پروژه دانشجویی تحقیق در مورد امام علی (ع) با pdf دارای 3 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد امام علی (ع) با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد امام علی (ع) با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مقدمه
آن شب مکه حال و هوای دیگری داشت ، زمینش ، آسمانش و مردمانش گویی همه بی قرار بودند ، حتی پرندگان مهاجر و پرستوهای مهاجر که شب هنگام از آسمان مکه می گذشتند گویی نوعی جذابیت و کشش در آن سرزمین حس می کردند و آنجا را امن یافتند . آن شب هر پرنده مهاجر که از آسمان مکه گذر می کرد تا ، ناخودآگاه قصد فرود آمدن داشت تمام موجودات آن دیار را احساس امنیت و آرامش شگفتی داشتند گویا نخل ها تکبیر می گفتند وحلقه ذکر بسته بودند و صدای تکبیر و تحلیلشان به آسمان بلند بود مردگان گویا آهنگ خروج از قبور داشتند و پهلوانان نامی عرب و عجم اضطراب خاصی وجودشان را احاطه کرده بود ، بارالها این چه سری است مردم آن دیار قلبهایشان تند تر می تپید و گرمای
عجیبی سر تاسر وجودشان را فرا گرفته بود ، همگی از پس روزنه های خانه شان آسمان را می نگریستند ، ستارگان می درخشیدند و لبخند می زدند ، نور عجیبی خانه ابوطالب را در برگرفته بود ابوطالب بی قرار بود ، فاطمه بنت اسد مضطرب و بی قرار بود ، محمد مصطفی نیز شادمان وبی قرار بود همسایگان در انتظار تولد فرزند ابوطالب بودند . آن شب جبرئیل و میکائیل به همراه جمعی از آسمانیان در زمین فرود آمده بودند آنها نیز بی قرار بودند و منتظر عطر خوشی نقصان مکه را معطر کرده بود ، گویا عالم بی قرار بود ، همسایگان در انتظار
فرزند ابوطالب بودند ، مدتی گذشت تا اینکه با حادثه شگفتی که رخ داد مردم در ترس و اضطراب فرو رفتند ، خانه کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد وارد خانه خدا شد ، سرانجام پس از روزها نگرانی برای دومین بار کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد با طفلی نورانی که بر روی دست داشت خارج گردید و طفل را بدست پدر داد اما کودک زیبا و نورانی چشم گشود تا هنگامی که در آغوش گرم محمد رسول خدا قرار گرفت چشم باز کرد و زبان به حقانیت خدا و رسولش گشود . علی ابن ابیطالب با لبخندش جانی تازه به
محمد مصطفی بخشید .
آری علی آمد آیینه تمام نمای حق آمد ، خوبان آمد و خطب العارفین آمد ، آمد که معنای حقیقی نیکی و عدالت و مروت و شجاعت و معرفت را به جهانیان بفهماند ودر وصفش همین جمله بس که :
دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین
پیشگفتار
بهترین فرصت برای عرض ادب بر صاحت مقدس ابوالائمه و صاحب لوای غدیر. آنچه که امروز حضرت علی (ع)پیروش می خواهد شادی مقطعی نیست.آنچه که مربوط شود به همین زمان ومکان وبعد از گذشت ساعتی اثری نماند از بزرگداشت مقام عالی حضرت مرتضی علی (ع) بلکه باید در این فرصت تبعیت کنیم در فکر و عمل به آن بزرگوار که شیعه در لغت به معنای پیرو آمده است که دنبال می کند آن شخصیت مهم آسمانی را در همه فراز و نشیب زندگی .
ماهر چه داریم از علی ( ع ) است اگر خدا را می شناسیم به توسط نسخه های توحیدی است که او آنچه خدا را می خواهد و می خواند به ما می آموزد و انسانیت در وجود ما حرکت دارد به خاطر تعلیم و تربیتی است که در کوی محبت وعشق آن حضرت یافته ایم. حیات مقدسی که خداوند اولیائش را در آن قرار می دهد در عدالت خلاصه می شود که یکی از اسامی حق تعالی عادل است و معنای عدل در وجود نازنین علی ( ع ) است . علی برای ما در 13 رجب نیست بلکه در تمام ساعات زندگی است ، اکثرا” در 13 رجب و 21 رمضان به دنبال مولی هستند .
خیلی افراد به ظاهر او را پذیرفته اند ، نامش را با القاب وعناوین بسیاری می برند اما در عمل صفرند . نام علی ( ع ) اگر بدون حضرت ( ع ) باشد یک اقیانوس معنی دارد اگر ما طرفدار علی هستیم و راست می گوییم ، بیاییم پای سفره فرهنگ علی بنشینیم و دنیا را از دریچه ای که علی بر ایمان می گشاید بنگریم و الا تعارفات خشک بدرد نمی خورد و چه فایده نه علی به تعارفات جامعه نیاز دارد و نه تعارفات خالی درد جامعه را دوا می کند .
ما وظیفه داریم که خودمان را از هر وابستگی به غیر از علی جدا کنیم ، هر کسی که ادعای تشیع دارد شیعه نیست ، همه ادعا دارند عادلند وهمه ادعا دارند مومن و نمازگزارند ولی فرمود ( شیعه من شایَ علیُ ) آن کسی که آب نمی نوشد مگر به نسخه علی ، به بستر نمی رود مگر به حکم علی ، قلمبه دست نمی گیرد مگر به فتوای علی سخن نمی گوید ، مگر با مجوز علی ، او شیعه است .
ای علی که جمله عقل و دیده ای شمه ای واگو از آنچه دیده ای
بازگو ای باز عرش خوش شکار تا چه دیدی این زمان از کردگار
درود خدا بر تو ، روز ی که چشم به جهان گشودی ، دوران پربرکتی که زیستی و روزی که دیده از جهان فرو بستی ای علی ، ای عصاره خلقت و ای نمونه بودن .
ای که سراسر زندگانیت فریاد حق بود و تمام کلامت پیام عدالت .
بلند باد دستی که سبزی ایمان تو را به انسانها هدیه می آورد و همیشه گویا با زبانی که حقیقت تو را می سراید . کیست که فضائل تو را بشنود و در برابر آن سر تعظیم فرود نیاورد و کدام صاحبدلی است که اوصاف بی بدیل تو را گوش فرا دهد و از جان ودل به آن عشق نورزد .
حقانیت تو نیروئیست که هر حق جوئی را به سوی خود جذب می کند و شراره عشقت آتشی است که هر قلبی را می گذارد ، هر جا دلی است به یاد تو می تپد و هر جا چشم حق بینی است ، به حقانیت تو خیره می گردد .
نام بلند تو را در چهارسوی خاک ، نه تنها پیروان عاشقت آتشی است که هر جا قلبی را می گدازد ، هر جا دلی است به یاد تو می تپد و هر جا چشم توحید بینی است به حقانیت تو خیره می گردد . نام بلند تو را در چهار سوی خاک نه تنها پیروان عاشقت ، که هر آزاده و زنده دلی ، با مجد و عظمت یاد می کند تو آن نخل بلندی هستی ، که ریشه در آسمانها دارد و آن رود خروشانی که تا ابدیت جاریست ، بی تردید حضور تو بر خاک و آئینه های ادراک سرمدیست . أی معنویت نامکشوف و ای سپید تر از سپیده .
سینه های موحدان حق پرست با شراری از آتش حقیقت تو سوزان است و عارفان خداجو ، در خلوت راز و نیاز خویش نام تو را زمزمه می کنند و ساکنان طریق هدایت به راهنمایی تو می پویند .
اندیشه از عظمت تو حیران است و منطق از تنوع اوصاف تو سرگردان ، ای نیها وری که در اقیانوس وجود خویش ، عشق و شمشیر ، زهد و سیاست ، علم و عمل ، جهاد و ریاضت و بالاخره ماده و معنا را یکجا فراهم آوردی .
ای که زبانت در گفتن حق همان اندازه بی پروا و قاطع بود که شمشیرت در برانداختن باطل . قرنها از سخنان روح بخشت می گذرد ولی هنوز کلامت به روانی باران در جویبار اندیشه ها و در سرزمین روحها ، گلهای زندگی و حیات را می رویاند .
هنوز پیروان عاشقت ، زنگارهای دل را در زلال کلامت می شویند و این راه پر پیچ و خم را به مدد صحیفه نورت می پویند . ای معلم انسان و ای راهنمای بزرگ تاریخ .
تو به انسانها زندگی و به تاریخ عدالت و به مجریان و مظلومان قیام و حرکت آموختی به ما آموختی که بنده کسی نباشیم چرا که آزاد آفریده شده ایم . 1
به ما آموختی که هر ستمگر را دشمن باشیم و هر ستمدیده را یاور . 2
به ما آموختی که خدا را نه از ترس ونه برای پاداش که به جهت شایستگی عبادت کنیم.3 به ما آموختی که همه در برابر حق مساویند و با ید با همگان به عدالت رفتار کنیم چرا که یا با ما در دین برادرند و یا در آفرینش برابر ، به ما آموختی که به شمشیرها صبور باشیم ولی بر زنجیرها هرگز .
اینها و هزاران گلواژه دیگر از باغهای حکمت توست که حیات و زندگی پیروان راستینت را زیبایی و طراوت تازه بخشید و روح و روانشان را با شبنم گلهای بی خزان ما معطر ساخته است و از خدا می خواهیم تا در شناخت بیشتر این فرامین توفیقمان دهد و شایستگی عمل به آنها را عطایمان فرماید .
1- نامه 31 نهج البلاغه فیض الاسلام
2- نامه 47 نهج البلاغه فیض الاسلام
3- نامه 53 نهج البلاغه فیض الاسلام
بررسی علی در ادیان مختلف :
در کتب مقدس پیشین از آمدن خاتم پیامبران ،حضرت محمد بن عبدالله و جانشین وی حضرت علی بن ابیطالب بشارت داده شده اما مخالفان نخواسته و نمی خواهند این حقیقت را آشکار کنند بلکه در از بین بردن آن بسی کوشیده اند ومی کوشند .
مثلا” در انجیل صحیفه غزل الغزالات چاپ لندن سال 1800 میلادی باب 5 آیه 1 تا 10 سخنانی از حضرت سلیمان 4 راجع به پیامبر خاتم ( ص ) و امیرالمومنینن ( ع ) به طور غیر صریح دارد تا آخر صریحا” می فرمایند :
(( خلو محمدیم او دوست و محبوب من است ))
ولی در انجیل هایی که بعد از سال 1800 میلادی چاپ شده جمله (( خلو محمدیم )) حذف گردیده است و همچنین لفظ (( ایلیا)) یا (( ایلی )) یا (( آلیا )) که در کتب مقدس پیشین ذکر شده مخالفان حق می کوشند ثابت کنند که مراد از آن خدایا الیاس یا مسیح یا یوحنا است نه حضرت علی ( ع ) .
