پروژه دانشجویی تحقیق مبدلهای حرارتی نیروگاهی و تأسیسات حرارتی برودتی با pdf دارای 49 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق مبدلهای حرارتی نیروگاهی و تأسیسات حرارتی برودتی با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق مبدلهای حرارتی نیروگاهی و تأسیسات حرارتی برودتی با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
نیروگاه منتظر قائم در زمینی به مساحت تقریبی یک کیلومتر مربع واقع در کیلومتر هفت جاده ملارد در ناحیه کرج بنا شده و در حال حاضر دارای چهار واحد بخار است که هر یک به ظرفیت اسمی 25/156 مگاوات و 6 واحد گازی، سه واحد سیکل ترکیبی می باشد. اولین واحد بخار نیروگاه در تاریخ 29/6/50 آماده بهره برداری شد و با شبکه پارالل گردید.
سوخت مصرفی نیروگاه گاز و سوخت سنگین از نوع مازوت و گازوئیل است که مازوت مصرفی از پالایشگاه تهران توسط خط لوله مستقیم به نیروگاه فرستاده می شود. آب مصرفی نیروگاه نیز توسط 9 حلقه چاه عمیق که در محوطه و در خارج محوطه نیروگاه حفر شده تأمین می گردد.
نیروگاه دارای قسمت های اصلی به شرح زیر می باشد:
1- قسمت شیمی و تصفیه آب: وظیفه این قسمت تولید آب بردن بدون سختی (تصفیه فیزیکی) و آب مقطر (بدون یون) مورد نیاز واحد را می باشد . همچنین مواد شیمیایی لازم را در سیکل های آب و بخار تزریق می کند و در فواصل معین آزمایشات لازم جهت تعیین وضعیت شیمیایی سیکل آب و بخار نیروگاه را انجام می دهد.
2- بویلر: بویلر هر واحد از نوع درام دار ری هیت دار، کوره آن تحت فشار و دارای فن گردش دهنده گاز می باشد. طبق طرح تولید 000/100/1 پوند بخار در ساعت با فشار psi 1875 و درجه حرارت 1005 در خروجی ری هیتر دارد. راندمان کل بویلر برابر 90 درصد می باشد.
3- سیکل آب تغذیه: در سیکل آب تغذیه واحد سه گرمکن فشار ضعیف از نوع بسته، یک دیراتور یا دی گارز از نوع باز یا تماس مستقیم و دو گرمکن فشار قوی از نوع بسته منظور شده است. این سیکل طبق طرح قادر است آب تغذیه را از 108 در کندانسور به 450 در ورود به بویلر برساند.
4)آب خام: سیستم آب خام فقط از چندین لوله و شیر تشکیل شده است و آب را به مقدار لازم به تمام نیروگاه که به آن احتیاج است می فرستد. تأمین آب خام توسط چندین حلقه چاه عمیق می باشد بدین ترتیب که آب چاه ها به تلمبه خانه و استخر دمنده آب فرستاده شده و از تلمبه خانه توسط پمپ ها به لوله اصلی آب خام فرستاده می شود. چون این سیستم به دیگر سیستم ها وابستگی ندارد می توان هر زمان که لازم شد آنرا در مدار قرار داد و عملاً این سیستم همیشه در مدار است حتی اگر تمام قسمت ها متوقف باشند برای تأمین آب آتش نشانی باید مدار باز باشد.
در مورد بسته نگه داشتن اشنعاب هائی که به آن احتیاج ندارند باید دقت فراوان شود چون هرگونه غفلت در این مورد سبب وارد آمدن خسارت می گردد مثلاً ممکن است که کیفیت آب موجود در تانک های آب تصفیه شده را پائین آورد.
در شرایط نرمال بهره برداری، تأمین آب مخازن برای تهیه محلول های شیمیائی مورد نیاز دستگاه ها توسط آب مقطر (واقع در خروجی پمپ کندانسور هر واحد) می باشد ولی اگر سیستم آب کندانسه در مدار نباشد (در شروع راه اندازی) می توان از آب خام جهت تهیه محلول شیمیائی استفاده نمود. سیستم آب خام از یک لوله 16 اینچی تشکیل شده که انشعاب های مشروحه زیر را تغذیه می کند:
الف: یک لوله 4 اینچ جهت آب آتش نشانی
ب: یک لوله 4 اینچ جهت تغذیه ورودی آب شستشو دهنده پیش گرم کن های هوای دوار بویلر
پ: یک لوله 2 ابنچ جهت تأمین آب آبکاری برای یاتاقان های رتور بهم زننده داخل کلاریفایر و آب معمولی جهت دوش های اضطراری و شستشو دهنده ها و شروع راه اندازی در صورت کمی آب فیلتر برای تهیه محلول شیمیایی
د: یک لوله یک اینچ جهت روان ساز بهم زننده کلاریفایر
ه : دو لوله 2 اینچ جهت شستشوی کف کلاریفایرها
و: یک لوله 3اینچ برای تأمین آب سیستم کلرزنی
ز: دو لوله 10 اینچ برای تغذیه آب خام به کلاریفایر واحد یک و دو
د: دو لوله مستقیم آب خام برای تأمین سطح برج های خنک کن در حالت اضطراری
5)سیستم تصفیه آب: تصفیه خانه یا پیش تصفیه قسمتی که آب را از خط اصلی آب خام گرفته و بعد از کلاریفایر و فیلتر کردن از نظر کیفی به حدی می رساند که آماده تحویل سیستم یون گیرها باشد تا در یون گیرها کلید املاح محلول در آن گرفته شود. تصفیه خانه شامل تجهیزات زیر می باشد:
الف: کلاریفایر (دستگاه گیرنده سختی آب یا تصفیه فیزیکی آب) که تا 2168 گالن در دقیقه آب خام جهت تصفیه به آن وارد می شود و خود نیز مجهز به تجهیزات زیر است.
1- شیر پروانه ای جهت کنترل ورود آب خام به کلاریفایر
2- جریان سنج FE13 که جریان آب خام به کلاریفایر را اندازه گرفته و انتقال دهنده جریان 13FT که سیگنال متناسب با جریان آب خام به 13 FTR می فرستد و همچنین میزان کلر تزریقی به کلاریفایر توسط سیگنال فوق کنترل می شود.
3- شیر کنترل سطح با شیرهای جداساز و شیر فرعی (by pass)
4- شیر بک فلاش که با هوا عمل می کند و هوای آن از طریق شیر سلونوئیدی فرستاده می شود.
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان با pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سیستم حقوق و دستمزد و تأثیر آن در بهره وری سازمان
تجربه ای در بهبود و ارتقای بهره وری در فرایند تولید
( در نظام بهره برداری و نگهداری ماشین آلات )
در اجرای سیاست و برنامه های دولت و محور قرا گرفتن کشاورزی ، وزارت کشاورزی نیز به نوبه خود به عنوان متولی آن جهت آماده سازی بستر کار و مکانیزاسیون کشاورزی ، تعدادی ماشین آلات عمرانی و راهسازی تأمین کرد و متناسب با نیاز استانها در سطح کشور توزیع نمود تا در پروژه های عمرانی از جمله
1- تسطیح و یکپارچگی سازی اراضی
2- احداث سدهای خاکی
3- احداث شبکه های آبیاری و زهکشی
4- احداث جاده بین مزارع
و سایر کارهای محوله فعالیت نماید .
در سال 1371 به منظور استفاده بهینه از ماشین آلات و ایجاد انگیزه در یک نظام بهره برداری و نگهداری ماشین آلات شرکتی تحت عنوان شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور ( سهامی خاص ) تأسیس گردید .
در راستای تحقق اهداف سازمانی و به منظور بکار گیری تجربه در کنار دانش و رفع نواقص موجود از جمله بورکراسی اداری ، پرداخت حقوق و دستمزد به صورت ماهیانه ، کم بودن حقوق و دستمزد و پیروی از این اصل که « تا زمانیکه اهداف شخص تأمین نگردد . اهداف سازمانی تحقق پیدا نخواهد کرد »سازمان ناگزیر شد شیوه پرداخت حقوق و دستمزد را بر مبنا ی « پرداخت مزد برای واحد کار » تغییر دهد که نتایج حاصله عبارت بودند از :
1- افزایش حقوق و دستمزد 200%
2- کاهش هزینه تعمیرات 30%
3- کاهش زمان توقف 25%
4- کوتاه شدن زمان اجرای پروژه 20%
به طور کلی نتایج حاصله باعث افزایش بهره وری در نظام بهره برداری و نگهداشتن ماشین آلات گردیده .
