پروژه دانشجویی بررسی ژنراتورهای القایی و کاربرد آنها با pdf دارای 120 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی ژنراتورهای القایی و کاربرد آنها با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی بررسی ژنراتورهای القایی و کاربرد آنها با pdf
مقدمه
فصل اول
ژنراتور القایی
1-1- مزایای ژنراتور القایی
1-2 معایب ژنراتور القایی
فصل دوم
مدلسازی عددی یک ژنراتور القایی
2-1- تاریخچه مدل دو محوری ماشین القایی
2-2-1: معادلات تبدیل یافته ولتاژ
2-2-2 معادلات تبدیل یافته فلوی پیوندی
2-2-3- معادله تبدیل یافته گشتاور مغناطیسی
2 -4 معا دلات حالت
2-5- مدل ژنراتور القایی در حالت ماندگار
2-6 تئوری فضای برداری
فصل سوم
راه اندازی ژنراتور القایی
3-1- پدیده تحریک خودی
3-1-1- تعبیرپروسه تحریک خودی براساس مدار معادل RLC
3-1-2- تعبیر پروسه تحریک خودی براساس سیستمهای خودنوسانی
3-1-2-1- توصیف سیستم خودنوسانی
3-1-2-2- سیستم ماشین القایی
3-1-3- تغبیر پروسه تحریک خودی براساس پسماند مغناطیسی
3 -1-3-1بررسی های تئوریکی
3-2 نکات عملی در راه اندازی ژنراتور القایی
فصل چهارم
مثالهایی از حالت های گذرا در ژنراتور القایی
4-1 اتصال بار اهمی به ژنراتورالقا یی
4-2 اتصال کوتاه سه فاز متقارن
4-3 اتصال کوتاه دوفاز
4-4- اتصال کوتاه دو فاز به زمین
4-5 اتصال کوتاه یک فاز به زمین
4-6 اثر شتاب روتور برروی پدیده تحریک خودی
4-6 منابع
مقدمه
در اوایل قرن بیستم به این واقعیت پی برده شد که ماشین القایی بعد از قطع ولتاژ خط ممکن است در حالت تحریک باقی بماند ولی برای ایجاد چنین تحریکی شرایط خاصی مورد نیاز بود. محققان بعد از پژوهش و تحقیق در یافتند که با اتصال خازنهایی به ترمینال موتور القایی در حال چرخش (توسط توان مکانیکی بیرونی) شرط تحریک پایدار بوجود آمده و ولتاژ بطور پیوسته تولید می شود. بنابراین یک سیستم تولید جدیدی متولد شد که در آن ولتاژ خروجی شدیداً به مقدار خازن تحریک و سرعت روتور و بار بستگی دارد. این نوع تولید تا سالهای 1960-1970 به فراموشی سپرده شد و مطالب کمی در مورد آن نوشته شد.
علت این بی توجهی در اهمیت عملی کم چنین تولیدی مستتر بود. چرا که ژنراتور القایی به تنهایی توانایی کنترل ولتاژ و فرکانس تولیدی را ندارد. از این رو ژنراتورهای سنکرون در واحدهای تولیدی بکار گرفته و هرساله مقدار زیادی سوخت صرف تولید برق ac می شود. طبیعی است با استفاده روزافزون از آلترناتورهای سنکرون، آنهااز نظر مقادیر نامی، روشهای خنک سازی، تکنولوژی ساخت و مدلسازی این ژنراتورها دستخوش رشد و تحول شدند، اما ساختار اساسی آنها بدون تغییر ماند ولی بدلیل نگرانی از نرخ کاهش شدید منابع انرژی تجدیدناپذیر و به طبع آن صعود چشمگیر قیمت نفت از یک طرف و ظهور و رشد قطعات نیمه هادی قدرت و پیشرفت کنترل صنعتی از طرف دیگر ژنراتور القایی بازگشت مجددی یافت.
از این رو علاقمندی زیادی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، مثل باد جهت جایگزینی سوخت و کاهش نرخ مصرف سوخت ایجاد شد و توجه به ژنراتور القایی به خاطر مزایای زیادی که دارد بیشتر شد.
در سالهای اخیر کاربرد ژنراتور القایی در تولید برق از توربینهای بادی و آبی کوچک مورد توجه زیادی قرار گرفته است. چرا که سادگی نگهداری و کاهش منابع انرژی فسیلی و توانایی ژنراتور القایی برای تبدیل توان مکانیکی از فاصله وسیعی از سرعت روتور موجب شده تا به فکر جایگزینی انرژی باد به جای سوختهای فسیلی بیافتند و انبوه تحقیقات در این زمینه نشانگر توانایی آن در رفع مشکلات حاضر است.
فصل اول
ژنراتور القایی (آسنکرون):
ژنراتور القایی، یک موتور القایی از نوع روتور قفس سنجابی است که با یک محرک اولیه در ما فوق سرعت سنکرون،گردانده شده و برای تولید نیروی برق استفاده می شودو ساختار و مشخصه های آن مثل موتور القایی است.ساختارهای روتور ویاتاقانهای آن نیز برای تحمل سرعت فرار توربین طراحی شده است.
وقتی یک موتور القایی با ولتاژ نامی و در حالت بی باری،مورد بهره برداری قرار گیرد،با سرعتی می چرخد که فقط برای تولید گشتاور لازم برای غلبه بر افت ناشی از اصطکاک و مقاومت هوا کافی باشد.اگر یک نیروی مکانیکی خارجی برابر با این افتها به موتور القایی در همان جهت چرخش اعمال شود،روتور آن به سرعت سنکرون خواهد رسید.