ناگفته نماند که بعضی از روحانیون با انصاف مسیحی که درباره (( ایلیا)) یا (( ایلی )) تحقیق کرده اند و از زندان غصب رهایی یافته اند ،حقیقت امر را بیان نموده اند . یکی آنان Mr. J – B – GALLDON است که چنین می نویسد :
In the language of oldest and persent habrew the word ((ALLIA)) or((AILEE))
Is not the meanings of god or alla but this word is showing that in next and last time of this word any one will become nominates allia or ailee
ترجمه متن انگلیسی :
در زبان عبرانی باستانی کلمه (( ایلیا )) یا (( ایلی )) به معنای خدا یا الله استعمال نشده و نمی شود ، بلکه کلمه مذکور نشان می دهد که در زمان آینده یا آخر الزمان شخصی خواهد آمد که نامش ایلیا یا ایلی باشد .
علی ( ع ) و پیشگویی حضرت داوود :
مطعنی شل قثو تینمرقت پاهینوا فی وز (( ایلی )) متازه امطع ملغ شلو شمائت پزانان همنیقته خلذ قث قل (( حدار )) کمر تو شیهوپلت انی قاه بوتاه خزیماه رث جین (( کعاباد )) بته اشود کلیامه کاذو قثوتی قتمر ندو بریماه برینم قل خلذ ملخ خایوشنی پم مغلینم عت جنحاریون . 1
طاعت آن بزرگواری که ((ایلی )) نام دارد واجب است و فرمانبرداری از او همه کارهای دین و دنیا را اصلاح می کند . آن شخصیت والامقام را (( حرار )) ( حیدر ) نیز می گویند .
او دستگیر و مددکار بی کسان وشیر شیران باشد . نیرو و قدرتش بسیار وتولدش در کعابا ( کعبه ) خواهد بود بر همه واجب است که دامن آن بزرگوار را بگیرند و همانند غلام حلقه به گوش اطاعتش کنند . بشنود هر که گوش شنوا دارد و بفهمد هر که عقل وهوش دارد ، بیندیشد هر که دل و مغز دارد که چون وقت بگذرد دوباره باز نمی گردد .
این نوشته از نسخه خطی بسیار قدیمی زبور که نزد (( اهزان الله مشقی )) پیشوای دینی مسیحیان بود ، نقل شد و به قول مفتی مصر اگر مسیحیان این نسخه را در دیدگاه عموم مردم بگذارند ، مسیحیت از جهان رخت بر می بندد .
برای اطلاع بیشتر در این باره مراجعه شود به مجله (( الحرم)) قاهره – ذیقعده 1374 هجری .
علی و استمداد حضرت سلیمان ( ع ) :
در جنگ جهانی اول ( 1916 میلادی ) هنگامی که عده ای از سربازان انگلیسی در چند کیلومتری بیت المقدس مشغول سنگرگیری و حمله بودند ، در دهکده کوچکی به نام (( اونتره )) یک لوح نقره ای پیدا کردند که حاشیه أی به جواهرات گرانبها مرصع و در وسطش خطوطی به حروف طلائی نگارش یافته بود وچون آن را نزد فرمانده خود میجرای – این – گریندل بردند هر چه کوشید نتوانست از آن چیزی بفهمد ولی دریافت که این نوشته به زبان اجنبی بسیار قدیمی است و بالاخره این لوح بوسیله وی دست گردید تا رسید به دست سرپرست ارتش بریطانیا (( لیفترنانت )) و (( گلدستون )) و ایشان هم آن را به دست باستان شناسان بریطانیا سپردند .
پس از پایان جنگ ( 1918 م ) درباره لوح مذکور به تحقیق و بررسی پرداختند و کمیته ای تشکیل دادند که اساتید شناخت زبانهای باستانی بریطانیا ، آمریکا ، فرانسه آلمان و سایر کشورهای اروپایی جزء آن کمیته بودند .
پس از چند ماه بررسی و تحقیق در سوم ژانویه 1920 م معلوم شد که این لوح مقدسی است به نام (( لوح سلیمانی )) و سخنانی از حضرت سلیمان را در بر دارد که به الفاظ عبرانی قدیم نگارش یافته است و ما اکنون خود الفاظ لوح را با ترجمه اش در اینجا می آوریم .
اعضای کمیته چون بر مضمون نوشته لوح مقدس اطلاع یافتند هر کدام با دیده تعجب بر دیگری نگریستند و انگشت حیرت به دندان گزیدند و پس از تبادل نظر قرار بر این شد که لوح در حوزه سلطنتی بریطانیا گذاشته شود اما چون این خبر به اسقف اعظم انگلستان ( LORD BISHOP ) رسید یک نامه محرمانه ای به کمیته نوشت که خلاصه اش این است :
( اگر این لوح در موزه گذاشته شود و در دیدگاه مردم قرار گیرد ، اساس مسیحیت متزلزل خواهد شد و سرانجام خود مسیحیان جنازه مسیحیت را بر دوش بلند نمود در قبر فراموش دفن خواهد کرد . لذا بهتر آن است که لوح مذکور در خانه کلیسای انگلستان گذارده شود و جز اسقف کسی آن را نبیند .
برای کسب اطلاعات بیشتر مراجعه شود به کتاب ( Wonder ful stories of Islam ) چاپ لندن صفحه 249 .
کسانی که این لوح را دیدند و بینش داشتند گرایشی عجیب به اسلام پیدا کردند و همان وقت بین دو نفر از دانشمندان به نام (( ولیم )) و (( تامس )) پیرامون لوح گفتگوهایی شد که به اسلام آوردن هر دو انجامید سپس ولیم ، کرم حسین و تامس حمل حسین نامیده شد .
ترجمه لوح سلیمانی :
الله
محمد ایلی
بامتول
حاسن حاسین
یاه احمد ! مقذا = ای احمد به فریادم برس یاه ایلی ! انصطاه = یا علی مرا مدد فرمای
بامتول اکاشیٌ = ای بتول نظر مرحمت فرمای
یاه حاسن ! اضومظع = ای حسن کرم فرمای
یاه حاسین ! بارفو = یا حسین خوشی بخش .
و سلیمان صوه عتخب زالهلاد اقتا = این سلیمان اکنون به این پنج بزرگوار استغاثه می کند . بزت الله کم ایلی = و علی قدره الله است ( شکل لوح سلیمانی ( 1 ) )
(( علی و کشتی نوح علیه السلام ))
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله در مورد خط و خوشنویسی با pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد خط و خوشنویسی با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد خط و خوشنویسی با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
خط و خوشنویسی
نقش سازنده و مؤثر هنر خط در پیشبرد علوم و پایه گذاری تمدن و فرهنگ اصیل چنان مؤثر عمیق و بنیادین و آن چنان گسترده و نامحدود بوده است که در وصف نمی گنجد .
ارتقاء سطح دانش بشری در همه موضوعات مرهون هنر خط و نگارش و کتابت است اعجاز این هنر ، توانست اندوخته های بشری را طی تاریخ در اختیار سراسر این جهان و همه مردمان قرار دهد .
خط توانست فراتر از زمان و مکان و مرزها و فرهنگ ها ، حاضران را با گذشتگان پیوند و اتصال دهد و انتقال علم و اندیشه انسانها را میسر نموده و تداوم بخشد نگارش و کتابت در طول حیات خود
توانسته است افکار ، احساسات ، معلومات و تجربیات گذشتگان را در تاریخ ثبت کند و از دستبرد ، تباهی ، تاراج و زوال محفوظ دارد . تا نسل حاضر از اندوخته های نیاکان خود برخوردار و بهره مند شود .
هنوز از زمان پیدایش و یا اختراع خط ، اطلاع دقیقی در دست نیست . اما آنچه بدون تردید مشخص است این است که خط و یا اختراع علائم نگارش و ترسیمهای قراردادی در بین نوع بشر از مفیدترین و مهم ترین اختراعات و باعث شکوفائی تمدن بشری شده است .
هنر خط ، همانند دیگر دستاوردهای اندیشه بشری ، دورانهای مختلفی را طی نموده است و پس از سپری نمودن اعصار و قرون طولانی به مرحله کنونی خود رسیده است . پیدایش خط در آغاز به صورت تصویری و ترسیمی بوده و هر تصویر نماینده یک اندیشه و یا یک واقعه محسوب می شده است . سپس مرحله رمزی آن پیش آمده که هر حرف نشانگر کلمه و تصویری بوده است .
در آن روزگار 24 الفبای قراردادی بوجود آمد که همگام با بکاربردن آنها ، از علامتهای پیچ در پیچ هیروگلیف نیز استفاده می شده است . از آثار آن دوره ؛ اهرام مصر ، کتیبه ها و نوشته های فراوان در کشور مصر است . پس از مصریان ، فنیقیان آن حروف اولیه را به درجه عالی تری رسانده و سپس یونانیان به آن کمال مطلوب را بخشیدند . آنگاه خط آسانتری بنام خط هیراتیکی در حدود 1900 سال قبل از میلاد مسیح بوجود آمد . پس از آن یک نوع خط مو
گرچه نوشتن و حک کردن بر روی اینگونه اجسام سفت ، امری بسیار مشکل بود ، لکن این دشواری مانع از تحریر نمی شد . کتیبه ها و سنگ نوشته های زیادی از کتابخانه های بابل و ایلام بدست آمده است .
بطور خلاصه در ایران در عهد هخامنشی خط میخی در عهد ساسانی خط پهلوی و از عهد ورود اسلام به ایران خطهای کوفی و نسخ و سپس نستعلیق رایج بوده است .
در مورد زمان پیدایش خط تاریخ ، مشخصی نمی توان قائل شد ، چون امری تدریجی بوده و طی سالها یا قرنها به صورت مشخص تجلی و ظهور پیدا کرده است ، لکن تشخیص اصل و بنیاد و ریشه هر خط ، با استناد به آنچه در دست است ، تا حدودی میسر است .
1ـ کوفی
2ـ نسخ
و خطوط دیگر ، از تأثیر گذاری نوعی بر نوع دیگر پدیدار شده اند .
پیدایش خط کوفی را چنین آورده اند :
لذا می توان دریافت که خط کوفی ، نتیجه ای از نظم و ترتیب خط حجازی می باشد . ( لازم به ذکر است که در آغاز ، خط کوفی در کنار خطوط عِبری و سریانی ، جزو خطوط در امپراطوری بزرگ ایران و روم ، حائز اهمیت نبود و وقتی نامدار شد که خط رسمی دین اسلام گردید و مورد توجه رسول اکرم ( ص ) و مسلمانان صدر اسلام قرار گرفت .