ضرورت و اهمیت کار
مفهوم کار چیست ؟ چرا مردم کار می کنند ؟ از کار چه چیزی بدست می آید ؟ چرا بعضی از مردم درست کار می کنند ، در حالی که بعضی دیگر چنین نیستند ؟ این ها سؤالاتی است که هر کس کم و بیش در زندگی خود با آن مواجه بوده است .
باید دانست که اهمیت کار تنها به زمانی که به خود اختصاص می دهد مربوط نیست ، بلکه کار عامل قدرتمندی در تأمین نیازهای اقتصادی ، اجتماعی و روانی انسان می باشد. کار علاوه بر اینکه وسیله ای برای تأمین نیازهای مادی زندگی است ، می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای عمیق و اساسی بشر هم باشد از جمله :
نیاز به کسب موفقیت ، نیاز به تأیید و پذیرش دیگران ، نیاز به ایجاد روابط شخصی و اجتماعی ، نیاز به داشتن پایگاه اجتماعی ، نیاز به مفید بودن و خدمت کردن به دیگران بقای عزت نفس ، احساس ارزشمندی و مسئولیت پذیری ، کسب هویت و پوچی است .
تعریف کار
اصطلاح کار در فرهنگ فارسی معین ، به معنی آنچه از شخص یا شی صادر میشود، فعل ، عمل ، شغل ، پیشه و … آمده است ، در فیزیک ، تبدیل یا انتقال انرژی « کار» نامیده می شود .
در اسلام کار یا شغل فرد وسیله ای است برای کسب روزی حلال ، خدمت به خلق ، جلب رضایت پروردگار و نزدیک شدن به خدا …
بنا بر این کار فعالیتی است که از فرد خواسته شده و در مقابل آن به وی مزد پرداخت می شود . وقتی شخصی حرفه ای را انتخاب کند که مورد علاقه او باشد و تواناییهایش را بکار بگیرد احتمال موفقیت در آن بیشتر است .
بررسی های بسیار نشان داده اند عواملی که باعث رضایت شغلی می شوند عبارتند از، حقوق ، امنیت یا ثبات شغلی ، امکان پیشرفت و ترقی و روابط انسانی حاکم بر محیط کار در توجیه بیگانگی شغل عده ایی معتقدند که پیشرفت تکنولوژی و جامعه ماشینی امروز انسان را به یک ماشین بدل ساخته بطوری که ارزش های انسانی و اخلاقی و منزلت های او را به خطر انداخته است .
همچنین گفته می شود که رشد فن آوری ( تکنولوژی ) عواقب منفی دیگر از قبیل آلودگی هوا ، گسترش محیطهای کاملا مصنوعی ، بیگانگی از زندگی طبیعی ، استثمار بشر توسط بشر ، کاربرد شیوه های غیر انسانی و تبدیل تدریجی بشر به ماشین و غیره را هم به بار آورده است .
بطور خلاصه می توان گفت که شغل فرد نقش مهمی در تعیین موقعیت اجتماعی ، ارزشها عقاید و نحوه زندگی او بازی می کند . کار تنها وسیله کسب معاش نیست ، بلکه یک شیوه زندگی و یک نقش اجتماعی است .
سیستم های حقوق و دستمزد و تأثیر در بهره وری
مقدمه :
غیر از معنای متداول بهره وری ( به عنوان شاخص برای سنجش تحلیلی نسبت میان ستاده ها به داده ها ) می توان از منظری روان شناختی بهره وری را به صورت زیر تعریف کرد ، بهره وری عبارت است از معیاری برای قضاوت پیرامون « تغییر تکامل ناشی از عمل بر مبنای نوعی نگرش مثبت ، خلاق و رضایت مندانه نسبت به وضع موجود یک پدیده .
حال اگر هر سازمان را مجموعه ای مرتبط با هم از ( انسان ، تکنولوژی ، نرم افزار ، سخت افزار ، مواد انرژی ، ساختار ها و سیستم ها ) بدانیم این مجموعه به دلیل رشد آنتروپی ( بی نظمی ) که به سوی عدم تعادل کشیده می شود و این عدم تعادل به شکل مسائلی که مانع رشد بهره وری خواهد بود ظهور می کنند . این مسائل ممکن است با رویکردهای تدریجی (KAIZEN) ( ژاپن ) و یا نوآوری های ( ایجادی INNOVAION ) ( غربی ) حل شوند .
بکار گیری هر یک از رویکردها نیازمند به بهره گیری از دیدگاه ها و نظرات کارکنان در کلیه سطوح سازمانی است . به عبارت دیگر مدیریت بهره وری باید با استفاده وسیع از پیشنهادات کارکنان ، تعلق افراد را به سازمان تشدید کرده و در عمل مقاومت آن ها را در اجرای راه حل ها کاهش دهد . اولین مرحله برای این کار جستجوی راههایی برای افزایش تعداد پیشنهاد ها و ایده هاست .
انسان در طول رویاروئی با مسائل گوناگون زندگی ، همواره در پی آن بوده است که به هدف مطلوب خود با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان دست یابد و چنین تلاشی بهره وری را به عنوان یک فرد فرهنگ برای حیات بشری به ارمغان آورد .
شواهد قابل ملاحظه ای وجود دارد که هر چه مدیر بتواند برای تصمیم گیری راه حلهایی مناسب بشری را مورد ارزیابی قرار دهد ( علیرغم انکه باید وقت بیشتری را صرف کند ) . درجه امکان تحقیق اهداف بالا رفته ودر عمل نیز بهره وری سازمانی افزایش می یابد .
حقوق و دستمزد :
آنچه در ازای کار انجام شده توسط کارکنان اداری ، مدیران ، یا ارائه کنندگان بطور ماهانه به آنها پرداخت می گردد « حقوق » و پرداختی کارگران اصطلاحا « دستمزد » نامیده می شود که بر حسب ساعت ، روز ، ماه ، و یا مقدار تولید محاسبه و پرداخت می گردد .
منظور از برنامه های دستمزد متغیر چیست ؟
طرح های کار مزد قطعه کاری ، پاداشهای دستمزدی ، مشارکت در منافع ، پاداشها و تقسیم سود همگی از اشکال برنامه های دستمزد متغیر ند . آنچه این اشکال دستمزد را از برنامه های سنتی تر متمایز می کند آن است که شخص نه تنها بر اساس سابقه کار یا ارشدیت ، دستمزد دریافت می کند ، بلکه جزئی از دستمزد یک کارمند بر اساس اندازه گیری عملکرد به وسیله یک فرد یا یک سازمان یا هر دو است .
دقیقا همین نوسانات در دستمزدهای متغیر است که این برنامه ها را به نظر مدیریت جالب توجه کرده است و جزئی از هزینه های کار ثابت شرکت را به هزینههای متغیر بدل می کند و بدان وسیله وقتی عملکرد نزول می کند هزینه ها را پایین می آورد . علاوه بر این وقتی دستمزد وابسته به عملکرد باشد درآمد به جای آنکه در قالب حق درآید وسیله ای برای شناسایی میزان خدمت است .
کسانی که عملکرد پایین داشته باشند و به مرور ایام می بینند که دستمزدشان ثابت می ماند و آنهایی که عملکرد بالا دارند از افزایش حقوق دستمزد همسو با میزان خدمت خود برخوردار می شوند .
چهار نوع از متداولترین برنامه های دستمزدهای متغیر عبارتند از ، دستمزد قطعه کاری پاداش ، طرح تقسیم سود و سهیم شدن در سود .
برنامه های دستمزد قطعه کاری ( حجم عملیات )
به کارگران برای هر قطعه تولید مبلغی ثابت پرداخت می شود در این سیستم کارگران حقوق پایه ندارند و فقط به ازای کاری که صرفا روی هر قطعه انجام می دهند مزد دریافت می کنند . مثلا کسانی که در زمین های کشاورزی در کار تسطیح اراضی هستند غالبا بدین صورت مزد دریافت می کنند ، قبلا در صورتیکه ماهیانه 1 هکتار زمین تسطیح کنند A ریال و اگر 2 هکتار تسطیح کنند A2 ریال دریافت میکنند ، هر قدر بیشتر کوشش کنند درآمد بیشتری خواهند داشت .
مسأله تحقیق ، ( بیان مسأله در تحقیقات تبیینی با هدف جستجو علل یا نتایج )
آیا پرداخت مزد برای واحد کار باعث کاهش هزینه تولید ( افزایش میزان بهره وری در سازمان می گردد ؟)
اولین قدم در تحقیق با هدف تبیین مشخص کردن این است که در پی علل هستیم یا نتایج .
قدم دوم ، تعیین چیزی که در پی علل تا نتایج آن هستیم ( مثلا میزان بهره وری )
قدم سوم ، تهیه فهرستی ازعلل یا نتایج احتمالی .
