن، داشتن ضمانت اجرا [10] که این ویژگیها در قواعد حقوق قرآن نیز مشهود است.
الف. کلى بودن: حقوقى که در قرآن به صورت قاعده حقوقى مطرح شده است موردى و شخصى نیست، بلکه عام و فراگیر است.

چنان که قواعد حقوقى متعارف نیز چنین ویژگى دارند [11]، چه این که بر اساس آیات قرآن تمام انسانها در برابر قانون مساوى هستند و هیچ فردى بر دیگرى برترى ندارد. براى نمونه، یکى از حقوق شخص انسان که در شمار حقوق غیرمالى قرارداده شده، حق مصونیت از لطمه زدن به حیثیت و شرافت است. هیچ شخص یا مقامى نباید به این حق مسلم انسان تعدى کند و با تهمت، افترا، دروغ حیثیت و آبروى افراد را ببرد.
(و الذین یرمون المحصنات الغافلات لعنوا فى الدنیا و الآخره و لهم عذاب ألیم) نور / 23
کسانى که زنان پاکدامن و بى خبر (از هرگونه آلودگى) و مؤمن را متهم مى کنند در دنیا و آخرت از رحمت الهى بدورند و عذاب بزرگى براى آنهاست.

در آیه شریفه که به منظور دفاع از حیثیت و آبروى افراد نازل شده است، ویژگى قواعد حقوقى که همان کلى بودن و فراگیرى است وجود دارد به این معنى که آیه چنان که در بحث اسباب نزول مطرح است اختصاص به کسى ندارد که به عایشه یا ماریه قبطیه تهمت زد، بلکه هر کس در هر زمان و در هر مکانى که در شرایط مشابه قرار گرفت، اگر چنان تهمتى بزند، شرایط قذف در حق وى جارى خواهد شد (در اصطلاح قرآن پژوهان، ملاک، عموم آیه است نه خصوص سبب).
ب. الزامى بودن: دومین ویژگى قواعد حقوقى متعارف الزامى بودن آنهاست در عین آن که قاعده حقوقى کلى است و شامل تمام افراد مى گردد وقتى بر موردى تطبیق شد حالت اجبار دارد [12] و براى رسیدن به هدف حقوق و ایجاد نظم و انضباط در جامعه باید رعایت قواعد حقوق الزامى باشد.

این ویژگى قواعد حقوقى متعارف در قواعد حقوقى قرآن نیز وجود دارد با این تفاوت که منشأ الزام و ملاک یا عامل الزام در قواعد حقوقى متعارف تنها قرارداد و همبستگى اجتماعى و ترس از واکنش مردم است، اما در قواعد قرآن افزون بر این عوامل، اعتقاد به نظارت پنهان خداوند و پاداش و جزاى او نیز هست.

آیه قبل با حدى که براى قذف در شریعت اسلام تعیین شده و الزامى که در آیات دیگر در مورد اجراى حدود الهى بیان گردیده است، نشانگر بُعد الزامى حقوق قرآنى است.
براى نمونه حق حیات را مى توان برشمرد که یکى از حقوق فردى به شمار مى آید. در قرآن از بین بردن این حق با کشتن و نابودى همه اجتماع و جامعه، برابر معرفى شده است.
(و من قتل نفساً بغیر نفس أو فساد فى الأرض فکأنّما قتل الناس جمیعاً) مائده / 32
هر کس انسانى را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روى زمین بکشد، چنان است که گویى همه انسانها را کشته است.

بنابراین اگر فردى زندگى همه نوع خود را نابود کند و جان او را بگیرد، خانواده مقتول حق خون خواهى و قصاص خواهد داشت.
(یا أیها الذین آمنوا کتب علیکم القصاص فى القتلى الحرّ بالحرّأ ) بقره / 78
اى افرادى که ایمان آورده اید، حکم قصاص در مورد کشتگان بر شما الزامى شده است.
البته این الزام براى کل جامعه و مجریان احکام است که چشم از این حق بر نگیرند و درخواست خانواده مقتول را بى پاسخ نگذارند و گرنه خود خانواده مقتول در اصل قصاص حق انتخاب دارد.
ج. داشتن ضمانت اجرا: قاعده حقوقى، قاعده اى است که از سوى دولت وحکومت یا هر نیروى دیگر تضمین شده باشد. [13]

در برخى کشورها، قواعد حقوقى ضمانت اجراى مدنى دارد و در تعدادى کشورها ضمانت اجراى کیفرى، در جمهورى اسلامى قواعد حقوقى از سوى حکومت تضمین شده است، حکومت اسلامى موظف است بر قواعد حقوقى قرآن عمل کند و اجراى آنها را تضمین نماید.
براى نمونه: حق حاکمیت، نمونه بارز حق عینى است. براساس این حق، هیچ فردى نباید به اموال دیگران دستبرد بزند و آنها را از سلطه و اختیار مالک خارج سازد. اگر شخصى مال دیگرى را سرقت کند، حکومت اسلامى بایستى بر اساس آیات وحى که در شکل یک قاعده حقوقى است مال مالک را از سارق باز پس گیرد و آن را به مالک برگرداند و سارق را نیز مجازات کند.

(والسارق و السارقه فاقطعوا أیدیهما جزاء بما کسبا نکالاً من الله) مائده/ 38
دست مرد و زن دزد را به کیفر عملى که انجام داده اند به عنوان یک مجازات الهى قطع کنید.
اما از سوى دیگر میان قواعد حقوقى قرآن با سایر نظامهاى حقوقى تفاوتى هست؛ در قواعد حقوقى متعارف تنها ضمانت اجراى دولتى وجود دارد که اگر ترس از آن نباشد قانون زیر پاگذاشته مى شود، ولى در قواعد حقوقى قرآن، هم حکومت اسلامى و هم ترس از عذاب اخروى، وجدان، تمایل به نزدیکى به خداوند اجراى قواعد حقوقى را تضمین مى کنند و مردم را به مراعات آنها وا مى دارند.

د. حوزه و قلمرو قواعد حقوقى: یکى دیگر از ویژگیهاى قواعد متعارف که برخى از حقوقدانان مطرح کرده اند و در قواعد حقوقى قرآن نیز وجود دارد، آن است که حوزه و قلمرو قواعد حقوقى نباید از اجتماع خارج باشد، اگر انسان زندگى اجتماعى ندارد و به صورت کاملاً انفرادى زندگى مى کند نه حقى دارد و نه تکلیفى نسبت به دیگران. [14]
(کان الناس أمّه واحده فبعث الله النبییّن مبشّرین و منذرین و أنزل معهم الکتاب بالحقّ لیحکم بین الناس فیما اختلفوا فیه) بقره/ 213