خط عربی قبل از اسلام ، منحصر به شبه جزیره عربستان بود و توسعه آن با انتشار دین اسلام انجام پذیرفت و در سرزمینهای فتح شده همپای دین اسلام منتشر شد و مشرق و مغرب را پر نمود و بر زبانهای اصلی ممالک غیر عرب ، غلبه کرد .
بعد از آن پیوسته سلیقه ها و ذوق های اقوام مختلف که در شهر کوفه گرد آمده بودند ، دست به کار شدند تا آنکه شیوه کوفی از حجازی فاصله پیدا کرد و صورت خط حجازی تقریباً به حال ابتدائی خود باقی ماند . ولی خط کوفی ، جلوه بهتری پیدا کرد و در نیمه اول قرن اول هجری ، به آخرین صورت مستقل خود ، رسید و حروف آن از حروف نسخی آن زمان هم از حیث جلوه ، و هم از جهت ، حروف بهتر شد .
همان طور که عبریان ، خط مربع ، و سریانیان خط سریانی و نسطوریان خط ستر نجیلی را مخصوص کتابهای دینی و علمی خود قرار داده بودند ، مسلمانان نیز ، خط کوفی را که صورت و هیأتی بهتر یافته ، و مشابه خط ستر نجیلی شده بود ، خاص نوشتن قرآن قرار دادند و بعدها آن را در تزیین مساجد و سکه ها و کتب ، مورد استفاده قرار دادند و به دلیل احساس نیاز هویت برای معماریهای اسلامی ، مساجد و بناهای اسلامی ، کاربردی در کتیبه ها پیدا کرد که پس از مصرف و کاربرد در کتابت به روی دیوارها و ستونها و مناره ها خود را بالا کشید و هم زمان تزئینی تر شد و به دلیل اجتناب طراحان از ایجاد نقوش تحریم شده ، نقش و نگاره هایی به آن اضافه شد و فضاهای خالی ، با گردش های قلم ، فرهنگی جدید را در مقاطع مختلف به وجود آورد . خط عربی به تبعیت از دین اسلام ، در ممالک دور و نزدیک نفوذ کرد تا جایی که ناحیه وسیعی از جهان ، یعنی آن قسمت از میان شط فرات ، از مشرق و سواحل اقیانوس اطلس از مغرب ، و سواحل شمالی مدیترانه از شمال و خط استوا از جنوب واقع است ، به این زبان تکلم کرده و به آن خط کتابت کردند . و بعضی با خط و زبان خود صحبت و به خط عربی کتابت کردند ، مانند ایران .
سلسله فتوحات اسلامی ، از راه آسیای صغیر به مصر و به طرف شمال آفریقا و ممالک مغرب ( تونس ، الجزایر ، مراکش ) کشیده شد و تمدن اسلامی و خطوط اسلامی به دنبال آن در این سرزمینها جایگزین گردید .
خط در این نواحی که احتمالاً از اوایل قرن دوم باید متداول شده باشد ، نوعی کوفی و مشتق از آن است و به خط مغربی معروف ، و از قدیمی ترین خطوط اسلامی است که در تمام آفریقای شمالی ، به جز مصر و قسمتی از سایر نقاط آفریقای شرقی و مرکزی و با جزئی تغییر ، معمول گردیده است .
خط کوفی :
چون اسلام در ایران انتشار یافت ، خط کوفی جایگزین خط پهلوی ساسانی و دین دبیره اوستایی شد و ایرانیان تقریباً از اواخر قرن اول و اوایل سده دوم هجری کم کم در نوشته های خود خط کوفی را معمول داشته و آنرا جایگزین خط پهلوی نمودند .
خط کوفی ابتدا ، بی نقطه و بدون حرکات ( ضمه و کسره و فتحه ) و اِعراب بود . این نقیصه خواندن این خط را مشکل می ساخت .
ابوالاسود الدؤلی که از فضلا و ادبای معروف کوفی بود ، و در خدمت حضرت علی ( ع ) به اکتساب علوم پرداخته و در جنگ صفین ملتزم رکاب بود ، و از آن بزرگوار اخذ نحو کرده بود ، از برای تسهیل امر خوانندگان قرآن ، نقطه را وضع نمود و گمان می رود وی این طریقه را از خطوط کلدانیان و سریانیان اخذ کرده باشد ، زیرا این طوایف از همسایگان بین النهرین و بابِل بودند ، و در کتابت آنها نقطه استعمال می شد . به خلاف خطوط میخی و پهلوی ایرانیان . و هیروگلیف مصریان و فنیقیان که در کتابت آنان نقطه مستعمل نبود .
صاحب الفهرست می نویسد : (( ابوالاسود به کاتب چنین می گفت : نویسنده ، در موقع نوشتن به هوش باش و مرا ببین ، چون به خواندن در آمدم ، نظر به لبان من نما ، اگر به فتحه و گشوده خواندم ، نقطه را بالای حرف بگذار ، و اگر به پیش خواندم ، نقطه را بگذار بین حرف ، و اگر به زیر خواندم نقطه را در زیر بگذار . ))
صاحب اللمعه الشهیمه می آورد : (( در صدر اسلام نقطه برای حرکات استعمال می شد و واضع او یعقوب رهاوی بود و این نقاط به جای حرکات به کار می رفت . )) خط کوفی در عـصر دولـت عبـاسی ( 132 ـ 656 هـ . ق ) به مرتبه رفیعی از زیبائی در رسم و شکل رسید ، و انواع خط کوفی از پنجاه نوع متجاوز شد . مشهورترین آنها ، کوفی محرر ، مشجر ، مربع ، مدور و متداخل بود . نکته مهم در استفاده از خط کوفی در کتیبه نویسی این است که تابع قواعد اکیدی نبود ، بلکه عملاً دست هنرمند را در ابداع و اجرای شکلهای تزئینی آن باز می گذاشت . در ابتدا ، حروف به آذین های ساده برگ و گل منتهی می شد . این خط بنا بر سلیقه و توانایی طراح ، به روی اصل آن فرعیاتی اضافه می شد ، به این معنا که قواعد مفروض به عنوان محور قرار گرفته می شد و دست هنرمند ، نقوش و گل و برگهای منشعب از آن فضاهای خالی را پوشش می داد . شکلهای عمده این تزیینات عبارت بودند از : ادامه حروف به صورت برگ ، گل ، بافته ، گره خورده ، به هم تابیده ، در هم پیچیده شده ، شکـل سر انسان ، یا حیوان .
با همه این تفضیلات خط کوفی از نظر تاریخ نگاران ، به دو دسته بزرگ تقسیم می شود :
1ـ کوفی مغربی 2ـ کوفی مشرقی
کوفی مغربی خود به انواع : قیروانی ، تونسی ، جزایری ، سودانی تقسیم می شد .کوفی مشرقی عبارت است از شیوه عربی و شیوه ایرانی و شیوه مختلط . ( که شیوه عربی به اقسام مکی ، مدنی ، کوفی ، بصری ، شامی ، مصری ، منقسم می گردد . )
خط کوفی ویژگیهای مهمی در هنر ایران دارد . یکی از آن ویژگیها این است که هیچ هنری تاکنون به این حد نه فقط در تزئین معماری آثار مقدس و مهم ، بلکه در اشیاء کاربردی زندگی روزمره از خط و تزئینات خطی استفاده نکرده و اصلاً هیچ خطی به اندازه رسم الخط کوفی برای مقاصد تزئینی به این حد ، مناسب نیست .
در سال 1319 پس از وفات سعید گلستانه استاد خط شکسته نستعلیق ، رکود طولانی و عظیمی در پیشرفت این خط رخ داد و این رکود تا سال 1350 ادامه یافت و تا آن سال ( 1350 ) اغلب خوشنویسان با یک دیدگاه سلیقه ای و غیر اصولی به این خط می پرداختند . در سال 1350 دوباره حرکت عظیمی در این امر انجام گرفت و خوشنویسان با تهیه عکسها و فتوکپی هایی که در دسترس بود این خط زیبا را به جریان انداختند . استاد « یدا. . . کابلی خوانساری » در این میان نقش مهمی را ایفا کرد . استاد از جمله افرادی بود که از سال 1350 تاکنون به دلیل احساس وظیفه و تعهد نسبت به این امر مهم مشغول فعالیت و آموزش خط شکسته نستعلیق می باشد .
ایشان بیش از یک دهه از سال 1350 ، به تنهایی به آموزش خط نستعلیق در انجمن خوشنویسان ایران پرداخته و بنوعی دیگر بار این خط زیبا و تبحر انگیز را در ایران پایه ریزی کردند با ایشان گفتگویی داشتیم .
— چه عواملی در ترویج و توسعه این هنر در دوران معاصر مؤثر هستند ؟
تعلیم و آموزش ، برگزاری نمایشگاههای متعدد ، جزوه های آموزشی ، کتابهای راهنمای شکسته خوانی و مجموعه آثار نمایشگاهی نقش مؤثری در ترویج و توسعه این هنر ایفا می کنند .
— بهترین شیوه شکسته نویسی را کدام شیوه می دانید ؟
شیوه شکسته نویسی از زمانی که در نیمه دوم قرن 12 درویش عبدالمجید طالقانی ستاره تابناک خط شکسته این خط را به نهایت کمال و زیبایی رساند و آن را قانونمند نمود ، بقدری زیبایی و تحول و تکامل درآن پایدار گشت که حتی پس از دو ونیم قرن همه مشتاقان به آن روی آوردند و بی چون و چرا تا به امروز همان مکتب و شیوه قابلیت خود را حفظ کرده است . بنده نیز تا حدود دو دهه پیش همان سبک و سیاق را ادامه می دادم لیکن معتقدم با توجه به اینکه عصر کنونی دوران توسعه ارتباطات است و کامپیوتر و اینترنت جهانی یکپارچه ر
ا در خود جای داده است باید خوشنویسی نیز با زمان پیش رود .
در چنین شرایطی انتظار می رود آثار هنرمند برخوردار از یک ابعاد امروزی و جهانی باشد ، تا در همایشهای بین المللی هنر خوشنویسی امروزی از بالندگی و از تنوع و ابعادی متفاوت با آنچه در گذشته تکرار شده ارائه شود . قطعاً این میسر نمی شود مگر اینکه شخصی با سیر و سلوک مکاتب گذشته پیش رفته باشد و با بهره مندی از نمونه های سنتی و الگوهای ناب دوره های پیشین و نیز بهره مندی از ذوق و خلاقیت خودکاری تازه خلق کند .