چهار چوب نظری تحقیق
1- شناسایی چند چهار چوب نظری برای مسأله تحقیق و بررسی یکی از چند چهار چوب نظری
الف : نظریه « میوری ایسنورت ونیویل اسمیت ، در رابطه عملکرد انسانی .
(Performance = P ) عملکرد ( میزان تحقق اهداف )
(Rolecarity = RC )وضع نقش ( درجه روشن بودن وظایف و مسئولیت ها )
(Competency = C ) شایستگی ( توانایی های لازم برای مدیریت کردن )
(Environment = E ) محیط ( درجه مساعد بودن محیط و حمایت عملی شرایط محیطی از تلاشها برای تحقق اهداف سازمان )
(Values = V ) ارزشها ( نظام ارزشی حاکم بر محیط ، مکانیزم تعیین خوبها و بدها )
(Preferencefit = PF ) تناسب ترجیحی ( تا چه حد افراد شغلشان را بر مشاغل دیگر ترجیح داده و می دهند .
(Reward = Rw ) پاداش ( درجه کار آمدی سیستم پاداش دهی سازمان )
ب ) تئوری تولید
تولید با یک نهاد ، متغیر
تولید کل ، متوسط نهایی
تابع تولید برای هر یک از کالاها ، عبارت است از یک معادله ، جدول ، نمودار که (حداکثر) کالایی را که در هر زمان با هر یک از مجموعه نهادهای مختلف و با توسل به مهمترین تکنولوژی قابل دسترسی می توان تولید کرد با فرض این که سایر عوامل تولید و نهاد ها ثابت بمانند .
نهادهای تولید :
منابع طبیعی ( جنگل و کوه …)
نیروی انسانی ( در تمام سطوح )
ابزار ( سرمایه و … )
مدیریت
تکنولوژی
هزینه های تولید :
منحنی های هزینه ، حداقل هزینه را در سطوح مختلف تولید نشان می دهد و شامل هزینه های مخفی و هزینه های آشکار هستند . هزینه های آشکار به مخارج واقعی سازمان مربوط می شود که با آن نهاده های مورد احتیاج خود را می خرد و یا اجاره می کند و هزینه های مخفی مربوط به مقادیری از نهاده ها می شود که مالکیت آن متعلق به سازمان است و در جریان تولید توسط سازمان بکار گرفته می شود . ارزش این نوع نهادها باید محاسبه و یا تخمین زده شود .
در کوتاه مدت یک یا بیش از یکی از ( اما نه همه آنها ) عوامل تولید از نظر مقدار ثابت هستند .هزینه های ثابت کل (TFC ) ، مربوط به تعهدات کلی می شود که سازمان باید در یک دوره مشخص از زمان برای تمامی نهادهای ثابت متحمل شود ، هزینه های متغیر کل (Tvc) ، مجموعه تعهداتی است که سازمان در یک دوره از زمان برای تمامی نهادهها متغیری که به کار می برند متحمل می شود .
AFC هزینه متوسط ثابت = ــــــــــــــــــ
AVC هزینه متوسط متغیر= ــــــــــــــــــ
AC هزینه متوسط = ــــــــــــــــــ
= MC هزینه نهایی برای تغییر در TC به ازای تغییر در یک واحد محصول
مرحله سوم محل اجراء تحقیق :
کارگاههای پروژه های عمرانی وزارت کشاورزی که اکثریت کارکنان اپراتورهای با سابقه ماشین آلات راهسازی و عمرانی هستند .
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله در ساخت اتومبیل ها از ریخته گرمایی استفاده می شود. در حالیکه این کتابچه برای توضیح دلایل انتخاب مواد بسیار کوچک می باشد با pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در ساخت اتومبیل ها از ریخته گرمایی استفاده می شود. در حالیکه این کتابچه برای توضیح دلایل انتخاب مواد بسیار کوچک می باشد با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در ساخت اتومبیل ها از ریخته گرمایی استفاده می شود. در حالیکه این کتابچه برای توضیح دلایل انتخاب مواد بسیار کوچک می باشد با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
در ساخت اتومبیل ها از ریخته گرمایی استفاده می شود. در حالیکه این کتابچه برای توضیح دلایل انتخاب مواد بسیار کوچک می باشد، اما مورد بزرگ آنم واقعاً بزرگ بوده وماشین نام دارد که وسیله ای برای حمل و نقل ، سرویس دهی استفاده می شود که در پهنا و عرض بسیار بزرگ می باشد. به علاوه، از زمانیکه این قطعات کوچک به هم فشرده ومتصل می شودند قادر به انجام کارهای بزرگ هستند که این بزرگی و عظمت کار ودستگاه محتاج یک جزء کوچک این قطعات می باشد که ذدر نبود آن کار لنگ می مانند
جور چین کردن وکنترل کردن دستگاه اصلی و ابزارت بسیار مشکل و سنگین می باشد این جور چینی از قطعات کوچک /تر بنام DIN 1693 ، 60GGG (استاندارد آسمانی) ( ادامه ی آهن آلات رسانایی) بایدد با اتمفسری در حدود 500 فشار یا 7000 PSI قار بگیرد. نقظطه گذاری ماشین ها از قیمت گذاری ثبت آنها زیادتر بوده وریز بودن و کارآیی بالا داشتن از نشانه های این ابزارت مهم در صنعت و مهندسی می باشد که باید توجه داشت که علاوه بر ساختاری های مختلف هر کدام کارایی مختلفی را نیز بر عده دارند که در آینده این کارآیی بهتر و بیشتر هم خواهد شد.
بحران در ساخت و طراحی ابزارات مهندسی:
قیمت طراحی خیلی بیشتر از کارایی آنها در استفاده وکاربردشان مقبول می شد که عموماً با تواند این ابزارات کوچک که هر کدام دارای فشار خاص، درجه خاص وکاربردی مختلف نیز هستند وقت وهزینه ی هنگفتی را متحمل می شود که برای کمک به طراحان باید به آنها کمک کرد که ابتندا مواد ساخته شده ی این ابزارات را تغییر دهند و از مواد محکم؛ استوار و ارزان استفاده کنند. استواری و استحکام مواد در اولویت همهچیز قرار دارد که مهندسان وطراحان این ابزار باید بهآن در سودمندی طراحی یبهآنها دقت کنند وتصمیم در بهبود آنها نمایند.
بحذران شماره 1 ) بحران آزادی زدایی دزر طراحی ابزارات مورد کارآیی وکار بر فراوان
هدف از طراحی، عملکرد مناسب و ساختار مناسب ابزارات برای کارآیی بالا و بهتر می باشد.
باید توجه داشت که طراحی هر چه اصولی تر ومتناسب تر برای کارآیی طراحی گردد بسیا ری از کارها و ا آسان کرده و ضد جویی زیادی نیز در وقت وهزینه نیز می گردد.
همیشه سرویس دهی مناسب و بال اهداف هر کدام، از طراحان ومهندسان ساخت ابزارت کاربردی بوده و برای رسیدن به این هدف والا از هر فرصت وفکر تازه ای بهره می گیرند.
هزینه ی بعدی که صرف زیادی ازهزینه ها به آنجا ختم می شود، کوبیدن وجوشکاری کردن می باشد که به طور جهانی این روش برای شکل دهی و ساختن ابزارات به گونه های مختلف می باشد. محدودیت کوتاه ومختصر در ترکیب ساخت ابزارات نقش ذعمده ای را بر عهده دارد. مثلاً در ساخت بسیاری از ابزارات محدودیت کارآیی ومحدودیت شکل وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد و در کار برد وکارآییی آنها الزاملاً مشاهده نمود.
ترکیب دو یا چند مورد ساخت یک نوع باعث کاهش قیمت ووقت در ساخت .می گردد.
همان طور که در شکل بالا مشاهده می شود این ابزار 8/1 درصد کاعهش درصدی در وقت و زمان و هزینه ی ساخت دارد که باید به آن به طور جداگانه ای مشاهده گردد و در بسیاری از افزایش سرویس دهی توجه کرد.
در مقابل طراحی آزاد، سختی ها نیز در بسیاری از لحاظ طراحی و مخصوصاً وقت و زمان کوبیدن و یا جوشکاری صرف شد. تا زمانیکه طراحان با مقدار بزرگی از تولید کنندگان در ارتباط هستند. امکان ندارد که در وقت و هزینه کاهش صورت گیرد، این موضوع این را نمی رسند که شما باید و طراحان باید کلاً با تولید کنندگان قطع رابطه کنند،ریال اما این ارتباط میان آنان بسیاری از تولید کنندگان را در پی افکار پلید برای طراحان ساخته که به منابع خودشان در این وسط تنها سود می رسد.