هنگامیکه روتور به سرعت سنکرون می رسد،با همان سرعت میدان مغناطیسی ناشی از ولتاژ تغذیه می چرخد و ولتاژ ثانویه ای القا نمی شودزیرا فلوی مغناطیسی هیچیک از هادیهای ثانویه را قطع نمی کند،هیچ جریانی از سیم پیچهای روتور نمی گذرد و فقط جریان تحریک در سیم پیچهای اولیه جریان می یابد.
در صورتی که روتور بواسطه یک نیروی خارجی در سرعتی بالاتر از سرعت سنکرون خود،چرخش کند،جهت ولتاژ القایی ثانویه،خلاف موقعی خواهد بود که به عنوان موتور القایی ،چرخش می کرد،زیرا سرعت چرخش هادی روتور فراتر از سرعت چرخش میدان مغناطیسی می شودو گشتاوری که سرعت روتور را کند می کند بین جریان ثانویه ناشی از این ولتاژ القایی و میدان مغناطیسی ایجاد شده و واحد مثل یک ژنراتور، کار می کند.
یعنی،توان مکانیکی خارجی اعمال شده،به توان الکتریکی تبدیل می شود که در سیم پیچهای اولیه تولید شده اند.
ماشین القایی دارای منحنی گشتاور- سرعت مثل شکل (1-1) می باشد. طبق این مشخصه اگر موتور القایی سرعتی بیش از ns داشته باشد جهت گشتاور القایی معکوس می شود و بعنوان ژنراتور عمل خواهد کرد. با افزایش گشتاور اعمالی به شفت مقدار توان تولیدی افزایش می یابد.
شکل1-1 مشخصه گشتاور- سرعت ماشین ا لقایی
همانطوری که از شکل (1-1) معلوم است. درمد ژنراتوری یک گشتاور القایی max دارد که با افزایش توان ورودی گشتاور القایی به حد max رسیده و بعد از آن ژنراتور به ناحیه ناپایدار وارد می شود. در این حالت فلوی پیوندی بین روتور و استاتور می شکند و به طور ناگهانی روتور آزادانه می چرخد و هیچ توانی تولید نمی شود.
ماشین های القایی درمد ژنراتوری دارای محدودیت های جدی است و بعلت عدم وجود مدار تحریک جداگانه نمی تواند توان راکتیو تولید کند. بنابراین مصرف کننده توان راکتیو است و برای حفظ میدان مغناطیسی استاتور نیاز به یک منبع توان راکتیو بیرونی دارد. علاوه بر این، چنین منبع توان راکتیوی بعلت عدم وجود جریان تحریک مستقل نمی تواند به کنترل Vo کمک کند، چرا که در کار ژنراتور القایی، اشباع هسته نقش عمده ای دارد و برای دستیابی به یک سطح ولتاژ معین، خازنهای تحریک باید جریان مغناطیس کننده متناظر با آن سطح را تولید کند.
در راه اندازی ژنراتور القایی پدیده ای بنام تحریک خودی مطرح می شود که براساس آن، ولتاژ سازی صورت می گیرد. از این نظر ژنراتور القایی بسیار شبیه ژنراتور DC شنت بوده و در واقع خازنهای تحریک معادل مقاومت تحریک یا میدان در ژنراتور DC شنت می باشند. همچنین بطور مشابه با اضافه کردن خازنهای سری می توان ژنراتور القایی را بصورت کمپوند اضافی به کار برد.
با افزایش توان راکتیو ناشی از خازنهای سری، مقداری از توان راکتیو مورد نیاز بار جبران شده و از افت ولتاژ جلوگیری می کند. طبق مشخصه گشتاور- سرعت با تغییر بار، فرکانس ژنراتور القایی تغییر می کند، لذا از آنجاییکه این مخنی در محدوده نرمال کاری شیب تندی دارد، تغییر فرکانس تا لغزش معمولاً کمتر از 5 درصد می باشد. چنین تغییری در فرکانس ژنراتورهای ایزوله و متصل به شبکه قابل قبول است.
در کاربردهای متصل به شبکه قدرت با استفاده از خازن تصحیح ضریب توان صورت گرفته و ولتاژ را می توان به کمک بار یا خود شبکه قدرت کنترل کرد.
اصولاً سیستمهای مبدل انرژی باد به الکتریسیته را می توان به سه گروه تقسیم کرد:
1- سیستم سرعت متغیر و فرکانس ثابت (VSCF)
2- سیستم سرعت و فرکانس ثابت (CSCF)
3- سیستم سرعت متغیر و فرکانس متغیر (VSVF)
برای اینکه از کلیت موضوع کاسته نشود و بحث منحصر به نیروگاههای بادی نگردد، سیستم VSVF فرض می شود.
1-1- مزایای ژنراتور القایی:
1- به سیستم تحریک احتیاج نداشته و ساختمان ساده ای دارد ودر نتیجه تعمیر و نگهداری آن آسان است.
2- راه اندازی و بهره برداری از آن آسان است،زیرا نیازی به سنکرونیزاسیون یا تنظیم تحریک ندارد.