— ترکیب بندی در خط شکسته به چه نحوی است ؟
ترکیب بندی و طراحی صفحه در خط شکسته از اهمیت بسیاری برخوردار است ، چرا که خط شکسته به دلیل پیچش های بسیار در کلمه وسط ، کلیات ترکیب آن نیز از فرم خاصی تبعیت می کند .
ترکیب بندی در اقلام ریز و شکل سنتی منطبق بر شیوه قدماست که غالباً از یک قلم استفاده شده است و بکلی با آنچه ، امروز مورد نظر بنده می باشد که ترکیبی از اقلام مختلف از غبار تاجلی و شش دانگ صفحه می باشد ، کاری متفاوت است .
در این شیوه هر قطعه ای فرم و فضاو ترکیبی خاص خود را پیدا می کند و شاید عمده ترین تحولی که در خط امروز و در صفحه آرایی خط شکسته پدید آمده ، همین تنوع و تازگی است .
— آیا شیوه درویش عبدالمجید طالقانی قابل ارائه در این زمان هست ؟
شیوه درویش عبدالمجید که یک ساختار با ویژگیهای عصر خودش را دارد و بیشتر در جهت ارسال و مراسلات بکار رفته است . چنانچه با این کاربرد مورد استفاده قرار گیرد ، می باید در شکل ساده تر و اتصالات کمتر بکار رود .
— چرا اقلام دانگ جلی و کتیبه در شکسته نویسی استفاده نمی شود ؟
خط شکسته بدلیل اینکه اصولاً خطی بود ، که کاربرد اقلام ریز داشته است ، مردم و صاحبان سلیقه ، کمتر به سراغ این خط رفته اند دیگر اینکه بدلیل دشواری خواندن مورد استفاده واقع نشده است اما آنگونه نیست که قابلیت کتیبه نگاری را نداشته باشد .
— آیا نمونه کتیبه شکسته وجود دارد ؟
بلی ، بطور نمونه ، گنبد و بارگاه حکیم عمر خیام که از خط شکسته تعلیق به شیوه مطلوبی کتیبه نگاری شده است ، یا بنای سفارت ایران در عشق آباد که کتیبه بلندی به خط شکسته جلی و قابل توجهی در آن به اجرا در آمده است .
بطور یقین چنانچه از این خط در ابنیه های تاریخی یا فرهنگی استفاده شود معلوم خواهد شد که چه ابعاد قابل توجهی را در بر خواهد داشت .
— سرعت خوشنویسی در خط شکسته چگونه است ؟
خط شکسته در بدو پیدایش عمدتاً به دلیل سرعت در نوشتن پدیدار گشت و با رها شدن قوسها و سایش دندانه ها و اتصالات حروف و کلمات در خط نستعلیق بوجود آمد .این رهایی و روان شدن تا جایی رسید که پیوستگی های بی شماری را به دنبال داشت که همین امر موجب دشوار شدن خواندن آن شد .
— چرا روی سیاه مشق شکسته کاری انجام نشده و به صورت تخصصی همانند نستعلیق کار نمی کنید ؟
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی بررسی و مقایسه رابطه عزت نفس و سلامت روانی و بهزیستی روانشناختی در والدین کودکان عادی و کودکان استثنایی با pdf دارای 153 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی و مقایسه رابطه عزت نفس و سلامت روانی و بهزیستی روانشناختی در والدین کودکان عادی و کودکان استثنایی با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر بررسی ومقایسه ی رابطه عزت نفس و سلامت روانی و بهزیستی روانشناختی در والدین کودکان عادی و والدین کودکان استثنایی 8 -12ساله شهرستان چناران می باشد،که بدلیل حجم بالا، تعداد 317 نفر،به روش نمونه گیری خوشه ای ،برای این طرح انتخاب شدند. بر اساس نتایج تحقیق مشاهده شد که نمره سلامت روانی در والدین دانش آموزان استثنایی بیشتر از دانش آموزان عادی است بدین معنی که والدین کودکان استثنایی از سلامت روانی بیشتری برخوردارند . همچنین از لحاظ عزت نفس بین والدین دانش آموزان عادی و استثنایی تفاوت معنا داری وجود داشت و نیز مشخص شد که نمره بهزیستی روانشناختی والدین دانش آموزان عادی بیشتر از والدین دانش آموزان استثنایی می باشد بدین معنی که بهزیستی روانشناختی بیشتری دارند.ازجمله محدودیتهای این بژوهش میتوان به :عدم وجود تحقیقات مشابه در داخل وخارج از کشور،دشواری دسترسی به باسخگویان وایجادرغبت در آنها جهت تکمیل برسشنامه هاو...اشاره نمود.
کلید واژه ها:عزت نفس،سلامت روانی، بهزیستی روانشناختی
فهرست مطالب
فصل اول کلیات تحقیق
مقدمه10
بیان مسئله14
اهمیت و ضرورت پژوهش18
اهداف پژوهش21
تعاریف مفهومی و عملیاتی واژه ها و متغیرها22
فصل دوم ادبیات و پیشنیه تحقیق
مبانی نظری و یافته های پژوهشی26
عزت نفس در قرآن مجید28
عزت نفس کلی29
عزت نفس اجتماعی 30
عزت نفس تحصیلی 30
مولفه های عزت نفس 30
ماهیت عزت نفس 31
نظریات مرتبط با عزت نفس32
سلامت روان 36
تعریف سلامت روانی 38
تعریف بهداشت روانی در فرهنگهای مختلف40
اصول بهداشت روانی 42
خصوصیات افراد دارای سلامت روانی43
عوامل موثر درتامین سلامت روانی46
نقش خانواده درتامین سلامت روانی46
نظریات مرتبط با سلامت روانی46
بهزیستی روانشناختی 52
عقب ماندگی ذهنی 57
عقب ماندگی ذهنی آموزش پذیر57
ویژگیهای کودک استثنایی57
نیازهای والدین کودکان استثنایی58
احساسات والدین کودکان استثنایی58
پژوهشهای انجام شده در ارتباط با موضوع60
فصل سوم فرایند پژوهش
روش پژوهش 81
جامعه آماری 81
نمونه و روش نمونه گیری81
ابزار پژوهش 81
پرسشنامه بهزیستی روانشناختی81
پرسشنامه عزت نفس 83
پرسشنامه سلامت روانی87
روشهای تجزیه و تحلیل داده ها87
فصل چهارم یافته ها وتجزیه تحلیل آماری
تجزیه و تحلیل داده ها 89
بررسی جمعیت شناختی آزمودنیها89
بررسی حجم نمونه به تفکیک محل سکونت89
بررسی حجم نمونه به تفکیک سن90
بررسی حجم نمونه به تفکیک میزان تحصیلات91
بررسی حجم نمونه به تفکیک نوع شغل92
بررسی حجم نمونه به تفکیک میزان درآمد93
بررسی متغیرهای اصلی فرضیات تحقیق94
فرضیه اول 98
فرضیه دوم 103
فرضیه سوم 104
فرضیه چهارم 105
فرضیه پنجم 106
فرضیه ششم 107
بررسی سوالات 110
فصل پنجم نتیجه گیری
خلاصه یافته های پژوهش124
بحث و نتیجه گیری 125
محدودیت های تحقیق129
پیشنهادهای تحقیق 130
فهرست منابع و ماخذ 131
ضمائم 135
فصل اول
کلیات
1-1 مقدمه:
یکی از طبیعی ترین گروههایی که می تواند نیازهای انسان را ارضا کند خانواده است. وظیفه خانواده مراقبت از فرزندان و تربیت آن ها، برقراری ارتباطات سالم اعضا با هم و کمک به، استقلال کودکان است، حتی اگر کودک کم توان ذهنی1، نابینا2 ، یا ناشنوا 3باشد. کم توان ذهنی یک وضعیت و حالت خاص ذهنی است که در اثر شرایط مختلف قبل از تولد و یا پس از تولد کودک پدید می آید.تولد و حضور کودکی با کم توانی ذهنی در هر خانواده ای می تواند رویدادی نامطلوب و چالش زا تلقی شود که احتمالا تنیدگی، سرخوردگی، احساس غم و نومیدی را به دنبال خواهد داشت. شواهد متعدد حاکی از آن است که والدین کودکان دارای مشکلات هوشی، به احتمال بیشتری با مشکلات اجتماعی، اقتصادی و هیجانی که غالبا ماهیت محدود کننده، مخرب و فراگیر دارند، مواجه می شوند. در چنین موقعیتی گر چه همه اعضای خانواده و کارکرد آن، آسیب می بیند فرض بر این است که مشکلات مربوط به مراقبت از فرزند مشکل دار، والدین، به ویژه مادر را در معرض خطر ابتلا به مشکلات مربوط به سلامت روانی قرار می دهد بررسیها نشان داده اند که والدین دارای فرزند کم توان ذهنی، در مقایسه باوالدین کودکان عادی، سطح سلامت عمومی پایین تر و اضطراب بیشتر احساس شرم و خجالت بیشتر و سطح بهزیستی روانشناختی پایین تری دارند (میکائیلی ،1388).
در سالهای اخیر در کشور ایران مانند سایر کشور های جهان علاقه بخصوص مهم از طرف مقامات دولتی و هم از جانب مردم به امر بهداشت روانی نشان داده شده است و اثرات آن در بهبود و اوضاع بیمارستانهای روانی و به کاربردن روشهای صحیح در پیشگیری مشاهده می گردد. عدم سازش وجود اختلالات رفتار در جوامع انسانی بسیار مشهور و فراوان است و در هرطبقه و صنفی و در هر گروه و جمعی اشخاص نامتعادل وجود دارند.هر شخص ممکن است گرفتار ناراحتی روانی شود خود به خود کافی نیست زیرا که بهداشت فقط منحصر به تشریح علل اختلالات رفتار نبوده بلکه هدف اصلی آن پیشگیری ا ز وقوع ناراحتی ها می باشد. پیشگیری عبارت است از به وجود آمده عاملی که مکمل زندگی سالم و نرمال باشد و نیز درمان اختلالات جزیی رفتار به منظور جلوگیری از وقوع بیماریهای شدید روانی است. یکی از شرایط اصولی بهداشت اصولی بهداشت روانی این است که شخص به خود احترام بگذارد و خود را دوست بدارد(شاملو، 1376).
فهرست منابع:
- قرآن مجید .
- آزاد، حسین؛(1378). سلامت روان ازدیدگاه الیس،فصلنامه اصول بهداشت روانی،شماره چهارم.
- آقاجانی، سعید؛اسدی نوقابی احمدعلی؛(1381).نظریه مشاوره وروان درمانی ،تهران،مرکزنشردانشگاهی.
- افروز، غلامعلی؛(1377). مقدمه ای بر آموزش و پرورش کودکان استثنایی، تهران.
- افروز، غلامعلی؛(1385).مصاحبه و مشاوره با والدین کودکان استثنایی،تهران،دانشگاه تهران.