مردم یک دسته بودند، خداوند پیامبران را برانگیخت تا مردم را بشارت و بیم دهند، و کتاب آسمانى که به سوى حق دعوت مى کرد، با آنها نازل نمود، تا در میان مردم در آن چه اختلاف داشتند داورى کند.
این آیه شریفه و آیات دیگرى که علت نزول کتابهاى آسمانى و آمدن پیامبران را بیان مى کنند همه حاکى از آن هستند که قواعد حقوقى قرآن یا با عبارتى کلى تر قواعد حقوقى اسلام، در صورتى معنى مى یابند که اجتماعى باشند.
البته این موضوع در زمینه قواعد حقوق اجتماعى مطرح است، ولى در اسلام و چه بسا سایر ادیان الهى، حقوق دیگرى نیز وجود دارند که در قلمرو حقوق انسان نسبت به خویش یا حق خداوند بر انسان مى گنجند که در آن میدان، هر چند انسان به صورت انفرادى و جداى از جامعه هم باز مشمول همان حقوق است، اما با دقتى دریافت مى شود که در آن موارد نیز انسان با نگاهى الهى و جهان بینى خاص دین، موجودى تنها و کاملاً بریده از همه چیز و همه کس دیده نشده است. چه این که انسان در تنهاترین حالت ها، در محضر خداوند و از آن اوست. وهمین بینش، منشأ حقوق مى شود که در جهان بینى غیرالهى، جاى آن حقوق خالى است. از آن جمله این که انسان همان گونه که حق ندارد جان دیگرى را بگیرد، حق ندارد به جان خود لطمه اى وارد نماید.

هدف حقوق از دیدگاه هاى گوناگون

یکى از موضوعات مهم و پیچیده فلسفه حقوق، تعیین و شناخت هدف حقوق و قواعد حقوقى است.
این بحث از سویى در ایجاد و وضع قواعد حقوقى بسیار کارساز است و راهگشاى قانونگذار است و از سوى دیگر طرح مسأله پر اهمیت (مبانى حقوق) و شناخت مبانى حقوق بدون این بحث امکان پذیر نیست.
حقوقدانان و به خصوص فلاسفه حقوق در این زمینه کوشیده اند تا به این پرسشها پاسخ گویند:
هدف اصلى و واقعى قواعد حقوقى و حقوق انسان چیست؟
آیا هدف حقوق، تأمین آزادى افراد و حفظ حقوق فردى در برابر جامعه و قدرت هیئت حاکمه و دولت است، یا هدف، اجتماع و جامعه انسانى است؟
آیا قانونگذاران به هنگام وضع قوانین و حقوق، احترام به حقوق طبیعى و کمال و رشد افراد را در نظر دارند یا هدف آنها از وضع و تصویب قواعد حقوقى احترام به جامعه و آرمانها و تکامل اجتماع است؟
کوتاه سخن آن که آیا در وضع حقوق، اصالت به فرد داده شده یا به جامعه و اجتماع؟

در پاسخ به این پرسشها، دیدگاه هاى متفاوتى از سوى فلاسفه حقوق ابراز شده است. بعضى از این دیدگاه ها کاملاً در برابر یکدیگرند و بعضى همسازتر مى نمایند. دو دیدگاه کاملاً ناسازگار عبارتند از:
الف. مکتب حقوقى اصالت فرد (individualisme)
ب. مکتب حقوقى اصالت اجتماع (Socialism)

مکتب حقوقى اصالت فرد

پیروان این مکتب، حقوق فردى را بر حقوق جامعه یا اکثریت افراد، مقدم مى دارند. آنها مى گویند:
(جامعه زاییده توافق ضمنى اشخاص است و وجود طبیعى ندارد. جامعه چیزى جز اجتماع افراد نیست، هر فردى در این اجتماع، وجودى آزاد و مستقل از جمع دارد؛ مى تواند با جمع و در کنار آنها زندگى کند و یا از جامعه و اجتماع کناره گیرد و به صورت انفرادى به زندگى ادامه دهد. نتیجه این که جامعه در خدمت فرد است

و اگر در جامعه حقوقى وضع و تصویب مى شود، هدف، تأمین آزادى فرد و احترام به شخصیت و حقوق طبیعى اوست. نیاز فرد به اجتماع براى حمایت از حقوق فردى خویش است و اگر فرد از برخى حقوق فطرى خود چشم مى پوشد، تنها براى حفظ اجتماع و دفاع از حقوق فردى و جلوگیرى از تعدى و تجاوز به آن حقوق است.) [15]
جان لاک یکى از پیروان مکتب اصالت فرد مى گوید:
(براى حفظ حقوق طبیعى نیاز به قدرتى بود که بر اساس قرارداد اجتماعى شکل گرفت، و افراد از برخى حقوق خود به نفع دولت دست برداشتند تا دولت بتواند در برابر از حقوق فردى ایشان دفاع کند.) [16]

ژان ژاک روسو در (قرارداد اجتماعى) مى نویسد:
(آن گاه که انسان به اجتماع قدم گذاشت، بین او و اجتماع قراردادى منعقد شد. بر اساس این قرارداد هر فرد قسمتى از آزادیها و حقوق خویش را مى دهد و در برابر، هیأت اجتماع از سایر حقوق و آزادیهاى او حمایت و پشتیبانى مى کند.)

به باور طرفداران این مکتب، دولت، نقش پلیس را دارد و بایستى از افراد و حقوق ایشان در برابر تعرضات و أ دفاع کند و هیچ گونه و ظیفه اى براى ترقى دادن و تکامل و رشد آنها ندارد. [17]
در این مکتب، اشخاص از جهت حقوقى در برابر یکدیگر مستقل و آزادند، و عدالت مفهومى جز برابرى و تناسب سود و زیان ناشى از معاملات و اعمال حقوق ندارد. حقوق بدون توجه به شایستگى

و نیازمندى افراد، باید تعادل بین اموالى را که مبادله مى شوند فراهم سازد. دولت هیچ سهمى در توزیع ثروت و سنجش لیاقتها ندارد و عدالت معاوضى است. در اعمال حقوقى آن چه فرد اراده کند عادلانه است و چون هر کس بیش از دیگران مى تواند سود و زیان خود را تشخیص دهد، امکان بسته شدن قراردادهاى ظالمانه نمى رود. [18]

مبانى مکتب اصالت فرد

با دقت و تأمل در گفته ها و نوشته هاى فردگرایان بر این حقیقت رهنمون مى شویم که دست کم دو پیش فرض در شکل گیرى این مکتب وجود داشته است:
الف. حقوق فطرى یا طبیعى: نخستین مبناى مکتب اصالت فرد، مسأله حقوق فطرى است. حقوق فطرى یا طبیعى در برابر حقوق موضوعه به کار مى رود. حقوق موضوعه مجموع قواعدى هستند که در زمان معین بر ملتى حکومت مى کنند و اجراى آنها از سوى سازمانهاى اجتماعى تضمین مى شود. اما حقوق فطرى قواعدى هستند

برتر از حکومت و قانونگذار، قانونگذار کوشش دارد این حقوق را بشناسد و در وضع و تدوین حقوق موضوعه از آنها به عنوان معیار و راهنما سود برد. این حقوق بر خلاف حقوق موضوعه، ثابت و غیرقابل تغییرند و در تمام زمانها و مکانها انسانها به صورت مساوى از آن برخوردارند و بر خلاف حقوق موضوعه که از اجتماع نشأت گرفته، این حقوق از طبیعت انسان، عقل بدیهى و نظم جهان نشأت مى گیرند. [19]

سیسرون مى گوید: حقوق طبیعى به وسیله عقل بشر به عنوان دستاوردى از تجربه اش درک مى شود. [20]
گروسیوس، پرفندرف و دکارت فرانسوى معتقدند: حقوق فطرى دستاورد عقل بشر و برخاسته و نشأت گرفته از طبیعت امور است. [21]
عدالت خواهى، حق ازدواج، حق حیات، حق مالکیت از جمله حقوق فطرى و طبیعى خوانده شده‏اند.