3- جریان اتصال کوتاه آن کم و زمان کاهش آن در مقایسه با ماشینهای سنکرون کوتاه تر است،زیرا در هنگام اتصال کوتاه،تحریک قطع می شودو جریان اتصال کوتاه فقط در یک مدت زمان فوق العاده کوتاه،جریان می یابد تا اینکه فلوی مغناطیسی ناپدید شود.
4- چون همیشه بطور موازی با ژنراتور سنکرون کار می کند و هرگز مستقلا مورد بهره برداری قرار نمی گیرد،به ژنراتور سرعت نیازی ندارد.
5- وقتی بار پس زده شود،جریان تحریک،قطع و ولتاژ ناپدید می شودلذا هیچگونه صدمه و خسارتی به بخشهای عایقی دستگاه از جانب ولتاژ اضافی،صرف نظر از میزان افزایش سرعت،رخ نمی دهد.
6- وقتی ولتاژ سیستم افت میکند،جریان تحریک خود به خود کاهش می یابد.
7- چون گاورنر سرعت استفاده نمی شودتا حدی که سرعت آن از سرعت مجاز توربین هیدرولیکی بیشتر نشود به تولید انرژی ادامه می دهد.
8- در مواقعی که سیستم دچار اختلال می شود،این دستگاه می تواند به صورت پایدار و بدون قطع شدن به کار خود ادامه دهد.
علاوه بر مزایای فوق، یک ژنراتور القایی دارای کاربرد ایزوله، بهای کم واحد تولیدی، روتور بدون جاروبک، ساختمان ساده و محکم (روتور قفس سنجابی) ،عدم وجود منبع DC جداگانه برای تحریک، نگهداری آسان می باشد و در ضمن لازم نیست روتور به طور مداوم با سرعت ثابتی بچرخد.
بخاطر مزایای فوق و سادگی کنترل نسبت به ژنراتور سنکرون و قابلیت اطمینان بالا باعث شده این ژنراتور، انتخاب بسیار مناسبی برای نیروگاه های بادی و آبی کوچک یا کاربرد در ژنراتورهای اضطراری برای شبکه قدرت موجود می باشد.
1-2 معایب ژنراتور القایی:
1- فقط وقتی مثل یک ژنراتور کار می کند که با ماشین سنکرون موازی شده باشد و نمی تواند مستقلا برق تولید کند.(در کاربرد متصل به شبکه)
2- چون جریان اولیه ژنراتور در ارتباط با ولتاژ خروجی در پیش فاز است لذا فقط می تواند برای بارهای قدرتی تامین کند که نیاز به جریان پیش فاز دارند.
3- ضریب قدرت جریان بار بوسیله ضریب قدرت بار تعیین نمی شود،بلکه بوسیله ضریب قدرت ذاتی خود ژنراتور تعیین می شود.به این معنی که ضریب قدرت بوسیله ظرفیت تعیین می شود و قابل کنترل نیست.ژنراتور سنکرونی که به طور موازی به ژنراتور القایی وصل شده،باید علاوه بر جریان تاخیرفاز مورد نیاز بار،جریان تحریک مورد نیاز ژنراتور القایی را نیز تولید کند.بنابراین ضریب قدرت ژنراتور سنکرون بدتر شده و ظرفیت قابل حصول آن نیز کاهش می یابد.این امر همچنین باعث افزایش تلفات در خطوط انتقال می شود. برای جبران این تلفات باید از خازنها استفاده شود.
4- در بهره برداری موازی،جریان هجومی بالایی جریان می یابد و روی ولتاژ سیستم اثرمی گذارد.
5- ماشینهای القایی با سرعتهای پایین و قطبهای زیاد،نسبت به ماشینهای سنکرون از لحاظ ضریب قدرت و ابعاد ماشین نا مرغوبترند.
فصل دوم:
مدلسازی عددی یک ژنراتور القایی
در این قسمت مدل ریاضی ماشین القایی بررسی می شود تا بتوان با استفاده از آن در اغلب شرایط مشخصات ماشین را بدست آورد.
اصولاً اساس توسعه و طرح این مدلها، جایگزینی ماشین واقعی با ماشین معادل یا تبدیل یافته می باشد و هدف از ماشین معادل نیز دستیابی به معادلاتی است که نسبت به معادلات اصلی راحتتر حل شوند.
عمل ریاضی که توسط آن متغیرهای ماشین واقعی مثل جریانها، ولتاژها بصورت متغیرهای ماشین معادل بیان می گردند، تبدیل نامیده می شود.
تبدیلها ممکن است حقیقی یا مختلط باشند. یعنی تمام درایه های ماتریس تبدیل از کمیتهای حقیقی یا مختلط تشکیل شوند. در ضمن تبدیلها همیشه دارای معنی فیزیکی نیستند، بلکه امکان دارد صرفاً یک مفهوم ریاضی باشند. دو روش اساسی برای بدست آوردن ماتریس تبدیل یک ماشین الکتریکی وجود دارد.
در روش اول از تئوریهای موجود در جبر خطی و ماتریسها بدون هیچگونه تأمل فیزیکی استفاده می شود ولی در روش دوم دید فیزیکی دخالت دارد. سیر تاریخی تبدیلها حاکی از کاربرد روش دوم است، در اینجا نیز از تبدیلهایی که به کمک فیزیک حاکم بر مسئله بدست آمده، استفاده خواهد شد.
2-1- تاریخچه مدل دو محوری ماشین القایی
مدل ریاضی ماشین القایی برحسب کمیتهای فازی از معادلات دیفرانسیل خطی تشکیل یافته است که با فرض سرعت ثابت روتور ضرایب آنها اندوکتانس های پریودیک متغیر با زمان می باشد.