یک طراحی ائدآل برای بسیاری از طراحان، از قدیم مورد رقابت بود، و تکام طراحان از کار یکدیگر در طراحی وساخت ابزارات از یکدیگر بیشتر می گیرند. زیرا بیشتر سرمایه گذران اوپی طراحانی هستند که با هزینه ی که بتوان کارایی بالا وبیشتر و بهترین کیفیت را طراحی کرد. پیبچیدگی در طراحی وچگونگی تاثیر کاربردی هر یک مدل سازی، قیمت گذاری و غیره مراحل مهم .ساخت یک ابزار می باشند.
به طور خلاصه مقدرامان را می توانیم این چنین خلاصه کنیم:
مقدمه: طراحی برای استفاده ارزشی.
جزئیات طراحی
کیفیت، زمان، کابردی.
تولید : ساختاری پر کاربرد
سادگی ودر عین حال کارایی بالا.
تولید با قیمت اندک
در بسیاری از طراحی های مدرن و به روز می توان این سادگی و در عین کارایی بالا را مشاهده کرد، با پیچیدگی های رفتاری وکاری امروزه بسیاری از طراحاهی انواع مدل ها حتی دکورها، از دکوراسیون ساده وشیک استفاده می کنند که باید به این فکر و نظر احترام گذاشت و مورد تحصین قرار داد. زیرا بسیاری از این طراحی ها، در بسیاری از کارایی ها، نقش مثبت و بالایی را داشته وتاثیرات خوب ان در انجام کارها دیده می شود. پس با سادگی در دکورها، باید ابزارات بهکار رفته در ساخت این دکورها نیز ساده بوده و به قول طراحان طوری ساخته شود که دیده نشود ولی کارایی خود را بهتر انجام دهد.
بحران شماره 2 :
بحران بعدی در مورد قیمت طراحی می باشد که با وجود سادگی و شیک بودن و یا اصلاً معلوم نبودن ابزارات کارایی در عین این که کار خود را دارند و انجام می دهند، بیشتر از سرمایه داران که در این مورد به فکر واداشته و بسیاری از طراحان را مخصوص طراحی ابزارات سبک و ارزان کرده اند. ابتدا این کار دچار مشکلات فراوانی شد. از جمله اینکه بیشتر طراحی ها و کارآیی و کار انداختن ماشین های بزرگ و سنگین استفاده می شود که باید وزن این بدنه ی سنگین را استفاده می شود که باید وزن این بدنه ی سنگین را تحمل کندو بهتر نیز عمل کند. برای طراحی این موارد بیشتر طراحان، کار طراحی را کنار گذاشته و در پی راهی برای یافتن مواد ارزان، سبک و کیفیت بالا باشند. آنها مواد اصلی آهنی را ابتدا قالب بندی کرده همان طور که در شکل مشاهده می کنید.
و برای طراحی آن از ریشه و از کارآیی شروع به کار کرده تا به نهایت برسد. a) ابتداکار را ساخته؛ b) سپس بوسیله بدنه یا اصلی دستگاه را نگه داشته c) جنس بدنه را در هر دو طرف یکی کرده و d) در آخر اضافات دستگاه را حذف کرده تا بتوان یک قالب بندی اسامی و پر کاربرد را ساخت. گذشتن از این موارد سخت و رسیدن به جایی و توان طراحی ساده و ارزانی داشت راهی است که بسیاری از طراحی برای رسیدن به آن آرزو دارند. کیفیت ها در بسیاری از ابزارات و آهن آلات و فلزات تغییر پیدا کرد و بیشتر ابزارات سبک شدند.
زیرا طراحان در آخر به این نتیجه رسیدند که باید از پایه تمام مواد را عوض کرد و راحت و سبک نمود، سپس در پی فکر ساختن دیوارهای سبک با استحکام بالا و یا بدنه ی ماشین سبک با کارآیی بالا و بهتر شدند، پس بسیاری از ساخت وسایل تغییر یافت و تمام ساخت و.سازها و طراحان پا مواد سبک و استحکام بالا کار کردند و از آن روز به بعد بسیاری از طراحی ها تغییر یافته و زندگی جدیدی را از آن روز آغاز کرده اند، عرصه ی طراحی از آن روز به بعد دوباره متولد شد،
فکر طراحان رای ساخت انواع ابزارات پیچیده و سبک، رقابت را در میان آنان شدت داده و دوباره رقابت را در میان طراحان نوکرد. بسیاری از ابزارات مبنی برای ساختنشان به سمت سنگینی بودن ابزارات درجه حرارت بالایی را نیاز داشتند. تا شکل داده شوند و حد شکاری شوند، اما امروزه با تغییر در شکل و ظاهر و مدل هر کدام از ابزارات درجه حرارت کم برای تولیدشان استفاده شده و در آلودگی محیط زیست نیز نقش بسزایی را داشته اند.
بحران شماره 3 :
طراحی برای اقتصاد بهینه :
در بیشتر کشورهای جهان علاوه بر طراحی بهتر با کارآیی بالا، اقتصادی بودن طراحی ابزارات نیز بر آنان مهم بوده و قائل ماهیت می باشد.
در بیشتر کشورهای جهان سرویس دهی وتعمیر وسایل برای تبلیغ مارک شرکت خود رایگان و یا ارزان بوده تا بتوانند مشتری را به طرف خود کشانند.
اما با هزینه ی هنگفت در طراحی و ساخت ابزارات این کار به نفع سرمایه گذاران نبوده است.
فصل 1 نیاز شدید :
جامعه همه روز نیاز شدید خود را به طراحی های جدید و تأثیرات اقتصاد بر آنان را ابزار می دارد و اعلام دارد که طبقه بندی بیشتر اموری همچون ماشین های اقتصادی و کارآیی بالا هر کدام از روش های جدید و نو برای طراحی استفاده شدند و باید تمام کارآیی و نقش آنها را مورد بررسی قرار داد. ارزیابی هر قیمت مشخص برای هر ابزار معین یک راهبردی جدید در تعیین محدوده ی قیمت کالا می باشد.
فصل 2 قیمت ماشینی کردن :
روش های ماشینی کردن بسیاری از کارها به صرف بیشتر شرکت ها و سرمایه داران بوده است زیرا ماشین به جای انسان، نه خسته می شود و از کیفیت کارآیی آن کاسته می شود بلکه با یک نوع کیفیت قادر به تولید محصول بوده و تنها هزینه ی آنها در ابتدا برای جدیدشان بوده و نیاز به هزینه ی ماهانه نمی باشند. و این روش، بهبود را افزایش می دهد.
فصل 3 نرخ خنک سازی :
همان طور که گفته شد باید در و تولید ابزارات از موارد استفاده شود که درجه حرارت کمتری برای شکل دهی و ساختار سازی آن مورد استفاده قرار گیرد، زیرا حرارت بالا هم هزینه ی بالایی را به همراه دارد وهم به محیط زیست آسیب زیادی را وارد میکند، پس در پی ساختن ابزاراتی با جنس سبک تر و آسان تر بیشتر طراحان را برای کمک به بسیاری از سرمایه داران همراهی می کند.
خنک سازی ابزارات برای اثبات شکل دهی نیز از راهکارهای ساخت این وسایل می باشد که هزینه ی زیادی را باید صرف گرمادهی و هزینه ی زیادی و وقت زیادی را برای کاهش حرارت صرف کنیم.
فصل 4 : طراحی ساده :
از قدیم ایام طراحی سادعه همیشه مورد استقبال مصرف کنندگلن قرار گرفته و ساده ترین طراحی بهترین طراحی محسوب میشود وهمچنین از نظر اقتصادی نیز به صرفه می باشد با هزینه ی کم نیز می توان بهترین البزارات و طراحی ها در مورد وسایل کاری انجام داد که هر کدام از آنها برای تولسید قیمت چیز اندکی می باشد.
تأثیرات مختلف برای هزینه های مختلف و ساخت البزارات مختلف، هر کدام روشی را برای تأثیر بر روی قیمت گذاری بیشتر و تولید اقتصاد کمتر را برعهده میگیرند. داشتن طرحی ساده و کارآیی بالا نیاز به تفکر و فکر زیادی در مورد طراحان دارد که طراحان با توجه به آنها میتوانند بسیاری از کارها را به طور ساده انجام دهند واین کار از دست هر طراحی برنمی آید.