ب. عدالت معاوضى: دومین مبناى مکتب اصالت فرد، مسأله عدالت معاوضى است. طرفداران این مکتب هیچ حقى براى دولت در توزیع ثروت و سنجش لیاقتها نمى بینند و به اصطلاح عدالت توزیعى را باور ندارند. آنها مى گویند: افراد اجتماع، آزاد و مستقل هستند، همه ضرورتهاى اجتماع بر پایه قرارداد اجتماعى تکیه ندارند و حاکمیت اراده، عدالت و برابرى را به همراه مى آورد. آنچه فرد اراده مى کند حتماً عادلانه است، زیرا با وجود توانایى افراد بر شناخت سود و زیان خود، امکان بسته شدن قراردادهاى غیر عادلانه وجود ندارد.

بدین سان در این مکتب، وظیفه دولت تنها پشتیبانى از توافق اشخاص است و نمى تواند به بهانه رعایت عدل و انصاف، تعهدات طرفین را نادیده انگارد.

مکتب حقوقى اصالت اجتماع

در برابر مکتب فردگرایان، گروهى از فلاسفه حقوق، مکتب اصالت اجتماع را مطرح کرده اند، هر چند اندیشه اصیل بودن اجتماع از گذشته اى دور در نوشته ها و آثار فلاسفه به روشنى دیده مى شود.

در این مکتب، انسانها اجزاء تشکیل دهنده دولت و مانند اتمهایى هستند که به جسم شکل مى دهند چنان که هر اتم وابسته به کل است و از خود آزادى و استقلال ندارد، هر فرد نیز مانند اتمها وابسته به جامعه است و از خود اراده مستقلى ندارد. بنابراین فرد در زندگى اجتماعى حقى ندارد و زندگى خصوصى کاملاً بى معنى است، هر چه وجود دارد باید فداى جامعه و منافع آن گردد. روابط حقوقى و اجتماعى مردم باید متکى به قواعد و اصولى باشد که از خود اجتماع پدید آمده و ادراک و فهم و درک این قواعد و اصول نیز از راه مشاهده، آزمایش و تحقیق در حوادث حقوقى و اجتماعى امکان پذیر است.

در نگاه طرفداران اصالت اجتماع، هدف حقوق، تأمین سعادت اجتماع و ایجاد نظم در زندگى اجتماعى است و افراد هیچ حق مطلقى در برابر جامعه و منافع اکثریت ندارند. و چیزى به نام حقوق فطرى در مسأله اقتصاد اصلاً وجود ندارد، چنان که اگوست کنت مى گوید: افراد تکلیف دارند نه حق. [22]

مبانى مکتب اصالت اجتماع

1 انکار حقوق فطرى: طرفداران اصالت اجتماع مانند ساوین یى، ریموند سالى، هانرى کاپیتان، اوگوست کنت حقوق فطرى را باور ندارند و آن را به عنوان مبنایى براى قواعد حقوقى و حقوق موضوعه نمى پذیرند.
این مکتب که بیش تر در رژیمهاى سوسیالیستى طرفدار دارد، حقوق و قواعد حقوقى را برون ذاتى مى داند و افراد را قبل از وضع حقوقى ذى حق نمى شناسد. به اعتقاد صاحبان این مکتب، حق، موهبتى الهى یا ودیعه فطرى نیست، بلکه امتیازى است که در جهت تأمین منافع عمومى به افراد جامعه داده مى شود و همیشه با تکالیف همراه است، بنابراین افراد نمى توانند ازاین حق، هر کجا خواستند استفاده نمایند، بلکه باید تنها در جهت منافع عمومى که هدف اصلى اعطاى حق به افراد است از آن سود برند. [23]

2 عدالت توزیعى: جامعه گرایان، وجود فرد خارج از اجتماع را غیرقابل تصور مى دانند. به باور ایشان هر کس، وابسته به گروه یا دسته و اجتماعى است که در آن زندگى مى کند و قواعد حقوقى بایستى تکالیف وى را نسبت به گروه و اجتماع، و هم چنین تکالیف گروهها و اجتماعات را نسبت به افراد روشن نماید. از سویى دولت حق دارد از افراد جامعه در راستاى رسیدن به آمال و آرزوهاى عمومى مالیات بگیرد و آنها را به خدمت سربازى وادار کند و از سوى دیگر باید عواید ملى و درآمدهاى حاصل از مبادلات اقتصادى را عادلانه تقسیم کند. [24]

هدف حقوق در قرآن

با توجه به آیات قرآن، برقرارى امنیت، تأمین امنیت، استقرار عدالت را مى توان از اهداف حقوق در قرآن به شمار آورد.

در این بحث سؤال این است که تأمین عدالت براى چه کسى، برقرارى امنیت به چه منظورى و استقرار عدالت به کدام هدف؟ آیا قواعد حقوقى و حق هایى که در قرآن بیان شده است براى تأمین و برقرارى امنیت در حقوق فردى است یا این قواعد براى تکامل اجتماع و جامعه اسلامى وضع شده است و هیچ توجهى به حقوق فردى افراد ندارد؟ به دیگر سخن آیا قرآن در اهداف حقوقى خود، مکتب اصالت فرد را تأیید مى کند، یا مکتب اصالت اجتماع را، و یا نظریه اى دیگر دارد؟
براى پاسخ به این سؤال، نخست باید نگاه قرآن به انسان و جامعه را جویا شد و پس از آن هدف حقوق قرآنى را جست وجو کرد.

در نگاه قرآن، انسان موجودى است دوبعدى، با دو میدان نیاز و متناسب با آن دو میدان حقوق. انسان از یک سو داراى بعد جسمانى و نیازهاى مادى و حقوق متناسب با آن است، و از سوى دیگر داراى روح و نیازهاى روحى و معنوى و متناسب با آن داراى حقوق معنوى است.
(و بدء خلق الانسان من طین) سجده / 7
خداوند آفرینش انسان را از گل آغاز کرد.