درک طبیعت رفتار ماشین در رابطه با اندوکتانس های متغیر بسیار مشکل است.
در اواخر سال 1920، پارک شیوه جدیدی برای آنالیز ماشین الکتریکی پیشنهاد کرد. او متغیرهای استاتور ماشین سنکرون را به دستگاه مرجعی که روی روتور قرار دارد، تبدیل کرد. تبدیل پارک انقلابی بزرگ در آنالیز ماشین الکتریکی بوجود آورد و دارای خاصیت منحصر به فردی است که باعث حذف اندوکتانس های متغیر با زمان در معادلات ولتاژ ماشین سنکرون می شود که این تغییرات از حرکت نسبی و تغییر رلوکتانس مغناطیسی بوجود می آیند. بنابراین از آن زمان یک ساده سازی بزرگی در توضیح ریاضی ماشین سنکرون بدست آمد.
بعدها استانلی، کران و بررتن کارپارک را برای آنالیز ماشین القایی توسعه دادند. آنها سه دستگاه مرجع متفاوت را به کار بردند:
1- دستگاه مرجع ساکن: دستگاه مرجعی که ساکن است.
2- دستگاه مرجع سنکرون: دستگاه مرجعی که با سرعت سنکرون می چرخد.
3- دستگاه مرجع روتور: دستگاه مرجعی که روی روتور قرار دارد و با سرعت آن می چرخد.
در سال 1965، کران متوجه شد که تمامی تبدیل های حقیقی بکار رفته در آنالیز ماشین القایی (آسنکرون) توسط یک تبدیل عمومی قابل بیان است، بطوریکه با انتقال متغیرهای روتورو استاتور به دستگاه مرجعی که با سرعت زاویه ای دلخواهی می چرخد یا ساکن است، اندوکتانس های متغیر با زمان حذف می گردند. بنابراین تمام تبدیل های حقیقی شناخته شده با نسبت دادن سرعت گردش مناسب به دستگاه مرجع دلخواه (اختیاری) بدست خواهد آمد.
معنی فیزیکی تبدیل پارک و سایر تبدیلهای ماتریسی حقیقی، تعریف یک مجموعه جدیدی از متغیرهای استاتور و روتور( odq) برحسب متغیرهای سیم بندی واقعی( abc) است. کمیتهای جدید از تصویر متغیرهای واقعی روی مجموعه دو محوری جدید یعنی q,d بدست می آیند و مولفه صفر توزیع نیروی محرکه مغناطیسی برآیند را در سرتاسر فاصله هوایی یکسان نگه می دارد.
از نظر ریاضی، تبدیل پارک فقط یک تبدیل خطی است که ماتریس اندوکتانس استاتور و روتور را قطری می سازد و همه اندوکتانسها را ثابت و بدون تغییر می کند. بنابراین در آنالیز گذرای ماشینهای سنکرون و القایی اغلب از معادلات تبدیل یافته استفاده می شود. از نظر تاریخی، تبدیلهای فوق در مطالعات گوناگون برای ماشین القایی یا آسنکرون بکار برده شده است. در بررسی ماشینهای سنکرون بخصوص قطب برجسته فقط تبدیل پارک مؤثر می باشد.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که در موارد زیادی اندوکتانس ها تغییرات سینوسی ایده آل ندارند یا ضرایب اندوکتانس ها یک تقارن معین را نشان نمی دهند. در چنین حالتهایی با بکاربستن تبدیلهای فوق به علت عدم حذف جملات وابسته به مکان، جوابی برای معادلات حاصل نمی شود. ولی فرمول سازی در دامنه زمان روشی برای حل معادلات پیشنهاد می کند که ما را به پارامترهای ماشین محدود نمی سازد.بعلاوه مدل دامنه زمان جواب گذرا را حتی در صورت وجود عدم تقارن و غیرخطی بودن، مستقیماً می دهد. ساده ترین روش دستیابی به مدل دامنه زمان، نوشتن معادلات دینامیکی حرکت به فرم معادلات حالت است.
در بخش 2 تا 5 این فصل، مدل دو محوری ماشین القایی براساس تئوری جامع ماشینها و ماتریس تبدیل حقیقی پرداخته می شود. ولی برای کامل شدن بحث، تئوری فضای برداری نیز توضیح داده خواهد شد که ماتریس تبدیل در آن مختلط است.
مدل دو محوری ماشین القایی با صرف نظر کردن از اثر اشباع ماشین القایی عموماً تحریک استاتوری داشته و در روتور فقط جریانهایی القا می شود. روتور ممکن است از نوع قفسی یا از نوع روتور سیم پیچی شده باشد.
در این جا ماشین القایی معمولی با روتورو استاتور سیلندری شکل و متقارن با سیم پیچی های سه فاز و متعادل در نظر گرفته شده.
(شکل 2-1) چنین ماشینی را بطور شماتیک نمایش می دهد.
حال سیم پیچی سه فاز به سیم پیچی دو فاز تبدیل می گردد، بطوریکه محور دومین فاز معادل 90 درجه باشد. در این صورت سیم بندیهای استاتور به دو کویل محوری ثابت ds و qs تبدیل می شود. همانطوریکه در بالا اشاره شد، روتور یا از نوع قفسی است یا از نوع سیم پیچی شده می باشد.