بحران شماره 4 :
ریخته گیری با شرایط صدای کم و یابی صدا :
بسیاری از ریخته گری ها دارای صدای بلند و وحشتناکی هستند که بسیاری از طراحان را به فکر انداخته و طراحی مختلفی را برای آن عرضه کنند تا از صدای وحشتناک آن کاسته شود، ما باید توجه کرد بسیاری از دستگاههای ریخته گیری بزرگ بوده و سنگین و هزینه های زیادی را برای صاحبان آنها به همراه داشته و ساخت دوباره چنین دستگاههایی هم سخت و هم پرهزینه خواهد بود و باید طراحی درست و دقیق و حساب شده ای را برای آن درنظر بگیریم،
البته باید به این قضیه هم توجه کرد که بسیاری از طراحان در پی ساخت این به آخر کار هم رسیده اند. یکی دیگر از طراحی شده های کاربردی، دستگاهی گرد می باشد که ابزار داخل آن قرار گرفته و این دستگاه دارای فشار ثابت و اندازه ای می باشد که می تواند بسیاری از ابزارات آن شکلی را به صورت ساده طراحی کند ونمونه های بی شماری را از آنها بسازد.
بحران شماره 5 تولید بیش از اندازه ی نیاز :
با توجه به روند طبیعی ساخت ابزارات بیشتر قوانین طراحی شده برای ساخت انواع ماشین ها تغییر یافته به طوری که شامل موارد زیر می باشد.
a) ماشین های ساخته شده باید هر کدام دارای نیازمندی در جامعه باشد؛
b) استفاده از زغال در مغز ساخت ابزارات آهنی؛
c) استفاده از خط منظم تولیدی در تولید احتیاجات جامعه؛
d) استفاده از دستگاههایی با هزینه و وقت کمتر؛
تولید هر کدام از این ابزارات و یا ماشین ها بسیاری از حقوق مصرف کنندگان را زیر پا می گذارد. و کمترین هزینه را برای تولیدکنندگان بهره دارد. کوتاه سازی و مختصر سازی دستگاهها و ابزارات از مهمترین کارهای هر کدام از طراحان بوده است.
و با توجه به نیاز جامعه در تمام مدت زندگی، انسان همیشه به ماشین و دستگاهها نیازمند بوده و همیشه نشدن داده است که نیازمندی انسان به این گونه دستگاهها همیشگی است پس بشر همیشه باید به فکر ساخت دستگاههای، ارزان، سبک، و با کارآیی بالا باشد.
مقایسه ساختمانی ابزارات جدید و قدیم و نوع تغییر در آنها :
با توجه به مقایسه بین ساختمان اصلی و ساختار ابزارات به این نتیجه می رسیم که در بسیاری از موارد و یا بهتر است بگوییم در کل بهبود یافته ایم و کارآیی دستگاهها را بالا برده ایم.
و می توان این دو مرحله را طبق مرحله زیر مقایسه کرد :
a) با توجه به ضخامت ابزارات جدید و مقایسه ی آنها با قدیم می توان دریافت که بسیاری از مواد امروزه کوچکتر و سبکتر شده اند.
b) با افزایش مدل های مختلف و سختنی زیاد هر یک از آنان میتوان نتیجه گرفت که بسیاری از آنان با اینکه از قبل خیل محکم تر و استوارتر هستند ولی در ساخت آنها هزینه ی کمتری استفاده شده و طبق روندهای قبلی نیز بسیاری از آنها کاربردهای اصلی خود را دارند.
c) ابزارات امروزی نسبت به گذشته هم ارزان تر هستند و هم نسبت به نیاز جامعه از تعداد زیادی نیز تهیه می شوند و در دسترس همگان هستند و با توجه به تجربیات زیاد طراحان و طازندگان در سلاخت ابطزارات، کیفیت و درجه بندی این ابطزارات را بهترین داشته لند.
بحران شماره 6 تأثیر اندازه در شرایط مکانیکی :
با توجه به ساختار وشکل مواد تولیدی در امروزه باید دریافت که بیشتر ابزارات و وسایل ساخته شده حتی از نصف هم به کمتر رسیده اند و کارآیی بالایی را هم بر عهده دارند، بیشتر ابزارات از m 50 به 25 و حتی کوچکتر از آن تبدیل شده اند که این کار هم باعث صرفه ی زیاد در هزینه و وقت و هم شریک و زیاد مشخص نبودن وسایل می گردد و حتی خنک کردن، گرمادادن و شکل دادن آنها هم آسان شده است سه تأٍیر عمده در ساختار مکانیکی آنها عبارتند از :
a) درجه ی بالای سردکردن به مواد داخل کربنی دستگاه اجازه خارج شدن ونابودشدن و تغییر در شکل اشان را باعث نمیشود. به علاوه، مقدار زیاد وحجیمی از مواد شکل دهنده در داهخ دستگاه که از کربنات آهن تشکیل شده است باعث افزایش مقدار در شکل دهی ابزارات می گردد.
b) آرام خنک کردن در درجه حرارات پایین بسیاری از ساختار و ساختمان و سازش شناسی ابزار را حفظ کرده و از خواب شدن و تغییر شکل دادن دستگاه جلوگیری میکند.
c) گونه های مختلف در درجه بندی سرما و خنک کردن دستگاه هر کدام مبالغ و زمان های مخصوص به خود را دارد که با ساختارهای متفاوت تولید راحت از مواد حاصله به راحتی می توان ساختار ثابت و سازنده را در آنها به اثبات رسانید.
نوع ،درهر یک از ابزارات موجود وساخته شده در تمامی کلیات دنیا متفاوت بوده وآثاری یکسانی را در کنار هم ندارند. سایز بعدی وساختار بندی تمام ابزارات ساخته شده به همراه خنک سازی ومدل سازی بسیاری در حدود شناخت وشکل وطراحی سازمان بندی شده اندو گروه بندی هر کدام از آنها منجربه آموزش های فراوان خواهد شد طراحی های سیبک اما ساده،
خیلی وقت ها معنی را بوده ومی توان بهترین استفاده های کاربردی را از آنان نمود، این دستگاه فشار چرخ باعث آزمایش کردن چرخ ها وشدت مقاومت آنها را در برابر انواع فشار ها بررسی می نماید ونام آن را بر طبق شرکت سازنده ی آن ASTM A 395 -80 (60-40-18 نامیده که بسیاری برای ساختن انواع چرخ ها واستفاده ی کاربرسدی از آنها لازم می باشد پیشرفت در بسیاری از موارد ساخت ابزارات با طرح ها و شکل های متفاوت باعث بسیاری از امکانات جدید متنوع برای هر کدام خاص شده است.
ساخت شیر آلات وتنوع آنها به علت نیازمندی های موجود در جامعه به بیش از هزاران تنوع ساخت وطراح های مختلف شده است که باید دوباره ساخت سازی ودوباره ساختن بیشتر آنها را مورد بررسی قرار داد وعملکرد هر یک را باز بینی کرد.
نیاز به عملکرد آنها وکار آیی بالای آنها هر کدام روش مناسبی را برای بهره های دیگر ایجاد میکند وباید برای هر کدام از آنها کار آیی مجزا حاصل نمود.
• بحران شماره 7
بسیاری از موادی که ابزارات وشیر آلات تهیه می شد در طبیعت بازیافت نمی شدند وبرای محیط زیست مشکلات سختی را به همراه داشت. به همین علت بیشتر طراحان وسرمایه گذاران درصد پیدا کردن موادی شدند که به توان به راحتی بازیافت کرد و به راحتی بتوان آنها را تعزیه کرد.افزایش کیفیت و برتری استفاده در ابزارات بسیار مواردی را در خود نگهداری کرده اند که در طبیعت یافت نمی شود وطراحان از مواد شیمیایی برای تهیه آنها استفاده می کنند و این مورد شمول موارد زیر میگردد:
a بیشتر مواد استفاده شده ابزارات شیمیایی بود حتی از درصد مواد شیمیایی که قبلاً استفاده می شد امروز در حدود 75 درصد شده واین مواد در تاثیر 2% فشار قرار گرفته اندو فشرده شده اند، فشار طراحی از 50 تا 100 درصد محدودیت کاهشی و در سطح بالا قوانین کاربرد حمایتی خود را نشان می دهد.
B تاثیرات ماشینی کردن تمام دستگاهها وکاربد آنها به جای انسان در تمامی موارد موقعیتی و یا شخصیتی هر گز به اندازه ی تمام عملکرد های سریع تکنیکی نمی رسد.
و استغاره حتی از بعضی مواد شیمیایی نیز تاثیر زیادی در انعطاف پذیری وکاربد بالای آنها ندارد. مثلاً از مواد طبیعی برای کار آیی بالا نمی توانند استفاده کنند وبهره ببرند وبیشتر سرمایه داران را وادار کردن که به طراحان فشار آورده تا بتوانند یک مواد درست شیمیایی ولی با کاذ آیی بالا را تهیه کنند وبتوانند هر عملکرد را برای هر کدام از خودتان در نظر بگیرند.