(فاذا سوّیته و نفخت فیه من روحى) حجر/ 29
پس آن گاه که جسم آدم سامان یافت و تکمیل شد و از روح خویش در آن دمیدم.
(و قلنا یا آدم اسکن انت و زوجک الجنّه و کلا منها رغداً حیث شئتما) بقره/35
و آن گاه که گفتیم اى آدم، تو و همسرت در این بهشت سکنى گزینید و از هر چه مى خواهید بخورید.
در این آیه انسان، نیازمند به مسکن و غذا و برخوردار از آن حق دانسته شده است.
(إنا هدیناه السبیل إمّا شاکراً و إمّا کفوراً) دهر/3
ما انسان را به راه بایسته و صحیح هدایت مى کنیم و او یا شکرگزار خواهد بود و یا کفرپیشه.
دراین آیه و مانند آن نیاز معنوى انسان به هدایت و قدرت انتخاب گرى وى یادآورى شده است.
انسانى که قرآن معرفى مى کند

براى ارضاى خواسته ها و نیازها و تمایلات خود بایستى در کنار دیگران زندگى کند. زندگى در انزوا از نظر قرآن، یک بدعت است و نه یک رهنمود دینى.
انتخاب همسر و تشکیل خانواده، حقوق متقابل مادى و معنوى را به وجود مى آورد. مثلاً خانواده این حق را پیدا مى کند که هم نیازهاى مادى و ضرورى او از سوى پدر خانواده تأمین شود و هم بخشى از نیازهاى معنوى آن.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی روش تحقیق بررسی کودکان بیش فعال با pdf

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی روش تحقیق بررسی کودکان بیش فعال با pdf دارای 66 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی روش تحقیق بررسی کودکان بیش فعال با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

چکیده                                        1
فصل اول : کلیات تحقیق                               
مقدمه                                         3
بیان مسئله                                         5
 اهمیت وضرورت  تحقیق                                 6
 اهداف تحقیق                                     89
فرضیه های تحقیق                                     9
متغیر ها                                         9
تعریف مفاهیم و واژگان اختصاصی طرح                         10
تعریف نظری                                         10
تعاریف عملیاتی                                     13
فصل دوم :ادبیات تحقیق                                

 
چکیده
اختلال کمبود توجه بیش فعالی یکی از شایع ترین اختلالات دوره کودکی است که می تواند اثرات نامطلوبی بر روی فرد در دوره کودکی و نوجوانی، بر روابط خانوادگی و بخصوص سلامت عمومی مادران داشته باشد. و یکی از موثرترین راههای کاهش این اثرات نامطلوب، آموزش خانواده بخصوص مادران می باشد به این دلیل تحقیقی را با عنوان «اثر بخشی آموزش الگوهای فکری و رفتاری با رویکرد شناختی ـ رفتاری بر سلامت عمومی مادران کودکان مبتلا به ADHD دوره ابتدایی شهرستان بجنورد» انجام شد که این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی می باشد. در این تحقیق جامعه آماری، کلیه مادران دانش آموزان دوره ابتدایی شهرستان بجنورد که مبتلا به ADHD هستند، می باشد. نمونه آماری، 30 نفر از مادران دارای کودک مبتلا به ADHD هستند که از طریق نمونه گیری خوشه ای از 30 مدرسه انتخاب شده اند. در ابتدا، مادران 2 گروه کنترل و آزمایش پرسشنامه GHQ را تکمیل نمودند. پس از آن مادران گروه آزمایش طی 12 جلسه آموزشی، الگوهای
 شناختی ـ رفتاری جدید  را آموختند در حالیکه گروه کنترل هیچ آموزشی ندیدند. پس از اتمام آموزش، مادران هر دو گروه مجدداً تست GHQ را تکمیل نموده و نمرات محاسبه شده در 2 مرحله ثبت، سپس میانگین نمرات، تفاوت میانگین ها و واریانس محاسبه گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون  تی ـ استودنت برای گروه های مستقل انجام گردید.ابزار اندازه گیری در این پژوهش عبارتند از : پرسشنامه سلامت عمومی GHQ، پرسشنامه CSI4 که روایی و پایانی ابزار قبلاً اندازه گیری شده است و مورد تایید می باشد.این پژوهش دارای 5 فرضیه می باشد که چهار فرضیه آن تایید گردید. نتیجه پژوهش نشان داد که آموزش مادران با رویکرد شناختی ـ رفتاری باعث افزایش سلامت جسمی، سلامت عمومی، کارکرد اجتماعی و کاهش اختلال اضطراب و اختلال خواب می شود.

مقدمه
خانواده مکانی است که کودک با همه تجارب خویش به آن باز می گردد، برآلام و دردهایش مرهم می نهد و در آن، از افتخارات و موفقیتهایش سخن به میان می آید( نوابی نژاد، 1373).
خانواده ، شبکه ای از ارتباطات است که در آن والدین وکودکان در فرآیندی دو سویه با یکدیگر تعامل دارند. در این مجموعه طرفین قادرند تاثیرات بس شگرفی بر یکدیگر داشته باشند . با تأمل در کیفیت روابط والدین وبخصوص روابط مادر وکودک و موشکافی در آن می توان به نقش حساس مادر در ارتباط با کودک پی برد. در دهه های اخیر روانشناسان تاکید بسیاری  بر روابط کودک با مراقبینش داشته  اند . آنها واکنشهای متقابل  را ، اساس رشد عاطفی و شناختی کودک ذکر کرده اند (بالی، 1969؛فروید ، 1964؛واتسون  ، 1928). بهرنز(1954)، برای بوجودآمدن شخصیتی متعادل در اطفال بر  کیفیت رفتار مادر و ویژگیهای شخصیتی وی و نیز چگونگی ایفای نقش مادرانه تاکید دارد. او پیشنهاد می کند که رفتار اجتماعی و رشد شخصیت کودک ، به طرز رفتار مادر و ساختمان  منش او بستگی دارد. ( ایمان زاده، 1377).
خانواد نخستین نهادی است که کودک بعنوان یک موجود اجتماعی با آن ارتباط برقرار می کند. بر اساس دیدگاه های رشدی، کودک، خانواده را بعنوان یک محیط فیزیکی ـ اجتماعی و روانی، مدتها قبل از تولد خود شکل می دهد و متقابلاً توسط آن شکل می پذیرد و یک تعامل متقابل بین آنها بوجود می آید، از این رو خانواده اصلی ترین و بنیادی ترین نقش را در فرآیند رشد کودک دارد (چلبیانلو، 1384).
مادر نزدیک ترین فرد به نوزاد از اوان تولد است . این تکیه گاه پر قدرت که مهم ترین منبع تامین کننده نیازهای جسمی و روانی کودک می باشد، قادر  است  با دریای بیکران محبت های خودزمینه ساز عشق و دوستی در فرزند خویش باشد. همانطوری که  واکنشهای مادر  قدرت اثر گذاری بسیاری بر کودک دارد ، رفتارها و خلق و خوی کودک نیز می تواند  بررفتار و عواطف مادر نسبت به فرزندش تاثیرفراوان داشته باشد. کودکان بیش فعال به دلیل مشکلاتی چون پر تحرکی ، بی قراری وکم توجهی،تکانشگری  تاثیرات عمیقی بر روابط خود با سایر اعضاء خانواده و فضای کلی حاکم بر این محیط می گذارند. وجود این گونه رفتارها در کودک ، به بروز واکنشهایی چون پرخاشگری ، تنبیهات جسمانی و احساس خصومت از جانب والدین (نسبت به کودک ) می انجامد . این عکس العملها در نهایت منجر به حاد شدن مشکلات کودک می گرددو به این ترتیب چرخه معیوبی بوجود می آید، به شکلی که تدریجاً تشخیص دقیق علت و معلول بسیار بعید به نظر می رسد (ایمان زاده، 1377).
نیازهای گوناگون کودک و چگونگی تامین آن از جانب خانواده در روند سلامت روانی و رشد تکامل جسمی و روحی کودک نقش تعیین کننده ای دارد ( هاشمیان، 1377).
اگر شخصیت انسانی را بنایی در نظر بگیریم، باید پذیرفت که اسکلت فلزی آن در دوران کودکی بنا می شود و آنچه بعدها به آن افزوده می شود، حول محور این اسکلت فلزی یا ستونهای اصلی شکل می گیرد ( سرمد، 1375).
به هر جهت، در محیط خانواده که به واقع جامعه ای محدود است ، کنش و واکنشهای میان اعضاء تاثیر بسزایی در افزایش یا کاهش مشکلات موجوددارد. لذا در چنین محیطی صحبت از تاثیر یک سویه افراد (چه والد و چه کودک ) بر دیگری خطا است . نمی توان صرفا از مشکلات کودک سخن راند حال آنکه روشن است او در یک سیستم تعاملی رشد می یابد. مطرح نمودن اختلالات شخصیتی و رفتاری مادر به عنوان علت مشکل کودک نیز ، نادرست است.واضح است که مادر از بابت کج خلقی ها ، ناسازگاریها و سرکشی های فرزندش بیشترین آسیب را متحمل می شودبه خصوص در خانواده هایی که دارای کودکان با اختلال کمبود توجه بیش فعالی هستند . لذا برای کاهش آسیبهای روانی والدین، بخصوص مادران و ایجاد نگرش مثبت تر و آمادگی بیشتر برای مواجه با مشکلات کودکانشان و در نتیجه تامین آرامش و سلامت عمومی اعضای خانواده و بخصوص مادران و کودکان ، آموزش مادران را امری ضروری و لازم می دانیم و در این تحقیق برآنیم که اثر بخشی آموزش مادران با رویکرد شناختی رفتاری را بر سلامت عمومی آنان مورد بررسی و تحقیق قرار دهیم وامیدواریم این آموزش گامی مثبت بر افزایش سلامت عمومی مادران وکاهش اختلال در کودکان باشد.