در نوع دوم امکان تبدیل سیم پیچها به کویل های محوری q, d ثابت وجود دارد. ولی مسئله در مورد روتور قفسی کمی پیچیده و بغرنج است. اما تا آنجاییکه روتور بتواند صرفنظر از هارمونیک های فضایی، نیروی محرکه عکس العمل آرمیچری مشابه روتور سیم پیچی تولید کند، امکان بیان آن توسط کویل های محوری ثابت وجود دارد.
کویل های معادل روتور با dr ،qr نشان داده شده است. دستگاه مرجع dq را در نظر بگیرید که با سرعت دلخواه ? می چرخد.
ابتدا سیم بندی استاتور به دو سیم پیچ در دستگاه dq تبدیل می شود، سپس سیم بندیهای روتور به دستگاه فوق منتقل می شود. برای این منظور از تبدیل پارک استفاده می شود.
همانطور که بعداً خواهیم دید این تبدیل دارای خاصیت پایایی توان است. این تبدیل را در دستگاه مرجع دلخواه که دارای سرعت ? می باشد در نظر بگیرید. بنابراین برای تبدیل متغیرهای استاتور و روتور در دستگاه مرجع دلخواه تبدیلهای عمومی زیر تعریف می شود:
(1-2) fodqs = Ks fabcs ولت،آمپر وبردور
(2-2) fodqr = Kr fabcs ولت،آمپر وبردور
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله نقش عوامل مختلف مدرسه وخانه دربهداشت روانی دانش آموزان با pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نقش عوامل مختلف مدرسه وخانه دربهداشت روانی دانش آموزان با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نقش عوامل مختلف مدرسه وخانه دربهداشت روانی دانش آموزان با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
چکیده
بهداشت و سلامت روان کودکان ودانش آموزان ، موضوعی است که به توجه جدی نیاز دارد. امروزه با استفاده از برنامه های مختلف، مانند آموزش مهارت های زندگی، آموزش بهداشت روانی، مداخلات بهداشتی مبتنی بر مدرسه و نیز درمان های تخصصی می توان به کودکان ودانش آموزان کمک کرد تا زندگی مفید تر و رضایتمندانه تری داشته باشند. همه ی کودکان در زندگی خود با استرس های شدید رو به رو می شوند که بخشی از آن ها ناشی از تغییرات رشد بهنجار کودکان است، مانند رشد و تغییرات هورمونی در کشور ما نیز با توجه به خیل عظیم دانش آموزان و نیز اهمیت سلامت روان و پرورش کودکان و نوجوانان، توجه بیشتر به نقش پرورشی مدارس ضرورت تام دارد. حال، زمان آن است که با ایجاد زمینه های مناسب، به ارتقای بهداشت روانی و سطح سلامت در مدارس پرداخته، شرایطی فراهم شود تا مسئولان مدارس، برنامــه ریزان و مشاوران، روان شناسان و دیگر دست اندرکاران آموزش و پرورش از طریق آشنایی با موضوعات بهداشت روانی، نونهالان این آب و خاک را برای دست یابی به روان سالم یاری دهنددراین مقالـه به نقش عوامل مختلف خانه ومدرسه بربهداشت وروان کودکان بویژه دانش آموزان پرداخته و درادامه پیشنـهاداتی به منظورکاهش مشکلات روانی آنان ارائه می گردد .
×
کلمات کلیدی: بهداشت وروان،دانش آموزان،مدرسه،خانواده،مشاور،معلم
مقدمه
در حال حاضر در بسیاری از کشور ها، فعالیت های پرورشی و بهداشتی وسیعی بر عهده ی مدارس گذاشـته شـده اسـت کـه مطالعات، حکایت از نتایج و پیامدهای مثبت آن می کند. در کشور ما نیز با توجه به خیل عظیم دانش آموزان و نیـزاهمّیـت سلامت روان و پرورش کودکان و نوجوانان، توجه بیشتر به نقش پرورشی مدارس ضرورت تام دارد. حال، زمان آن اسـت کـه با ایجاد زمینه های مناسب، به ارتقای بهداشت روانی و سطح سلامت در مدارس پرداخته، شرایطی فراهم شود تـا مسـئولان مدارس، برنامه ریزان و مشاوران، روان شناسان و دیگر دست اندرکاران آموزش و پـرورش از طریـق آشـنایی بـا موضـوعات بهداشت روانی، نونهالان این آب و خاک را برای دست یابی به روان سالم یاری دهند. بهداشت روانی صرفا در محـیط سـالم
1
فیزیکی به دست نمی آید، بلکه محیط سالم روانی نیز یک اصل مهم است. چه بسا که محیط فیزیکی کودکان سـالم و آرام، اما محیط روانی آن ها نا امن پر اضطراب باشد.
طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت،” بهداشت روانی عبارت است از توانایی کامل برای ایفای نقش های اجتماعی، روانـی و جسمی. این سازمان معتقد است؛ بهداشت روانی فقط نبود بیماری یا عقب ماندگی نیست ، بنابراین کسی که احساس ناراحتی نکند، از نظر روانی سالم محسوب می شود.” .>1@
اهمیت و ضرورت بهداشت روانی در مدارس
رسیدن به اهداف آموزشی که مدارس به عنوان اهداف اساسی خود به آن ها توجه دارند مستلزم تأمین بهداشت روانی دانـش آموزان است از آنجا که بسیاری از مشکلات تربیتی و اختلالات روانی را کودکان از محیط خانه و مدرسه کسب مـی کننـد و علت آن نیز الگو های رفتاری ناسالمی است که در اطراف خود مشاهده می کنند. اگر قصد ما ، داشتن مدارسـی بـا عملکـرد تحصیلی بالا و رضایت بخش است ، باید به سلامت جسم و روان دانش آموزان بـه طـور همزمـان توجـه کنـیم. بسـیاری از مشکلات روانی- اجتماعی کودکان و نوجوانان ، تأثیر مستقیم بر روند یادگیری و تحصیل آن ها می گذارد و موجب کاهش و ضعف استعدادها و توانایی های آنان در مدرسه و به دنبال آن بدرفتاری ها و شکست های تحصیلی می شود.