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی کارآموزی پیمانکاری ساختمان با pdf دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی پیمانکاری ساختمان با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
به نام کردگار هستی
گزارش کارآموزی که از نظرتان می گذرد حاصل تلاش ماههای اخیر بنده در انواع ساختمانهایی بوده که از نزدیک با نحوه اجراء آنها آشنا شدم.
امید است بازتابش تلاش و کوشش تمام دستهایی باشد که برای اعتلا و پیشرفت ایران عزیز در زمینه عمران و آبادی شب و روز نمی شناسند و از طرفی به نوبه خود آرزو دارم بتوانم با تمام دل و جان به خاک و ملت ایران زمین خدمت کنم و برای آن تلاش خواهم کرد.
همانطوریکه تارخ دانان و تاریخ نویسان غربی خود اذعان نموده اند اولیت سازندگان سرپناه و به عبارتی ساختمان در گیتی ایرانیان بوده اند و به همین علت شرایط جغرافیایی منطقه نمی توانستند در غارها زندگی کنند و به همین خاطر دیوارهایی را به ارتفاع قدشان و یت کمی بلندتر می ساختنند و بعد تنه درختان را صاف کرده و روی دیوارها می انداختند که ما امروزه به آن نان تیر داده این و روی تیرها را با پوشال گیاهان منطقه می پوشاندند و در واقع ایزولاسیون می کردند و این سازه که ما در اصطلاح امروزی ساختمان بنایی به آنم داده ایم مربوط به حداقل شش الی هفت سال پیش است که دریاچه مرکزی ایران واقع در دشت کویر و دشت لوت در اثر گسل به وجود آمده و آتشفشان دماوند خشک نشده بود و شهر سیلک (کاشان) به عنوان پایتخت ایران به حساب می آمد که ملکه مادر (ماما) بعنوان پادشاه ایران که نزد ایرانیان (ایران بانو) خوانده می شد در آن زندگی می کرد که با هوش ترین زن ایرانی بود و با قایقی که گوزنها آن را می کشیدند سراسر دریاچه کمرکزی را می گشت و به شهرهای ایران در شمال و جنوب و شرق و غرب سرکشی می کرد و همین هوش آنان بود که موجب پیشرفت در ساخت خانه و بعدها در دوران هخامنشی در شهرسازی گردید.
در دوران هخامنشیان ایرانیان پی ستونها را از پائین به هم وصل می کردند و در واقع فونداسیون نواری اجرات می کردند و ستونها در بالای ساختمان به هم متصل می کردند یا شاه تیرها را اجرا می کردند و بدین ترتیب یک ساختمان اسکلت سنگی، چوبی می ساختند تا در مقابل زلزله مقاوم باشد و به همین خاطر است که اندیشمندان تاریخ دنیا ایرانیان را اولین مهندسان ساختمان و راهسازی می دانند.
متأسفانه امروزه شاهددهستیم که بیشتر ساختمانها در مناطق فقیرنشین با همان اصول اولیه ساخته می شود که در تاریخ ثبت شده است بخاطر اینکه در عمران نقش اساسی را اقتصاد تعیین می کند که این عامل موجب سرپیچی مسئولین از قوانین و ضوابط ساختمانی می شود که بتایستی موجب توجه جدی قرار گیرد زیرا اکثر ساختمانهایی که ساخته می شوند دوام لازم را ندارند و بیشتر اصول مهندسی در آنها اجرا نگردیده است. عامل دیگر بی اطلاعی مهندسانی است که همه چیز را در دانشگاه به طور تئوریک آموخته اند و تا خود را به کار عملی وفق بدهند مدت زیادی طول می کشد که در این مدت صدمات شدیدی را بر پیکر ساختمان سازی و شهرسازی وارد می کنند.
در پایان از استاد ارجمند جناب آقای مهندس بخشتی که همواره سعی در ارتقاء آگاهی دانشجویان دارند، کمال تشکر و قدردانی می نمایم.
فهرست
عنوان
فصل اول: آشنایی کای با مکان کارآموزی
فصل دوم: ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی کارآموز
فصل سوم: آزمون آمخته ها و نتایج و پیشنهادات
-مقایسه اجرایی ساختمان ها بنایی، فلزی، بتنی
1-ساختمان بنایی
1-1-پی کنی
1-2: نحوه اجرای آرماتوربندی فونداسیون
1-3: انواع قالب بندی کلاف تحتانی
1-4: بتن ریزی فنداسیون
1-5: کلاف قائم و افقی
1-6: ستون گذاری
1-7: تیرریزی
1-8: بادبند افقی
1-9: اجرای پله فلزی
1-10:
2-ساختمانهای اسکلت فولادی
2-1: پی کنی و پی ریزی
2-1: فونداسیون فنودیاتک
2-3: نصب بیس پلیتها
2-4: فونداسیون نواری
2-5: فونداسیون منفرد
2-6: فونداسیون گسترده
2-7: پی گسترده از دال یکپارچه
2-8: پس گسترده محفظه ای
2-98: نصب ستونها
2-10: انواع بادبند
2-11: اجرای پله
2-12-: اجرای سقف ساختمان اسکلت فلزی
-طاق ضربی
-تیرچه بلوک
-سقف دال بتنی پیش ساخته
-سقف دال بتنی در جا
3-ساختمان اسکلت بتن آرمه:
3-1: پی و اجرای آن
3-2: اجرای ستونهای بتنی
3-3: اجرای تیر و سقف
3-4: اجرای سقف تیرچه بلوک
3-5: انواع شمعها
فصل اول:
آشنایی کلی با مکان کارآموزی
فصل دوم:
ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی کارآموز
-کارهای انجام شده در محیط کارگاه
در روزهای نخستین حضور در کارگاه با محیط کارگاه و مقررات آن تا حدی آشنا شدم، سپس نقشه های اجرائی را دیدم و با درست خواندن آنها آشنا شدم.
نقشه های اجرایی یکی از مهمترین کارهای لخش کارگاه می باشد، زیرا همه چیز از قبیل متره، قالب بندی و غیره، همه از روی نقشه های اجرائی کنترل می شوند. در روزهای بعد متره کردن ستونها و تیرها و دیوارهای برشی را تا حدی یاد گرفتم و همچنین برآورد کردن میزان میاگردها و قالبها و بتن را انجام دادن.
چون تیپ های مختلف ستون و تیر در هر طبقه وجود دارد و در هر طبقه ابعاد ستون ها نغییر می کند، بنابراین متره کردن را باید با دقت انجام داد و برای هرکدام جداگانه نوع، ابعاد و تعداد میلگردها را درآورد و کوچکترین اشتباه می تواند تمام محاسبات را برهم زند.
همچنین با کزارش نویسی و نوشتن صورت وضعیت کارها و فعالیتهای انجام شده در محیط کارگاه رابط شرکت با محیط کارگاه بودم و از نزدیک نحوه اجراء و ساخت اسکلت فلزی را شاهد بوده و با جزئیات آن آشنا شدوم.
و با توجه به گستردگی دامنه رشته عمران در کارهای اجرایی و جهت اجراء سازه ها این رشته را رشته هایی نظیر برق، مکانیک، صنایع، ماشین آلات و غیره در ارتباط تنگاتنگی قرار دارد که در محیط کارگاه با افرادی با تخصصهای گوناگون روبرو شدم و مابقی موارد که در ادامه گزارش آورده شده اند.
فصل سوم:
آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات
مقایسه اجرایی ساختمانهای بنایی، فلزی، بتنی
ساختمانهای رایجی که ما امروزه اجرا می کنیم برای مصارف مختلف از سه نوع بنایی، اسکات فولادی و اسکات بتنی استفاده می شود که نوع بنایی خود شامل دو نوع سازه به شرح ذیل می باشد:
الف-ساختمان بنایی نیمه اسکلت فلزی
ب-ساختمان بنایی نیمه اسکلت بتنی
ساختمان بنایی بعلت اقتصادی بودن و راحنی احرا در ساختمانهای مسکونی 1 الی 2 طبقه با استقبال زیادی روبروشت و ساختمانهای اسکلت بتنی و فولادی با توجه به شرایط برای آپارتمان سازی و ساختمانهای اداری و دولتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
1-ساختمان بنایی
از میان ساختمانهای بنایی که در بالا اشاره شد قسمتهای مختلف یک نوع ساختمان بنایی نیمه اسکلت فولادی با کاربری مسکونی را تشریح می کنیم.