- افروز، غلامعلی؛(1384).روانشناسی وتوانبخشی کودکان آهسته گام، تهران،انتشارات دانشگاه تهران.
- احمدی، زینب مقایسه عزت نفس مادران کودکان کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی شهر اهواز پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، اهواز 1377، ص1 .
- اختیاری امیری، راضیه؛(1383).مقایسه بهداشت روانی دانشجویان مجرد ومتاهل خوابگاهی،خلاصه مقالات نخستین کنگره سراسری آسیب شناسی خانواده در ایران،دانشگاه شهید بهشتی.
-بازرگان عباس،سرمد زهره،حجازی الهه،(1387)،روشهای تحقیق در علوم رفتاری،تهران،انتشارات آگاه.
- بیابانگرد،اسماعیل؛(1372).روشهای افزایش عزت نفس در کودکان ونوجوانان،تهران،انتشارات انجمن اولیاو مربیان.
- بختیاری، پروین؛(1379).بررسی وضعیت بهداشت روان معلمان استان اصفهان،فصلنامه دانشگاه ازاد اسلامی اصفهان.
- بنی جمال واحدی، شکوه السات؛احدی، حسن؛(1370).بهداشت روانی و عقب ماندگی ذهنی،تهران،نشر نی.
- بهرامی احسان، هادی؛(1381).بهداشت روانی در قرن بیست ویکم و چالشهای پیشرو،مجله روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه تهران،سال سی و دوم،شماره1،ص181-199 .
- پورافکاری، نصرالله؛(1376).فرهنگ جامع روانشناسی-روانپژشکی وزمینه وابسته،چاپ دوم،تهران،نشر نی.
- تقوی، سید محمدرضا؛ (1380). بررسی روایی و اعتیار پرسشنامه سلامت روانی، تهران.
- رحیمی نژاد،عباس؛پاک نژاد، محسن؛(1383).ارتباط بین سازگاری خانواده باسلامت روانی وسطح ارضاء نیازهای روانشناختی فرزندان ونوجوانان،خلاصه مقالات کنگره آسیب شناسی خانواده در ایران،تهران،دانشگاه شهیدبهشتی.
- راس آ،آلن؛(1377).روانشناسی شخصیت نظریه ها وعمل،ترجمه جمالفرسیاوش،تهران،انتشارات بعثت.
- زنجانی طبسی، رضا؛(1383).ساخت و هنجاریابی مقدماتی آزمون بهزیستی روانشناختی،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه تهران.
- سیف نراقی، مریم؛نادری، عزت الله؛(1382).اختلالات رفتاری کودکان وروشهای اصلاح وترمیم آن،انتشارات بدر.
- سایت اینترنت.
- سنچولی حمیده،(1388)،رابطه تجربه ی معنوی با سلامت روانی در والدین دارای فرزندان استثنایی و والدین فرزندان عادی،پایان نامه کارشناسی ارشد .
- شاطرلو عالیه، افزایش عزت نفس دانش آموزان کم توان ذهنی از راه توجه به مولفه های خود پنداره، تعلیم وتربیت استثنایی ، 1386 شماره 74، ص27 .
- شریعتی تقی،داورمنش عباس،(1370)،نگرش پدران کودکان عقب مانده ذهنی در مورد عقب ماندگی فرزندانشان ومقایسه آنهادر سطوح مختلف فرهنگی،پایان نامه کارشناسی ارشد.
- شاملو، سعید،(1382)، بهداشت روانی تهران، رشد.
- شاملو، سعید،(1368)،مکتبهاونظریه ها در روانشناسی شخصیت،چاپ اول،تهران،انتشارات رشد .
- شکری امید،(1380)،تفاوت های جنسیتی در بهزیستی ذهنی ونقش ویژگیهای شخصیت،مجله پزشکی و روانشناسی بالینی ایران،شماره 4 .
- شفیع آبادی عبدالله،(1372)،نظریه مشاوره و روان درمانی،تهران ،انتشارات مرکز نشر دانشگاهی.
- علیزاده حمید،(1381)،تاثیر فرزند معلول یا ناتوان بر خانواده،تعلیم وتربیت استثنایی،1381،شماره14،ص3-7 .
- عمران نسب عمران،(1387)،برسی ارتباط بین اعتقات دینی وسلامت روان در دانشجویان سال آخرکارشناسی علوم پزشکی وخدمات درمانی ایران،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه علوم پزشکی زاهدان.
- عباسپورعلی،(1385)،رابطه بین کمالگرایی و عزت نفس باسلامت روانشناختی در دانشجویان دانشگاههای دولتی شهر تهران،پایان نامه کارشناسی ارشد .
- فرهادی علی،(1384)،میزان شادمانی و ارتباط آن با عزت نفس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان، فصلنامه اصول بهداشت روانی،سال هفتم،شماره 25 .
- فیضی ژاله،(1386)،رابطه سلامت عمومی،کمالگرایی وعزت نفس در پزشکان عمومی،پایان نامه کارشناسی ارشد .
- کرد تمینی بهمن،(1384)،نقش ازدواج مجدد در سلامت روانی همسران و فرزندان شاهد استان سیستان و بلوچستان،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه تهران.
- کلمز هریسف،(1375)،روشهای تقویت عزت نفس درنوجوانان،ترجمه علیپور پروین،مشهد،آستان قدس رضوی.
- لطافتی بریس، امین (1388) نظریه پردازان سلامت روان،76 فصلنامه تازه های رواندرمانی، سال شانزدهم، شماره 55 و. 56
- مشکی و همکاران(1387)، بررسی تاثیر برنامه آموزشی با به کارگیری عزت نفس و باورهای کنترل سلامت بر ارتقای سلامت روان دانشجویان، فصلنامه علمی پژوهشی فیض، دوره دوازدهم، شماره 4.
- مفیدی فرخنده،(1376)،آموزش خانواده راهنمای عملی والدین و مربیان کودکان استثنایی،انتشاراتی سرآمد کاوش.
- مهرابی زاده هنرمند، نجاریان بهمن، مسعودی میترا، مقایسه سلامت روانی والدین کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر 12-7 ساله با سلامت روانی والدین کودکان عادی، پژوهش درحیطه کودکان استثنایی 1380 شماره 2ص187 .
- میکائیلی منیع فرزانه، مقایسه بهزیستی روان شناختی مادران دانش آموزان دبستانی دارای کم توان ذهنی وعادیف تعلیم وتربیت استثنایی، 1388، شماره 92ص88 .
- میلانی فر بهروز، (1374)،روانشناسی کودکان و نوجوانان استثنایی، تهران،نشر قومس.
- میلانی فر بهروز،(1382)،بهداشت روانی،چاپ هشتم،تهران، نشر قومس.
- نریمانی محمد، آقامحمدیان حمیدرضا، رجبی سوران، مقایسه سلامت روانی مادران کودکان استثنایی با سلامت روانی کودکان عادی فصلنامه اصول بهداشت روانی، 1386 شماره 33 و34 ، ص15-24 .
- نجات حمید،(1378)،مفهوم سلامت روان در مکاتب روانشناسی،فصلنامه بهداشت روانی،شماره 3 .
- ولی زاده شیرین، روشهای افزایش عزت نفس در کودکان دارای نیازهای ویژه، تعلیم وتربیت استثنایی 1387 شماره 85 و 84 ص70 .
- هرشن سن،دیویدپاور،پال دبلیو،(1988)،مشاوره بهداشت روانی:نظریه وعمل،ترجمه منشی طوسی محمد تقی،مشهد،انتشارات آستان قدس رضوی.
- یوسفی لویه مجید، مداخله های روان شناختی در مورد کودکان با نیازهای ویژه تعلیم و تربیت استثنایی1387 شماره 85 و 84 .
- هالان،دانیل پی،کافمن جیمزام(1371)،کودکان استثنایی(مقدمه ای بر آموزشهای ویژه)،ترجمه جوادیان مجتبی، مشهد،انتشارات آستان قدس رضوی.
- Adler. A. (1926). The Neurotic Constitution. New york Dood mead
- Burden.R.L(1980) measuring the effects of sters on the mother of handicapped imfamts: mast depression always follow?
- Beckman, P.J(1991). Comparison of mothers and fathers perceptions of the effect of young children with and without
- Cmic, k.,friedrich,w., Greenberg,m(1983).Adaptation of families with mentally retarded children: A model of stress, coping and family ecology.American journal of mental deficiency, 88, 125-231
- Corsini. R.(1973). Current Psychotheraphes. Peacock Pubilshers. Inc Itasaca. Lllonnis
- Corson. V.(1999)Bermer.A.Elizabeth.N.Mental Health Nursing. Sau Nders Compaany
-Edwards, A.J(1977),Education psychology, landon.15-66
- Ellis. A. doubson. (1988) How to live with and without anger New york: Reasers Digestpress
- Leinonen. J. a,solataus, t . S, Punamaki. R.I, (2003)jurnal of child psychiatry,44(2),227-41
- Ryff. C. D. Keyes. C. l. m Shomtkin .D. (2002). Optimal well-being :Empirical Encounter of two traditional. Journal of Personality and social psychology. 62 (6). 1007-1022
- Skinner. B. F. (1973). Beyond Freedom and Dignity palific Grov. Califormia u.s.a
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی تعیین میزان اثربخشی روش تدریس بدیعه پردازی و روش رایج، بریادگیری و یاد داری و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با pdf دارای 132 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی تعیین میزان اثربخشی روش تدریس بدیعه پردازی و روش رایج، بریادگیری و یاد داری و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
کلیات تحقیق
1-1-مقدمه
با ورود به هزاره سوم میلادی ،دانش تجربی نو و پیشرفت های فن آوری ، این امکان را فراهم ساخته است که بازنمایی ذهنی انسان از کره زمین به « دهکده جهانی » و بزرگراه های اطلاعاتی بهبود یافته و ضرورت چاره جویی در مسائل اجتماعی،اقتصادی، فرهنگی و در مجموع بهره مندی از کیفیت بهزیستی و با هم زیستی بیش از پیش احساس می گردد(احقر1383).از آنجایی که آموزش و پرورش در شکل دهی سرمایه انسانی و اجتماعی نقش تعیین کننده ای داشته است بنابراین انتظار می رود نسل امروز را برای زندگی در جامعه فردا آماده سـازد و با توجه به اهمیت علوم تجربی ،آگـاه بودن از وضعیت و ماهیت دانش علمی ،چگونگی خلق آن و وابستگی به آن ،نه تنها برای دانشمندان بلکه برای همه ما بخش عمده ای ازآموزش راتشکیل میدهد. ( به نقل ازبی.آر.هرگهنام2001ترجمه سیف،علی اکبر). اگر بپذیریم که علوم در تعیین جایگاه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک جامعه نقش مؤثری دارد، آنگاه به اهمیت آموزش علوم و نیز لزوم همگانی کردن آن بیشتر پی میبریم. آموزش علوم و فناوری یکی از پایههای اساسی آموزش و پرورش است که تاثیر مستقیم آن در توسعه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و افزایش سرمایه های مادی و معنوی یک جامعه به خوبی مشخص شدهاست. یکی از مشکلات مهم و اساسی در نظام آموزش و پرورش خصوصاٌ در کشور ما، به کار نگرفتن روش های تدریس نوین در آموزش است. به همین سبب کیفیت آموزشی از سطح مطلوب برخوردار نیست و دانش آموزان علاقه زیادی به تحصیل نشان نمی دهند. یکی از دلائل آن عدم آشنایی معلمان با روش های نوین تدریس است( آقازاده1379).پیشرفت روز افزون علوم و تحقیقات گوناگون در حیطه های مختلف حاکی از آن است که اطلاعات بشر روز به روز افزایش می یابد و مطالب جدیدی به دست می آید.امروزه هر فردی ناچار به استفاده یافته های جدید است روش تدریس فعال ونوین که در آن مشارکت دانش آموز و معلم را می طلبد و به جای انتقال مطالب به دانش آموز ، به افزایش توانایی یادگیرنده در فرایند یادگیری عنایت دارد. به دلایل متعدد از جمله تاکید براصولی از کلیات نظام آموزش و پرورش کشور و اهداف دوره های تحصیلی ، نگرش های جهانی ، رشد روز افزون تحقیقات ، سرعت فن آوری و تکنولوژی ، ضرورت کار بست تدریس فعال را می طلبد .