پژوهش های بیشماری نشان می دهد که از هر 5 دانش آموز ، یک نفر دچار مشکلات مربوط به سـلامت روانـی اسـت کـه متأسفانه به به دلیل عدم پیگیری و رسیدگی ، اینگونه اختلالات رفتاری تا اخذ مدارک تحصیلی بالاتر و حتی ورود به اجتماع در آنها پایدار و ماندگار می ماند . اختلالاتی مثل ، پرخاشگری ، کمبود توجه ، کاهش قـدرت تمرکـز ، عـدم رعایـت نظـم و مقررات ، کمرویی ، شکست های تحصیلی ، عدم پذیرش مسئولیت ، از جمله مشکلاتی است کـه بچـه هـا در طـول دوران مدرسه با آن مواجه می شوند . بنابر این ضروری به نظر می رسد جهت تأمین شرایط مناسب برای نیل به اهـداف آموزشـی ، تربیتی و تضمین سلامت افراد جامعه در سنین مختلف ، اعمال شیوه های مناسب جهت تأمین بهداشت روانی در مدارس مـد نظر قرار گیرد.
تعریف بهداشت روان
بهداشت روان ، علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمام زوایای زندگی از اولین لحظات حیات جنینی تـا مـرگ اعم از زندگی داخل رحمی ، نوزادی ، کودکی تا نوجوانی و بزرگسالی و پیری را در بـر مـی گیـرد .بهداشـت روان ، دانـش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سـازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای مشکلاتشان انتخاب نمایند.
تعریف سازمان جهانی بهداشت
عبارت است از قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران ، تغییر و اصلاح محیط فـردی و اجتمـاعی و حـل تضـاد هـا و تمایلات شخصی به طور منطقی ، عادلانه و مناسب . نتیجه آنکه مفهوم بهداشت روانی عبارت خواهد بـود از تـأمین رشـد و سلامت روانی فردی و اجتماعی ، پیشگیری از ابتلاء به اختلال روانی ، درمان مناسب و بازتوانی آن.
در سال 1948 ، کمیسیون مقدماتی سومین کنگره جهانی بهداشت روانی ، برای بهداشت روانی ، یک تعریف دو قسمتی ارائه می دهد:
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله نقش باد در معماری خانه های سنتی مناطق کویری با pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نقش باد در معماری خانه های سنتی مناطق کویری با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نقش باد در معماری خانه های سنتی مناطق کویری با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
چکیده :
در مناطق گرم و خشک مرکزی ایران باد نقش اصلی در طراحی معماری خانه ها و محله ها دارد. به جرأت می توان گفت که از دســتاوردهای مهم معماری خاص خانه های کویری ایجاد محیطی مطلوب برای زیسـتن در شـرایط خاص با بادهای بسـیار گرم می باشد و بطور کلی تمامی فضاهای زیستی این مناطق اعم از معابر، حیاط های درونگرا یا مرکزی، ساختمان ها، از این شرایط جوی بد و بادهای آزاردهنده حفظ شده اند. این در حالی اســت که باید نهایت نبوغ را در بکار گیری از این بادهای گرم و طاقت فرســا برای ایجاد برودت و محیطی با شــرایط آســایش در طراحی خانه ها و فضاهای شهری بکار گرفت. این موضوع باعث می شود این گونه اقلیم ها معماری و اصول طراحی خاص خود را داشته باشند.
در این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به تشریح این معماری منحصر بفرد پرداخته می شود و هدف بررسی و تحلیل گونه ای از معماری ســنتی ایران اســت که با اســتفاده و بهره برداری از بادهای گرم و پر گرد و غبار به کمک بادگیرها در این قبیل مناطق برای ایجاد شــرایط مطلوب سکونت، بوجود آورده و ضوابط و قواعد طراحی این مناطق را در انتها مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم.