فهرست منابع فارسی
ابراهیم زاده، احمد.(1384). نقش ویتامین ها در تقویت حافظه و سلامت کودکان و نوجوانان. پیوند، 311 ـ 310 ـ 309.
ابراهیمی عطری، احمد. (1372). بررسی و مقایسه صدمات ورزشی در معلولین ورزشکار با ویلچر و بدون ویلچر. تهران : انتشارات دانشگاه تربیت مدرس.
استادان طرح جامع  آموزش خانواده. (1385). خانواده و فرزندان. علی اصغر، احمدی. تربیت عاطفی واجتماعی فرزندان دردوره ابتدایی. تهران : انجمن اولیاء و مربیان.
الیری، دانیال. رفتار درمانی : کاربرد و بازده. ترجمه علی اکبر سیف. (1377). تهران : انتشارات فردوس.
اسدالهی، ق و شیدایی، م و یعقوبی، محمد. (1370). میزان شدت افسردگی در مجروحین قطع نخاعی که درصد از کارافتادگی آنها از 70% بالاتر است. اصفهان : انتشارت دانشگاه علوم پزشکی.
ایمان زاده، حمیرا.(77 ـ 1376)، مقایسه ویژگیهای شخصیتی مادران پسران بیش فعال و مادران پسران عادی مقطع ابتدایی شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی کودکان استثنایی،    دانشگاه علامه طباطبایی، تهران.
بارکلی، راسل .(2002). اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی، فعالیتهای زندگی و پیامدهای تندرستی. ترجمه منوچهر علی یارزنجانی.(1386). تعلیم و تربیت استثنایی، 66، خرداد ماه.
برهانی ، حسین. (1376). بهداشت خانواده. پیام زن، دوره6، شماره 68 ،آبان ماه .
بک، آرون تی. شناخت درمانی و مشکلات روانی.  ترجمه مهدی قراچه داغی .(1369). چاپ اول، تهران : نشر ویس.
بلوم کویست، مایکل، ال . مهارتهای سازگار با کودکان ناسازگاری. ترجمه جواد علاقبند راد . (1383). چاپ اول، تهران : نشر سینا.
بیرو، آلن. ـ. فرهنگ علوم اجتماعی. ترجمه باقر ساروخانی. (1366). تهران : انتشارات موسسه کیهان.
پورافکاری، نصرت ا... (1373). فرهنگ جامع روانشناسی و روانپزشکی و زمینه های وابسته. جلد اول و دوم، تهران : انتشارات فرهنگ معاصر.
پورسلطانی زرندی، حسین. (1380 ) مقایسه سلامت عمومی جانبازان و معلولین جسمی ورزشکار و غیر ورزشکار ایرانی، دکتری رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران : انتشارات دانشگاه تربیت معلم.
تقدیسی، محمد حسین. (1365). مطالعه چگونگی سازگاری اجتماعی معلولین مرکز توانبخشی جانبازان انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) و ارائه پیشنهادات جهت بهبود وضع آن. تهران : انتشارات دانشگاه تربیت مدرس.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله حضرت علی علیه السلام و اهل بیت اسلام در قر

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله حضرت علی علیه السلام و اهل بیت اسلام در قرآن با pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله حضرت علی علیه السلام و اهل بیت اسلام در قرآن با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله حضرت علی علیه السلام و اهل بیت اسلام در قرآن با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله حضرت علی علیه السلام و اهل بیت اسلام در قرآن با pdf :

حضرت علی علیه السلام و اهل بیت اسلام در قرآن

با مطالعه آیات قرآن مجید این حقیقت برای ما آشکار می گردد که خداوند متعال برای شناساندن علی علیه السلام به مردم و بیاان قدر و منزلت اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به مناسبتهای مختلف آیات بسیاری را بر رسول خود نازل فرموده است چنان که پیامبر گرامی می فرماید:
هر آینه قرآن بر چهار بخش نازل شده است: که یک چهارم آن تنها درباره ما اهلبیت است و یک چهارم آن درباره ی دشمنان ما و یک چهارم آن درباره ی حلال و حرام و یک چهارم دیگر آن درباره واجبات و احکام است. و هر آینه خداوند درباره ی آیات بسیار پر معنایی را نازل فرموده است.