ادیان و رهبران مصلح اجتماعی نیز تاکید بر نوعی فعال سازی ذهن و جلوگیری از تقلید کورکورانه در اصول و روشهای زندگی دارند، لذا آموزش و تدریس های متکی بر روشهای فعال گامی است در اشاعه و ترویج علم و پرورش انسانهای آزاد و آگاه که می توانند در توسعه و فناوری مثمر ثمر باشند (مشایخ1386).
در روش تدریس فعال ،سعی بر این است که فراگیران خود در کسب مفهوم سهیم باشند و از طرق مختلف به فعالیتهای ذهی ، علمی، فردی و گروهی برخوردار گردند .از مهمترین دستاوردهای آموزش علوم در مدارس، تربیت افرادی است که دارای معلومات و آگاهیهای لازم هستند تا بتوانند منطقی فکر کرده و آگاهانه تصمیم بگیرند (کرامتی وهمکاران1382).در چند دهه اخیر، نگرش جهانیان در مورد فرایندهای یاددهی- یادگیری به طور کامل تغییر کردهاست. در سالهای نه چندان دور، بسیاری اعتقاد داشتند که ذهن دانشآموزان همانند ظرف های خالی است که در انتظار پر شدن با دانش و معلومات است. در دنیای کنونی پیشرفت وتوسعه هر جامعه رابیش ازهرچیز درگرو تربیت نیروهای انسانی کارآمدی می دانندکه بتوانند با اندیشه پویا وخلاق خودامکانات بالقوه موجود درآن جامعه رابه امکانات بالفعل وقابل استفاده تبدیل نمایند(میرشمشیری1390).درپژوهش های متعددی نشان داده شده است که آموزش درس علوم تجربی ،درسی عملی وآزمایشگاهی است امادر ایران بیشتر از روش های سنتی استفاده می شود ورویکرد معلم محوری خاصی بر آن حاکم است (یوسفی،قاسمی،1388).فعالیت های تجربی در آموزش این درس در نظام آموزشی کشور جز در موارد اندک ،در بیشتر موارد به شیوه سنتی است ؛لذا دانش آموزان ممکن است به هدف های مورد نظر این درس نائل نشوند.درچنین وضعیتی آموزش درس علوم تجربی به شیوه سنتی وحافظه مدار وسخنرانی هرگز دانش آموزان را برای مواجهه با مسایل در هم تنیده دنیای امروز وفردا آماده نخواهد کرد.دورین وکرد (2009)درتحقیق خودبه این نتیجه رسیدکه درآموزش به شیوه سنتی دانش آموزان نتوانسنه اند ازعلومی که یادگرفته انددرزندگی روزمره خود استفاده کنند. شمار کج فهمی های دانش آموزان بسیار زیاد بوده است وبالغ بر90/. ازفارغ التحصیلان سوادعلمی را به دست نمی آورندوحتی ازمهم ترین هدف های مفروض درآموزش نیز مهجور مانده اند.وی معتقداست که برای داشتن نظام آموزشی سازنده ،نظام سنتی باید متحول شودوبه سوی آموزش خلاق هدایت گردد.موالم(2010).درتحقیق خود بیان داشته است که دانش آموزن اغلب نمی توانند از دانش خود برای توضیح وپیش بینی پدیده ها استفاده کنندودر حل مسایل جدید ناتوان هستند.این مشکل ناشی از این واقعیت است که آموزش های داده شده ،فاقدراهبردهای کیفی مورد نیاز یرای استدلال آنها میباشد(امام قلی وند،1385).
سازه انگیزه تحصیلی درمحیط های آموزشی به رفتارهایی که به یادگیری وپیشرفت مربوط است اطلاق می -شود(کاستلو2008)درتعریفی دیگر،انگیزه تحصیلی راتمایل یادگیرنده به مشغول ودرگیر شدن در فعالیت های یادگیری وتلاش مستمر در انجام دادن وپایان رساندن آن فعالیت می دانند.(بریانت2010).
.پژوهش ها نشان می دهد که یادگیری مفاهیم ،در شرایطی رخ می دهد که دانش آموزان انگیزه پیدا کرده و به طرف مطلب جدید جذب شوند . شیوه های نوین تدربس در آموزش و پرورش کمک می کند که دانش آموزان به کارهای نو دست بزنند و با هر موضوعی خلاقانه برخورد کنند در نظامهای آموزشی نیز تاکید عمده بر پرورش خلاقیّت دانش آموزان است . خلاقیّت برای بقای هر جامعه ای لازم است و برای ایجاد و تداوم آن در افراد ،بایستی عادت به تفکر را در آنها ایجاد کرد چرا که خلاقیّت با تفکر بوجود می آید؛ یکی از هدفهای مهم در محیط پرتلاطم و متغیر کنونی، آموختن شیوه های خلاقیّت و نوآوری است ویکی از الگوهای تدریس که باعث پرورش ظرفیت مشکل گشایی دانش آموزان و هدایت آنها به بیان خلاق و گسترش انگاره های جدید از طریق توجه به بعد عاطفی و غیرمعقول می شودالگوی بدیعه پردازی است.روش تدریس بدیعه پردازی ازجمله روش های پرورش خلاقیت محسوب می شود که به وسیله ویلیام جی .جی .گوردون وهمکارانش(1961)ابداع شدگوردون مطالعه ی موردی بر روی افرادی راآغاز کرد که بطور همزمان درپروژه ی مربوط به خلاقیت وروانکاوی درگیربودند.
.نتایج مصاحبه ها ،گویای علاقه فزاینده به تشابهات خلاق درعلوم بود واین تشابهات رویکرد خلاقیت رابرای هر دوی دانشمندان وهنرمندان آسان می کرد..پرداختن به فعالیت های استعاری در روش بدیعه پردازی ساختی را به وجود می آورد تا اشخاص به وسیله آن بتوانند خود رابرای تخیل وایجادبصیرت درفعالیت های روزانه رهاسازند .گوردون به این شیوه "آشنایی سازی"می گوید،یعنی فرد تلاش می کند تا بادیدی تازه به چیزهای آشنا بنگرد.اساس تفکربدیعه پردازی فعالیت استعاری وتمثیلی است که براساس شباهت امور ومقایسه آن بایک چیز یایک فکربه جای یک چیز یافکر دیگرساخته می شود(حسینی وهمکاران،1387)
روش تدریس بدیعه پردازی مانند سایر روش های خلاق به وسیله راهنمایی های آموزشی وپرورشی، خلاقیت راشکوفا می سازد.به این صورت که چون دراین روش،مهارت های زندگی با استفاده از تشبیه ،استعاره،وقیاس تدریس می شود،لذا دانش آموزان آزادی بیشتری در پاسخ به سوالات این درس داشته واین امر منجر به رشد وتوسعه مهارت های مبتنی بر خلاقیت ونوآوری دانش آموزان خواهد شد(بنی عقیل1380).
پژوهشهای بسیاری درخارج ازکشور برکارایی روش بدیعه پردازی صحه گذاشته اند(نوبی2004)وپژوهشهایی هم که در داخل کشور انجام یافته اند ،حکایت ازاثربخشی این روش دارند ،دستجردی،1381،اوجی نژاد1382آلان وریچارد(2006)بیان داشته اند،هنگامی که دانش آموزان برخی چیزها رادر مورد توضیحات متوجه نمی شوند با این که بعضی از اطلاعات در توضیحات آن ها وبعضی ازمعلومات فرضی وجود نداردوهمچنین درمواردی که مفهوم خارج از تجربه دانش آموزان باشد راه مناسب ،استفاده ازیک قیاس بامدل است(شریفی،داوری،1387تاثیر الگوی بدیعه پردازی رابر پیشرفت تحصیلی در درس انشا وعلوم تجربی مورد تایید قرار داده اند.روش بدیعه پردازی درپژوهش ناو(2007)افزایش خلاقیت وحل مشکلات رابه دنبال می آورد.درسال های اخیر درکشور ما پژوهش هایی در زمینه تاثیر روش های فعال تدریس در درس می شود،ارتباط دارد(وان هوگ وتگنو2002)
اکنون پرسش اصلی این پژوهش آن است که چه اندازه تدریس به شیوه بدیعه پردازی که امروزه به عنوان یکی از روش های فعال معرفی شده است در مقایسه با روش آموزش رایج(سنتی) ،باعث افزایش انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان پایه ششم مدارس شهرستان دالاهو می شود؟
فهرست منابع ومآخذ
الف-منابع فارسی:
1-آقازاده ، احمد (1379)، آموزش و پرورش تطبیقی، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، تهران.
2-آناستازی،آن(1965).تفاوت فردی،ترجمه جوادطهوریان،(1371).موسسه چاپ وانتشارات آستان قدس رضوی،مشهد.
3-آنجفی،فرشته(1387).بررسی ومقایسه تاثیر آموزش روش تدریس بدیعه پردازی وبارش مغزی درافزایش یادگیری دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی منطقه2تهران،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه علامه طباطبایی تهران.