قسمتهای مختلف ساختمان بنایی:
-پی
-کلافها
-دیوارها
-ستونها
-سقف
مراحل اجرا:
پی کنی:
عرض و ارتفاع پی با توجه به بارهای وارده (مجموع بارهای مرده، بارهای زنده و بار باد) و مقاومت خاک منطقه و عرض دیوارهایی که روی آن اجرا خواهند شد محاسبه شده و بعد پلان فونداسیون با توجه به پلان تیپ بندی و محل قرارگیری ستونها طراحی و آکس بندی میگردد و از روی پلان فونداسیون توسط ریسمان آکسها را مشخص و بعد با گچ عرض پی کنی که باید پی کنی شود مشخص می شود که در عمل می گویند رنگ ساختمان ریخته شد بعد پی کنی با دست یا به صورت مکانیکی با بیل مکانیکی انجام می گیرد که این مرله برای تمام انواع ساختمان ها چه اسکلت فولادی و چه اسکلت بتنی و بنایی مشترک است.
مقاومت خاک مناطق مختلف شهری در دفاتر فنی فعال، شهرداری، سازمان مسکن و شهرسازی و استانداری موجود می باشد. برای ساختمانهای بنایی مقاومت خاک را می توان با بازدید از محل نیز تخمین زد، به شرح زیر:
-خاک دستی فاقد مقاومت لازم بریا پی سازی است که باید برداشته شود.
-خاک شن و ماسه ای (خاک دج) دارای مقاومت خوب در حدود
-خاک رس خشک دارای مقاومت نسبتاً خوب در حدود
-خاک رس مرطوب فاقد مقاومت لازم است.
هم چنین از روش آزمایش در محل توسط کیسه های سیمان نیز می توان مقاومت نهایی و بعد مقاومت مجاز را محاسبه کرد.
بعد از پی کنی با توجه به اتینکه کف ساختمان (از پی چه ارتفاعی دارد چندین حالت برای اجرای کرسی چینی و فونداسیون وجود دارد اگر اختلاف ارتفاع کف ساختمکان و کف پی به اندازه پی باشد فونداسیون کار کرسی چینی را نیز انجام خواهد و می توان بعد از اجرای بتن ریزی و مگر فونداسیون، به کف رسید که این حداقل ارتفاع پی و کف ساختمان است.
در غیر این صورت به دو روش می توان به کف ساختمان رسید و بعد عملیات بلوکاژ را انجام داد.
الف-ابتدا کرسی چینی را با سنگ لاشه انجام داده و بعد فونداسیون نواری یا منفرد را اجرا بعد کرسی چینی را روی آن انجام می دهیم که بهترین حالت زیرا کف ساختمان از پایین ترین نقطه به قسمتهای بالاتر ساختمان متصل می شود ولی در روش قبلی فشار را تحمل می کند و مقاومت فونداسیون بتنی که آرماتوربندی شده است را ندارد.
نحوه احرای آرماتوربندی فونداسیون
با توجه به پلان فونداسیون و دیتیلهای آن تعداد میل گردهای طولی و تقویتی و همچنین شماره آنها و میل گردهای خاموت و شماره و فواصل آنها از هم در پلان فونداسیون محاسبه و آوده شده است که توسط آن به تعدادی که در نقشه داده شده میل گردهایی طولی روی خرک یا زمین قرار گرفته وبه طول لازم برش داده می شوند و توسط خاموتها میل گردهای پایینی طولی و بالایی به هم وصل می گردند و همچنین آرماتورهای مش بندی هم بطول های لازم برش داده شده و به صورت شبکه بندی روی هم قرار گرفته و توسط سیم آرماتور بندی بسته شده و در محل زیر ستونها قرار می گیرند بعد از اینکه آرماتور بندی قسمتی از کلاف پایینی آماده شد آن را در محل قرارداده و قالب بندی را انجام می دهند.
انواع قالب بندی کلاف تحتانی
-قالب آجری:
که بهترین حالات قالب بندی است زیرا بعد از بتن ریزی دوباره می توان از آجرها استفاده کرد و همچنین شکل پذیری بالای آن قابلیت عمده ای برای قالب آجری به حساب می آید بدین ترتیب که به عرض مورد نظر همچنین ارتفاع درنظر گرفته شده برای فونداسیون یک دیوار آجری معمولاً با 10 یا 20 سانتیمتری اجرا یم کنند و قسمتهای داخلی آن را با پلاستیک می پوشاند تا آب بتن توسط آجرها جذب نشده و هم اینکه آجرها بعداً راحتتر از بتن جدا شوند ولی برای کلافهای قائم و فوقانی از قالب آجری نمی توان استفاده کرد.
-قالب تخته ای:
که بیشتر برای کلافهای قائم و فوقانی مورد استفاده قرار می گیرد و برای کلافهای تحتانی هم اگر مقرون به صرفه باشد و همچنین قالب تخته ای موجود باشد می توان استفاده کرد و تخته ها قبل از قالب بندی روغن کاری می شوند تا هم آب بتن توسط تخته ها جذب نشود و هم قالب ها راحت تر از بتن جدا شوند که همان کار پلاستیک در قالب آجری را انجام می دهد.
-قالب فلزی:
از قالب فلزی هم می توان برای کلاف تحتانی استفاده کرد ولی برای پروژه های کوچک مقرون به صرفه نیست این قالب ها هم قبل از بسته شدن روغن کاری میشوند ولی در اینجا جذب آب دیگر مد نظر نیست.
-حالتی هم وجود دارد که خاک منطقه به عنوان قالب عمل میکند. در این موارد پی را به عرض و عمق مورد نظر حفر کرده بعد دیواره های پی را با پلاستیک می پوشانند و زمین خود نقش قالب را ایفا می کند و نیازی بت قالب نیست و عایق بندی به علت این است که آب بتن جذب نشده و نسبت آب به سیمان بتن تغییر نکند.
در محل اتصال کلاف های قائم به تحتانی میلگردهای انتظار قرار داده می شوند تا بعد از بتن ریزی آرماتورهای آن به این آرماتورهای انتظار بسته شوند.
بتن ریزی فونداسیون:
در ساختمانهای کوچک بتن ریزی توسط دست و بدون ویبراتور و بتونیر انجام می گیرد و طرح اختلاط بتن در اینجا نقشی ندارد و کارگران به صورت تخمینی میزان شن و ماسه و سمیان و حتی عامل موثر بتن یعنی آب را تعیین و بتن را تهیه و آماده می کنند و بتن ریزی به صورت تکه تکه انجام می گیرد و در بعضی موارد، بتن قسمتی از کلاف ریخته شده و بعد از چند ورز فاصله قسمتهای دیگر اجرا می شود که یک عیب بزرگ برای قسمت مهمی از یک ساختمان به شمار می رود. در ساختمان های با اهمیت های بیشار شاهد طرح اختلاط بتن تخمینی و بتونیر هستیم بدین صورت که میزان شن و متسه برای یک کیسه محاسبه شده و آن را به وزنی که یک بیل معمولی می تواند از شن سیا ماسه برداشته تقسیم می کنند و تعداد بیلهایی که از شن و ماسه باید در مخزن بتونیر برای یک کیسه سیمان ریخته شود مشخص می شود و میزان آب را هم به وزن یک سطل تقسیم کرده و تعداد سطل های آب برای یک کیسه سیمان 50 کیبوگرمی به دست می آید به طور مثال: 35 بیا شن، 40 بیل ماسه، 1 کیسه سیمان و دوسطل آب نمونه ای از طرح اختلات بتنی برای یک ساختمان با اهمیت که از لحاظ کار بری یک ساختمان مسکونی آپارتمانی بود می توان نام برد.
کلاف قائم و افقی
بعد از اتمام فونداسیون دیواره های کناری که در ساختمان بنایی معمولاً باربر هستند اجرا می شود و محل کلافهای قائم را خالی می گذارند و خود دیوارها هم به عنوان قالب عمل می کنند و بعد آرماتوربندی کلاف قائم را انجام داده و در محل مورد نظر قرار می دهند اینجا نیز نوع قالب معمولاً تخته ای است.
ستون گذاری
در محل ستون ها کهخ مش بندی در فونداسیون اجرا می شود بیس پبیت هایی را توسط بولت به فونداسیون اتصال داده و بعد از اتمام بتن ریزی دوباره صفحه ها را باز کرده و زیر آن ملات نرمه (بتن گروت) ریخته و دوباره در جای خود قرار داده و پیچ ها را می بندند که این عمل را مونتاژ یا هواگیری می نامند بعد ستون ها را روی بیس پلیت ها اتصال میدهند.