واژه های کلیدی : “معماری خانه های کویری”، “بادهای گرم”، “بادهای آزار دهنده”، “بادگیرها”، “ضوابط طراحی”
“
مقدمه :
یکی از پایه های شـــکل گیری معماری ایرانی، اقلیم می باشـــد . که براین اســـاس معماری مناطق کویری ، گرم ، مرطوب ، ســـرد هویت وســـاختار خود را می یافت و بر کالبد آنها معنا می بخشـــید . اما در جریان معماری به اصــطلاح مدرن که صــرفا به قول نیچه رفتاری گله ای بیش نبود ، باعث ازدسـت رفتن گوهر ناب معماری سنتی ایرانی که پس از قرنها به ایدآلهای زمان و مکان دست یافته بودند پس زدیم و خودبـاختـه معمـاری بـدون محتوا گشـــته ایم . حال پس از تاراج معمـاری در انـدیشـــه انیم تا با عناوینی چون معماری پایدار ، بهینه ســـازی و غیره که خود نیز تقلیدی بیش از دیگران نیســـت، هویت ازدست رفته را به بناها و شهرهایمان بازگردانیم . قبل از ایجاد یا ارائه ی راه حـل های مکانیکی ابتدا باید راه حل های ســـنتی درمعماری محلی را ارزیـابی کرد: آنگاه این روش ها را پذیرفت یا برای تطبیق با ملزمات مدرن و پیشرفته آنها را اصلاح کرد. 2]،[ 1
دشت های فلات که بخش عمده ای از مساحت کشور ما محسوب می شوند، عمدتاً در نواحی مرکزی و شرقی مملکت قرار دارند. دو منطقه دشـت کویر و کویر لوت، در مرکز ایران واقع شده اند که به طور کلی لم یزرع و یا با بارندگی بســیار اندک می باشــند. این دو کویر، قریب یک هفتم مسـاحت ایران را شامل می شوند. نواحی حاشیه کویری و کوهپایه ای، دارای آب و هوای معتدل تر با بارندگی بیشتر می باشند؛ ولی به هر تقدیر، اقلیم این نواحی نیز گرم و خشک است. خصوصیات کلی شرایط اقلیمی دشت های فلات به قرار زیر است :
آب و هوای گرم وخشـک در تابســتان و سرد و خشک در زمستان
بارندگی بسیار اندک
رطوبت هوای بسیار کم
پوشش بسیار کم گیاهی
اختلاف زیاد درجه حرارت بین شب و روز
در نواحی کویری و حاشــیه کویری، باد های توام با گرد و غبار
به دلیل رطوبت کم و دوری از دریا، اختلاف درجه حرارت هوا در طی شبانه روز، زیاد است. باید اضافه نمود که کمبود آب جهت کشاورزی و مصـرف روزانه اهالی، به علاوه، باد های شـدید کویری که با شدت، شـن و خاک کویر را در سطح مناطق زیستی پخش می کنند، محیط چندان مطلوبی را جهت سکونت انسان، ایجاد نمی کند .همچنین در منطقه، درخت و در نتیجه چوب کمیاب اســت و نمی توان به راحتی ســقف و ســرپناه ایجاد نمود. ولی با توجه به مشــکلات اقلیمی فوق، معماری سـنتی ما در اثر تجربه چند هزار ساله، راه حل های منطقی ای برای یک زندگی دلپذیر در این مناطق فراهم نموده اسـت. شـکل پذیری بافت شــهری و روســتایی و تطبیق شــرایط زندگی با عوامل
طبیعی و همچنین اسـتفاده از این عوامل در شـرایط بســیار نامساعد آب و هوایی در این مناطق، قابل توجه اســت. به جرات می توان بیان نمود که یکی از دستآورد های بسیار مهم معماری سنتی ما در همین تطبیق و فراهم نمودن محیط مناسب زندگی در این مناطق خشک و بی آب و علف است. کلیات بافت شهری و روستای به قرار ذیل است :
بافت شهری و روستایی بسیار متراکم
فضای شهری کاملاً محصور
کوچه های باریک و نامنظم و بعضاً پوشیده با طاق
ساختمان های متصل به هم
استقرار مجموعه های زیستی بر اساس جهت آفتاب و باد
روستا ها و شهر های سنتی مناطق گرم و خشک ایران را می توان به بوته های کاکتوس و یا گیاهان صــحرایی تشــبیه نمود. این گیاهان، پوســته ای ضــخیم و بســیار مقاوم به دور خود دارند و در تحت این شـرایط است که می توانند محیطی مناسب برای انتقال شیره گیاهی و رشــد و نمو در درون گیاه به وجود آورند. به طور کلی، تمامی فضــا های زیسـتی این مناطق، اعم از فضـا های شهری، معابر، حیاط ها و
ســاختمان ها، در مقابل عوامل جوی، خصــوصــاً باد نامطلوب، کاملاً محافظت شـده اند و استفاده از باد مطلوب و تابش آفتاب با تمهیدات خاصـی که در دنباله این مقاله توضـیح داده خواهد شــد، صورت می گیرد.
متاسـفانه در رابطه با مسایل اقلیمی، بسیاری از درس های معماری و شـهرسـازی گذشته ما جهت طراحی شهر ها و ساختمان های جدید فراموش شــده و در فصــول گرم، بجز در اطاق های بســته و زیر کولر های برقی، در سایر قسمت های این شهر های مدرن، شرایط آسایش برای انسان، فراهم نمی باشد. [3]
بررسی بافت شهری و معماری سنتی در این اقلیم
بافت شهری
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی مقاله بررسی انسان شناختی خانواده و میزان تأثیر محیط زندگی بر آن با pdf دارای 134 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی انسان شناختی خانواده و میزان تأثیر محیط زندگی بر آن با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی انسان شناختی خانواده و میزان تأثیر محیط زندگی بر آن با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مسئله ای که گزارش حاضر به دنبال پاسخگویی به آن است، تأثیرات گوناگونی است که محیط اطراف زندگی خانواده ها (محیط فیزیکی و روانی) ، بر روی روند و شکل زندگی آنها میگذارد، است.
و اینکه آیا محیط میتواند نقش تعیین کننده در سرنوشت و سیر زندگی خانواده ها داشته باشد، یا خیر.
همچنین میزان دخالت تأثیرات بخشی از محیط بر روی رفتار و افکار و عقاید افراد ساکن در منطقه آریاشهر، مورد نظر بوده است.