از آنجا که مبنای ما بر اختصار است از بیان صدها آیه ای که خداوند متعال درباره علی علیه السلام و اهل بیت پیامبرش اسلام نازل فرموده است فقط به ذکر چند آیه اکتفا می کنیم.
تذکر این نکته نیز لازم است که در بیان شان نزول آیات توضیح و تفسیر آنها فقط احادیثی را که مورد اعتماد اهل سنت می باشد آورده ایم.
بسم ا; الرحمن الرحیم

این طلحه حلبی شافعی در کتابش «البر المنتظر» می گوید: بدان که جمع اسرار کتب آسمانی در قرآن آمدهاست و جمیع آنچه که در قرآن نازل شده در سوره مبارکه حمد جمع شده است و آنچه که در سوره حمد است در (بسم ا; الرحمن الرحیم) آل موجود است و آن چه که درباره بسم ا; است همگی در نقطه زیر باد وجود دارد.
بعد ابن طلحه می گوید حضرت علی علیه السلام فرمود: من نقطه زیر باد (بسم ا; الرحمن الرحیم) هستم.
اهدنا الصراط المستقیم

عبدا; بن علوی از رسول خدا صلی ا; علیه و آله و سلم روایت می کند که حضرت فرمود: اگر کسی می خواهد از شرایط چون باد بگذرد و بدون حساب وارد بهشت شود پس باید که دوست بدارد دوست و وصی ملازم و جانشین من علی بن ابی طالب را و اگر کسی می خواهد به آتش در آید پس ولایت او را رها کند. به عزت و جلال پروردگارم سوگند که هر آینه علی در ورود به پیشگاه خداوند است و کسی نمی تواند بر خداوند وارد شود مگر از دری که آن در علی است و هر آینه علی صراط مستقیم است و به درش که روز قیامت خداوند از

مردم در مورد ولایت از بازخواست می کند. ابن عباس در تفسیر اهدنا الصراط المستقیم می گویند: ای بندگان خدا بگویید اهدنا الی حب النبی و اهل بیته. ما را به دوستی پیامبر و اهل بیتش هدایت فرما مسلم بن حیان می گوید: با بریده شینده که می گفت اهدنا الصراط المستقیم یعنی راه محمد و دودمانش. امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: صراط المستقیم: ولایت امیرالمومنین علی است.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرمود: استوارترین شما بر صراط کسی است که دوستیش به خاندان و اصحاب من شدیدتر باشد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به علی علیه السلام فرمود: یا علی توئی راه روشن و توئی امیر بزرگ مومنین.
اولئک علی هدی من ربهم و اولئک هم المفلحون

علی علیه السلام می فرماید: سلمان فارسی به من گفت یا علی! هر گاه که شما خدمت پیامبر می رسیدی و من نزد آن حضرت بودم رسول خدا بر پشت من و میان دو شانه ام می زد و می فرمود ای سلمان این علی و حزبش رستگارانند (هذا و حزبه من المفلحون) رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: یا علی به زودی تو و شیعیانت به پیشگاه خداوند وارد می شوید در حالی که از خدا راضی و خداوند نیز از شما خشنود است. جابر بن عبدالله می گوید روزی در حضور پیامبر اکرم بودیم که علی بن ابی طالب وارد شد. حضرت فرمود: برادرم به جانب شما آمد. و سپس روی به جانب کعبه نمود و با دستش به دیوار کعبه کوبید و فرمود: سوگند به آن کس که جان من در دست قدرت اوست. این شخص و شیعیان او رستگاران روز

قیامتند. سپس فرمود: او نخستین کسی از شماست که من ایمان آورد وفادارترین شما نسبت به پیمان پروردگار استوارترین شما در انجام دستورات الهی عادل ترین شما در تقسیم کردن عادلانه اموال است مقام و منزلتش نیز در پیشگاه خداوند از همه والاتر و بزرگ تر است رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: علی و شیعیان رستگاران روز قیامتند.
فتلقی آدم من ربه کلمات فتابه علیه

عبدالله بن عباس می گوید: از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم درباره کلماتی که آدم با آن کلمات خداوند را خواند و خدا توبه اش را پذیرفت سوال کردم حضرت فرمود: آدم خدا را این چنین خواند: الهی به حق محمد و علی و فاطمه و حسن علیه السلام که توبه مرا بپذیری و خداوند به حرکت این اسماء گرامی، توبه او را قبول علی علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت می کند که فرمود: خدای عز و جل آدم را در سرزمین هند فرود آورد و حوا را در جده آدم در محل فرود خود صد سال بر خطایی که کرده بود، گریست تا آن که خدای متعال جبرئیل را نزدش فرستاد که ای آدم من تو را به دست خود نیافریدم؟ و مگر از جان خود در تو ندمیدم؟ آدم در پاسخ همه سوالات عرض می کرد: آری خداوند فرمود: پس این همه گریه برای چیست؟ عرضه داشت: از این که از جوار رحمت حق دور شده ام.

حق دور شده ام. جبرئیل گفت: به کلماتی که می گویم خدا را سوگند بده و این سوگند را چند بار تکرار کن تا خداوند توبه تو را بپذیرد. آن کلمات این است: بار الها! تو را به حق محمد و آل محمد سوگند می دهم: معبودی جز تو نیست و منزه از هر عیب و نقص هستی. خدایا! بد کردم و به خود هستی روا داشتم: از من در گذر که تو پر گذشت و بسیار مهربانی.
اقیموا الصلوه و آتوالزکوه و ارکعو مع الراکعین

ابن عباس می گوید: به درستی که این آیه، در حق رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و علی بن ابی طالب علیه السلام نازل شده است. همانا ایشان اولین نمازگزاران و رکوع کنندگانند. ابن عباس می گوید: علی علیه السلام چهار امتیاز دارد که احدی ندارد: اول نخستین کسی از عرب و عجم است که با رسول خدا نماز گزارد، دوم: تنها کسی است که در همه جنگها پرچم رسول خدا را به دست داشت، سوم: تنها کسی است که در روز مهراس (جنگ احد) که روزی بسیار خطرناک بود قدمی عقب گذاشت. چهارم: این که او تنها کسی است که عهده دار غسل و کفن و دفن رسول خدا بود. ابی حنیفه به سند خود از چنین روایت می کند از علی شنیدم که فرمود: من اولین کسی هستم که اسلام آوردم و با رسول خدا نماز گزارم ابن عباس می گوید رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: اولین کسی که با من نماز خواند علی ابن ابی طالب بود. علیه السلام فرمود: من بنده خدا و برادر رسول خدا هستم من صدیق اکبرم و هر کس بعد از من چنین ادعائی کند کذاب است. من هفت سال قبل از سایر مردم نماز خواندم.

والذین آمنوا و عملو الصالحات اولئک اصحاب الجنه هم فیها خالدون
ابن عباس می گوید: از آیاتی که درباره رسول خدا صلی الله و آله و سلم علیه السلام و اهل بیتش علیهم السلام نازل شده این آیه از سوره بقره است. بخصوص در حق علی که او نخستین ایمان آورنده و نخستین نماز گزارنده پس از پیغمبر در این امت است تو اولین کس از امت من هستی که وارد بهشت خواهی شد و شیعیان تو بر منبرهایی از نور همه شادمان و با چهره ای سفید به همراه تو گرد من خواهند بود: من آن را شفاعت می کنم و ایشان همسایگان من در بهشت خواهند بود. رسول خدا فرمود: یا علی! اولین کسانی وارد بهشت می شوند من، تو، حسن و حسین هستیم و سپس فرزندان ما بعد از ما و همسرانشان وارد می شوند و درآن روز شیعیان در طرف راست و چپ ما می خواهند بود.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: علی بن ابی طالب در بهشت برای اهل آن مانند ستاره صبح برای اهل دنیا می درخشند و فرمود: علی شیعیان او اهل بهشت هستند.
و من الناس من یشری نفسه ابتغا مرضات الله و الله رئوف بالعباد