تیرریزی
بعد از ستون گذاری شاهتیرها اجرا می شوند و تیرهای فرعی روی شاهتیرها و دیوار باربر قرار می گیرند که بدلیل مشکل بودن اجرای آن انجام نمی شود، در غیر این صورت باید از پلیت های کوچک برای اتصال تیرها به کلاف فوقانی استفاده کرد که این هم در عمل به خاطر اقتصادی نبودن و مشکلات عدیده با استقبال روبرو نشده است و عیبی دیگر بر معایب کارهای اجرایی افزوده است.
بادبند افقی:
در سقفهای طاق ضربی برای مقابله نیروی افقی از بادبند افقی استفاده می شود که به صورت ضربدری و برای مساحت کوچک تر یا مساوی 25 متر مربع اجرا می شود که معمولاً باید توسط پیچ و مهره اجرا می شود ولی در عمل یک میل گرد در عرض تیرها می اندازند و به تیرها و به تیر اتصال می دهند تا تیرها هنگام اجرای طاق ضربدری تکان نخورند.
اجرای پله فلزی
با توجه به دتایلهای پله فلزی که در دانشگاه تدریس می شود زیر تیرهای پله فلزی هم مانند یک ستون باید بیس پلیت قرار داده شود و ماننمد ستون به آن اتصال داده شود و در عمل کف ساختمان را اجرا می کنند تا به کف پله برسند و بعد زیر آن را صاف و شمشیری های پله را به یک تیر کوچک به هم وصل کرده روی آن قرار می دهند. که از لحاظ فنی غیر قابل قبول است.
اجرای طاق ضربی:
بین دو تیر فرعی با قوس 3 سانتیمتر ولی در عمل بعلت کمتر شدن حجم گچ خاک روی آن کمتر از 3 سانتیمتر هم اجرا می گردد. بدین ترتیب که چند دهنه را توسط چوب بست آمده بکار کرده و ملات گچ خاک را به صورت تخمینی و توسط کارگران و بنایان با تجربه ساخته می شود که هرچه خاک آن بیشتر باید دیتر گیرش خواهد داشت و علت استفاده از خاک هم پایین آوردش گیرش اولیه گچ است. گچ و خاک خشک را روی یک میزان مشخص آب که داخل استانبول ریخته شده بطوری می ریزند که روی سطح آب پخش شود تا تمام ذرات آن با آب تماس داشته باشند، سپس ملات گچ و خاک را روی سطح مورد نظر اولیه که یا پروفیل آهن است که تیرهای فرعی به آن وصل شده اند، یا دیوار آجری مالیده و آجرها را به یک ضریه مشخص که نه چندان شدید و آرام باشد روی ملات گچ و خاک می زنند و به همین خاطر است که با آن نام طاق ضربی داده اند. بعد از اجرای دیواره هیا کناری و ستون گذاری و تیرریزی و اجرای سقف نوبت به دیوارهای داخلی با تیغه ها می رسد که با توجه به پلان معماری داخل ساختمان تیغه بندی می شود که عرض آنها معمولاً 10 سانتی متر است.
عرض انواع دیوارها در ساختمان بنایی
عرض دیوار باربر کناری و میانی در ساختمان بنایی بطور معمول 35 سانتی متر است و با توجه به اصل لاغری تا 5/3 متر ارتفاع می توان از این نوع دیوار استفاده کرد.
عرض دیوارهای داخلی تیغه های مشترک 20 سانتی متر و بقیه 5 سا 10 سانتی متر هستند.
2-ساختمان اسکلت فولادی
پیشرفتی که انسان داشت از تیرهای چدتی به جای تیرهای چوبی بود. تا اواسط قرن نوزدهم اکثر کارخانجات و انبارها با این شیوه احداث می شدند و از این زمان به بعد بود که آهن ورزیده به عنوان مصالح تیرسازی شروع به گرفتن جای چئن کرد. این تغییر در نتیجه شکست تیرهای چدنی به وجود آمد. به دنبال اختراع ((بسمر)) در سال 1856 و ((زیمنس)) و ((مارتین)) در سال 1865 در فرآیند تبدیل آهن به فولاد، فواد نرم به عنوان مصالح ساختمانی شروع به رقابت با آهن ورزیده و چئن کرد. در ضمن اولین قاب فولادی در سال 1883 برای ساختمان ((بیمه خانه)) در شهر شیکاگو بر پا شد.
در ساختمان اسکلت فولادی تمام اعضای باربر (فشاری)، ستونها و تیرها از پروفیل آهن طراحی و اجرا می شود.
قسمتهای مختلف ساختمان اسکلت فلزی
-پی و فونداسیون
-ستون
-تیر
-تیرهای فرعی (تیرچه)
-پله
-بادبند
-سقف
مراحل اجرا
پی کنی و پی ریزی:
شرایط پی کنی و پی ریزی همانند ساختمان بنایی است با این تفاوت که در ساختمان اسکلتی دیگر کلاف بندی نداریم و پی نواری زیر دیوار باربر دیگر اجرا نمی شود و تمام اعضای باربر کناری و داخلی را ستونهای فلزی تشکیل می دهند.
در اینجا نیز با توجه به مقاومت خاک و بارهای وارده می توان از انواع پی استفاده کرد که به شرح زیر آمده است:
انواع فونداسیون برای ساختمان اسکلتی
1-فنداسیون منفرد یا تک
2-فونداسیون نواری
3-فونداسیون رادیه (گسترده)
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله نماز زیباترین جلوه نیایش با پروردگار با pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نماز زیباترین جلوه نیایش با پروردگار با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نماز زیباترین جلوه نیایش با پروردگار با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
فهرست
عنوان
نماز واجب و فرضیه ای بزرگ است:
نماز عمود دین وفرضیه نخستین
آیا ضرورت وعذری مجوز ترک نماز می شود؟
محافظت بر نماز پنجگانه
تقوای قلب مطلوب است نه صورت
نماز باید مهمترین کاردر نظرها باشد
نماز در ادیان دیگر
نماز وشخصیت های علمی
نمازگزار
بهترین کارها وبهترین جاها
توجه به راست وچپ نشانه نبودن حضور قلب
نماز و ارزش های معنوی
اهمیت نماز با توجه گفتار امام حسین(ع)
مدارک ومنابع
نمازعالی ترین واساسی ترین رشته الفت و عامل محبت بین بندگان و حضرت حق است. نماز، نور دل وصفای قلب وروح جان وسلامت روان وفروغ ذات عباد صالح خداست.
فرهنگ نماز، مجموعه حقایق ومعارفی است که بشر در گذرگاه حیات می آموزد تا به نیروی ایمان وجهاد از پایگاه با توجه به این که نماز ستون دین می باشد و اولین فریضه ای است که بعد از بعثت رسول اکرم به ایشان آموزش داده شده و بارها و بارها در روایات واحادیث وآیات بر اهمیت آن تاکید شده است.اما همیشه درعمل مظلوم وکم اهمیت به شمار آمده است.
در این تحقیق تلاش شده به بعضی از زوایای نماز اشاراتی هر چند کوچک شود تا هر آنچه که تا امروز در مورد نماز فراگرفته ایم مجددا یادآوری شود.
با آرزوی آن که این چند صفحه ناچیز بتواند تا حدی از دین بزرگ ما نسبت به نماز بکاهد هر چند که بزرگترین روش برای ادای دین برپا کردن صف های طویل نماز جمعت در تمام دنیا و خواندن آن به خالصانه ترین صورت می باشد.
آمنه ملایی
آذر 1384
نماز زیباترین جلوه نیایش با پرودگار
نماز واجب و فرضیه ای بزرگ است.
وجوب نماز یکی از ضروریات دین مقدس اسلام، فریضه ای بزرگ و وظیفه ای سنگین در این آیین پاک است.
منکر آن از دین خارج و به اتفاق دانشمندان اسلامی کافر است.
و تارک آن ،با اعتراف به وجودش باید تعزیر شود. به علاوه ، اگر منکر وجوب آن،مرد، واصولا مسلمان بوده باشد باین معنا که اتعقا نطفه ایش در حال اسلام پدر و مارد ، و یا یکی از آنها شده باشد که در اصطلاح او را مرتد فطری می خوانند باید کشته شود. واگر این چنین نبوده بلکه خود اسلام اختیار کرده که در این صورت اگر منکر وجوب نماز شد اصطلاحا وی را مرتد ملی می نامند از او توبه می خواهند اگر توبه کرد که هیچ و اگر حاضر به توبه نشد باید او را کشت. و اگر زن مسلمان در هر صورت منکر وجوب نماز شود البته از او توبه می خواهند اگر توبه کرد که خوب واگر توبه نکرد زندانش می کنند و زندان بر او سخت می گیرند تا توبه کند و اگر باز توبه نکرد به همین حال در زندان می ماند تا بمیرد. اما کسی که نماز نکند ولی اقرار به وجوب آن داشته باشد تعزیرش می کنند
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.