4-احمدی، غلامعلی، (1380). بررسی میزان همخوانی و هماهنگی بین سه برنامه قصد شده، اجراشده و کسب شده در برنامه جدید آموزش علوم دوره ابتدایی. پژوهشکده تعلیم و تربیت.
5- احمدی، غلامعلی، (1383). ارزشیابی از برنامه درسی تربیت معلم دوره های کاردانی مراکز تربیت معلم ایران، موسسه پژوهشی برنامهریزی درسی و نوآوریهای آموزشی، تهران.
6– احدیان محمدآقا زاده محرم 1378 راهنمای روش های نوین تدریس نشر آییژچاپ اول
7– امانی تهرانی محمود ،دانش فر حسین ،حسینی احمد ،ارشدی نعمت ا... فرنوش . بتول ، راهنمای تدریس علوم تجربی ، 1382، نشر شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران – چاپ اول
8-اسبورن ، الکس ، اس .( 1381) . پرورش استعداد همگانی ابداع و خلاقیت ، ترجمه حسن قاسم زاده ،
نشردنیای نو ، چاپ سوم ،
9-استرایکر،سوزان(1385 ) . کلیدهای پرورش خلاقیت هنری درکودکان ونوجوانان ،مترجم اکرم قیطاسی،
موسسه انتشاراتی صابرین.
10-اکبرزاده،مهدی(1383)،یادگیری مهارتهای شناختی و فراشناختی در آموزش حل مسأله،همایش
منطقه ای روشهای نوین تدریس، کرمان،مهرماه.
11-امانی،محمد(1381)، الگوهای نوین تدریس،تهران،روان.
12-امام قلی وند،فاطمه(1385)تکنیک های پرورش خلاقیت وبدیعه پردازی،روش بدیعه پردزی.مجله روان شناسی وعلوم تربیتی ،رشدمشاور مدرسه،شماره4،صفحه30-34.
14-احقر،قدسی،(1383).تحلیل محتوای کتاب علوم تجربی وتناسب آن با توان ذهنی دانش آموزان شهر تهران،فصلنامه تعلیم وتربیت،شماره20،7-38
15-اوجی نژاد،احمد رضا(1386) ،بررسی تاثیر الگوی بدیعه پردازی بر پرورش خلاقیت دانش آموزان در درس انشاء مدارس راهنمایی شهر شیراز،مجله علوم تربیتی وروان شناسی ،دوره15 ،صفحه76-88.
16-بی .آر.هرگهنام(2001).مقدمه ای برنظریه های یادگیری ؛ترجمه علی اکبرسیف،تهران،نشر دوران
17-بحرانی ،محمود(1388).بررسی روایی وپایایی مقیاس انگیزش پیشرفت تحصیلی هارتر،مجله مطالعات
18-بنی عقیل ،فرید(1380)اثر بخشی الگوهای پیشرفته تدریس(بدیعه پردازی)درمقایسه با روش ها ی سنتی،نشر ساوالان،
19-بیگدلی ، افضل السادات ( 1383) خلاقیت و رشد آن درسازمان ، فصلنامه تحول اداری ،
شماره17. روان شناختی دانشکده علوم تربیتی وروانشناسی دانشگاه الزهراء(س)،شماره5،صفحه50-72.
20-بیابانگرد،اسماعیل(1386)،روشهای تحقیق در روانشناسی وعلوم رفتاری .تهران:نشر دوران.
21-پارسا، محمّد (1382)، روانشناسى یادگیرى بر بنیاد نظریهها، انتشارات بعثت، چاپ اول.
22-پارسا، محمد(1383)، روانشناسی یادگیری ، انتشارات سخن،چاپ دوم.
23-پرویزیان، محمد علی (1384). بررسی آموزش کاوشگری در درس علوم تجربی پایههای سوم تا پنجم مدارس ابتدایی استان مرکزی، موسسه پژوهشی برنامهریزی درسی و نوآوریهای آموزشی، تهران.
24- پورکریمی، جواد(1388). مقایسه رضایت شغلی و انگیزش پیشرفت در دانش آموختگان کشاورزی خود اشتغال و غیر خوداشتغال. فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی. شماره55.
25-تجری،فاطمه.(1386).بررسی ومقایسه دوروش بدیعه پردازی و روش سخنرانی درپرورش خلاقیت وپیشرفت تحصیلی در درس تعلیمات اجتماعی،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه علامه طباطبایی.
26-حسینی، فرهاد، (1381)، بررسی موانع و مشکلات دبیران مقطع راهنمایی شهر تهران در استفاده از آزمایشگاه های علوم در فرآیند تدریس، پایان نامه دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز.
27-حج فروش، احمد. بررسی پیشنهادهای معلمان مجرب و کارشناسان سازمان و پژوهشگران درباره محتوای آموزشی کتابهای درسی دوره ابتدایی (علوم تجربی). مؤسسه پژوهشی برنامهریزی درسی و نوآوریهای آموزشی، 1380.
28-حسینی،اکرم السادات ،معماریان،ربابه(1387).تاثیر بکارگیری الگوی بدیعه پردازی در آموزش مفهوم مراقبت تسکینی درکودکان برخلاقیت نوشتاری وعملکرد تحصیلی دانشجویان پرستاری ،مجله آموزش در علوم پزشکی،9(3)،صفحه239-248.
29-حیدری،طوبی،کریمیان،نورالسادات،(1388)مقایسه تاثیر تدریس به روش سخنرانی با بازخوردوسخنرانی به روش سنتی برمیزان یادگیری وکیفیت تدریس،مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک ،7(1)پیاپی17،صفحه41-49.
30- خنیفر، حسین، (1382) درآمدی بر استاندارد و استاندارد سازی در آموزش و پرورش، نشر آثار معاصر، تهران.
31-خورشیدی ، عباس.(1381). روشها و فنون تدریس ، چاپ اول ، تهران ،انتشارات یسطرون
32-جویس،ویل(1383).الگوهای تدریس2000؛ترجمه محمد رضا بهرنگی ،تهران:انتشارات کمال تربیت.
33-جهاندیده،جواد(1390)بررسی اثر بخشی روش تدریس یهمیاری برحلاقیت ویادگیری دانش آموزان دختر در درس تعلیمات اجتماعی،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه علامه طباطبایی.
34 - جویس بریس ، ویل مارشال ،کالهون وایلی ، الگوهای تدریس 2000– ترجمه محمد رضا بهرنگی
35-جعفری ندوشن،سمیه (1390).بررسی روش تدریس اکتشافی در درس ریاضی بر یادگیری دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی شهرستان اردکان، انتشارات یسطرون
36-جی گالن سیلور،ویلیام ام،الکساندر،اورتورجی،لوییس(1380).برنامه ریزی درسی برای یادگیری وتدریس بهتر؛ترجمه غلامرضا خوی نژاد،مشهد:انتشارات آستان قدس رضوی.
37-دادستان ، باقر (1382) . تغییر و نوآوری در آموزش و پرورش ، فصلنامه مدیریت در آموزش و پرورش .
شماره 14 ،
38-رشیدآبادی،زکیه (1386).روش های نوین بارویکردهای خلاقیت ،وب سایت موسسه فرهنگی آموزشی امام حسین(ع).
39- سبحانی نژاد، مهدی، عابدی، احمد(1385). بررسی رابطه بین راهبردهای یادگیری خودتنظیم و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره متوسطه شهر اصفهان با عملکرد تحصیلی آنان در درس ریاضی. فصلنامه علمی– پژوهشی روان شناسی دانشگاه تبریز. سال1 ، شماره1، صص: 97-79.
40-سلسبیلی، نادر (1382)، نوآوری و تحول در نقش و رویه حرفهای معلم، دلالتهای تحول در برنامه درسی و رویکرد به تربیت معلم، مجموعه مطالعه در مسائل و مباحث اساسی حوزه برنامهریزی درسی و روشهای تدریس، گروه پژوهشی برنامههای درسی و روشهای تدریس، پژوهشکده تعلیم و تربیت.
41-سیدمحمدی؛ یحیی(1382)، روانشناسی یادگیری، تهران، روان، چاپ دوم.
42-سیف ، علی اکبر ( 1372)، روانشناسی پرورشی ،انتشارات آگاه تهران
43-سیف، علیاکبر(1376)، روانشناسی پرورشی نوین، تهران، دوران، ویرایش ششم.
44-سیف، علیاکبر(1378)، روانشناسی تربیتی، تهران، دانشگاه پیام نور، چاپ هشتم.
45-سیف،علی اکبر(1380)،مقدمه ای بر نظر های یادگیری،نشر دوران،چاپ اول.
46-سیاسى، علىاکبر(1382) ، نظریههاى شخصیت یا مکاتب روانشناسى، انتشارات تهران.
47--سیف،علی اکبر،(1387)،روانشناسی پرورشی نوین،(ویرایش ششم)،تهران:نشر دوران.
48-شعبانی، حسن(1383)، مهارتهای آموزشی و پرورشی، تهران، سمت، چاپ هجدهم.
49-شعبانی،مهرداد(1385)،ظهور جامعه اطلاعاتی در تاریخ تحول جهان،انتشارات آستان قدس
رضوی،چاپ اول.
50-شعبانی، صمد، (1378). بررسی روشهای تدریس متداول دبیران دوره راهنمایی تحصیلی در فرایند یاددهی- یادگیری، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی.
51-شهنی ییلاق،منیژه(1388)تاثیر فرایند حل مسئله بر تفکرعلمی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز،مجله دستاوردهای شناختی ،شماره4،صفخه37-70.
52-شریفی،علی اکبر،داوری،رقیه،(1387).مقایسه تاثیرسه روش خلاقیت در افزایش خلاقیت دانش آموزان پایه دوم راهنمایی،مجله روانپزشکی وروانشناسی بالینی ایران،شماره15،صفحه57-62.
53- شهنی ییلاق، منیجه، بنابی مبارکی، زهرا، شکرکن، حسین(1384). بررسی روابط بین موضوعی و درون موضوعی انگیزش تحصیلی(خودکارآمدی، ارزش تکلیف، هدف های عملکردگرا، عملکردگریز و تبحری) در دانش آموزان دختر سال اول دبیرستان شهراهواز. مجله علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز. دوره3، سال12 ،شماره3، صص: 76-47.
54-شیخ محسنی،فاطمه(1385).مقایسه روش های تدریس فعال وروش های تدریس سنتی برپیشرفت درس علوم تجربی دانش آموزان پایه پنجم، پایان نامه کارشناسی ارشد ،دانشگاه علامه طبا طبایی
55- ظهیری ناو، بیژن، رجبی، سوران(1388). بررسی ارتباط گروهی از متغیرها باافزایش انگیزش تحصیلی دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی. دو ماهنامه علمی _پژوهشی دانشگاه شاهد.سال 16،شماره36، صص: 80-69.نجم شهرستان اقلید،پایان نامه کارشناسی ارشد ،دانشگاه علامه طبا طبایی.