زمانی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم مامور به هجرت به سوی مدینه شد. علی علیه السلام را خواست و وقوع را با ایشان در میان گذاشت و فرمود: من امشب باید به سوی مدینه حرکت کنم. لیکن اگر مشرکین مکه که قصد جانم کرده اند. جای خالی مرا ببینند و متوجه رفتن من شوند نقشه ما به شکست می انجامد آیا تو حاضری امشب به جای من در بسترم بخوابی؟ علی علیه السلام عرض کرد: ای رسول خدا! اگر من در جای شما بخوابم آیا شما به سلامت از مکه خارج می شوید؟ حضرت فرمود: آری پس علی علیه السلام

لباس مخصوص حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم را پوشید و روپوش آن حضرت را روی خود انداخت و در محل خواب ایشان به استراحت پرداخت. رسول خدا پنهان از خانه خود خارج شده و راه مدینه را در پیش گرفت. در این هنگام خداوند علی اعلی جبرئیل و میکائیل را مخاطب قرار داده و فرمود «ای ملک مقرب من! من عمر یکی از شما دو نفر را از عمر دیگری طولانی تر قرار داده ام؛ کدامیک حاضرید، زیادی عمر خویش را به دیگری ببخشد؟» هر دو ساکت ماندند و هیچکدام حاضر به بذل عمر خویش نشده در این وقت، خداوند متعال به آنان فرمود: بروید و گذشت و فداکاری را از بنده ام علی بن ابی طالب بیاموزید، من بین او و رسولم برادری برقرار کردم بروید و او را از گزند دشمنانش محفوظ بدارید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

پروژه دانشجویی مقاله مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اس

علی م دیدگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent.) با pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent.) با pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent.) با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent.) با pdf :

مقدمه

استفاده از گیاه در درمان بیماریها بهویژه بیماریهای عفونی در سالهای اخیر روند رو به افزونی پیدا کرده است. استفاده بیرویه از داروهای شیمیایی جهت درمان بیماریهای عفونی منجر به ظهور ایزولههای مقاوم میکروبی

گردیده که هر روزه بر تعداد آنها افزوده میگردد

.(Dupont et al., 1996 ; Ayliffe et al., 1997) ظهور

سویههای مقاوم به داروهای شیمیایی، تلاش برای یافتن عوامل ضد میکروبی جدید را ضروری مینماید. گیاهان و ترکیبهای آنها شامل اسانسها و عصارههای گیاهی دارای توان بالقوه جهت جایگزینی با داروهای شیمیایی هستند

.(Srinivasan et al., 2001) این در حالی است که

عوارض جانبی این ترکیبها در مقایسه با داروهای شیمیایی کمتر است .(Cowan, 1999) استفاده از اسانسهای گیاهی در صنایع دارویی، مواد غذایی، طب مکمل و درمانهای گیاهی براساس خاصیت ضد میکروبی اسانسهای گیاهی در مقابل ارگانیسمهای مختلف استوار است

.(Nascimento et al., 2000; Rana et al., 1997)

از جمله گیاهان بـومی ایـران، مـیتـوان از گیـاه لعـل کوهستان نـام بـرد. جـنس Oliveria متعلـق بـه خـانواده Umbelliferae در ایران یک گونه بـا نـام O. decumbens

دارد کــه بــهطــور محلــی بــه آن “دن” یــا “دنــک” یــا

“موشکورک” میگویند و در مناطق گرمسـیری اسـتانهای کرمانشاه، خوزستان و ایلام میروید و علاوه بـر ایـران در جنوب شرق آناتولی، سوریه و عـراق نیـز پراکنـده اسـت

(مظفریان، .(1382 در طب سنتی ایران از این گیـاه جهـت درمان سوء هاضمه، اسهال و دردهای شکمی و رفـع تـب استفاده میشود. مطالعات مختلفی روی ترکیـب شـیمیایی اســانس حاصــل از گلهــای گیــاه انجــام گرفتــه اســت

Sajadi & Hosseini, 2002)؛ نجـفپـور نـوایی و میـرزا،

1381؛ (Amin et al ., 2005 و تـاکنون تنهـا یـک مطالعـه روی خاصــیت ضــد میکروبــی آن انجــام شــده اســت

.(Amin et al., 2005) در آن مطالعــه، بــازده اســانس استخراج شده از گلهای جمعآوری شده از جنوب شـیراز

%6 گزارش شده اسـت. ایـن اسـانس دارای %47 تیمـول،

%23 کارواکرول، %8/7 پاراسیمن و %18 گاما-ترپینن بـوده و اثرهای ضد میکروبی اسانس حاصل از گلهای گیاه لعـل کوهستان در مقابـل تعـداد محـدودی میکروارگانیسـم 3)

باکتری گرم مثبت، 3 باکتری گرم منفی، 1 قارچ رشتهای و یک مخمر) بررسی شده است. Amin و همکاران (2005)

گزارش نمودهاند که اسانس، فعالیت ضدمیکروبی وسـیعی در مقابل همه ارگانیسمهای مطالعه شده نشان مـیدهـد و این اثر با اثر آنتیبیوتیکهای تجاری قابل مقایسه میباشـد.

همچنین حداقل غلظت مهارکننـده رشـد (MIC) اسـانس حاصل از گلهای گیاه بـر باکتریهـای گـرم مثبـت و منفـی نشان میدهد که میزان حساسیت باکتریهای گـرم مثبـت و منفی به یک اندازه میباشد و این مقدار از حداقل غلظـت مهار کننده رشد برای قارچ و مخمـر مطالعـه شـده در آن تحقیق کوچکتر است. این بدین معنی است که باکتریها در مقایسه با قارچها نسبت به اسانس حساسترنـد. همچنـین قطر هاله عدم رشد برای باکتریهای گـرم مثبـت و قارچهـا یکسان میباشد. بازده اسانس استخراج شده از گلهای گیاه لعل کوهستان از منطقه کرمانشاه حدود %0/1 بـوده اسـت که دارای %28 تیمول، %29 کارواکرول، %15/4 پاراسـیمن،

%20/5 گاما-ترپینن میباشـد (نجـفپـور نـوایی و میـرزا،

.(1381 تحقیق دیگری کـه روی اسـانس لعـل کوهسـتان انجام شده نشان داده که اسـانس حاصـل از گلهـای گیـاه دارای %37/2 تیمول، %22/1 کارواکرول، %11/8 پاراسیمن

85 مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی;

و %12/8 گاما-ترپینن است .(Sajadi & Hosseini, 2002)

باتوجه به مطالعات فوق، ترکیبهـای شـیمیایی و اثـر ضـد میکروبی اسانس حاصل از اندام هوایی گیاه لعل کوهستان بر 18 میکروارگانیسـم مختلـف بررسـی گردیـد و نتـایج بدست آمده با مطالعات گذشته مقایسه گردید.