با توجه به بار تجاری و تفریحی منطقه آریاشهر و به دنبال آن شلوغی و میزان بالای رفت و آمدها به این منطقه، این مسئله نیز به ذهن خطور می کند که زندگی خانواده های ساکن در این منطقه به کجا خواهد رسید؟ و آیا مشکلات گوناگونی که در زندگی ساکنان صادقیه به چشم می خورد، ناشی از سبک محیط پیرامون آنها است یا خیر.
کلمات کلیدی:
پروژه دانشجویی تحقیق C++ با pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق C++ با pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق C++ با pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
توابع :
دربرنامه های طولانی وپیچیده که شامل چندین بخش منطقی ومستقل از هم هستند ، بهتر است برای هرقسمت منطقی ، برنامه جداگانه ای نوشته شود .
برنامه هایی که برای هر یک از بخش نوشته می شود ، تابع نام دارد درواقع تابع ، برنامه ای است که برای حل بخشی از مسئله نوشته می شود .
- توابع کتابخانه ای :
تعدادی از توابع که دراغلب برنامه ها مورد استفاده قرارمی گیرند و کاربرد زیادی دارند ، از قبل نوشته شده ، به همراه کامپایلر C++ ارائه می شوند که به آنهاتوابع کتابخانه ای گویند مثل تابع clrsc() که صفحه نمایش را پاک می کند .
برحسب ضرورت می توان توابعی را بنویسید ودر برنامه مورد استفاده قرار داد .
بااستفاده از توابع می توان برنامه های ساخت یافته نوشت وظایف این نوع برنامه ها توسط بخش های مستقلی که تشکیل دهنده برنامه اند انجام می شود .
این بخش ها ی مستقل همان توابع هستند امتیازات برنامه نویسی ساخت یافته عبارتند از 1- نوشتن برنامه های ساخت یافته آسان است 2- همکاری بین افراد رافراهم می کند 3- اشکال زدایی برنامه های ساخت یافته ساده تر است 4- برنامه نویس ساخت یافته موجب صرفه جویی در وقت می شود .
نوشتن تابع
برای نوشتن تابع باید اهداف تابع مشخص باشد تابع چه وظیفه ای به عهده دارد ،ورودی های تابع چیست ، وخروجی های تابع کدامند با دانستن این موارد نوشتن تابع چندان دشوار نیست .
هر تابع دارای سه جنبه است ،1- جنبه تعریف تابع : که مجموع ای از دستورات است که عملکرد تابع را مشخص می کند 2- جنبه فراخوانی تابع دستوری است که تابع را فراخوانی می کندفراخوانی تابع بانام آن انجام می شود 3- جنبه اعلان .
نکاتی درمورد نوشتن تابع :
1- ابتدا بدون پرداختن به جزئیات پیاده سازی توابع ، آرگومانها ونتیجه ای را که ازتابع انتظار دارید ،مشخص کرده ،برنامه اصلی را بنویسید به عبارت دیگر درقدم اول لازم نیست با جزئیات پیاده سازی تابع بپردازید پس ازنوشتن برنامه اصلی ، توابع دیگر را بنویسید 2- توابع را طوری طراحی وپیاده سازی کنید که هرتابع فقط به آنچه که نیاز دارد دسترسی داشته باشد وبقیه قسمتهای برنامه وسایر اطلاعات توسط توابع غیرمرتبط قابل دستیابی نباشد این موضوع را پنهان سازی اطلاعات گویند برای این منظور ، هرتابع باید یک نقطه ورود ویک نقطه خروج داشته باشد .
3- برای ارتباط بین توابع ، ازآرگومان ها وپارامترها استفاده کنید .
چگونگی کار تابع :
وقتی تابعی ،توسط تابع دیگری فراخوانی می شود ، دستورات آن تابع اجرا می شوند پس از اجرای دستورات تابع ،کنترل اجرای برنامه ، به برنامه فراخوانی بر می گردد ، پس ازبرگشت ازتابع فراخوانی شده ، اولین دستور بعداز فراخوانی تابع ( درتابع فراخوانی ) اجرامی شود .
روش های ارسال پارامترها به توابع :
پارامترها را به دوطریق می توان ازتابع فراخوانی شونده ارسال کرد . این دوروش عبارت اند از 1- روش فراخوانی بامقدار 2- روش فراخوانی با ارجاع .
روش فراخوانی ، تعداد مقادیری رامشخص می کندکه توابع فراخوانی شونده می توانند بر گردانند در روش فراخوانی بامقدار ، دو دسته توابع می توانند وجود داشته باشد 1- توابعی که هیچ مقداری رابر نمی گردانند 2- توابعی که فقط یک مقدار را برمی گردانند اما در روش فراخوانی باارجاع توابع می توانند چندین مقدار را به تابع فراخوان برگردانند .
توابعی که هیچ مقداری را برنمی گردانند :
ممکن است در برنامه ای
توابعی که هیچ مقداری را بر نمی گردانند
ممکن است دربرنامه از توابعی استفاده کنیم که آن توابع پس از فراخوانی ، عملیات مورد نظر را انجام دهند و خروجی های مورد انتظار راتولید وچاپ نمایند وهیچ مقداری را به تابع فراخوان تحویل ندهند . دربسیاری از مسئله هایی که با کامپیوتر حل می شوند ، این گونه توابع به چشم می خورند .
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.