56-عارف نیا،فرشته(1385).کودک وخلاقیت،تهران ،نشر ساوالان.
57-فیشر،رابرت،شکوفاسازی خلاقیت .ترجمه ناتالی چوبینه(1388).تهران ،پیک بهار
58-فونتانا،دیوید(1995).روانشناسی برای معلمان(ترجمه مهشید فروغان،1389).تهران:آگه.
59-قوشلی ،عبد الحمید،(1384).مقایسه تاثیر روش تدریس بدیعه پردازی باروش سنتی برخلاقیت عمومی وخلاقیت نوشتاری دانش آموزان پسر کلاس پنجم ابتدایی شهرستان گرگان ،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده علوم تربیتی وروانشناسی دانشگاه تبریز.
60-قورجیان ، نادر قلی و همکاران. نظریه های یادگیری و فراشناختی در فرآیندیادگیری و یاد دهی :–– چاپ اول – تهران 1377. انتشارات تربیت
61-لنکستر،جان،خلاقیت درمدارس،ترجمه سید عباس زاده(1389).تهران.انتشارات مدرسه
62- یوسفی، علیرضا، قاسمی، غلام رضا، فیروزنیا، سمانه(1388). ارتباط انگیزش تحصیلی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. سال9، شماره1صص:84-79.
63-کریمی،علی(1389).پرورش خلاقیت ،تهران،انتشارات رسانه تخصصی.
64- کرامتی محمد رضا – قربانی محمود – فتح آبادی جواد – 1382 – نظارت و راهنمایی آموزشی – نشر پژوهش توس – چاپ اول
65-کونانی،عباس(1390)تاثیر یادگیری مشارکتی برخلاقیت وپیشرفت تحصیلی دردرس علوم تجربی–مجله پژوهش توس ،شماره7صفحه 67-76.
66-مالکی،مائده،(1389).تاثیرالگوی طراحی آموزشی گانیه بریادگیری ،یادداری وانگیزش دانشجویان.پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه علامه طباطبایی.
67- مشایخ ،فریده، دیدگاههای نو در برنامه ریزی آموزشی (1386).سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها ( سمت ) چاپ اول
68-مرادی نژاد ،عباس .(1386)بررسی تاثیر روش تدریس بدیعه پردازی بر افزایش خلاقیت دانش آموزان پایه پنجم شهر تهران.پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی تهران
69-میر شمشیری،رجان(1390).تاثیر الگوهای تدریس بدیعه پردازی برخلاقیت دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی در درس انشائ فارسی،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته تحقیقات آموزشی،دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی،دانشگاه تهران.
70-هاشمی،آرش(1391).مقایسه تاثیر روش های تدریس بدیعه پردازی وروش سخنرانی بر یادگیری وخلاقیت دانش آموزان دختر وپسر دوره راهنمایی شهرستان ملایر،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه علامه طباطبایی.
71-هاپکینز،دیوید،(1385).الکوهای یادگیری(ابزارهایی برای تدریس)؛ترجمه مهر محمدی وعابدی،تهران،انتشارات سمت.
72-یوسفی،علی رضا،قاسمی،غلامرضا(1388)ارتباط انگیزش تحصیلی باپیشرفت تحصیلی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.مجله ایرانی آموزش درعلوم پزشکی،دوره9شماره8 .
ب -منابع لاتین
Resources
1-Açish, sible. (2010). An evaluation of activities designed in accordance with the 5Emodel
by would-be science teachers. . Available online at www. Sciencedirect. Com
.
2-Allan, G. & Richard , K . (2006). Using analogies in middle and secondary science classrooms
: the FAR guide-an interesting way to teach with analogies. Thousand Oaks, CA : Corwin Press.
3-Boddy, N., Watson K. and Aubusson P. (2003). A trial of the five e’s: a referent model for constructivist teaching and learning. Research in Science Education, 33, 27-42
4-Bybee, W. Rodger.(2009). THE BSCS 5E INSTRUCTIONAL MODEL AND 72ST
CENTURY SKILLS . Available online at www. Sciencedirect. Com
5-Gopal, Tamilselvi. (2008). INTEGRATION of the BSCS 5E instructional method and technology in an anatomy and physiologylab. Doctoral dissertation, Southern Mississippi University.
6-Bryant, C.( 2010). Creativity and Technology. Journal Articles; Reports - Evaluative Art
Education, 63(2) , 43-48.
7-Costelloe, T. M. (2008). Hume’s phenomenology of the imagination .The Journal of
Scottish Philosophy, 5(1), 31-25.Retrieved May 20, 2008, from Academic Search
Complete database.
8-Epstein, R. (2009, May). Unleashing creativity in children and adults. Presented at
Learning and the Brain Conference, Washington, DC
.
9-Edwards, S. M. (2001). "The Technology Paradox: Efficiency Versus Creativity."
Creativity Research Journal, 13, 221-228
10-Dorin, A . & Korb, K . (2009). Proceedings of the Dagstuhl International Seminar on
Computational Creativity. Retrieved from http://www .cite seerx
.
Gordon,W. J. J. (1961). "Synectics". New York: Harper and Row.
11-Haier, R. J., & Jung, R. E. (2008). Brain imaging studies of intelligence and creativity:
What is the picture for education? Roeper Review, 30(3), 171-180
-Lin, w. (1998) The effects of restructuring biology teaching by a constructivism teacheaing approach. an action research.
12-Mualem, R .(2010) . Successful Problem Solving. Journal of Research in Science Teaching,
13-Newby, D.E. (2004). Using inquiry to connect young learners to science.
Available online at www. Sciencedirect. Com
14-Picciano, A. G. (2002). Beyond student perceptions: Issues of interaction, presence. And performance in an online course. Journal of Asynchronous Learning, 6(1) p505-515.Torrance, e. p.(1998). An interview With e. paul Torrance: about creativity journal of educational psychology review 441-452
15-Kaveevivitchai, Chularuk. (2008). Enhancing nursing students’ skills in vital signs assessment by using multimedia computer-assisted learning with integrated content of anatomy and Physiology
16-Runco, M. (2004). "Creativity". Annual Review of Psychology, 55, 657-687.
Schunk, D. H. (2000). Learning theories: An educational perspective . Upper Saddle
River, NJ: Prentice – Hall.
17-Simonton, D. K. (2004). Creativity in Science: Chance, Logic, Genius, and Zeitgeist.
Cambridge: Cambridge University Press.
18-Spendlove, David. (2008). 100 Ideas For Teaching Design And Technology . London.
Continuum.
19-Tiwari, Deepak. (2008). Encyclopedic Dictionary of Education. Crescent Publishing
Corporation.
20-Van Hook, C.W. and Tegano, D. W. (2002). "The Relationship Between Creativity and
Conformity Among Preschool Children,"Journal of Creative Behavior, 36, 1-16.
21Van Hook and Tegano (2002) defined creativity as "an interpersonal and intrapersonal
process by means of which original, high-quality and genuinely significant products
22-Sak, U.& oz, 0. (2010). The Effectiveness of the Creative Reversal Act (CREACT) on
Students Creative Thinking (EJ872590). Journal Articles; Reports – Research. Thinking Skills
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی تحقیق رایگان آرتور سى کلارک با pdf دارای 3 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق رایگان آرتور سى کلارک با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق رایگان آرتور سى کلارک با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
شصت سال پیش در چنین ماهى بود(اکتبر) که مجله پرطرفدار «وایرلس ورلد» (Wirless World) مقاله اى تحت عنوان «رله فرازمینى: آیا ایستگاه هاى راکتى مى توانند جهان را تحت پوشش رادیویى قرار دهند؟» چاپ کرد. نویسنده آن مقاله جوانى به نام «آرتور سى کلارک» بود. امروزه «ایستگاه هاى راکتى» مورد نظر آقاى کلارک ساله، همان ماهواره ها هستند. فرسایش سالیان و عواقب ابتلا به فلج اطفال در کودکى سِر «آرتور» را به صندلى چرخدار محدود و کمى فراموشکار کرد. اما او به عنوان یک بینش ور مثل همیشه ذهنى درخشان دارد و به زمانى در آینده مى نگرد که سایر پیش بینى هاى او جامه عمل پوشیده باشد. او مطمئن است روزى فراخواهد رسید که فضاگردى همچون جهانگردى پدیده اى عادى خواهد شد. به نظر او اینکه انسان براى بیش از سال به ماه بازنگشته تنها یک «افت» موقتى است. همانطور که او در یک برنامه مستند در کانال چهار رادیوى بى بى سى اشاره کرد: «وقتى کریستف کلمب آمریکا را کشف کرد تا چند دهه بعد دیگر کسى به آمریکا برنگشت.» وى ابراز اطمینان مى کند که انسان به مریخ و نهایتاً به سایر منظومه هاى شمسى سفر خواهد کرد؛ ابتدا با اعزام روبات هاى کاوشگر و سپس اعزام انسان در حالت «حیات معلق» یا با انتقال افکار و آگاهى اش به روبات ها. • فکر احمقانه کلارک در مزرعه اى در ماینهد در سامرست بزرگ شد. خاطراتش از آن دوران رفته رفته کمرنگ شده است. اما برادر جوان ترش، فرد، که هنوز در این ناحیه زندگى مى کند آن دوران را به خوبى به یاد دارد. او مى گوید آرتور عادت داشت ساعت ناهار از مدرسه «جیم» شود و دنبال نسخه هاى مجلات علمى- تخیلى مثل «داستان هاى حیرت انگیز» (Astounding Stories) بگردد. به علاوه او همیشه در کتابفروشى محل پرسه مى زد و کتاب هاى علمى- تخیلى مثل «جنگ دنیاها» اثر «اچ جى ولز» را ورق مى زد و آنقدر کتاب ها را مى خواند تا پاره شوند. در مزرعه، کلارک دائم در حال آزمایش بود و براى خودش موشک هاى کوچک درست مى کرد. او حتى یکى از همکلاسى هایش را راضى کرد موشکى را به هواپیماى او ببندد که بعد از جهشى فشفشه وار در طول مزرعه سقوط کرد و در آتش سوخت. کلارک تنها سال داشت که «انجمن میان- سیاره اى بریتانیا» در لیورپول تاسیس شد و او به زودى عضو فعال آن شد. امکان استفاده از راکت براى مخابره امواج رادیویى از موضوع هاى غالب مباحثات گروه بود اما این کلارک بود که در سال آن مقاله بدیع را نوشت
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.