مواد و روشها

شناسایی و جمعآوری گیاه

اندامهای هوایی گیاه لعل کوهسـتان (در مرحلـه کامـل گلدهی) در اردیبهشت ماه سال 1386 از منطقه کازرون در استان فارس جمعآوری گردید. پس از خشک کردن گیـاه در سایه و خـرد کـردن آن بـه قطعـات کوچـک، از انـدام هوایی گیاه به روش تقطیر با آب بـه مـدت 6 سـاعت بـا دستگاه کلـونجر (Clevenger apparatus) اسـانسگیـری بهعمل آمـد و پـس از جداسـازی اسـانس از سـطح آب، توسط سولفات سدیم آبگیری و در شیشههای تیره و در بسته نگهداری شد. مقدار3/4 میلـی لیتـر اسـانس بـه ازای

100 گرم وزن خشک گیاه حاصل شد .(%3/4V/W)

تجزیه اسانس لعل کوهستان

نظر به این که در مراجع Sajadi & Hosseini, 2002)؛

نجفپور نوایی و میرزا 1381؛ (Amin et al ., 2005 اجزاء اسانس این گیاه بوسیله GC/MS شناسـایی شـده بـود، در ایـن تحقیـق، اجـزای عمـده اسـانس بـا اسـتفاده از GC

جداسازی و با روش نرمالیزاسیون، درصـد آنهـا مشـخص گردیــد. آنــالیز اســانس بــا اســتفاده از دســتگاه گــاز کروماتوگراف، الگوی Varian CP-3800 طبق شرایط زیر انجام شد. ستون مورد استفاده CP Sil 8CB بـه طـول 60

متر و قطر 0/32 میلیمتر، ضخامت لایـه فـاز سـاکن 0/25

میکرومتر، گاز حامل نیتروژن و فشار گاز سر ستون 7 psi

بود. برنامهریـزی حرارتـی عبـارت بـود از50-230 C بـا افزایش دمای 3 C در دقیقه، درجه حرارت محفظه تزریق

117 C در دمای ترانسفرلاین 250 C تعیین شـد. سـپس 1 µl از اسانس لعل کوهسـتان بـه دسـتگاه تزریـق شـد و درصد نسبی اجـزای اصـلی اسـانس بـا اسـتفاده از مـواد استاندارد و مقایسه زمان بازداری شناسایی شد.

میکروارگانیسمهای مورد مطالعه
از بــین باکتریهــای گــرم مثبــت subtilis Bacillus
ATCC6051، Bacillus cereus ATCC1247، Listeria
monocytogenes ATCC7644، Staphylococcus

aureus ATCC25923، Staphylococcus epidermidis

ATCC 12228 و Staphylococcus saprophyticus

ATCC13518 و از بین باکتریهـای گـرم منفـی Shigella

(Clinical isolate) flexeneri، Escherichia coli
ATCC8739، typhimorium Salmonella

ATCC14028،Klebsiella pneumoniae ATCC10031،

aeruginosa ATCC 9027 Pseudomonas، Shigella
dysantri PTCC118، 231 RI vulgaris Proteus،
Vibrio cholera Inaba و aeruginosa Enterobacter
ATCC10006 و قـــارچ (field flavus Aspergillus

isolate) و Aspergillus niger ATCC 16404 و مخمـر

Candida albicans ATCC 10231 انتخاب گردید.

تعیین خاصیت ضد میکروبی اسانس با اسـتفاده از روش

دیسک دیفیوژن

سویههای باکتریایی روی نوترینت آگـار و سـویههـای قارچ و مخمر روی سابورودکستروز آگار در دمای 37 C
رشد داده شـدند. 2-3 کلنـی از کشـت شـبانه هـر سـویه میکروبـی بـه سـرم فیزیولـوژی اسـتریل افـزوده شـده و

Mahboobi et al.,
فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد 24، شماره 1 59

کدورت آنها با 0/5 مک فارلند تنظیم گردید. سوسپانسیون باکتریایی (معادل (1×108 CFU ml-1 آماده بـر روی مـولر هینتـون آگـار و سوسپانسـیون قـارچی (105 CFU ml-1)

روی سابورودکستروز آگار تلقیح گردیده سپس دیسکهای کاغذی استریل (قطر 6 میلیمتر) حاوی 2 µl اسـانس کـه

در 20 میکرولیتـــر (dimethylsulfoxide) DMSO حـــل

شده است بر روی محیطهای کشت شـده قـرار داده شـد.

دیسک حاوی DMSO و دیسک آنتـیبیـوتیکی بـهعنـوان

کنتـرل روی کشـت قـرار داده شـد (

(2006 کشتهای باکتریایی و قارچی بـهترتیـب 24 و 48

ساعت در دمای 37 C انکوبه گردیدند. سپس قطـر هالـه عدم رشد (بر اساس میلیمتر) اندازهگیری گردید.
تعیین حداقل غلظت مهار کننده رشد با استفاده از روش

میکروبراث دایلوشن

در ایـن روش سـری دو برابـر رقـت از اسـانس لعـل کوهستان در %10 DMSO بـا غلظـت0/0125-2 µl ml-1
تهیه شد .(NCCLS, 2006) سپس 100 µl از هر رقت بـه هر چاهک از پلیت 96 تایی افـزوده شـد. اسـتاندارد تهیـه شده (معادل بـا 0/5 مـک فارلنـد) در مرحلـه قبـل رقیـق گردید، به نحوی که غلظت سوسپانسیون میکروبـی بـرای باکتریها 105 CFU ml-1 و بـرای قارچهـا 104 CFU ml -1

تنظیم گردید و در مورد باکتریهـا از محـیط مـولر هینتـون براث و در قارچها ومخمرهـا از محـیط RPMI 1640 کـه

pH آن با مورفولین پروپـان سـولفونیلیک اسـید (MOPS) 0/165 مولار به 7/2 رسـیده اسـتفاده گردیـد و 100 µl از سوسپانسیون میکروبی به هر چاهک افزوده شـد و پلیتهـا در دمای 37 بهمدت 24 ساعت برای باکتریهـا و بـهمـدت

48 ساعت برای قارچها انکوبه گردیدند. اولین چاهک کـه در آن هیچ رشدی مشاهده نمـیشـود بـهعنـوان MIC یـا

حداقل غلظت مهارکننده رشد تعیین گردید. سـپس 10 µl

از رقت MIC و چند رقت بالاتر از آن روی محیط کشـت منتقل شده و اولین رقت که در آن رشـدی مشـاهده نشـد بهعنوان MBC یا حداقل غلظت کشنده رشد تعیین گردید.

نتایج

اسانس حاصل از اندام هوایی گیاه لعـل کوهسـتان بـه رنگ زرد و دارای بویی نافذ شبیه به بوی اسانس آویشـن بود. بازده اسانس حاصل از اندام هوایی گیاه %3/4 بدست آمد. نظر بـه اینکـه در مراجـع اجـزای اسـانس بـهوسـیله

GC/MS شناسایی شده بودند، اجزای اسانس بهوسیله GC

جداسازی و به روش نرمالیزاسیون درصـد آنهـا مشـخص شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی:

<   <<   31   32   33   34   35   >>   >

ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.

سرویس وبلاگ نویسی پارسی بلاگ